Skip to Content

Hyllas. Befälhavaren Arsen ”Motorola” Pavlov dödades i ett attentat den 16 oktober i sitt bostadshus. Civilbefolkningen i Bonbass, som i två år av och till utsatts för artilleribeskjutning, befarar nu att terrorn kommer att anta nya proportioner. Foto: Free West Media
UTRIKES

Motorola mördad – början på terrorism mot Donbass

Söndagen den 16 oktober dödades befälhavaren Arsen ”Motorola” Pavlov i en terroristattack i hans bostadshus hiss i Donetsk. Stadens gator fylldes av tiotusentals människor som ville ge sin hjälte ett sista farväl, och många befarar nu att terrorn mot befolkningen kommer att anta nya former.

Publicerad: 1 november, 2016, 18:56

  • Svenska

Läs även

En av de kändaste, och i Väst ökända, ledarna bland Donbass försvarare, Arsen Pavlov, mer känd under sitt anropsnamn ”Motorola”, har mördats. Enligt officiell information inträffade en explosion i hissen i det bostadshus där han bodde med sin familj i staden Donetsk, huvudstad i utbrytarenklaven Folkrepubliken Donetsk (DPR). Vid begravningen deltog tiotusentals människor som uttryckte sin solidaritet med terroroffrets familj och samtidigt med sin regerings hållning gentemot Kiev.

DPR:s myndigheter har redan meddelat att ukrainska regeringsagenter kan ha organiserat mordet, där nu två gärningsmän misstänks. Bomben hade placerats i hissens tak. Pavlov var medveten om att Kievs myndigheter hade satt en belöning på två miljoner dollar på hans huvud och han bar vanligen en skottsäker väst och hjälm. Det verkar dock som att han väl inne i hissen tog av sig hjälmen.

Trots hotbilden kunde Pavlov och hans familj ofta ses röra sig fritt i Donetsk utan något omfattande beskydd.
Arsen Pavlov var en av de mest enastående och populära befälhavarna i kriget i Donbass 2014. Han var en av de första som försvarade området när försvararna bara bestod av dåligt beväpnade arbetare, huvudsakligen gruvarbetare och familjefäder. Mot dessa stod reguljära trupper som Kiev skickade för att kväsa protesterna mot den kupp som avsatte president Viktor Janukovytj. Majoriteten i Donbass hade röstat på honom och erkände inte Ukrainas nya regering. Han var hatad av Väst, men älskad av folket i Donbass och den ryskspråkiga världen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Pjotr Kirillovitj
Översättning: Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend