Skip to Content

Naouel Aissaoui, muslimsk invandrare från Tunisien och modersmålslärare i arabiska, i SVT:s debattprogram Mötet den 29 februari 2020. Stillbild: SVT
INRIKES

Muslim ber slöjmotståndare ”flytta från Sverige” – ser slöjkampen som jihad

Digital utgåva

Modersmålslärarinnan Naouel Aissaoui har kommit att bli en symbol för dem som ogillar Skurups kommuns beslut att förbjuda slöjor i skolan för både elever och lärare. I en tv-sänd debatt mellan henne och högsta ansvarig politiker sade den muslimska läraren att de svenskar som ogillar slöjan bör flytta från både Skurup och Sverige. Till Nya Tider säger hon att kampen för att få bära slöja är en viktig form av jihad för henne.

Publicerad: 3 mars, 2020, 17:33

 • Svenska

Läs även

Muslimsk modersmålslärare till Nya Tider: ”Att kämpa för min slöja är jihad”

– Flytta härifrån då om du blir irriterad över att se flickor bära slöja! Flytta från Skurup! Flytta från Sverige! Det här är mitt land!

Så sade en upprörd Naouel Aissaoui, muslimsk invandrare från Tunisien och modersmålslärare, i en debatt i SVT:s program Mötet den 29 februari. Detta som svar till Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen och därmed högsta ansvariga skolpolitiker i Skurups kommun. Hon hade försvarat kommunens beslut genom att hänvisa till rätten att slippa religiös påverkan:

– Barn skall inte behöva bli utsatta för religiös indoktrinering, men samtidigt har föräldrarna ett ansvar att uppfostra sina barn så att de känner sig trygga i sin kultur och religion.

Två muslimer diskuterar slöjan. Vänd mot kameran är Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen. Trots att hon är muslim, född i Marocko, var hon med om att driva igenom slöjförbudet i kommunens skolor. Stillbild: SVT

Två muslimer diskuterar slöjan. Vänd mot kameran är Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen. Trots att hon är muslim, född i Marocko, var hon med om att driva igenom slöjförbudet i kommunens skolor. Stillbild: SVT

 

Även Loubna Stensåker Göransson är muslim, född i Marocko. Hon ser dock religionen som en privatsak och var med om att driva igenom slöjförbudet på kommunens skolor. Enligt henne är det ett steg mot ökad jämställdhet mellan könen och hon menar att förbudet har ett brett stöd hos kommunens invånare. Hennes inställning gjorde Aissaoui allt mera arg, och speciellt var det när hon sade att det är just denna form av hedersförtryck som skolan har ett ansvar att bekämpa, som det brast fullständigt för Aissaoui. Hennes yttrande om att Stensåker Göransson borde lämna Skurup och Sverige skulle bli något av en snackis på sociala medier denna kväll.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  jag vet nog vilka som borde flytta för gott

 • Charta-77

  Vi som är etniskt “svenska” har i de flesta fall rena genetiska linjer tillbaka till jägarstenåldern (5000-10000 år). Hon menar alltså att vi skall böja oss för människor som i historisk mening kom hit för några sekunder sedan, och i de flesta fall har levt på pengar de tiggt från oss!

  Jag häpnar!

  • Kentaru

   Du kan inte förvänta dig att denna kvinna har några som helst uns av logiskt resonemang. För henne är alla svenskar bara skräp, ett skitfolk som ska underkasta sig henne. Det är bara att läsa koranen vars texter till 64 % består av hat mot judar och kristna.

 • Snappherren

  Vilket land ska jag flytta till?
  Jag vill ha följande gräddfiler:
  – lägenhet eller villa från dag 1
  – fri tandvård max femtio spänn
  – rikligt tilltagna bidrag att leva på
  – det ska finnas möjlighet till att registrera min identitet flera gånger för mer bidrag
  – jag vill bo i en kommun som struntar i resultatansvar och lever av andra kommuners skatter
  – fria semesterresor till mitt hemland ett par gånger om året
  – en studienivå där jag kan studera på universitet även om det tar många liv innan godkänt
  – studielån som skrivs av när jag inte vill betala
  – landet ska villkorslöst ta emot mina anhöriga
  – det ska finnas boende zoner där mina lagar gäller
  – ett hittepåjobb när jag känner för det, ej hos en privat arbetsgivare med resultatansvar
  – ett skattefinansierat radio och TV monopol med vänsterfolk där jag kan få gehör för hur jäv..gt jag har det
  – det ska finnas en vänsterregering som villkorslöst tycker synd om mig
  – en polis som släpper mig innan de hunnit skriva rapport när jag rånat någon
  – jag vill ha ett rasistkort som jag kan använda om någon klandrar mig
  – landet ska ha en regering som har noll koll

  OK, vilket land?

 • propol

  Jag har också jihad som betyder att alla muslimer kan dra åt helvete.

 • Jo

  Om hon kämpar för slöjan tvingar hon barnen som hon är lärare till att bära slöja? Stackars elever som får stå ut med en sån aggressiv lärare när det inte går hennes väg.

 • Marie Fält

  Nu försade hon sig i affekt den lilla damen. Så det är jihad med hijab? Bra, då vet vi att det inte är frivilligt, utan en form av krigsförklaring från dem.

  • Maja Dacke

   Nu undrar jag om Prästamosseskolan blir nästa skola att tvångsansluta elever till Islam – genom så kallat rollspel.

   När eleverna skrivit under att de tillhör islam så gör de det för alltid. Sen kan föräldrar protestera hur mycket de vill när de får veta – gjort är gjort, även under tvång för barnen att medverka. Och det finns ingen återvändo.

   Hijab är jihad … Nu vet vi det. Och att Sverige är under belägring eller som Naouel Aissaoui uttrycker det: Gilla eller flytta!

   Som en irakisk man, SFI-elev två gånger i veckan, för 20 år sedan motiverade sitt ointresse att lära svenska (på engelska):

   – Om några år ska alla barn i svensk skola lära sig arabiska och glömma svenskan. Därför behöver jag inte …

UD flög hem svenska ”medborgare” från Marocko – andra utlandssvenskar får klara sig själva

INRIKESTorsdagen den 19 mars landade två fullastade plan från flygbolaget Norwegian på Arlanda. Med sig hade de svenska ”medborgare” som UD hade beslutat flyga hem från Marocko. När Nya Tider når UD:s presstjänst vill man absolut inte bekräfta de uppgifter som cirkulerar, nämligen att det skulle röra sig om marockanska araber som varit och semestrat i sitt gamla hemland.

SVT:s Rapportsändningar textas nu på arabiska

INRIKESNu har SVT beslutat att på grund av coronakrisen börja texta Rapports nyhetssändningar på arabiska. Inledningsvis handlar det om en sändning per dag, uppger SVT på sin hemsida. När Nya Tider lyckas få reda på vem inom SVT nyheters ledningsgrupp som har kommit med initiativet att börja textningen på arabiska väljer SVT att lägga locket på.

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Bakläxa för DO: Högljudda romer diskriminerades ej – Men att övervaka snatteridömda romer är olagligt, slår Göta hovrätt fast.

INRIKESI ett mål mot butiken Sagoland i Linköping bestämde Linköpings tingsrätt förra året att tre romer skulle få totalt 75 000 kronor i skadestånd för att personalen övervakat dem inne i butiken. Göta hovrätt river nu upp domen då det inte står klart att personalen faktiskt övervakat romerna. Att göra det hade varit straffbart, slår hovrätten fast, trots att romerna är dömda för snatteri både före och efter händelsen.

Marockan mördade sin hyresvärd – utvisas inte

INRIKESFör knappt ett år sedan hittades en ung kvinna från Marocko död i en lägenhet i Stockholm. Hon hade knivhuggits till döds, troligen inför ögonen på sin ettårige son som hade lagt sig att sova ovanpå sin mammas döda kropp när polisen anlände. Hennes landsman Abdelali El Hachimi, 34, som varit inneboende hos offret och hennes make, dömdes nyligen av Svea hovrätt till livstids fängelse för mordet – men utan något utvisningsyrkande från åklagaren.

Somalier kräver språklig särbehandling

INRIKESI coronakrisens spår börjar nu bland annat somalier ställa krav på språklig särbehandling när exempelvis kommunala bostadsbolag ändrar sina besöksrutiner för hyresgästerna. Ett exempel på detta är Uddevallahem i västra Sverige. Det allmännyttiga bostadsbolaget har nu tillmötesgått kraven från både araber och somalier, något som kundservicechef Lisa van Brée försvarar när Nya Tider når henne för en intervju.

Upprop från Det fria Sverige: Hjälp våra äldre!

INRIKESFöreningen Det fria Sverige med bas i västgötska Älgarås i Töreboda kommun har nyligen tagit initiativ till att hjälpa äldre svenskar och andra landsmän inom riskgrupperna som i coronakrisens spår nu har svårt att kunna komma ut och handla eller klara av andra vardagssysslor som kräver att de vistas ute bland andra, hjälp som kan vara oumbärlig ifall anhöriga saknas. Nu motarbetas föreningens initiativ av Töreboda kommun, där ansvarigt kommunalråd hävdar att kommunen ensam kan tillgodose de äldres behov.

Knutbymålet: Tre pastorer döms för brott

INRIKESDet blev fällande domar för de tre pastorerna i Knutbyförsamlingen. Den 13 mars kom domen i det uppmärksammade målet. Nya Tider fanns på plats under rättegången.

Gå till arkivet

Send this to a friend