Skip to Content

Mohamed Awad mördade Tommie, våldtog sedan väninnan i hans blod. Foto: Polisen
BROTT OCH STRAFF

Mordet på Tommie Lindh: Åklagaren och systempressen blåljög

Digital utgåva

Mordet på 19-årige Tommie Lindh fick stor uppmärksamhet i maj då hans kamrater berättade att han dödats då han försökt hindra en afrikan från att våldta en väninna till honom. Uppgifterna fick spridning i alternativa medier, men dementerades av systemmedierna och kammaråklagare Stina Sjöqvist. Nu när hon väckt åtal mot mördaren står det klart att Sjöqvist ljög rakt ut.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 12:44

  • Svenska

Läs även

Den mördade Tommie Lindh. Foto: Privat

Mordet på Tommie Lindh blev snabbt en symbol för Sverige av i dag: En ung svensk patriot som velat göra motstånd mot massinvandringen knivhöggs till döds av en afrikansk invandrare då han försökte stoppa en våldtäkt. Nyheten spreds som en löpeld över världens alternativmedier.

När kammaråklagare Stina Sjöqvist intervjuades av Fria Tider och SVT Nyheter hävdade hon dock att händelsen inte alls gått till på det viset.

– Det är inte en så kallat svensk kvinna som blir våldtagen av en mörkhyad man där en svensk man tvingas avbryta och blir knivhuggen till döds, sade Stina Sjöqvist till Fria Tider.

– De här händelserna är skilda från varandra och äger rum under några timmar, fortsatte hon.

Efter att Stina Sjöqvist gått ut i media och dementerat att Tommie försökt avbryta en våldtäkt blev det plötsligt många artiklar om mordet i systemmedierna – flertalet av dem med fokus på hur ”högerextremister” försöker ”utnyttja” den ”tragiska händelsen”. Journalister pressade Tommies familjemedlemmar till att ”ta avstånd” från ”hat”. Aftonbladets Oisin Cantwell skrev en krönika där han hävdade att åklagarens uttalande visade att alternativmedier är ”kloaker som ägnar dagarna åt att försöka ge invandrare skulden för allt mellan himmel och jord”, medan tidningar som Aftonbladet är seriösa.

Som Nya Tider redan då konstaterade: ”Eftersom Abubaker Mohamad är häktad för två våldtäkter, grov misshandel och grovt hot utöver mordet på Tommie är det många som påpekar att åklagaren endast dementerat att det skulle vara en pågående våldtäkt som Tommie ingripit mot. Många finner det absurt att våldtäkterna inte alls skulle vara kopplade till mordet som skedde samma natt i samma lägenhet.”

Våldtog Tommies väninna

Förundersökningen blev offentlig i samband med att åtal väcktes, och Nya Tider har begärt ut den. Stina Sjöqvist missledde allmänheten grovt. Det var en svensk kvinna som blev våldtagen. Gärningsmannen är en mörkhyad afrikan vid namn Mohamad Awad. Och Tommie Lindh försökte skydda kvinnan från våldtäktsmannen – visserligen inte genom att avbryta en pågående våldtäkt, utan genom att vara i vägen då afrikanen ville våldta sitt offer en gång till.

För detta blev Tommie knivhuggen till döds, och Mohamad Awad våldtog sedan sitt offer en gång till medan Tommie blödde till döds på badrumsgolvet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Överraskande vändning av Näthatsgranskaren

BROTT OCH STRAFFI ett tvistemål mot Ramona Fransson som den 29 april togs upp av Hovrätten för Västra Sverige kom Thomas Åberg med det överraskande beskedet att han inte betraktade sig som en offentlig person och yrkade på att man inte går in på huruvida det som sägs i den artikel av Joakim Lamotte som tvisten gäller är sant. Resultatet blev att Hovrätten kommer att ge en mellandom den 20 maj som i praktiken kommer att avgöra målet.

Pedofilen våldtog sitt offer över 800 gånger – ingen stoppade det

BROTT OCH STRAFFEn manipulativ pedofil, Peter Jangefur, 42, kunde under fyra års tid genomföra mer än 800 orala, vaginala och anala våldtäkter på en ung flicka som bara var elva år när övergreppen började. Nu har pedofilen dömts till ett, med svenska mått mätt, långt fängelsestraff på tolv år.

Somalier dömd till kort fängelsestraff för våldtäktsförsök mot äldre svensk kvinna

BROTT OCH STRAFFEn kvinna i övre 70-årsåldern från Sölvesborg utsattes julen 2019 för ett brutalt våldtäktsförsök av en ung somalier som sa att han skulle ”knulla henne” och dessutom hotade att kasta henne i vattnet ifall hon inte slutade skrika. Strax innan påsk föll domen, vilket resulterade i ett år och åtta månaders fängelse. Däremot slipper somaliern utvisning eftersom han förutom sitt somaliska medborgarskap också är svensk medborgare, säger ansvarig åklagare till Nya Tider.

Seriekriminell barnvåldtäktsman slipper utvisning

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige ”flyktingen” Dlovan Jamal har dömts av Lunds tingsrätt till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka på en bänk i centrala Lund. Men tack vare att Migrationsverket ännu inte utrett en anmälan om att han ljugit vid sin asylansökan – trots att de haft ett helt år på sig – slipper han dock undan den utvisning som åklagaren yrkade på.

Kända skådespelaren dömd till långt fängelsestraff

BROTT OCH STRAFFDen kända skådespelaren som varit med i TV-serier och arbetat på Dramaten, Joaquin Rustan Nabi Olsson, 46, har nu dömts till fängelse i 15 år och åtta månader för att ha groomat och övertygat en minderårig flicka att ha sex med honom i USA. Svenska medier döljer fortfarande identiteten på pedofilen – trots att han erkänt sina brott.

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

BROTT OCH STRAFFUnder en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

BROTT OCH STRAFFEfter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Karl Hedin frias från alla misstankar

BROTTSkogsägaren Karl Hedin friades vid Västmanlands tingsrätt i dag från misstankarna om jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Även de tre medåtalade frias helt.

Gå till arkivet

Send this to a friend