Skip to Content

Marie Kide blev terroristens femte offer. Foto: Privat/Nya Tider

MP-ledamoten blev terroristens femte offer

Den 66-åriga lärarinnan från Miljöpartiet "gillade olika" på Facebook och lade endast en dag innan terrorattentatet i Stockholm upp en bild som hånar de som vill ha strängare gränsbevakning. Nu blev Kide terroristens femte offer.

Publicerad: 28 april, 2017, 12:55

 • Svenska

Läs även

Lärarinnan Marie Kide, 66, blev Stockholm-terroristens femte offer efter att ha avlidit på sjukhus till följd av sina skador. Kide satt som kommunfullmäktigeledamot för Miljöpartiet i Trollhättan.

Dagen innan terrordådet lade ledamoten upp en bild på Facebook av satirtecknaren Wisti, där tecknaren påstår att personer som vill ha en strängare gränsbevakning egentligen bara är oroliga för att man inte ska ha råd att köpa dyr köksutrustning.

Terrordådet på Drottninggatan dödade fyra på plats. Strax efter dådet kunde polisen gripa Rakhmat Akilov som misstänkt för dådet. 39-åringen befann sig illegalt i landet och var därför sedan tidigare eftersökt av polis.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sparven86

  Hur många tecken på att massinvandring inte skonar någon behöver dessa 7-klöver fanatiker?

 • TookTheRedPill

  Kide kommer definitivt inte köpa några skärbrädor mer.
  Varför använder alltid så kallade ”antirasister” sådana banala analogier och exempel för att hävda sin åsikt? De har ingen argumentation utan deras banaliteter slår alltid tillbaka på dem själva.
  I detta fall på ett mycket tragiskt sätt.

  • Parsifal

   Det är ett ämne för en bok men något som ligger nära till hands, och som jag brukar framhålla, är att de inte är vana med att argumentera med politiska motståndare av kött och blod. De argumenterar endast med halmgubbar där de verkliga argumenten är kraftigt förvanskade och de inte riskerar någon besvärlig dialog. Därmed lär de sig aldrig motståndarens argument och sätt att tänka. Det är förklaringen till alla de haverier vi skådat på senare år när någon PK-debattör tvingats ta debatten. Fullständigt nonsens varvat med väl inövade floskler och ett hysteriskt moraliserande.
   Det är det pris de får betala som skyr dialogen, ett klassiskt beteende hos personer med en totalitär agenda. En agenda som vi idag ser manifesteras i kampanjen mot Nya Tider!

 • M Karlsson

  Tragiskt att massimporten av okunskap våld och brutalitet ska kosta människors liv. Hoppas att Miljöpartiet drar lärdom av detta https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/politiker-fran-trollhattan-dod-i-terrorattacken

  • Gnurduff von vinkelstjärt

   Jag tvivlar starkt på att MP generellt klarar att läsa in något budskap alls av detta , de flesta verkar leva i en bubbla av rostfritt stål !

   • Perq Elest

    Jag väntar på att politikerna ser orsaken till det hemska terrordådet. Nämligen hatet från rasistiska vita män som inte accepterar historien om människans skuld för global warming som provocerar dessa stackers Islamister till hemska våldsdåd.

 • Black Op Operator

  Ja.

 • Kurt Edlund

  Vad är syftet med denna artikel? Familjen har bett om att få sörja ifred. Skäms!

  • robban1

   tja det är väl det ironiska i att tre av offren var utpräglat flyktingvänliga och arbetade för att fler som terroristen ska få komma in. men just det, det ska man inte dra upp med hänvisning till att familjer ska sörja

   • Jo

    Hur som helst måste sådana mord stoppas men jag tror inte våran regering klarar av det snack och liten verkstad det hände inte något efter ikea morden och inte heller efter att Alexsandra hade blivit så brutalt mördad så jag tror inte dom gör något nu heller

  • Malmö-pravda

   Ja du Kurt, jag tror att syftet med denna artikel är att visa att det känns då man gång på gång pekas ut som förvirrad, islamofob, rasist, nazist mm.
   Att lyssna på dem som saknar det sverige som idag är borta, som är kritiska till den politik som segregerat vårt land till oigenkännlighet och som för mig, fått sina älskade döttrar misshandlade av ”flyktingar”, det är det enda rätta, kvinnan som idag dog var för att smutsa ner mig och mina barn, en av dem som hon ville ha öppna gränser för tog hennes liv.
   Fattar du inte hur kränkande det är att ta hand om en gråtande blodig dotter och samtidigt hånas för att man bara saknar en skärbräda?
   Vad vill du skydda, ta dig du en funderare på det!

  • Syftet är att förmedla information till folket. Att dölja information, som du och 7-klöverns förrädare inom media vill, är långsiktigt en dålig idé (vilket redan har bevisats genom hur Sverige idag ser ut).

 • Malmö-pravda

  Vilka är det som står för den vidrigaste varianten av rasism?
  Är det verkligen så svårt att se?

 • Bengt

  Om jag trodde på gud skulle jag helt krasst säga att det är ett uttryck av gudomlig rättvisa, eller att synden straffar sig själv.
  Men jag tror inte på gud, så jag kan bara beklaga sorgen till hennes närmaste.

  • Nyo

   Jag tror på Gud och att vi redan här kan drabbas av hårda konsekvenser när vi gör felaktiga val. Men jag tror också på många liv, många lektioner och nya chanser att lära sig att göra rätt. Gissar att Kide inte var riktigt klar över vad godhet är. Invasionen har fått dödliga konsekvenser för många sjuka eller gamla svenskar. Godheten måste inkludera rättvisa, sanning och öppenhet med statistiska fakta om vad som hänt oss.
   God är den politik som minimerar denna sorts attacker genom att se sanningen i ögat och vidta lagliga åtgärder.

 • Nyo

  Denna kvinna hade både ett stort och varmt hjärta. Efter nazistattacken mot Kronogårdsskolan kände sig muslimerna väldigt otrygga, vilket media tog upp gång på gång. Men vi svenskar fick inte vara otrygga efter terroristattacken i Stockholm.
  Jag är säker på att Kide öste kärlek över sina invandrarelever för att ge dem trygghet.
  Hur kunde en så invandrarvänlig människa bli överkörd av en islamist? Skulle inte vår kärlek och brist på rädsla skydda oss, likt ett pansar mot ondskan. Svar: NEJ!

  • Tricky Dick

   Ett bevis för att Jens Orback’s resonemang: ”Om vi är snälla mot muslimer, är de snälla tillbaka när de blir i majoritet”, inte stämmer på långa vägar!

   Muslimer tänker bara på sin egen klan, sina egna barn och släktingar, sina egna muslimska trosfränder och eliminerar resten!

   • Nyo

    Ja, om de är fundamentalister, vilket ju inte alla är.
    De som läser Koranen ser ju påbudet om att döda alla orena, kristna, judar m fl. Det står ingenstans: men skona dem som är ”goda”! Vänsterfalangen behöver verkligen läsa Koranen eller på andra sätt sätta sig in i den islamska läran.

 • Fru p

  R.I.P och mina tankar går idag till de sörjande anhöriga.
  Tyvärr finns politiker som uttrycker sig dåligt och hånfullt men vi bli inte bättre än de om vi gör samma sak. Många i Sverige förstår inte att terror har inga selektion och den tar med sig alla oavsett parti tillhörighet, ålder, kön etc..jag tycker att somliga har ett bisarr sätt att utrycka sin vrede på politiker även om jag förstår deras ”tanke”.många svenskar och politiker är rent ut sagt idioter men att dö på ett sånt grymt sätt förtjänar ingen.Hoppas vi alla ta lärdom av händelse och kämpa mot terror på riktig.

 • Erik Eriksson

  Resultatet av detta blir väl kärleksbombning av både Akilov och lastbilen

 • Leif Knudsen

  The Swedish population at large is suffering a mental disorder. They are so focused on not being ”racist” that every other moral issue is warped to conform to this single motive. They are letting a truly racist, hateful and fascist ideology run wild while the Swedes eagerly give way, abandoning every notion of freedom, reality, liberal principles and humanity. They have adopted a religion-squared. The Swedish religion is give-way-to-the-islamic-religion at whatever cost without understanding islam at all and the consequences. It all happens inside the warped minds of the Swedish. And the Swedish feminists are the leaders of the zombie army of sheeps.

  The hardest slaves are not those that are subdued, but the slaves that have the slave mentality. And the Swedish population at large are slaves at heart and they found their masters in the muslim invaders. Sweden is a lost cause. Soon Denmark will be forced to transform the bridge to a wall to avoid the islamic occupation best we can.

  • latmask

   Jag drar slutsatsen att svenskarna, för att överleva som folk, måste bli rasister.

   • Black Op Operator

    Läste en insändare skriven av en manfrån Kina sombott i Sverige ca 30 år. Han förutspådde att svensken, när han fått nog, kommer bli den mest rasistiska och hatande i hela världen, pendeln svänger mot andra ytterligheten.

    Sverige kommer antagligen gå till historien som det land där inbördeskriget var som mest skoningslöst, blodigt, oförsonligt och barbariskt 😉

    En kommentar från en anvfrån flashback med invandrar bakgrund fruktar också svensken när han fått nog, typ ”svenskarna är kalla när dom fått nog finns ingenstans att fly” fritt fr minnet

    • latmask

     Detta är fullt tänkbart. Synd bara på alla oskyldiga som drabbas.

 • Rolf Gustafsson

  Det är fruktansvärt vad som hände denna kvinna men tyvärr föll hon offer för sitt eget partis politik !

 • Anders Ek

  Det mest tragiska med allt är att Sverige inte fattar vad man håller på med, en ren import av kriminella helt utan kontroll, 87% av väljarna i förra valet hade och har ingen aning om vad man gör, en ren import av 3:e världens våld, bor själv i 3:e världen men vi har inte lika dåligt mainstream mediaklimat som hemma i Sverige där PK totalt styr idag, ni får fler attacker var så säkra…..just för at man egentligen inte förstår vad man tar in i landet, själv så lever jag i det närmaste sida vid sida med Abu-Sayyaf och känner väl till hur det fungerar under de 11 år jag har bott i landet, Sverige är rätt kört och vi kan tacka vansinnesimporten av kriminella och våldtäktsmän, man bjöd in dom så man får väl skörda och äta det men sått så att säga, Sverige är rätt rökt och det lär inte bli bättre utan hårdare tag, ett riktigt mesland som spårat ur med ”feminism” och ”tolerans” styrt av Pk-Media under Löfven och hans obildade regering som kör landet rakt ned i fördärvet….

 • Tricky Dick

  Även den svenska kvinnan som mördades i Uganda var miljöpartist, utsedd av FN att tillsammans med ett par andra deltagare utreda Ugandiska krigsförbrytelser utfört av regeringsstyrkor.

  • Black Op Operator

   Zaida Catalan r.i.p.
   Det var hennes naiva godhet som tog hennes liv.

   Denna grönsakskommunist mötte Gudomlig rättvisa alt karma.

 • Tricky Dick

  Men då hade problemet varit inhemskt och inte importerat, det är en jä-a skillnad!

Gymnasieafghan försökte våldta mitt på ljusa dagen – döms till 14 månader och utvisning

BROTT & KRIMINALFALLShad Mohammad Ashori, 20, döms av Hovrätten för övre Norrland för att ha försökt våldta en kvinna i en vänthall vid busstorget i Kalix mitt på blanka eftermiddagen i somras. Han skulle egentligen ha utvisats tidigare men fick stanna i Sverige genom regeringens kontroversiella gymnasielag.

Utökade restriktioner för att öka stödet för massvaccinering i Sverige

INRIKESEfter att Storbritannien blivit det första landet i Europa som godkänt ett coronavaccin är det många som undrar hur lång tid det tar innan Sverige följer efter. Sverige har redan avtal med flera vaccintillverkare men har samtidigt en relativt stor andel av befolkningen som är skeptiska till de snabbt framtagna vaccinerna. En väg för att öka acceptansen för massvaccinering kan bli fortsatta och hårdare restriktioner och en ny pandemilag är redan under bearbetning för att ge regeringen mer möjligheter till just detta.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion ska kriminaliseras, samlades ett femtiotal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Nationell Samlings partiledare Marine Le Pen.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

HBTQ-späckad propagandaserie i SVT

INRIKESSveriges Television satsar åter på ett dyrt epokdrama, denna gång om ”förbjuden kärlek i 30-, 40- och 50-talsmiljöer”. En HBTQP-propagandistisk TV-serie är vad folk kan förvänta sig. Framgångarna från TV-serien ”Vår tid är nu” ligger bakom idén hos statstelevisionen om en ny global tantsnusksexport. Redan till jul i år visas i SVT en kort uppföljare av Vår tid är nu, men nästa jul blir det andra bullar av när serien om Haijbyaffären visas, ett spännande drama för hela familjen, om man får tro producenterna. Andra vänsterideologiskt färgade storproduktioner är Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär till julen 2021.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Gå till arkivet

Send this to a friend