Skip to Content

Naouel Aissaoui, muslimsk invandrare från Tunisien och modersmålslärare i arabiska, i SVT:s debattprogram Mötet den 29 februari 2020. Stillbild: SVT
INRIKES

Muslim ber slöjmotståndare ”flytta från Sverige” – ser slöjkampen som jihad

Digital utgåva

Modersmålslärarinnan Naouel Aissaoui har kommit att bli en symbol för dem som ogillar Skurups kommuns beslut att förbjuda slöjor i skolan för både elever och lärare. I en tv-sänd debatt mellan henne och högsta ansvarig politiker sade den muslimska läraren att de svenskar som ogillar slöjan bör flytta från både Skurup och Sverige. Till Nya Tider säger hon att kampen för att få bära slöja är en viktig form av jihad för henne.

Publicerad: 3 mars, 2020, 17:33

 • Svenska

Läs även

Muslimsk modersmålslärare till Nya Tider: ”Att kämpa för min slöja är jihad”

– Flytta härifrån då om du blir irriterad över att se flickor bära slöja! Flytta från Skurup! Flytta från Sverige! Det här är mitt land!

Så sade en upprörd Naouel Aissaoui, muslimsk invandrare från Tunisien och modersmålslärare, i en debatt i SVT:s program Mötet den 29 februari. Detta som svar till Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen och därmed högsta ansvariga skolpolitiker i Skurups kommun. Hon hade försvarat kommunens beslut genom att hänvisa till rätten att slippa religiös påverkan:

– Barn skall inte behöva bli utsatta för religiös indoktrinering, men samtidigt har föräldrarna ett ansvar att uppfostra sina barn så att de känner sig trygga i sin kultur och religion.

Två muslimer diskuterar slöjan. Vänd mot kameran är Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen. Trots att hon är muslim, född i Marocko, var hon med om att driva igenom slöjförbudet i kommunens skolor. Stillbild: SVT

Två muslimer diskuterar slöjan. Vänd mot kameran är Loubna Stensåker Göransson, moderat ordförande i den lokala skol- och utbildningsberedningen. Trots att hon är muslim, född i Marocko, var hon med om att driva igenom slöjförbudet i kommunens skolor. Stillbild: SVT

 

Även Loubna Stensåker Göransson är muslim, född i Marocko. Hon ser dock religionen som en privatsak och var med om att driva igenom slöjförbudet på kommunens skolor. Enligt henne är det ett steg mot ökad jämställdhet mellan könen och hon menar att förbudet har ett brett stöd hos kommunens invånare. Hennes inställning gjorde Aissaoui allt mera arg, och speciellt var det när hon sade att det är just denna form av hedersförtryck som skolan har ett ansvar att bekämpa, som det brast fullständigt för Aissaoui. Hennes yttrande om att Stensåker Göransson borde lämna Skurup och Sverige skulle bli något av en snackis på sociala medier denna kväll.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Knutkalas

  jag vet nog vilka som borde flytta för gott

 • Charta-77

  Vi som är etniskt ”svenska” har i de flesta fall rena genetiska linjer tillbaka till jägarstenåldern (5000-10000 år). Hon menar alltså att vi skall böja oss för människor som i historisk mening kom hit för några sekunder sedan, och i de flesta fall har levt på pengar de tiggt från oss!

  Jag häpnar!

  • Kentaru

   Du kan inte förvänta dig att denna kvinna har några som helst uns av logiskt resonemang. För henne är alla svenskar bara skräp, ett skitfolk som ska underkasta sig henne. Det är bara att läsa koranen vars texter till 64 % består av hat mot judar och kristna.

 • Snappherren

  Vilket land ska jag flytta till?
  Jag vill ha följande gräddfiler:
  – lägenhet eller villa från dag 1
  – fri tandvård max femtio spänn
  – rikligt tilltagna bidrag att leva på
  – det ska finnas möjlighet till att registrera min identitet flera gånger för mer bidrag
  – jag vill bo i en kommun som struntar i resultatansvar och lever av andra kommuners skatter
  – fria semesterresor till mitt hemland ett par gånger om året
  – en studienivå där jag kan studera på universitet även om det tar många liv innan godkänt
  – studielån som skrivs av när jag inte vill betala
  – landet ska villkorslöst ta emot mina anhöriga
  – det ska finnas boende zoner där mina lagar gäller
  – ett hittepåjobb när jag känner för det, ej hos en privat arbetsgivare med resultatansvar
  – ett skattefinansierat radio och TV monopol med vänsterfolk där jag kan få gehör för hur jäv..gt jag har det
  – det ska finnas en vänsterregering som villkorslöst tycker synd om mig
  – en polis som släpper mig innan de hunnit skriva rapport när jag rånat någon
  – jag vill ha ett rasistkort som jag kan använda om någon klandrar mig
  – landet ska ha en regering som har noll koll

  OK, vilket land?

 • propol

  Jag har också jihad som betyder att alla muslimer kan dra åt helvete.

 • Jo

  Om hon kämpar för slöjan tvingar hon barnen som hon är lärare till att bära slöja? Stackars elever som får stå ut med en sån aggressiv lärare när det inte går hennes väg.

 • Marie Fält

  Nu försade hon sig i affekt den lilla damen. Så det är jihad med hijab? Bra, då vet vi att det inte är frivilligt, utan en form av krigsförklaring från dem.

  • Maja Dacke

   Nu undrar jag om Prästamosseskolan blir nästa skola att tvångsansluta elever till Islam – genom så kallat rollspel.

   När eleverna skrivit under att de tillhör islam så gör de det för alltid. Sen kan föräldrar protestera hur mycket de vill när de får veta – gjort är gjort, även under tvång för barnen att medverka. Och det finns ingen återvändo.

   Hijab är jihad … Nu vet vi det. Och att Sverige är under belägring eller som Naouel Aissaoui uttrycker det: Gilla eller flytta!

   Som en irakisk man, SFI-elev två gånger i veckan, för 20 år sedan motiverade sitt ointresse att lära svenska (på engelska):

   – Om några år ska alla barn i svensk skola lära sig arabiska och glömma svenskan. Därför behöver jag inte …

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend