Skip to Content

Den danska polisen tvingades skjuta mannen i benet. Foto: Stillbild Ekstra Bladet
UTRIKES

Muslimsk knivman skjuten vid nationalistisk manifestation

Digital utgåva

En arabisk man beväpnad med kniv försökte anfalla ledaren för det danska nationalistiska partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, när denne genomförde en politisk manifestation på den danska nationaldagen genom att bränna Koranen i ett invandrargetto. Mannen omringades av polis, men vägrade släppa kniven och blev då skjuten i benet.

Publicerad: 5 juni, 2020, 22:02

  • Svenska

Läs även

Det var något efter tre på eftermiddagen i det danska invandrargettot Gellerup i Århus (Aarhus) som polisen tvingades skjuta en medelålders man i benet efter att han försökt anfalla den danske partiledaren för nationalistpartiet Stram Kurs, Rasmus Paludan. Bakgrunden var att Paludan utannonserat att han skulle hålla en politisk manifestation i en park och där elda upp en Koran, som en symbol på Danmarks nationaldag. Rasmus Paludan har vid ett flertal andra tillfällen angripits av våldsamma invandrare som vägrar acceptera att han i den danska demokratin har rätt till sådana politiska yttringar. Mycket riktigt behövdes det även denna gång en stor mängd poliser för att kunna hålla Rasmus Paludan säker från våldsamma invandrare. En av dem kom fram till Paludan, på andra sidan om polisens avspärrning.

– Jag frågade mannen om han ville prata. Då svarade han: ”håll käften”, berättar Rasmus Paludan till nyhetsförmedlaren Frihedens Stemme. Därefter drog mannen kniv och försökte anfalla Paludan.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Är det inte märkligt att ingen konstaterat att det bara är muslimer som “demonstrerar” på det här sättet? Danmark har som vi laglig rätt till möte/yttrandefrihet och Rasmus Paludan skall kunna hålla sina tal, utan att någon, som i det här fallet en muslim hotar med en kniv? Vi känner igen tilltagen från Sverige, men med den skillnaden, att Polisen blundar för våldet? I länder där man värdesätter yttrandefriheten har man polishundar som inger respekt och håller mötesstörarna på avstånd, i vårt land har polishundarna – munkorg? Varför inte någon typ av skor på tassarna som skyddar de störande gaphalsarna för eventuella angrepp av polishundarna? Sedan när det gäller muslimen i Danmark. Varför har inte Polisen el-pistoler som är effektiva och ger inga men, som en skottskada gör och dessutom extra kostnader för skattebetalarna?

  • Diana Mari

    TACK FINA NYA TIDER <3 <3 <3 FÖR EN ARTIKEL SOM SKRIVER UT EXAKT VAD SOM HÄNDE OCH VEM SOM BEGICK DÅDET. NI ÄR BÄST I DESSA VIDRIGA TIDER DÅ DEN SVENSKA NATIONALISMEN FÖRGIFTAS MER OCH MER AV ISLAM, DÄR SÅ MÅNGA VITA NATIONELLA SVENSKAR ÄR SK NAZISTISLAMISTER SOM NU LÅTER MUSLIMER SOM STÖTTAR ISLAMISKA REGIMER DOMINERA MER OCH MER.

Vänstergrupp skapar stridsplan att använda vid jämnt presidentval

USAI en text publicerad på internet ger en amerikansk vänstergrupp instruktioner för hur man på olika sätt ska agera om Donald Trump utropas till segrare vid presidentvalet den 3 november. Gruppen anser också att aktionerna kan fortsätta även om Joe Biden vinner, eftersom ”vit makt” fortfarande kommer att finnas kvar.

Norge: Socialdemokraterna sjönk till 18,4 procent i mätning

UTRIKESNorska Arbeiderpartiet, ett gammalt socialdemokratiskt maktparti förlorade den 1 oktober centrala persongestalter till andra partier. På Fremskrittspartiets landsmöte 17 oktober friade FrP-ledaren Siv Jensen till Senterpartiet att lämna det röd-gröna samarbetet med Arbeiderpartiet och istället samarbeta för en folklig politik. Statministern Erna Solberg har fortsatt stort stöd men råkade beskriva sin regeringspolitik som ”ganska nazi” beträffande chefslöner inom staten.

Bill Gates får positiv PR – har donerat två miljarder till massmedierna

USANär Bill Gates började skänka pengar till så kal­lad filantropisk verksamhet för tjugo år sedan granskades hans verksamhet av journalister även i de stora medierna. Kritiken har sedan dess tystnat och Gates får nästan uteslutande positiva omnämnanden i världspressen. Nu visar en granskning att Bill Gates har skänkt över 250 miljoner dollar, cirka 2,2 miljarder kronor, till en rad stora massmedier som därmed kan betraktas som ”köpta” av den kontroversielle mångmiljardären.

Ny halshuggning i Frankrike: Tre döda och flera sårade, gärningsmannen skottskadad

UTRIKESEnligt franska medier attackerade en man flera personer med kniv i morse runt 9-tiden i basilikan Notre-Dame i Nice. Två personer dog, inklusive en kvinna som blev halshuggen, och ytterligare en person skadades. Inrikesminister Gerald Darmanin har meddelat att han kommer att leda ett krismöte på sitt kansli.

Så enades Tyskland för trettio år sedan

UTRIKESDen 3 oktober firades under relativt dämpade förhållanden att de två tyska staterna för trettio år sedan förenades till en enda stat och ett land. Händelsen var en del av ett större skeende där kommunismen i Östeuropa, inklusive i Sovjet, monterades ned och Warszawapakten upplöstes. En ny historisk fas inleddes.

Medieföretag förbjuder spridning av artikel negativ för Joe Biden

UTRIKESDen 14 oktober blockerade de sociala medieplattformarna Facebook och Twitter möjligheten att sprida en artikel från dagstidningen New York Post om hur sonen till presidentkandidaten Joe Biden använt faderns ställning vid affärer i Ukraina. Förbudet fick dock motsatt verkan, då antalet läsare av artikeln fördubblades när de båda företagen införde blockeringen.

Spanien inför rikstäckande utegångsförbud från 23:00 till 06:00 i nytt nationellt nödläge

UTRIKESDet nya nationella nödläget möjliggör begränsning av sociala sammankomster till sex personer och regionala myndigheter kommer att kunna begränsa resor mellan regioner, provinser eller mindre områden.

Erdoğan ifrågasätter Macrons ”mentala hälsa” och anklagar honom för islamofobi

UTRIKESDen turkiske presidenten fördömde den franske presidentens inställning till muslimer i Frankrike och uttalade sig kritiskt om de åtgärder som vidtagits efter halshuggningen av läraren Samuel Paty.

Gå till arkivet

Send this to a friend