Skip to Content

Manuel Cortez Azero är partistyrelseledamot för Miljöpartiet och före detta språkrör i Grön Ungdoms Stockholmsavdelning. Foto: Facebook
INRIKES

MP-företrädare skyller integrationshaveri på etniska svenskar

Digital utgåva

Manuel Cortez Azero, partistyrelseledamot för Miljöpartiet och före detta språkrör i Grön Ungdoms Stockholmsavdelning, menar i en debattartikel att den bristande integrationen av invandrare beror på svenskars ovillighet att integrera sig i det mångkulturella Sverige.

Publicerad: 7 oktober, 2019, 17:52

  • Svenska

Läs även

Genom att Nya Tiders reporter uppgav sig vara förälder till en tonåring som blivit medlem i Grön Ungdom bekräftade han sin uppfattning samt sade att han nog har ”alla miljöpartister” med sig när det kommer till integrationstvång för svenskar i det mångkulturella samhället.

Det var i en debattartikel den 3 mars som Manuel Cortez och Hedda Berksand, dåvarande språkrör för Grön Ungdoms regionavdelning i Stockholm, lade ut texten om vad de anser vara den grundläggande integrationsproblematiken i Sverige. Med de tilltagande dödsskjutningarna som utgångspunkt menar man att det är de etniska svenskarnas ”nationalchauvinism” som är orsaken till att samhällsproblemen som är kopplade till den kulturella splittringen i Sverige växer okontrollerat.

Cortez och Berksand ondgör sig över hur det kan finnas människor och politiska företrädare som anser att det finns anpassningsproblematik kopplat till invandringen i städernas förorter. De skriver i debattartikeln att det är svenskarnas och så kallade ”högerpolitikers” svartmålning av invandrartäta förorter som får missnöjet att pyra, att kravet på kulturell anpassning gör invandrarna frustrerade. Man är förtvivlade över att svenskarna bara vill ”kompromissa på ytan” när det gäller att göra avkall på den egna kulturella identiteten och nämner exempelvis matvanor. Tonen är ofta aggressiv och följande citat illustrerar mer än väl detta då de språkrören försöker få det till att det är invandringskritikerna som har makten över bland annat Internet idag:

”Vissa högerspöken kanske genuint hatar mångkultur och fattiga, men de flesta är hycklare, enkla röstjägare. Högercynikerna är internets nya åsiktspolis som mejar ner varje försök till diskurs genom att piska upp antiintellektuellt svammel från hundratals svärmande (fejk)konton”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • burnedout

    Cortez och Berksand.Tvâ för er sannolikt okända ord: Källforskning och Faktakontroll. Fast det är klart, inga ord man behöver när det gäller värdegrund.

  • Kumrif

    Enligt Azeros resonemang så borde ju alla värdfolk integreras med sina invandrare. Det gäller såklart även om en svensk miljöpartist flyttar till Saudiarabien. Lycka till med den omvända integrationen! Berätta gärna hur det går. Om det känns trögt i början att få saudierna att fatta grejen så kan ni ju bränna några bilar och grilla fläsk i lågorna.

Gymnasielags-afghan tafsade på flickor i badhuset

INRIKESNoorallah Sanjar fick tillstånd att stanna i Sverige genom den kontroversiella gymnasielagen som drevs igenom förra året. Samtidigt hängde han på Gustavsviksbadet i Örebro där han tafsade på flickor i nedre tonåren.

2 miljoner utrikesfödda i Sverige – etniska svenskar blir snart minoritet

INRIKESEnligt SCB har mängden utrikesfödda nu nått drygt 2 miljoner och det demografiska skiftet – där etniska svenskar utgör en allt mindre del av befolkningen – fortgår med oförminskad takt. Över en tredjedel av Sveriges befolkning är nu av annat ursprung än majoritetsbefolkningen. Slutresultatet av en fortsatt invandring blir att de etniska svenskarna till slut blir en minoritet i sitt eget land, och det är något som sker inom bara några decennier visar flera rapporter.

Stor risk för ekonomisk brottslighet i bostadsrättsföreningar

ANALYSI efterspelet till några uppmärksammade bedrägerier mot bostadsrättsföreningar har Fastighetsägarna låtit Sweco genomföra en undersökning av hur utsatta bostadsrättsföreningar i allmänhet är för ekonomisk brottslighet. Resultatet av undersökningen, som presenterades i en rapport den 1 oktober i år, visar att risken för att utsättas för bedrägerier är mycket stor. Stora brister i den ekonomiska förvaltningen, dålig styrning och bristande engagemang från medlemmarna anges som viktiga riskmoment.

Feministen Victoria Kawesa dömd för misshandel

INRIKESInte hjälpte det att Victoria Kawesa, 44, anlitade den före detta justitieministern Thomas Bodström som försvarsadvokat. Hon dömdes till ansvar för misshandel även i hovrätten. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Samhällskritisk akademiker frihetsberövad av över tio poliser

Det fattades inga polisiära resurser när Stockholmspolisen frihetsberövade, kroppsvisiterade, och i ilfart förde bort den flerfaldigt examinerade akademikern och samhällskritikern Bilyana Martinovski från Arlanda flygplats. Orsaken? Hon var misstänkt för förtal av Kajsa Klein på #jagärhär, men det fick hon inte reda på förrän flera timmar senare.

Göteborgs rånvåg – senaste offret tolv år gammal

INRIKESVarje månad utförs i Göteborg i genomsnitt över 30 personrån, där vanligen både gärningsmän och offer är unga. Hot och våld utövas vid dessa attacker, men bytena begränsar sig till mobiltelefoner och jackor. ”Under ett par års tid har vi haft en ganska kraftig ökning, och det fortsätter”, säger en polischef till Nya Tider.

Rasismen mot vita markägare i Sydafrika tas upp i Sveriges riksdag

INRIKESDen allt mer trängande situationen för vita markägare i Sydafrika kommer att tas upp i Sveriges riksdag. Detta sedan Roger Richtoff och Björn Söder från Sverigedemokraterna uppmärksammat frågan i en fristående motion. Nu vill de att den svenska regeringen agerar för att förmå Sydafrikas regering att stoppa planerna på rasistisk mark­expropriation. Richtoff säger till Nya Tider att motionen är ett sätt att uppmärksamma frågan.

Astrid Lindgrens värld söker barnskådespelare – efterfrågar särskilt ickesvenskar

Inför säsongen år 2020 söker Astrid Lindgrens värld i Vimmerby nya barnskådespelare. I jobbannonsen efterfrågar man särskilt ickesvenska barn som kan ”berika verksamheten” med etnisk och kulturell mångfald. När Nya Tider vill ställa frågor till ansvariga vid temaparken tycks ledningen ha fått kalla fötter och vill inte kommentera jobbannonsen över huvud taget. Diskrimineringsombudsmannen menar dock att detta skulle kunna vara fråga om möjlig diskriminering av svenskar.

Gå till arkivet

Send this to a friend