Skip to Content

Naouel Aissaoui, muslimsk invandrare från Tunisien och modersmålslärare i arabiska, i SVT:s debattprogram Mötet den 29 februari 2020. Stillbild: SVT
INRIKES

Muslim ber slöjmotståndare ”flytta från Sverige” – ser slöjkampen som jihad

Digital utgåva

Modersmålslärarinnan Naouel Aissaoui har kommit att bli en symbol för dem som ogillar Skurups kommuns beslut att förbjuda slöjor i skolan för både elever och lärare. I en tv-sänd debatt mellan henne och högsta ansvarig politiker sade den muslimska läraren att de svenskar som ogillar slöjan bör flytta från både Skurup och Sverige. Till Nya Tider säger hon att kampen för att få bära slöja är en viktig form av jihad för henne.

Publicerad: 3 mars, 2020, 17:33

 • Svenska

Läs även

Muslimsk modersmålslärare till Nya Tider: ”Att kämpa för min slöja är jihad”

– Flytta härifrån då om du blir irriterad över att se flickor bära slöja! Flytta från Skurup! Flytta från Sverige! Det här är mitt land!

Så sade en upprörd Naouel Aissaoui, muslimsk invandrare från Tunisien och modersmålslärare, i en debatt i SVT:s program Mötet den 29 februari. Detta som svar till Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen och därmed högsta ansvariga skolpolitiker i Skurups kommun. Hon hade försvarat kommunens beslut genom att hänvisa till rätten att slippa religiös påverkan:

– Barn skall inte behöva bli utsatta för religiös indoktrinering, men samtidigt har föräldrarna ett ansvar att uppfostra sina barn så att de känner sig trygga i sin kultur och religion.

Två muslimer diskuterar slöjan. Vänd mot kameran är Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen. Trots att hon är muslim, född i Marocko, var hon med om att driva igenom slöjförbudet i kommunens skolor. Stillbild: SVT

Två muslimer diskuterar slöjan. Vänd mot kameran är Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen. Trots att hon är muslim, född i Marocko, var hon med om att driva igenom slöjförbudet i kommunens skolor. Stillbild: SVT

 

Även Loubna Stensåker Göransson är muslim, född i Marocko. Hon ser dock religionen som en privatsak och var med om att driva igenom slöjförbudet på kommunens skolor. Enligt henne är det ett steg mot ökad jämställdhet mellan könen och hon menar att förbudet har ett brett stöd hos kommunens invånare. Hennes inställning gjorde Aissaoui allt mera arg, och speciellt var det när hon sade att det är just denna form av hedersförtryck som skolan har ett ansvar att bekämpa, som det brast fullständigt för Aissaoui. Hennes yttrande om att Stensåker Göransson borde lämna Skurup och Sverige skulle bli något av en snackis på sociala medier denna kväll.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  jag vet nog vilka som borde flytta för gott

 • Charta-77

  Vi som är etniskt “svenska” har i de flesta fall rena genetiska linjer tillbaka till jägarstenåldern (5000-10000 år). Hon menar alltså att vi skall böja oss för människor som i historisk mening kom hit för några sekunder sedan, och i de flesta fall har levt på pengar de tiggt från oss!

  Jag häpnar!

  • Kentaru

   Du kan inte förvänta dig att denna kvinna har några som helst uns av logiskt resonemang. För henne är alla svenskar bara skräp, ett skitfolk som ska underkasta sig henne. Det är bara att läsa koranen vars texter till 64 % består av hat mot judar och kristna.

 • Snappherren

  Vilket land ska jag flytta till?
  Jag vill ha följande gräddfiler:
  – lägenhet eller villa från dag 1
  – fri tandvård max femtio spänn
  – rikligt tilltagna bidrag att leva på
  – det ska finnas möjlighet till att registrera min identitet flera gånger för mer bidrag
  – jag vill bo i en kommun som struntar i resultatansvar och lever av andra kommuners skatter
  – fria semesterresor till mitt hemland ett par gånger om året
  – en studienivå där jag kan studera på universitet även om det tar många liv innan godkänt
  – studielån som skrivs av när jag inte vill betala
  – landet ska villkorslöst ta emot mina anhöriga
  – det ska finnas boende zoner där mina lagar gäller
  – ett hittepåjobb när jag känner för det, ej hos en privat arbetsgivare med resultatansvar
  – ett skattefinansierat radio och TV monopol med vänsterfolk där jag kan få gehör för hur jäv..gt jag har det
  – det ska finnas en vänsterregering som villkorslöst tycker synd om mig
  – en polis som släpper mig innan de hunnit skriva rapport när jag rånat någon
  – jag vill ha ett rasistkort som jag kan använda om någon klandrar mig
  – landet ska ha en regering som har noll koll

  OK, vilket land?

 • propol

  Jag har också jihad som betyder att alla muslimer kan dra åt helvete.

 • Jo

  Om hon kämpar för slöjan tvingar hon barnen som hon är lärare till att bära slöja? Stackars elever som får stå ut med en sån aggressiv lärare när det inte går hennes väg.

 • Marie Fält

  Nu försade hon sig i affekt den lilla damen. Så det är jihad med hijab? Bra, då vet vi att det inte är frivilligt, utan en form av krigsförklaring från dem.

  • Maja Dacke

   Nu undrar jag om Prästamosseskolan blir nästa skola att tvångsansluta elever till Islam – genom så kallat rollspel.

   När eleverna skrivit under att de tillhör islam så gör de det för alltid. Sen kan föräldrar protestera hur mycket de vill när de får veta – gjort är gjort, även under tvång för barnen att medverka. Och det finns ingen återvändo.

   Hijab är jihad … Nu vet vi det. Och att Sverige är under belägring eller som Naouel Aissaoui uttrycker det: Gilla eller flytta!

   Som en irakisk man, SFI-elev två gånger i veckan, för 20 år sedan motiverade sitt ointresse att lära svenska (på engelska):

   – Om några år ska alla barn i svensk skola lära sig arabiska och glömma svenskan. Därför behöver jag inte …

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Gå till arkivet

Send this to a friend