Skip to Content

Tage Erlander går i första-majtåget 1948. Foto; Stillbild Youtube
KRÖNIKA

Minnet av Sverige

Digital utgåva

Mitt gamla Sverige finns inte kvar. Men bevarat i en gammal mans minne. Allt var inte mycket bättre förr, säger man. Nej inte allt, men bra mycket. Bra lite är däremot bättre. Vi hade inte TV, internet eller mobiltelefoner. Vi fick nöja oss med radion, fungerande postgång och de gamla bakelittelefonerna. På det sättet är det ju nu bättre, men förr mådde vi ändå bättre. Frågan är vad som egentligen är bäst. ”Utan tvekan är jag inte riktigt klok”, sade Tage Danielsson.

Publicerad: 22 augusti, 2020, 18:14

  • Svenska

Läs även

Vi levde ju i skräck för atombomben och med Hitlers diktatur i färskt minne. Nu talar ingen om bomben. Koldioxid påstås vara farligare än uran, men Hitler påstås ännu vara det största hotet mot demokratin. Men nu används demokrati för att skapa hans diktatur. ”Det är ett livsvillkor för demokratin att inte överse med fel och brister som vill kväva den”, sade Torgny Segerstedt.

Förr hade vi politiker som i första hand värnade det svenska folket. Idag skulle Per Albin och Tage Erlander ha kallats rasister. En tid när patriotism ännu var något positivt, när politiker levde som de lärde. Vare sig Per Albin eller Tage Erlander tjänade till närmelsevis lika mycket som Stefan Löfven. Men de sågs som riktiga landsfäder. ”Sverige åt svenskarna, svenskarna åt Sverige”, sade Per Albin, nykterhetskämpen som åkte spårvagn till jobbet. På en sådan resa dog han också, blott 61 år gammal. När Tage Erlander avgick lämnade han tillbaka blyertspennor märkta ”Tillhör statsverket”. Han sade ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen, utan också i många andra avseenden”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Martin S

    Hitlers diktatur är väl att ta i… Han röstades ju fram… blev väl näst största… o skapade sen en koalition. Det var långt färre i Sverige som röstade på att miljöpartiet skulle få styra Sveriges mest fundamentala frågor tex.
    Sen brukar man inte hålla några val under krig av naturliga skäl.

  • Dacke

    Utmärkt krönika Rolf Malm! Håller med dig om att dagens svenska politiker saknar allt vad är att önska. Det finns ingen av dessa som har en högre utbildning än gymnasiet, om ens det? Att Sverige befinner sig på det allt mer lutande planet är det inget tvivel om? Våra politiker lever i en egen värld med en alldeles för hög månadslön och ingen gör rätt för hälften av den!

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Gå till arkivet

Send this to a friend