Skip to Content

Mohamed Awad mördade Tommie, våldtog sedan väninnan i hans blod. Foto: Polisen
BROTT OCH STRAFF

Mordet på Tommie Lindh: Åklagaren och systempressen blåljög

Digital utgåva

Mordet på 19-årige Tommie Lindh fick stor uppmärksamhet i maj då hans kamrater berättade att han dödats då han försökt hindra en afrikan från att våldta en väninna till honom. Uppgifterna fick spridning i alternativa medier, men dementerades av systemmedierna och kammaråklagare Stina Sjöqvist. Nu när hon väckt åtal mot mördaren står det klart att Sjöqvist ljög rakt ut.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 12:44

  • Svenska

Läs även

Den mördade Tommie Lindh. Foto: Privat

Mordet på Tommie Lindh blev snabbt en symbol för Sverige av i dag: En ung svensk patriot som velat göra motstånd mot massinvandringen knivhöggs till döds av en afrikansk invandrare då han försökte stoppa en våldtäkt. Nyheten spreds som en löpeld över världens alternativmedier.

När kammaråklagare Stina Sjöqvist intervjuades av Fria Tider och SVT Nyheter hävdade hon dock att händelsen inte alls gått till på det viset.

– Det är inte en så kallat svensk kvinna som blir våldtagen av en mörkhyad man där en svensk man tvingas avbryta och blir knivhuggen till döds, sade Stina Sjöqvist till Fria Tider.

– De här händelserna är skilda från varandra och äger rum under några timmar, fortsatte hon.

Efter att Stina Sjöqvist gått ut i media och dementerat att Tommie försökt avbryta en våldtäkt blev det plötsligt många artiklar om mordet i systemmedierna – flertalet av dem med fokus på hur ”högerextremister” försöker ”utnyttja” den ”tragiska händelsen”. Journalister pressade Tommies familjemedlemmar till att ”ta avstånd” från ”hat”. Aftonbladets Oisin Cantwell skrev en krönika där han hävdade att åklagarens uttalande visade att alternativmedier är ”kloaker som ägnar dagarna åt att försöka ge invandrare skulden för allt mellan himmel och jord”, medan tidningar som Aftonbladet är seriösa.

Som Nya Tider redan då konstaterade: ”Eftersom Abubaker Mohamad är häktad för två våldtäkter, grov misshandel och grovt hot utöver mordet på Tommie är det många som påpekar att åklagaren endast dementerat att det skulle vara en pågående våldtäkt som Tommie ingripit mot. Många finner det absurt att våldtäkterna inte alls skulle vara kopplade till mordet som skedde samma natt i samma lägenhet.”

Våldtog Tommies väninna

Förundersökningen blev offentlig i samband med att åtal väcktes, och Nya Tider har begärt ut den. Stina Sjöqvist missledde allmänheten grovt. Det var en svensk kvinna som blev våldtagen. Gärningsmannen är en mörkhyad afrikan vid namn Mohamad Awad. Och Tommie Lindh försökte skydda kvinnan från våldtäktsmannen – visserligen inte genom att avbryta en pågående våldtäkt, utan genom att vara i vägen då afrikanen ville våldta sitt offer en gång till.

För detta blev Tommie knivhuggen till döds, och Mohamad Awad våldtog sedan sitt offer en gång till medan Tommie blödde till döds på badrumsgolvet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Syrier våldtog dottern analt – ”gjorde sin plikt som make”

BROTT OCH STRAFFDen syriska invandraren Abdullah Ajaj, 43, våldtog sin egen tonåriga dotter analt vilket han menade bevarade hennes oskuld. När han var färdig sade han åt henne att tvätta sig på grund av religiösa skäl. Själv hävdar Abdullah att han trodde att han hade sex med sin fru och bara ”gjorde sin plikt som make”. Nu har han dömts till ett kort fängelsestraff och utvisning.

Pedofil utsatte barn för övergrepp i 20 år – dömdes till fängelse

BROTT OCH STRAFFPedofilen Per-Ola André Nilsson, 40, dömdes till fyra års fängelse av Kristianstad tingsrätt efter att det framkommit att han våldtagit tre närstående barn samt begått ett stort antal sexuella övergrepp och andra sexuella brott mot dessa under över 20 års tid. Pedofilen har dessutom erkänt ett flertal av brotten och sin pedofila natur.

Våldtäktsdömda afghanen utvisades inte – gruppvåldtog förståndshandikappad kvinna

BROTT OCH STRAFFEn ung kvinna med omfattande intellektuell funktionsnedsättning hamnade i klorna på en afghan som hon trodde var hennes pojkvän. Men kort efter att de blivit ett par bjöd han in andra afghaner för att gemensamt våldta henne under förnedrande former. En av dessa skulle egentligen redan varit utvisad för en annan våldtäktsdom. Nu har de tre afghanerna dömts till fängelse och utvisning, utvisningar som dock inte kan genomföras.

Gruppvåldtäktsmannen som fick 840 000 kronor fortsätter begå nya brott

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali fick ett gigantiskt skadestånd av staten på 840 000 kronor efter att han dömts för två gruppvåldtäkter med tortyrinslag. Han har fortsatt sin kriminella bana trots utvisningsbeslut och nu står han åtalad för nya brott.

Dömd gruppvåldtäktsman får 840 000 kronor – hans offer fick nöja sig med 3 000 kronor

BROTT OCH STRAFFDen kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali har rönt stor uppmärksamhet efter att fått ett skandalöst skadestånd på 840 000 kronor av staten efter att ha dömts för bestialiska gruppvåldtäkter med tortyrinslag mot två olika kvinnor. Nu framkommer uppgifter att ett av hans offer bara fått 3 000 kronor i skadestånd av de 225 000 hon skulle fått. Men trots att Damir nu blir rik på skattebetalarnas bekostnad kan hans förmögenhet inte beslagtas för att täcka hans offers skadestånd.

Pedofilpappan våldtog sönerna och tvingade dem att leva i ett helvete

BROTT OCH STRAFFI flera års tid utsatte en pappa i Kalmar sina fyra söner och familjens hund för ett ofattbart och perverterat lidande. Under hot och med sadistiskt våld våldtog han sönerna, fick dem att äta hans avföring och våldta varandra samt utstå närmast obeskrivliga former av perversioner. Nu har han dömts till 13 år och tio månaders fängelse och skadestånd på runt 3,2 miljoner kronor.

14-årig svensk pojke rånad av invandrargäng – hovrätten friar de misstänkta på alla punkter

BROTT OCH STRAFFEn afghan och kongoles i övre tonåren frias av Göta hovrätt efter att både polisen, åklagaren och även tingsrätten anser att de två har rånat en 14-årig svensk pojke genom att omringa honom, tvinga honom att sätta sig ner, varpå killarna stjäl 14-åringens Nike-skor och fotograferar hans bankkort. Det rapporterar bland annat tidningen Dagens juridik. Hovrätten skriver i sin dom att målsägande förvisso måste ha varit rädd, men att det inte förekom tillräckligt mycket hot och våld för att de misstänkta överhuvudtaget ska kunna straffas.

Coronatestbedrägeri leder till fängelse för läkare

BROTT OCH STRAFFLäkaren Farshid Sistani, 35, bakom Husdr.se, tjänade pengar på att lura svenskar genom att erbjuda dyra tjänster med PCR-tester och utfärdade reseintyg – utan att analysera testerna. Nu döms han till fängelse för det omfattande bedrägeriet men får strafflindring för att han antas förlora sin läkarlegitimation.

Gå till arkivet

Send this to a friend