Skip to Content

INGET FLYGANGREPP som Vita huset påstår sig ha bevisat, menar MIT-professorn Theodore Postol. Tvärtom visar foton från den krater som utpekats som källan till gasangreppet den 4 april att det i så fall handlar om en improviserad behållare med nervgas – troligtvis tillverkad av röret från en 122 mm artilleriraket – som placerats under en sprängladdning vilken sedan detonerats. Det innebär i så fall att gasangreppet var en framgångsrik falskflagg-operation där islamisterna mördade dussintals människor för att kasta skulden på regeringen. De lyckades både förmå USA att angripa deras fiende och driva fram förnyade krav på att ”Assad måste bort”. Stillbild: YouTube, grafiska tillägg av T. Postol.
UTRIKES

MIT-professor: Vita huset ljuger om bevis för gasangrepp

En professor vid anrika MIT-universitetet i USA sågar Vita husets påståenden om att man har bevis för att Syriens president Bashar Assad beordrat en gasattack mot civila i det av al-Qaida kontrollerade Khan Shaykhun den 4 april. Han menar att de bevis som Vita huset presenterat tvärtom visar att det var de islamistiska ”rebellerna” som spred ut giftgasen.

Publicerad: 27 april, 2017, 14:30

  • Svenska

Läs även

Vita huset släppte en ”underrättelserapport” den 11 april som skulle visa att USA handlat rätt när man utförde ett omfattande angrepp med kryssningsrobotar mot en militär flygplats i Syrien fem dagar tidigare i syfte att straffa Syrien för dess ”brutala användning av kemiska vapen”. Alla stora massmedier som dittills varit fullt upptagna av att attackera president Donald Trump avbröt genast angreppet och slöt upp bakom det amerikanska narrativet.

Theodore Postol, professor emeritus vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), har dock i rapporter publicerade den 13:e, 14:e och 17:e april sågat den officiella bilden av attacken. Vidare menar han att felen är så uppenbara att de antingen inte kan ha granskats av kompetenta underrättelseanalytiker, eller också hade dessa en annan agenda än att få fram sanningen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Muslimer grävde upp barngrav – dumpade kroppen vid väg

UTRIKESEfter att en tre dagar gammal flicka avlidit och begravts samlades en grupp muslimska män efter en uppmaning av imamer, grävde upp kroppen och dumpade den på en väg – för att flickan enligt dem var ”otrogen”.

Frauke Petry frikänd från bedrägeri, men fortsatt splittring inom AfD

UTRIKESFörra partiledaren för Alternativ för Tyskland (AfD), Frauke Petry, blev i maj frikänd i Tysklands högsta domstol (Bundesgerichtshof) i Karlsruhe från anklagelsen att med orätt ha tjänat pengar på sina politiska uppdrag samt gjort sig skyldig till osant intygande. Domen har vunnit laga kraft. Frauke Petry är numera partilös ledamot av Förbundsdagen fram till valet 2021. Hennes politiska karriär speglar motsättningen i partiet mellan en radikalt nationalistisk, en medlande och en mer konservativ falang inom partiet.

Eric Zemmour: BLM-upploppen visar samband mellan AFA och invandrare

UTRIKESI en intervju på CNews diskuterade den populäre franske kommentatorn Eric Zemmour upploppen i Black Lives Matter. Han påpekade att trots att de är iscensatta i vitt skilda länder, har de alla samma tillvägagångssätt.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Gå till arkivet

Send this to a friend