Skip to Content

GRUPPEN ENSAMKOMMANDE utgörs till absolut största delen av vuxna män från Afghanistan och Iran. När flera av de som skulle få stanna i Sverige med hjälp av gymnasielagen inte klarar att uppfylla kraven har aktivister övergått till att kräva amnesti för hela gruppen. Foto: Ensamkommandes riksförbund
INRIKES

Miljöpartiet sviker sina väljare i ännu en hjärtefråga

PappersupplaganNya Tider v. 20

Den 29 april röstade riksdagen ned en motion om att ge amnesti för de huvudsakligen afghanska män som ofta kal­las ”ensamkommande”. Motionen fick endast stöd av Vänsterpartiet, och alltså inte av Miljöpartiet, trots att den skrivits av tre miljöpartister. Till Nya Tider säger Jonas Eriksson (MP), en av undertecknarna, att inte heller han räknade med att få bifall från sitt parti, utan att motionen endast ska ses som ett debattinlägg.

Publicerad: 11 maj, 2020, 15:46

 • Svenska

Läs även

En omfattande asylinvandring har länge varit en kärnfråga för Miljöpartiet, och gruppen ”ensamkommande” har varit särskilt viktig för många av partiets sympatisörer. Då dessa huvudsakligen afghanska vuxna män saknar asylskäl, kom en del av dem så småningom att börja få avslag, vilket mötte högljudda protester från de aktivister som engagerat sig för just denna grupp.

För att tillmötesgå dem enades Socialdemokraterna och Miljöpartiet 2018 om den så kal­la­de ”gymnasielagen”, där runt 9 000 av de afghanska männen skulle få stanna enligt kriterier för ålder, ankomstdatum och plats på gymnasium.

Corona dyker upp som det senaste argumentet

Speciallagen inte bara åsidosatte normal asylrätt, utan visade sig snart bli problematisk i praktiken. Bland annat skulle de berörda personerna ha en permanent anställning senast sex månader efter avslutade studier, något som visade sig vara svårt för de allra flesta.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Vad skall man kalla ett land som helt ogenerat kallar vuxna män i 30 års åldern för barn ??
  Vad kallar man ett land som skoningslöst jagar dom som påpekar det orimliga med HMF ??
  Vad kallar man ett lands polis som ” inte ser ” när landets barn används som slagpåsar och tortyrövnings objekt ??
  Vad kallar man ett lands politiker som uppmuntrar ovanstående ??
  Vad är rimliga påföljder för ansvariga & dess kumpaner ??

 • Dacke

  Undrar hur vårt land skulle sett ut om Mp hade egen majoritet i riksdagen? Det går an att viska dåliga råd i örat på okunniga sossepolitiker, eftersom det är dem som bär ansvaret för svensk politik? Det är många som inte har förstått varför sossarna skall ha denna kvarnsten om halsen som Mp har blivit? Mp:s asylpolitik är ensam i sitt slag, inte bara i Sverige, utan i hela världen? Det där med att, ge “uppehållstillstånd för alla som rotat sig i Sverige” betyder även att illegala som rotat sig i landet måste få stanna? Givetvis då med fullständiga rättigheter d.v.s. alla upptänkliga bidrag, för resten av livet? Ingen av afghanerna, afrikanerna och på senare tid araberna kommer att få ett arbete? kanske mest p.g.a. att de inte vill arbeta och dessutom aldrig gjort det tidigare? Nu är det troligt att valet 2022 ställer sker och ting tillrätta och Mp hamnar under spärren på 4% – för gott!

 • Swatch

  De kom ensamma.
  Ingen trodde på att tusentals unga män- -i alla fall under 44 – som kallade sig ensamkommande barn var särskild ensamma eller/och barn. de lurade svenska staten precis som många andra gör.
  De kom ensamma, men de kan gå i sällskap med andra ensamma bedragare hem till Afghanistan.

 • Börje

  Idag så kommer ytterligare ett flyg (lastat med vad vet jag inte) till Landvetter från Teheran.

 • D Kratur

  Måtte vi slippa detta extremistparti i både regering och riksdag efter nästa val…

Inhyrda migrantarbetare slog ihjäl hönor på Sveriges största äggproducent

INRIKESDen 6 augusti publicerade organisationen Djurrättsalliansen filmmaterial som visar hur hönor plågas till döds med hugg och slag av arbetare i en av stallarna på Sveriges största äggproducent CA Cedergren i Mönsterås. Åtminstone en av de arbetare som går lös på de försvarslösa djuren är afrikan. Ansvarig chef för djurfrågor på Länsstyrelsen säger att företag som CA Cedergren borde ge alla sina medarbetare grundlig utbildning i svensk djuretik och lagstiftning, även anställda som på något sätt är inhyrda.

Det fria Sverige överklagar bygglov för moské i Karlstad

INRIKESFöreningen Det fria Sverige, som lanserat sig som en intresseförening för etniska svenskar, överklagar nu det beviljade bygglovet för en stor moské i Karlstad.

802 000 kronor till projekt om maskulina normers påverkan på klimatpolitiken

INRIKESSedan sin tillkomst för drygt två år sedan har Jämställdhets­myndigheten delat ut miljoner till olika organisationer och projekt, vars syften lär te sig märkliga eller obegripliga för den vanlige skattebetalaren. Samtidigt är myndigheten själv långtifrån jämställd, med en ledning som helt består av kvinnor.

”Nu ska jag döda dig!” – Gymnasie­afghanen Sayed, 20, får nästan inget straff för överfall på kvinnor och buss-onani

UTRIKESSayed Muhammad Husseini, 20, fick stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som regeringen drev igenom 2018 – trots att han då redan var dömd för bland annat sexuellt ofredande. Nyligen dömdes han för att bland annat ha anfallit tre kvinnor med en flaska medan han hotade att döda dem, och för att ha onanerat på en buss inför en flicka. Han fick tre månaders fängelse och åklagaren yrkade inte på utvisning.

SD-politiker från Värmland tvingas lämna partiet efter påstått rasistiskt inlägg på Facebook

INRIKESUlf Björk, som sedan valet 2018 suttit som fullmäktigeledamot i Grums kommun, tvingas nu lämna partiet efter påtryckningar från partidistriktet, detta efter att han i en statusuppdatering på Facebook benämnde kriminella invandrare som ”svartingar”. Nu blir han politisk vilde i sin hemkommun. När Nya Tider frågar Runar Filper, distriktsordförande för SD i Värmland om Ulf Björks inlägg verkligen var lika rasistiskt som exempelvis BLM-aktivisters och hiphopartisters hat mot vita, påstår han sig inte kunna jämföra situationerna.

Sveriges Radio publicerar test om ”vitt privilegium”

INRIKESDen 6 augusti publicerade P4 Gävleborg på sin Facebooksida ett test där man själv kunde ta reda på hur privilegierad man är på grund av sin hudfärg. I texten som följer testet görs det klart att hudfärgen som skall undersökas är vit, och att den automatiskt innebär ett privilegium. Testet uppmärksammades av alternativa medier, vilket ledde till kraftig kritik på kanalens plattformar, varpå P4 Gävleborg valde att helt ta bort det aktuella inlägget.

Nekas torgmöte – för många våldsbenägna muslimer

INRIKESDen danske politikern Rasmus Paludan hade planerat att tillsammans med den kontroversielle svenske konstnären Dan Park genomföra en koranbränning under ett torgmöte i Rosengård i slutet av augusti. Men den svenska polisen nekade som väntat tillståndet till torgmötet med motiveringen att det finns ”för många våldsbenägna muslimer” i området.

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Gå till arkivet

Send this to a friend