Skip to Content

Manuel Cortez Azero är partistyrelseledamot för Miljöpartiet och före detta språkrör i Grön Ungdoms Stockholmsavdelning. Foto: Facebook
INRIKES

MP-företrädare skyller integrationshaveri på etniska svenskar

Digital utgåva

Manuel Cortez Azero, partistyrelseledamot för Miljöpartiet och före detta språkrör i Grön Ungdoms Stockholmsavdelning, menar i en debattartikel att den bristande integrationen av invandrare beror på svenskars ovillighet att integrera sig i det mångkulturella Sverige.

Publicerad: 7 oktober, 2019, 17:52

  • Svenska

Läs även

Genom att Nya Tiders reporter uppgav sig vara förälder till en tonåring som blivit medlem i Grön Ungdom bekräftade han sin uppfattning samt sade att han nog har ”alla miljöpartister” med sig när det kommer till integrationstvång för svenskar i det mångkulturella samhället.

Det var i en debattartikel den 3 mars som Manuel Cortez och Hedda Berksand, dåvarande språkrör för Grön Ungdoms regionavdelning i Stockholm, lade ut texten om vad de anser vara den grundläggande integrationsproblematiken i Sverige. Med de tilltagande dödsskjutningarna som utgångspunkt menar man att det är de etniska svenskarnas ”nationalchauvinism” som är orsaken till att samhällsproblemen som är kopplade till den kulturella splittringen i Sverige växer okontrollerat.

Cortez och Berksand ondgör sig över hur det kan finnas människor och politiska företrädare som anser att det finns anpassningsproblematik kopplat till invandringen i städernas förorter. De skriver i debattartikeln att det är svenskarnas och så kallade ”högerpolitikers” svartmålning av invandrartäta förorter som får missnöjet att pyra, att kravet på kulturell anpassning gör invandrarna frustrerade. Man är förtvivlade över att svenskarna bara vill ”kompromissa på ytan” när det gäller att göra avkall på den egna kulturella identiteten och nämner exempelvis matvanor. Tonen är ofta aggressiv och följande citat illustrerar mer än väl detta då de språkrören försöker få det till att det är invandringskritikerna som har makten över bland annat Internet idag:

”Vissa högerspöken kanske genuint hatar mångkultur och fattiga, men de flesta är hycklare, enkla röstjägare. Högercynikerna är internets nya åsiktspolis som mejar ner varje försök till diskurs genom att piska upp antiintellektuellt svammel från hundratals svärmande (fejk)konton”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • burnedout

    Cortez och Berksand.Tvâ för er sannolikt okända ord: Källforskning och Faktakontroll. Fast det är klart, inga ord man behöver när det gäller värdegrund.

  • Kumrif

    Enligt Azeros resonemang så borde ju alla värdfolk integreras med sina invandrare. Det gäller såklart även om en svensk miljöpartist flyttar till Saudiarabien. Lycka till med den omvända integrationen! Berätta gärna hur det går. Om det känns trögt i början att få saudierna att fatta grejen så kan ni ju bränna några bilar och grilla fläsk i lågorna.

Elpriserna skenar – leveransproblem gör sommarelen lika dyr som under vintern

ANALYSElpriserna har rusat till för årstiden extrema nivåer, i huvudsak för elkunderna i mellersta och södra Sverige. I norra Sverige ligger elpriset på betydligt mera beskedliga nivåer. Skillnaden uppgår vissa dagar till flera hundra procent. Bakom situationen ligger en ogenomtänkt energipolitik i stort, där avvecklingen av kärnkraft är en huvudingrediens. Men också brister i utbyggnaden av kraftnätet, särskilt i södra Sverige, för att kunna omfördela el mellan olika delar av landet, spelar in.

Svensk sjukvård hårt drabbad – 200 000 operationer ställs in

INRIKESEn stor del av de som smittats med coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige är vårdpersonal, hela 10 300 i mitten av maj, rapporterade Folkhälsomyndigheten. Även om en stor majoritet av dessa endast fått lindriga symptom har det ändå inneburit ett stort personalbortfall från sjukvården. En effekt av detta är att Sveriges så kallade ”vårdskuld” – det vill säga antalet patienter i vårdkö – ökat kraftigt. Över 200 000 operationer kommer enligt Sveriges läkarförbund att ställas in under året.

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Gå till arkivet

Send this to a friend