Skip to Content

Manuel Cortez Azero är partistyrelseledamot för Miljöpartiet och före detta språkrör i Grön Ungdoms Stockholmsavdelning. Foto: Facebook
INRIKES

MP-företrädare skyller integrationshaveri på etniska svenskar

Digital utgåva

Manuel Cortez Azero, partistyrelseledamot för Miljöpartiet och före detta språkrör i Grön Ungdoms Stockholmsavdelning, menar i en debattartikel att den bristande integrationen av invandrare beror på svenskars ovillighet att integrera sig i det mångkulturella Sverige.

Publicerad: 7 oktober, 2019, 17:52

  • Svenska

Läs även

Genom att Nya Tiders reporter uppgav sig vara förälder till en tonåring som blivit medlem i Grön Ungdom bekräftade han sin uppfattning samt sade att han nog har ”alla miljöpartister” med sig när det kommer till integrationstvång för svenskar i det mångkulturella samhället.

Det var i en debattartikel den 3 mars som Manuel Cortez och Hedda Berksand, dåvarande språkrör för Grön Ungdoms regionavdelning i Stockholm, lade ut texten om vad de anser vara den grundläggande integrationsproblematiken i Sverige. Med de tilltagande dödsskjutningarna som utgångspunkt menar man att det är de etniska svenskarnas ”nationalchauvinism” som är orsaken till att samhällsproblemen som är kopplade till den kulturella splittringen i Sverige växer okontrollerat.

Cortez och Berksand ondgör sig över hur det kan finnas människor och politiska företrädare som anser att det finns anpassningsproblematik kopplat till invandringen i städernas förorter. De skriver i debattartikeln att det är svenskarnas och så kallade ”högerpolitikers” svartmålning av invandrartäta förorter som får missnöjet att pyra, att kravet på kulturell anpassning gör invandrarna frustrerade. Man är förtvivlade över att svenskarna bara vill ”kompromissa på ytan” när det gäller att göra avkall på den egna kulturella identiteten och nämner exempelvis matvanor. Tonen är ofta aggressiv och följande citat illustrerar mer än väl detta då de språkrören försöker få det till att det är invandringskritikerna som har makten över bland annat Internet idag:

”Vissa högerspöken kanske genuint hatar mångkultur och fattiga, men de flesta är hycklare, enkla röstjägare. Högercynikerna är internets nya åsiktspolis som mejar ner varje försök till diskurs genom att piska upp antiintellektuellt svammel från hundratals svärmande (fejk)konton”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • burnedout

    Cortez och Berksand.Tvâ för er sannolikt okända ord: Källforskning och Faktakontroll. Fast det är klart, inga ord man behöver när det gäller värdegrund.

  • Kumrif

    Enligt Azeros resonemang så borde ju alla värdfolk integreras med sina invandrare. Det gäller såklart även om en svensk miljöpartist flyttar till Saudiarabien. Lycka till med den omvända integrationen! Berätta gärna hur det går. Om det känns trögt i början att få saudierna att fatta grejen så kan ni ju bränna några bilar och grilla fläsk i lågorna.

Penningpolitiken spetsas till – räntan kan höjas till 0 procent

ANALYSDen 18 december har Riksbankens direktion sitt nästa penningpolitiska möte. Sannolikt avslutas då det ganska oortodoxa och outredda vågspelet med negativ reporänta i Sverige. Många finansstrateger på de svenska storbankerna uttalade sig tämligen tvärsäkert om att vi inte skulle få någon höjning av räntan i år, efter det förra penningpolitiska mötet i september, då Riksbanken behöll minusräntan på -0,25 procent. På senare tid har dock tonläget ändrats påtagligt och allt fler börjar svänga i retoriken inför det beslut som kommer nästa vecka.

Pojke HMF-åtalad för Spotifylista

INRIKESEn pojke åtalas för hets mot folkgrupp på grund av en Spotifylista med namnet ”Vit makt, n*gerslakt”. Listan namngav han 2018, då han var 15 år gammal. Det är första gången som någon åtalas på grund av en titel på en musiklista på streaming­tjänsten. Spotify, som inte säger sig censurera sin tjänst även om visst material skulle kunna uppfattas som stötande, har trots det genom åren raderat många artister och podcasts på just de grunderna.

Hultqvist: Folket ska lita på statsmakten – vill ha ny myndighet för psykologiskt försvar

INRIKESFörsvarsminister Peter Hultqvist (S) vill att Sverige inför en ny myndighet för psykologiskt försvar för att skydda sig från aktivitet i sociala medier och förkunna för medborgarna ”vad som gäller”. Det säger han i en intervju med SR Ekot.

Stockholms domprost stöttar böneutrop i norrländsk landsortskyrka – gillar även islamister på Facebook

INRIKESLördagen den 7 december hölls en interreligiös konsert i en kyrka i Korpilombolo i Norrbotten. Konserten innehöll bland annat muslimska böneutrop, något som den lokale prästen såg som en viktig värdemarkör i kyrkans mångfaldsarbete. Konserten fick dessutom moralisk uppbackning av Stockholms domprost Hans Ulfvebrand, som efter granskning från Nya Tider visar sig gilla den islamistiska organisationen Svenska muslimer för fred och rättvisa, ledd av den kvinnofientlige islamisten tillika före detta miljöpartisten Yasri Khan.

Inget veto mot förslagen chock­höjning av Sveriges EU-avgift

INRIKESNär EU beslutar om unionens långtidsbudget för 2021-2027 förväntas en radikal höjning av Sveriges EU-avgift. Förslaget är att Sveriges EU-avgift ökar med omkring 15 miljarder, vilket är en höjning med 40 procent. Den nya rekordstora EU-avgiften förväntas vara omkring 55 miljarder kronor per år.

”Elever och föräldrar är respektlösa mot lärarna”

UTBILDNINGRespektlösa elever och föräldrar som är oförskämda kravmaskiner. Det är rektorn Mikael Hakolas dom rörande arbetsmiljön för svenska lärare och rektorer. För Nya Tider berättar han nu om den chock som mötte honom när han som finsk rektor flyttade till Sverige för att arbeta. Dessutom framhäver han gärna läropliktens fördelar jämfört med skolplikt.

ABBA-Björn bakom politisk påverkanskampanj riktad mot Sveriges gymnasieungdomar

INRIKESDen gamla ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus riktar in sig mot gymnasieelever genom en politisk påverkanskampanj i kampen mot fejknyheter och alternativa fakta. Hans förlag ger ut en politisk stridsskrift som kan beställas av lärare inför jul. Filosofiprofessorn Åsa Wikforss, som gjort sig känd som ivrig motståndare till alternativa perspektiv, är författare till boken.

Stora skillnader i skolresultat beroende på bakgrund

UTBILDNINGFinland placerar sig återigen i absoluta toppen vad gäller skolresultat, på andra plats bland de europeiska länderna, när PISA-mätningen för 2018 presenterades den 3 december. Bäst skolresultat i Europa uppvisar eleverna i Estland. Sverige klättrar något och är nu på femte plats i Europa.

Gå till arkivet

Send this to a friend