Skip to Content

Mohamed Awad mördade Tommie, våldtog sedan väninnan i hans blod. Foto: Polisen
BROTT OCH STRAFF

Mordet på Tommie Lindh: Åklagaren och systempressen blåljög

Digital utgåva

Mordet på 19-årige Tommie Lindh fick stor uppmärksamhet i maj då hans kamrater berättade att han dödats då han försökt hindra en afrikan från att våldta en väninna till honom. Uppgifterna fick spridning i alternativa medier, men dementerades av systemmedierna och kammaråklagare Stina Sjöqvist. Nu när hon väckt åtal mot mördaren står det klart att Sjöqvist ljög rakt ut.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 12:44

 • Svenska

Läs även

Den mördade Tommie Lindh. Foto: Privat

Mordet på Tommie Lindh blev snabbt en symbol för Sverige av i dag: En ung svensk patriot som velat göra motstånd mot massinvandringen knivhöggs till döds av en afrikansk invandrare då han försökte stoppa en våldtäkt. Nyheten spreds som en löpeld över världens alternativmedier.

När kammaråklagare Stina Sjöqvist intervjuades av Fria Tider och SVT Nyheter hävdade hon dock att händelsen inte alls gått till på det viset.

– Det är inte en så kallat svensk kvinna som blir våldtagen av en mörkhyad man där en svensk man tvingas avbryta och blir knivhuggen till döds, sade Stina Sjöqvist till Fria Tider.

– De här händelserna är skilda från varandra och äger rum under några timmar, fortsatte hon.

Efter att Stina Sjöqvist gått ut i media och dementerat att Tommie försökt avbryta en våldtäkt blev det plötsligt många artiklar om mordet i systemmedierna – flertalet av dem med fokus på hur ”högerextremister” försöker ”utnyttja” den ”tragiska händelsen”. Journalister pressade Tommies familjemedlemmar till att ”ta avstånd” från ”hat”. Aftonbladets Oisin Cantwell skrev en krönika där han hävdade att åklagarens uttalande visade att alternativmedier är ”kloaker som ägnar dagarna åt att försöka ge invandrare skulden för allt mellan himmel och jord”, medan tidningar som Aftonbladet är seriösa.

Som Nya Tider redan då konstaterade: ”Eftersom Abubaker Mohamad är häktad för två våldtäkter, grov misshandel och grovt hot utöver mordet på Tommie är det många som påpekar att åklagaren endast dementerat att det skulle vara en pågående våldtäkt som Tommie ingripit mot. Många finner det absurt att våldtäkterna inte alls skulle vara kopplade till mordet som skedde samma natt i samma lägenhet.”

Våldtog Tommies väninna

Förundersökningen blev offentlig i samband med att åtal väcktes, och Nya Tider har begärt ut den. Stina Sjöqvist missledde allmänheten grovt. Det var en svensk kvinna som blev våldtagen. Gärningsmannen är en mörkhyad afrikan vid namn Mohamad Awad. Och Tommie Lindh försökte skydda kvinnan från våldtäktsmannen – visserligen inte genom att avbryta en pågående våldtäkt, utan genom att vara i vägen då afrikanen ville våldta sitt offer en gång till.

För detta blev Tommie knivhuggen till döds, och Mohamad Awad våldtog sedan sitt offer en gång till medan Tommie blödde till döds på badrumsgolvet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Stina Sjöqvist måste skiljas från målet. Hon saknar vårt förtroende. Stina skall omplaceras till vaktmästeriet.

 • Dacke

  Ja, man kan fråga sig om, hur hade Stina Sjöqvist agerat som åklagare om det varit omvända roller? Alltså, om Tommie Lindh hade huggit ner och dödat Abubaker Mohamad och direkt efter våldtagit en afrikansk kvinna? Är ganska säker på att åklagaren Stina Sjöqvist tillämpat lagens strängaste straff för !:a gradens mord och våldtäkt? Har tidigare kommenterat Stna Sjöqvist med att hon agerade både som försvarsadvokat och åklagare (betoning på det förstnämnda) när ärendet togs upp första gången. Skrev likaså att Tommie Lindh hade “fel” värdegrund för att passa in i det svenska rättssystemet?

 • RL, Vallentuna

  Jag skulle gärna se att dom som fattat beslut om att bevilja Awad asyl i Sverige kunde åtalas för medvållande till mord.

 • Hans Karlsson

  Å andra sidan anser Stina Sjöqvist att en 17-åring i Örnsköldsvik har begått våldtäkt mot barn alternativt sexuellt tvång alternativt sexuellt utnyttjande av barn – PÅ NÄTET – och ska dömas för samlag med minderåriga.
  – Jag blir först i landet med den här synen på några av brotten han är misstänkt för, säger Stina.
  https://www.allehanda.se/artikel/vill-falla-for-samlag
  Ja, visserligen är detta också ett vidrigt brott.
  Men 17-åringens (kanske svensk?) “samlag” på nätet tycks hon bedöma som mycket allvarligare än Abubaker Mohamads grova våldtäkt och mord i badrummet. Arma kvinna!

 • Peter Dalin

  Aktivister har infiltrerat alla viktiga samhälsfunktoner

 • Lasse Andersson

  Din kommentar var inte borttagen kommentarerna är förhandsmodererade. Vi hade helst haft öppna kommentarer men i och med att innehavaren av en webbsida i Sverige kan bli åtalad för vad andra skriver i kommentarerna så måste vi förhandsmoderera dem.

  Med vänlig hälsning

  Moderator Lasse

 • RL, Vallentuna

  Vi vet ju vad som händer om man är oförsiktigt kritisk =HMF . Den främste jägaren “näthatsgranskaren” kommer ikväll 5/10 till biblioteket i Olofström för att berätta om sin verksamhet.. Max 20 personer.
  Finns en notis i Sydöstran om saken.

Nya Tider avslöjar: “Antirasistisk” komiker åtalas för grovt förtal – hängde ut kriminell invandrare

Komikern Martin Soneby, som medverkat i Parlamentet på TV4 och Roast på Berns på Kanal 5, har profilerat sig på twitter med hätska utfall mot Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige. Rasistanklagelserna haglar från Soneby mot invandringskritiker på den sociala medieplattformen. Nu kan Nya Tider avslöja att Martin Soneby åtalas för grovt förtal, efter att ha hängt ut en kriminell invandrare i en tweet. ”Tro inte att du kan smita undan”, skrev han och publicerade invandrarens personuppgifter. Den misshandelsdömde invandraren polisanmälde den politiskt korrekte komikern, som kommer att försvaras av flyktingaktivisten och advokaten Viktor Banke under rättegången onsdag den 21 oktober.

Mördade Tommie Lindh – döms till livstids fängelse

BROTT OCH STRAFFTommie Lindhs mördare, sudanesen Abubaker Mohamad Awad, 23, döms av tingsrätten för mord, försök till grov misshandel, grov våldtäkt, våldtäkt och grovt olaga hot till livstids fängelse. Den 19-åriga Tommie Lindh mördades med upprepade knivhugg innan afrikanen under mordhot våldtog en ung kvinna som han redan våldtagit tidigare.

Afrikan döms för rån mot 22 offer

BROTT OCH STRAFFDen 21 årige Toma-Nzinga Mukoko, medborgare i Kongo, har dömts av Stockholm tingsrätt till fyra år och sex månaders fängelse efter att systematiskt rånat 22 olika ungdomar i Stockholm under ett halvårs tid. Genom hot om våld och att han var beväpnad rånade han nästan uteslutande svenska pojkar på framförallt iPhones.

Ännu en svensk flicka våldtagen av gymnasielags-afghan

BROTT OCH STRAFFShams Wafa skulle ha utvisats 2018 men fick stanna i landet genom regeringens kontroversiella gymnasielag. Nu döms han för att ha våldtagit en svensk 13-åring vid upprepade tillfällen.

Syrier försökte begå sexuellt övergrepp på barn – fick mycket milt straff

BROTT OCH STRAFFDen syriska medborgaren Hasan Haj Mahou, 36, slapp undan med ett extremt milt straff efter att ha rövat bort en ung flicka för att begå ett sexuellt övergrepp eller våldta henne. Flickan skrek dock högt och lyckades ta sig ifrån Hasan som kunde gripas av polis kort därefter. Men Hasan, som åtalades för flera brott, fick ett ovanligt milt straff – bara 40 timmars samhällstjänst.

Homosexuell DJ dömd för barnvåldtäkt

BROTT OCH STRAFFEn känd DJ och festarrangör i Stockholm döms till två och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig pojke analt. Medan flera tidningar väljer att skydda hans identitet och enbart kalla honom för ”festfixaren” kan Nya Tider avslöja att det rör sig om den 51-årige ”Damien Eie”, vars riktiga namn är Aegir Sigurbjörn Jonsson.

Pedofil våldtog 5-åring

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige pedofilen Jimmie Ekholm dömdes vid Mora tingsrätt till fyra års fängelse för att ha våldtagit en femårig flicka vars familj han var bekant med. Flickan lurades med in på en toalett och blev där oralt våldtagen av Ekholm. Flickan är dock inte det första offret den unga pedofilen gett sig på visar Nya Tiders granskning.

Högsta domstolen låter barnvåldtäktsman stanna i Sverige

BROTT OCH STRAFFDen sadistiske barnvåldtäktsmannen Bekim Dzelili våldtog sin sambos dotter upp till 600 gånger från det att hon var tio år gammal tills det att hon blev tretton år gammal, och då gillrade en fälla för sin plågoande som ledde till att han greps av polisen. I tingsrätten dömdes han till 13 års fängelse och livstids utvisning men fick ett års strafflindring på grund av utvisningen. I hovrätten fick han straffet sänkt med ännu ett år, slapp utvisning och fick trots det behålla den tidigare straffsänkningen. Nu har Högsta domstolen meddelat att man inte tar upp fallet och Dzelili blir därmed kvar i Sverige trots att han inte har svenskt medborgarskap – och han har fått två års straffsänkning på köpet.

Gå till arkivet

Send this to a friend