Skip to Content

Den danska polisen tvingades skjuta mannen i benet. Foto: Stillbild Ekstra Bladet
UTRIKES

Muslimsk knivman skjuten vid nationalistisk manifestation

Digital utgåva

En arabisk man beväpnad med kniv försökte anfalla ledaren för det danska nationalistiska partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, när denne genomförde en politisk manifestation på den danska nationaldagen genom att bränna Koranen i ett invandrargetto. Mannen omringades av polis, men vägrade släppa kniven och blev då skjuten i benet.

Publicerad: 5 juni, 2020, 22:02

  • Svenska

Läs även

Det var något efter tre på eftermiddagen i det danska invandrargettot Gellerup i Århus (Aarhus) som polisen tvingades skjuta en medelålders man i benet efter att han försökt anfalla den danske partiledaren för nationalistpartiet Stram Kurs, Rasmus Paludan. Bakgrunden var att Paludan utannonserat att han skulle hålla en politisk manifestation i en park och där elda upp en Koran, som en symbol på Danmarks nationaldag. Rasmus Paludan har vid ett flertal andra tillfällen angripits av våldsamma invandrare som vägrar acceptera att han i den danska demokratin har rätt till sådana politiska yttringar. Mycket riktigt behövdes det även denna gång en stor mängd poliser för att kunna hålla Rasmus Paludan säker från våldsamma invandrare. En av dem kom fram till Paludan, på andra sidan om polisens avspärrning.

– Jag frågade mannen om han ville prata. Då svarade han: ”håll käften”, berättar Rasmus Paludan till nyhetsförmedlaren Frihedens Stemme. Därefter drog mannen kniv och försökte anfalla Paludan.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Är det inte märkligt att ingen konstaterat att det bara är muslimer som ”demonstrerar” på det här sättet? Danmark har som vi laglig rätt till möte/yttrandefrihet och Rasmus Paludan skall kunna hålla sina tal, utan att någon, som i det här fallet en muslim hotar med en kniv? Vi känner igen tilltagen från Sverige, men med den skillnaden, att Polisen blundar för våldet? I länder där man värdesätter yttrandefriheten har man polishundar som inger respekt och håller mötesstörarna på avstånd, i vårt land har polishundarna – munkorg? Varför inte någon typ av skor på tassarna som skyddar de störande gaphalsarna för eventuella angrepp av polishundarna? Sedan när det gäller muslimen i Danmark. Varför har inte Polisen el-pistoler som är effektiva och ger inga men, som en skottskada gör och dessutom extra kostnader för skattebetalarna?

  • Diana Mari

    TACK FINA NYA TIDER <3 <3 <3 FÖR EN ARTIKEL SOM SKRIVER UT EXAKT VAD SOM HÄNDE OCH VEM SOM BEGICK DÅDET. NI ÄR BÄST I DESSA VIDRIGA TIDER DÅ DEN SVENSKA NATIONALISMEN FÖRGIFTAS MER OCH MER AV ISLAM, DÄR SÅ MÅNGA VITA NATIONELLA SVENSKAR ÄR SK NAZISTISLAMISTER SOM NU LÅTER MUSLIMER SOM STÖTTAR ISLAMISKA REGIMER DOMINERA MER OCH MER.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend