Skip to Content

Den misstänkte gärningsmannen grips bredvid det fordon som han använde. Foto: Privat

Misstänkt terrorattack i London: man körde upp på trottoaren vid Naturhistoriska Museet

Flera människor skadades i går i London utanför Naturhistoriska Museet när en man körde upp på trottoaren med sin bil. Han körde på flera fotgängare och polisen misstänker att det skedde avsiktligt.

Publicerad: 8 oktober, 2017, 15:17

  • Svenska

Attacken skedde 14.20 och mannen kunde gripas på plats av polis och civila som hjälptes åt, något som bevittnades av flertalet åskådare och turister.

Flera chockade åskådare skrev direkt efter attacken på den sociala median Twitter.  Ett vittne skrev: ”Såg precis en bil som körde in i människor i London. Säker för tillfället snälla skriv till era vänner om de är här nära national museet.”

En annan skrev: ”Såg ut som en kille försökte köra ner människor vid naturhistoriska museet.”

Föraren av bilen grips av väktare och privatpersoner på plats. Foto: Privat

Föraren av bilen grips av väktare och privatpersoner på plats. Foto: Privat

 

En polistalesman berättade till tidningen MailOnline: ”Polis tillkallades klockan 14.21 på lördagen den 7 oktober efter rapporter om en kollision vid Exhibition Road, South Kensington. Det finns uppgifter om att ett antal fotgängare blivit skadade. Polis är på plats och ambulanser har tillkallats. En man har gripts på platsen. Förhör hålls nu för att få fram omständigheterna och motivet.”

Antalet skadade är ännu okänt, men i tidigare fordonsburna attacker har antalet skadade ofta varit stort. Skadornas innebär dessutom ofta att eventuella offer ibland dör senare på operationsbord. London har drabbats av flera terrorattacker de senaste åren och bara i år har fyra terrorattacker skett i den brittiska huvudstaden. Tre av dessa fyra attacker har skett med fordon.

redaktion@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Japan ger uppehållstillstånd till tre asylsökande

JAPANJapan beviljade tre asylsökande uppehållstillstånd under det första halvåret av 2017. Detta samtidigt som landet fått in 8 561 ansökningar. Det meddelade den japanska regeringen tisdagen den 3 oktober.

Migrationskritisk kristdemokrat tros bli ny regeringschef i Österrike

ÖSTERRIKEÖsterrikes populäre utrikes- och integrationsminister Sebastian Kurz spås nu bli förbundskansler när österrikarna går till nyval den 15 oktober. Hans kristdemokratiska ÖVP tros bli största parti följt av nationalkonservativa FPÖ, som kan komma att ingå i en ny koalitionsregering. Socialdemokrater och liberaler spås backa rejält.

Arkivfoto: beautifulmosque.com

Franska myndigheter stänger ned ytterligare två radikala moskéer

Franska myndigheter har stängt två moskéer, varav en är ökänd för att vara en välbesökt mötesplats för lokala salafister.

Smutsig kampanj skakar Österrike

ÖSTERRIKEÖsterrikes valkampanj har skakats av en stor skandal. Det uppdagades att kansler Christian Kerns regerande parti SPÖ anlitat en ökänd expert på svart propaganda. Denne försökte misskreditera konkurrentpartiet ÖVP genom falska sidor på Facebook som hade en föga förtroendegivande och avskräckande rasistisk profil.

Gröna baskrar dödade i bakhåll

NIGERAmerikanska elitsoldater på patrull med nigeriska soldater de tränar gick i islamistterroristers bakhåll nära gränsen till Mali. Flera dödades och skadades innan de undsattes av franska kommandosoldater. USA:s förlustsiffror inom specialstyrkorna växer alarmerande. Händelsen uppmärksammar världen på en tämligen okänd amerikansk militär närvaro. Niger är ett av världens fattigaste länder trots att landet har betydande urantillgångar.

Frankrike kan sätta islamister i ”husarrest” enligt ny antiterrorlag

Frankrike har efter de omfattande muslimska terrordåden eftersökt hårdare och effektivare lagar för att motverka radikal islamism. En ny lag ämnad att angripa problemet röstades igenom med överväldigande majoritet i det franska parlamentet nationalförsamlingen den 3 oktober.

Thailand förbjuder rökning på populäraste stränderna

THAILANDThailand har tröttnat på cigarettfimpar som skräpar ned. I november kommer ett rökningsförbud göra att det blir förbjudet att röka på 20 av de mest populära stränderna i landet. Thailändska myndigheter uppskattar att omkring 100 miljoner cigarettfimpar slängs på gatorna i de största städerna varje dag.

Institut: George Soros finansierade pro-abort-kampanjer i Polen

POLENUnder oktober förra året rapporterade media om massiva protester i Polen inför att det polska parlamentet skulle rösta om att skärpa abortlagen i landet samma månad. Efter protester röstades förslaget ned. Nu har ett polskt institut avslöjat att flera av de feministiska organisationer som organiserade protesterna i själva verket mottog pengar av den ökända finansmogulen George Soros via hans Open Society Foundations. Kvinnoorganisationen Global Fund for Women, som har band till och finansieras av Open Society Foundations, skriver själva på sin hemsida att de hjälpe till att "organisera ett kraftigt motstånd" för att sätta press på den polska regeringen.

Gå till arkivet