Skip to Content

Bild på den döda hästen. Foto: Privat
UTRIKES

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

Digital utgåva

En svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Publicerad: 22 september, 2020, 15:11

  • Svenska

Läs även

Det var på torsdagsmorgonen förra veckan som den barbariska attacken skedde i Fairview hästkapplöpningsbana i Port Elizabeth i Sydafrika. Mellan 150 och 200 svarta män beväpnade med påkar, stenar och knivar kunde ses rusa omkring och urskillningslöst anfalla hästar efter att ha släppt ut dem ur deras inhägnader. I det brutala och utdragna upploppet drabbades 29 hästar, varav nio sedermera hittats med djupa skärsår och andra skador. En av hästarna kunde konstateras död på platsen. Anledningen bakom det vansinniga och blodtörstiga upploppet är att flera svarta anställda fått sparken efter att de arbetsvägrat. När de sedan inte fick socialbidrag som de förväntade sig, eftersom de själva låg bakom sin arbetslöshet, beslutade de och andra svarta som bodde i närområdet att gemensamt hämnas genom att döda och skada så många hästar de kunde.

Svarta stormar området. Foto: Stillbild privat film

 

Svarta fick sparken – hämnades på hästarna

Upprinnelsen till det barbariska dådet är enligt uppgifter från Fairview Racecourse att en svart anställd på hästkapplöpningsbanan, vilken även inkluderar flera större stall, fick sparken i februari efter att ha knivskurit en häst. Enligt ägaren av hästen, Hedley McGrath, så knivhögg den anställda mannen hästen i halsen. Hästen överlevde men kostnaderna för veterinären blev stora och mannen som knivhögg den sparkades omgående.

Andra anställda, samtliga svarta, stödde den sparkade mannen och krävde att han skulle återfå jobbet samt innestående lön och inledde en arbetsvägran.

En av de anfallna hästarnas skador. Foto: privat

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    De som läser alternativ media känner till att närmare 5000 vita farmare har mördats i Sydafrika de senaste 25 åren, men som undgått svensk msm? Skillnad var det i slutet på 80 och i början på 90 talet när den svenska kultureliten skanderade på gator och torg om stöd till ANC och bojkott av svenska företag i Sydafrika? Så gott som alla avslutade sin verksamhet där. Kan tilläggas att under apartheid-tiden dödades ca, 700 svarta. De svarta kan vara otroligt grymma och dessvärre har jag sett en mängd bilder av farmare och deras anhöriga som dödats på det mest bestialiska sätt – kvinnor, barn ej undantagna. Skulle tro att om våra msm skriver om denna slakt av hästar är en hämnd för apartheid-tiden.

Bill Gates får positiv PR – har donerat två miljarder till massmedierna

USANär Bill Gates började skänka pengar till så kal­lad filantropisk verksamhet för tjugo år sedan granskades hans verksamhet av journalister även i de stora medierna. Kritiken har sedan dess tystnat och Gates får nästan uteslutande positiva omnämnanden i världspressen. Nu visar en granskning att Bill Gates har skänkt över 250 miljoner dollar, cirka 2,2 miljarder kronor, till en rad stora massmedier som därmed kan betraktas som ”köpta” av den kontroversielle mångmiljardären.

Ny halshuggning i Frankrike: Tre döda och flera sårade, gärningsmannen skottskadad

UTRIKESEnligt franska medier attackerade en man flera personer med kniv i morse runt 9-tiden i basilikan Notre-Dame i Nice. Två personer dog, inklusive en kvinna som blev halshuggen, och ytterligare en person skadades. Inrikesminister Gerald Darmanin har meddelat att han kommer att leda ett krismöte på sitt kansli.

Så enades Tyskland för trettio år sedan

UTRIKESDen 3 oktober firades under relativt dämpade förhållanden att de två tyska staterna för trettio år sedan förenades till en enda stat och ett land. Händelsen var en del av ett större skeende där kommunismen i Östeuropa, inklusive i Sovjet, monterades ned och Warszawapakten upplöstes. En ny historisk fas inleddes.

Medieföretag förbjuder spridning av artikel negativ för Joe Biden

UTRIKESDen 14 oktober blockerade de sociala medieplattformarna Facebook och Twitter möjligheten att sprida en artikel från dagstidningen New York Post om hur sonen till presidentkandidaten Joe Biden använt faderns ställning vid affärer i Ukraina. Förbudet fick dock motsatt verkan, då antalet läsare av artikeln fördubblades när de båda företagen införde blockeringen.

Spanien inför rikstäckande utegångsförbud från 23:00 till 06:00 i nytt nationellt nödläge

UTRIKESDet nya nationella nödläget möjliggör begränsning av sociala sammankomster till sex personer och regionala myndigheter kommer att kunna begränsa resor mellan regioner, provinser eller mindre områden.

Erdoğan ifrågasätter Macrons ”mentala hälsa” och anklagar honom för islamofobi

UTRIKESDen turkiske presidenten fördömde den franske presidentens inställning till muslimer i Frankrike och uttalade sig kritiskt om de åtgärder som vidtagits efter halshuggningen av läraren Samuel Paty.

Vad ligger bakom Vlaams Belangs framgångar i Belgien?

UTRIKESMätning efter mätning ligger Vlaams Belang, det flamländska invandringskritiska partiet, fortfarande högst upp i opinionsmätningarna i Flandern. Hur förklarar man framgången för Tom Van Griekens parti? Att ”Belgarna inte känner sig hemma längre”, kan vara en delförklaring.

Sydafrika slår ned på ”hatiskt språk”

SYDAFRIKAVita sydafrikaner får i allt högre grad böter eller döms till fängelse för anklagelser om ”rasism” eller för ”användande av rasistiskt språk”. Den 28 februari undkom en sydafrikan av grekisk härkomst, Adam Catzavelos, 41, med nöd och näppe fängelse när han fick en villkorlig dom på två år för att ha använt det så kal­la­de K-ordet (kaffir) om svarta. ”Brottet” begicks när han befann sig på en strand i Grekland tillsammans med sin familj.

Gå till arkivet

Send this to a friend