Skip to Content

Marie Kide blev terroristens femte offer. Foto: Privat/Nya Tider

MP-ledamoten blev terroristens femte offer

Den 66-åriga lärarinnan från Miljöpartiet "gillade olika" på Facebook och lade endast en dag innan terrorattentatet i Stockholm upp en bild som hånar de som vill ha strängare gränsbevakning. Nu blev Kide terroristens femte offer.

Publicerad: 28 april, 2017, 12:55

 • Svenska

Läs även

Lärarinnan Marie Kide, 66, blev Stockholm-terroristens femte offer efter att ha avlidit på sjukhus till följd av sina skador. Kide satt som kommunfullmäktigeledamot för Miljöpartiet i Trollhättan.

Dagen innan terrordådet lade ledamoten upp en bild på Facebook av satirtecknaren Wisti, där tecknaren påstår att personer som vill ha en strängare gränsbevakning egentligen bara är oroliga för att man inte ska ha råd att köpa dyr köksutrustning.

Terrordådet på Drottninggatan dödade fyra på plats. Strax efter dådet kunde polisen gripa Rakhmat Akilov som misstänkt för dådet. 39-åringen befann sig illegalt i landet och var därför sedan tidigare eftersökt av polis.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sparven86

  Hur många tecken på att massinvandring inte skonar någon behöver dessa 7-klöver fanatiker?

 • TookTheRedPill

  Kide kommer definitivt inte köpa några skärbrädor mer.
  Varför använder alltid så kallade “antirasister” sådana banala analogier och exempel för att hävda sin åsikt? De har ingen argumentation utan deras banaliteter slår alltid tillbaka på dem själva.
  I detta fall på ett mycket tragiskt sätt.

  • Parsifal

   Det är ett ämne för en bok men något som ligger nära till hands, och som jag brukar framhålla, är att de inte är vana med att argumentera med politiska motståndare av kött och blod. De argumenterar endast med halmgubbar där de verkliga argumenten är kraftigt förvanskade och de inte riskerar någon besvärlig dialog. Därmed lär de sig aldrig motståndarens argument och sätt att tänka. Det är förklaringen till alla de haverier vi skådat på senare år när någon PK-debattör tvingats ta debatten. Fullständigt nonsens varvat med väl inövade floskler och ett hysteriskt moraliserande.
   Det är det pris de får betala som skyr dialogen, ett klassiskt beteende hos personer med en totalitär agenda. En agenda som vi idag ser manifesteras i kampanjen mot Nya Tider!

 • M Karlsson

  Tragiskt att massimporten av okunskap våld och brutalitet ska kosta människors liv. Hoppas att Miljöpartiet drar lärdom av detta https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/politiker-fran-trollhattan-dod-i-terrorattacken

  • Gnurduff von vinkelstjärt

   Jag tvivlar starkt på att MP generellt klarar att läsa in något budskap alls av detta , de flesta verkar leva i en bubbla av rostfritt stål !

   • Perq Elest

    Jag väntar på att politikerna ser orsaken till det hemska terrordådet. Nämligen hatet från rasistiska vita män som inte accepterar historien om människans skuld för global warming som provocerar dessa stackers Islamister till hemska våldsdåd.

 • Black Op Operator

  Ja.

 • Kurt Edlund

  Vad är syftet med denna artikel? Familjen har bett om att få sörja ifred. Skäms!

  • robban1

   tja det är väl det ironiska i att tre av offren var utpräglat flyktingvänliga och arbetade för att fler som terroristen ska få komma in. men just det, det ska man inte dra upp med hänvisning till att familjer ska sörja

   • Jo

    Hur som helst måste sådana mord stoppas men jag tror inte våran regering klarar av det snack och liten verkstad det hände inte något efter ikea morden och inte heller efter att Alexsandra hade blivit så brutalt mördad så jag tror inte dom gör något nu heller

  • Malmö-pravda

   Ja du Kurt, jag tror att syftet med denna artikel är att visa att det känns då man gång på gång pekas ut som förvirrad, islamofob, rasist, nazist mm.
   Att lyssna på dem som saknar det sverige som idag är borta, som är kritiska till den politik som segregerat vårt land till oigenkännlighet och som för mig, fått sina älskade döttrar misshandlade av “flyktingar”, det är det enda rätta, kvinnan som idag dog var för att smutsa ner mig och mina barn, en av dem som hon ville ha öppna gränser för tog hennes liv.
   Fattar du inte hur kränkande det är att ta hand om en gråtande blodig dotter och samtidigt hånas för att man bara saknar en skärbräda?
   Vad vill du skydda, ta dig du en funderare på det!

  • Syftet är att förmedla information till folket. Att dölja information, som du och 7-klöverns förrädare inom media vill, är långsiktigt en dålig idé (vilket redan har bevisats genom hur Sverige idag ser ut).

 • Malmö-pravda

  Vilka är det som står för den vidrigaste varianten av rasism?
  Är det verkligen så svårt att se?

 • Bengt

  Om jag trodde på gud skulle jag helt krasst säga att det är ett uttryck av gudomlig rättvisa, eller att synden straffar sig själv.
  Men jag tror inte på gud, så jag kan bara beklaga sorgen till hennes närmaste.

  • Nyo

   Jag tror på Gud och att vi redan här kan drabbas av hårda konsekvenser när vi gör felaktiga val. Men jag tror också på många liv, många lektioner och nya chanser att lära sig att göra rätt. Gissar att Kide inte var riktigt klar över vad godhet är. Invasionen har fått dödliga konsekvenser för många sjuka eller gamla svenskar. Godheten måste inkludera rättvisa, sanning och öppenhet med statistiska fakta om vad som hänt oss.
   God är den politik som minimerar denna sorts attacker genom att se sanningen i ögat och vidta lagliga åtgärder.

 • Nyo

  Denna kvinna hade både ett stort och varmt hjärta. Efter nazistattacken mot Kronogårdsskolan kände sig muslimerna väldigt otrygga, vilket media tog upp gång på gång. Men vi svenskar fick inte vara otrygga efter terroristattacken i Stockholm.
  Jag är säker på att Kide öste kärlek över sina invandrarelever för att ge dem trygghet.
  Hur kunde en så invandrarvänlig människa bli överkörd av en islamist? Skulle inte vår kärlek och brist på rädsla skydda oss, likt ett pansar mot ondskan. Svar: NEJ!

  • Tricky Dick

   Ett bevis för att Jens Orback’s resonemang: “Om vi är snälla mot muslimer, är de snälla tillbaka när de blir i majoritet”, inte stämmer på långa vägar!

   Muslimer tänker bara på sin egen klan, sina egna barn och släktingar, sina egna muslimska trosfränder och eliminerar resten!

   • Nyo

    Ja, om de är fundamentalister, vilket ju inte alla är.
    De som läser Koranen ser ju påbudet om att döda alla orena, kristna, judar m fl. Det står ingenstans: men skona dem som är “goda”! Vänsterfalangen behöver verkligen läsa Koranen eller på andra sätt sätta sig in i den islamska läran.

 • Fru p

  R.I.P och mina tankar går idag till de sörjande anhöriga.
  Tyvärr finns politiker som uttrycker sig dåligt och hånfullt men vi bli inte bättre än de om vi gör samma sak. Många i Sverige förstår inte att terror har inga selektion och den tar med sig alla oavsett parti tillhörighet, ålder, kön etc..jag tycker att somliga har ett bisarr sätt att utrycka sin vrede på politiker även om jag förstår deras “tanke”.många svenskar och politiker är rent ut sagt idioter men att dö på ett sånt grymt sätt förtjänar ingen.Hoppas vi alla ta lärdom av händelse och kämpa mot terror på riktig.

 • Erik Eriksson

  Resultatet av detta blir väl kärleksbombning av både Akilov och lastbilen

 • Leif Knudsen

  The Swedish population at large is suffering a mental disorder. They are so focused on not being “racist” that every other moral issue is warped to conform to this single motive. They are letting a truly racist, hateful and fascist ideology run wild while the Swedes eagerly give way, abandoning every notion of freedom, reality, liberal principles and humanity. They have adopted a religion-squared. The Swedish religion is give-way-to-the-islamic-religion at whatever cost without understanding islam at all and the consequences. It all happens inside the warped minds of the Swedish. And the Swedish feminists are the leaders of the zombie army of sheeps.

  The hardest slaves are not those that are subdued, but the slaves that have the slave mentality. And the Swedish population at large are slaves at heart and they found their masters in the muslim invaders. Sweden is a lost cause. Soon Denmark will be forced to transform the bridge to a wall to avoid the islamic occupation best we can.

  • latmask

   Jag drar slutsatsen att svenskarna, för att överleva som folk, måste bli rasister.

   • Black Op Operator

    Läste en insändare skriven av en manfrån Kina sombott i Sverige ca 30 år. Han förutspådde att svensken, när han fått nog, kommer bli den mest rasistiska och hatande i hela världen, pendeln svänger mot andra ytterligheten.

    Sverige kommer antagligen gå till historien som det land där inbördeskriget var som mest skoningslöst, blodigt, oförsonligt och barbariskt 😉

    En kommentar från en anvfrån flashback med invandrar bakgrund fruktar också svensken när han fått nog, typ “svenskarna är kalla när dom fått nog finns ingenstans att fly” fritt fr minnet

    • latmask

     Detta är fullt tänkbart. Synd bara på alla oskyldiga som drabbas.

 • Rolf Gustafsson

  Det är fruktansvärt vad som hände denna kvinna men tyvärr föll hon offer för sitt eget partis politik !

 • Anders Ek

  Det mest tragiska med allt är att Sverige inte fattar vad man håller på med, en ren import av kriminella helt utan kontroll, 87% av väljarna i förra valet hade och har ingen aning om vad man gör, en ren import av 3:e världens våld, bor själv i 3:e världen men vi har inte lika dåligt mainstream mediaklimat som hemma i Sverige där PK totalt styr idag, ni får fler attacker var så säkra…..just för at man egentligen inte förstår vad man tar in i landet, själv så lever jag i det närmaste sida vid sida med Abu-Sayyaf och känner väl till hur det fungerar under de 11 år jag har bott i landet, Sverige är rätt kört och vi kan tacka vansinnesimporten av kriminella och våldtäktsmän, man bjöd in dom så man får väl skörda och äta det men sått så att säga, Sverige är rätt rökt och det lär inte bli bättre utan hårdare tag, ett riktigt mesland som spårat ur med “feminism” och “tolerans” styrt av Pk-Media under Löfven och hans obildade regering som kör landet rakt ned i fördärvet….

 • Tricky Dick

  Även den svenska kvinnan som mördades i Uganda var miljöpartist, utsedd av FN att tillsammans med ett par andra deltagare utreda Ugandiska krigsförbrytelser utfört av regeringsstyrkor.

  • Black Op Operator

   Zaida Catalan r.i.p.
   Det var hennes naiva godhet som tog hennes liv.

   Denna grönsakskommunist mötte Gudomlig rättvisa alt karma.

 • Tricky Dick

  Men då hade problemet varit inhemskt och inte importerat, det är en jä-a skillnad!

Känd homolobbyist till Sveriges Radio: Nationell sammanhållning gör finska folket till världens lyckligaste

Den 20 mars släpptes FN-rapporten World Happiness Report, där man utifrån många olika faktorer och omständigheter rankar och gallrar ut de länder där folk är mest lyckliga respektive motsatsen. För andra gången i rad hamnar Finland på en solklar förstaplats där folket överlag är mest lyckliga. Nu säger den kände homolobbyisten Mark Levengood, finlandssvensk, i en intervju med Sveriges Radio att en viktig orsak till finländarnas topplacering beror på bland annat en nationell sammanhållning, gemensam identitet och ett nära förhållande till naturen.

Juridikfronten försöker hitta ny väg att angripa nationalistiska poddar – opolitiska poddar kan drabbas

Ingrid Carlqvist och Daniel Frändelöv som tidigare tillsammans drev den omtyckta nationalistiska podcasten ”Ingrid och Conrad” stod inför rätten i Helsingborgs tingsrätt under torsdagseftermiddagen. Deras ”brott” skulle vara att de i egenskap av att ha en schemalagd pod skulle tvingas ha en ansvarig utgivare som om de drev journalistisk verksamhet eller radio. Detta efter en anmälan från det vänsterextrema nätverket Juridikfronten som vill försöka pröva om nationalistiska poddar skall anses omfattas av grundlagens bestämmelse om att utse ansvarig utgivare.

Efter “Trolljägarna”: Fjällings 11-åriga dotter fick hatiskt sms

ALTERNATIVMEDIADet senaste avsnittet av TV3:s program "Trolljägarna" handlade bland annat om medborgarinitiativet Granskning Sverige, som sedan 2014 har ringt upp journalister, politiker och andra av etablissemangets aktörer för att ställa kritiska frågor. I programmet riktas fokus mot främst Fabian Fjälling, vilket nu har lett till konsekvenser för även hans familj. 

Garantipensionen höjs med ynka 200 kronor – men kostnaderna skenar ändå

INRIKESTrots att alla partier säger sig värna om fattigpensionärerna, blev höjningen av garantipensionen ungefär 200 kronor i månaden. Garantipension är till för dem som haft väldigt låga inkomster genom livet. Trots det väntas statens kostnader för garantipensioner skena de kommande åren, beroende på att allt fler invandare går i pension utan några större inkomster att redovisa under sina liv i Sverige.

Bonnie, 19, dömd för att ha hotat våldtagen 13-åring – fick skyddstillsyn

INRIKES19-åriga Bonnies sambo Ammar Krewi från Syrien anmäldes för våldtäkt av en 13-årig flicka. Då hotade Bonnie och hennes vänner 13-åringen att ta tillbaka sin polisanmälan. Bonnie har nu dömts för två fall av övergrepp i rättssak.

”Ensamkommande” får gratis olycksfallsförsäkring – men inte fattiga svenskar

INRIKESMånga svenska kommuner har under de senaste åren valt att utöka sina kollektiva olycksfallsförsäkringar för att täcka ”ensamkommande flyktingbarn” – dygnet runt och oavsett om de ingår i någon kommunal verksamhet eller inte. Vissa försäkrar till och med samtliga asylsökande oberoende av ålder och övriga omständigheter. Samtidigt ökar antalet sjuk- och fattigpensionärer som inte har råd med egna försäkringar explosionsartat.

Somalisk våldtäktsman och återfallsförbrytare utvisas inte

Hassan Hussein Dirie, medborgare i Somalia, dömdes i förra veckan av Solna tingsrätt för en våldtäkt som skall ha genomförts i en nattbuss som han själv körde. Han är tidigare dömd för misshandel som skall ha gett blödningar, hjärnskakning och revbensfraktur. När Nya Tider frågar kammaråklagare Wictor Beyer, som tidigare bott i Tanzania, om varför han inte begärde utvisning säger han ”för stark anknytning”.

Skånska Staffanstorp sätter hårt mot hårt mot hemvändande IS-terrorister

Den skånska kommunen Staffanstorp meddelade den 18 mars att hemvändande IS-terrorister inte har något att hämta i Staffanstorp. Det moderata kommunalrådet Christian Sonesson anser att de islamistiska krigarna som frivilligt åkt till Syrien eller Irak har vänt det svenska samhället ryggen och inte kan förvänta sig någon mild behandling i Staffanstorp i form av kommunal service.

Gå till arkivet