Skip to Content

GRUPPEN ENSAMKOMMANDE utgörs till absolut största delen av vuxna män från Afghanistan och Iran. När flera av de som skulle få stanna i Sverige med hjälp av gymnasielagen inte klarar att uppfylla kraven har aktivister övergått till att kräva amnesti för hela gruppen. Foto: Ensamkommandes riksförbund
INRIKES

Miljöpartiet sviker sina väljare i ännu en hjärtefråga

PappersupplaganNya Tider v. 20

Den 29 april röstade riksdagen ned en motion om att ge amnesti för de huvudsakligen afghanska män som ofta kal­las ”ensamkommande”. Motionen fick endast stöd av Vänsterpartiet, och alltså inte av Miljöpartiet, trots att den skrivits av tre miljöpartister. Till Nya Tider säger Jonas Eriksson (MP), en av undertecknarna, att inte heller han räknade med att få bifall från sitt parti, utan att motionen endast ska ses som ett debattinlägg.

Publicerad: 11 maj, 2020, 15:46

 • Svenska

Läs även

En omfattande asylinvandring har länge varit en kärnfråga för Miljöpartiet, och gruppen ”ensamkommande” har varit särskilt viktig för många av partiets sympatisörer. Då dessa huvudsakligen afghanska vuxna män saknar asylskäl, kom en del av dem så småningom att börja få avslag, vilket mötte högljudda protester från de aktivister som engagerat sig för just denna grupp.

För att tillmötesgå dem enades Socialdemokraterna och Miljöpartiet 2018 om den så kal­la­de ”gymnasielagen”, där runt 9 000 av de afghanska männen skulle få stanna enligt kriterier för ålder, ankomstdatum och plats på gymnasium.

Corona dyker upp som det senaste argumentet

Speciallagen inte bara åsidosatte normal asylrätt, utan visade sig snart bli problematisk i praktiken. Bland annat skulle de berörda personerna ha en permanent anställning senast sex månader efter avslutade studier, något som visade sig vara svårt för de allra flesta.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Vad skall man kalla ett land som helt ogenerat kallar vuxna män i 30 års åldern för barn ??
  Vad kallar man ett land som skoningslöst jagar dom som påpekar det orimliga med HMF ??
  Vad kallar man ett lands polis som ” inte ser ” när landets barn används som slagpåsar och tortyrövnings objekt ??
  Vad kallar man ett lands politiker som uppmuntrar ovanstående ??
  Vad är rimliga påföljder för ansvariga & dess kumpaner ??

 • Dacke

  Undrar hur vårt land skulle sett ut om Mp hade egen majoritet i riksdagen? Det går an att viska dåliga råd i örat på okunniga sossepolitiker, eftersom det är dem som bär ansvaret för svensk politik? Det är många som inte har förstått varför sossarna skall ha denna kvarnsten om halsen som Mp har blivit? Mp:s asylpolitik är ensam i sitt slag, inte bara i Sverige, utan i hela världen? Det där med att, ge ”uppehållstillstånd för alla som rotat sig i Sverige” betyder även att illegala som rotat sig i landet måste få stanna? Givetvis då med fullständiga rättigheter d.v.s. alla upptänkliga bidrag, för resten av livet? Ingen av afghanerna, afrikanerna och på senare tid araberna kommer att få ett arbete? kanske mest p.g.a. att de inte vill arbeta och dessutom aldrig gjort det tidigare? Nu är det troligt att valet 2022 ställer sker och ting tillrätta och Mp hamnar under spärren på 4% – för gott!

 • Swatch

  De kom ensamma.
  Ingen trodde på att tusentals unga män- -i alla fall under 44 – som kallade sig ensamkommande barn var särskild ensamma eller/och barn. de lurade svenska staten precis som många andra gör.
  De kom ensamma, men de kan gå i sällskap med andra ensamma bedragare hem till Afghanistan.

 • Börje

  Idag så kommer ytterligare ett flyg (lastat med vad vet jag inte) till Landvetter från Teheran.

 • D Kratur

  Måtte vi slippa detta extremistparti i både regering och riksdag efter nästa val…

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Ett besök i den gamla snapphane-gården Sporrakulla

HISTORIAHär får vi följa med Alf Ronnby på en härlig utflyktstur en dag i maj. Färden går till Kullaskogen, som ligger i nordöstra Skåne. Djupt inne i Kullaskogen ligger en gammal snapphanegård som har klarat sig undan svenskarnas härjningar.

Gå till arkivet

Send this to a friend