Skip to Content

INGET FLYGANGREPP som Vita huset påstår sig ha bevisat, menar MIT-professorn Theodore Postol. Tvärtom visar foton från den krater som utpekats som källan till gasangreppet den 4 april att det i så fall handlar om en improviserad behållare med nervgas – troligtvis tillverkad av röret från en 122 mm artilleriraket – som placerats under en sprängladdning vilken sedan detonerats. Det innebär i så fall att gasangreppet var en framgångsrik falskflagg-operation där islamisterna mördade dussintals människor för att kasta skulden på regeringen. De lyckades både förmå USA att angripa deras fiende och driva fram förnyade krav på att ”Assad måste bort”. Stillbild: YouTube, grafiska tillägg av T. Postol.
UTRIKES

MIT-professor: Vita huset ljuger om bevis för gasangrepp

En professor vid anrika MIT-universitetet i USA sågar Vita husets påståenden om att man har bevis för att Syriens president Bashar Assad beordrat en gasattack mot civila i det av al-Qaida kontrollerade Khan Shaykhun den 4 april. Han menar att de bevis som Vita huset presenterat tvärtom visar att det var de islamistiska ”rebellerna” som spred ut giftgasen.

Publicerad: 27 april, 2017, 14:30

  • Svenska

Läs även

Vita huset släppte en ”underrättelserapport” den 11 april som skulle visa att USA handlat rätt när man utförde ett omfattande angrepp med kryssningsrobotar mot en militär flygplats i Syrien fem dagar tidigare i syfte att straffa Syrien för dess ”brutala användning av kemiska vapen”. Alla stora massmedier som dittills varit fullt upptagna av att attackera president Donald Trump avbröt genast angreppet och slöt upp bakom det amerikanska narrativet.

Theodore Postol, professor emeritus vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), har dock i rapporter publicerade den 13:e, 14:e och 17:e april sågat den officiella bilden av attacken. Vidare menar han att felen är så uppenbara att de antingen inte kan ha granskats av kompetenta underrättelseanalytiker, eller också hade dessa en annan agenda än att få fram sanningen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

60-årig kristen kvinna våldtagen och stenad till döds i Syrien

Människorättsorganisationer rapporterar att 60-åriga Suzan Der Kirkour hittades död utanför en by i Syrien. Hon hade blivit våldtagen flera gånger, torterad i nio timmar och slutligen stenad till döds av syriska jihadister.

Bråk om norsk påverkans-kampanj i Ungern

UTRIKESEfter fem år av bråk om norskt ekonomiskt stöd på hela två miljarder svenska kronor till vänsteraktivism i Ungern, växer nu dispyten när det centraleuropeiska landet försöker villkora köp av norska vapenmissiler med att Norge backar om det ekonomiska stödet. Men förhandlingarna har kört fast och det är inte första gången Budapest hamnar i konflikt med utländska aktörer som blandar sig i Ungerns politiska liv.

ID – en nationalistisk storgrupp i EU

REPORTAGE– Vår analys är att vi behöver samla nationalkonservativa krafter i Europa. Om vi inte samlas så vinner federalisterna, säger Dansk Folkepartis toppnamn Anders Vistisen till Nya Tider. – Detta är ett historiskt ögonblick som vi väntat länge på. Ett ögonblick när vi går samman över hela Europa i ett motståndets, hoppets och återerövringens tecken, menar franska Nationell samlings Marine Le Pen. Sedan valet företräder de båda den nya nationalkonservativa EU-gruppen Identitet och Demokrati – den hittills största nationalistiska gruppen i unionen.

Tolv israeler gripna misstänkta för gruppvåldtäkt av brittisk kvinna

UTRIKESEn 19-årig brittisk kvinna har anmält till den cypriotiska polisen att hon blivit gruppvåldtagen i ett hotell i turistorten Ayia Napa på Cypern. Nu har tolv israeler blivit gripna av polisen misstänkta för delaktighet i gruppvåldtäkten.

Polis tvingades dra pistoler för att skydda invandringskritisk politiker

UTRIKESPolis drog sina tjänstevapen för att skydda den danske politikern Rasmus Paludan, partiledare för invandringskritiska Stram Kurs, när denne anfölls av tre maskerade invandrare under ett torgmöte.

Muslimer mördade skandinaviska kvinnor – döms till döden

UTRIKESDe tre muslimer som mördade två skandinaviska kvinnor när dessa klättrade i berg i Marocko har nu dömts till döden för sina brutala brott. Filmklippet som spreds över sociala medier upprörde många men det brutala dådet tonades ner i svenska massmedier.

Vänsterextremist försökte genomföra terrordåd mot Trumps invandringsstopp – blev ihjälskjuten

UTRIKESEfter att omfattande utvisningar av illegala invandrare planeras i USA och hårdare regler för asyl införts har olika grupper på vänsterkanten trappat upp sin retorik och sitt motstånd. Medan rasismanklagelser haglar över Donald Trump hittar vänsterorganisationer sätt att gömma illegala invandare. Andra mer radikala grupper uppmanar till väpnat motstånd och en vänsterextremist dödades efter att han anfallit en myndighetsbyggnad och hamnat i eldstrid med polisen.

Den österrikiska skandalen

INTERVJUDen tidigare chefsideologen för Österrikiska frihetspartiet (FPÖ) Andreas Mölzer, ger en exklusiv intervju till Nya Tider om den politiska krisen i Österrike efter den omtalade ”Ibizafilmen” som sänkte regeringen.

Gå till arkivet

Send this to a friend