Skip to Content

Tommy Ulmnäs, Fd. moderat ordförande i Leksand, fd. kommunjurist och kommundirektör
OPINION: TOMMY ULMNÄS

När en demokrati kraschar

PappersupplaganNya Tider v. 43

Många av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Publicerad: 22 oktober, 2020, 17:04

 • Svenska

Läs även

En demokrati är ett öppet samhälle, påstås det. Enligt denna uppfattning får de som styr landet vara fullständigt naiva, handlingsförlamade och paralyserade intill förlamning när det gäller insatser som skulle behövas mot de subversiva och kriminella krafter som verkar i landet.

Denna slutsats måste anses vara den enda möjliga då vi betraktar våra riksdagsledamöters agerande inför den totala rättsröta som råder och deras kapitulation inför den accelererande kriminaliteten som numera är vardag i vårt samhälle.

Det börjar i hemmet med total frånvaro av det vi förr kal­la­de uppfostran av barnen. Nästa anhalt för den destruktiva utvecklingen av barnen är skolan. Arbetsmiljöverket meddelade den 4 juni 2019 att varje år drabbas hundratals lärare av hot och våld. Under perioden 2008-2012 sjukskrev sig 1 311 lärare efter hot eller våld från elever.

På Arbetsmiljöverket ser man en tydlig förändring: Det som för 20 år sedan var fullständigt otänkbart, att slå till en lärare, förekommer på många skolor i dag. Anmälningar om fysiskt våld och hot i skolan har ökat med 129 procent mellan år 2012 och 2017, visar verkets statistik.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tommy Ulmnäs

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Våra politiker borde stå vid skampålen både dagens och de som beslutade om att bli ett ”mångkulturellt” land! Sossarna har en mycket stor del av sina sympatisörer i invandrarområdena och av den anledningen ligger de lågt med att stävja brottsligheten dessa står för. Varken Polis, eller lärare känner det stöd från våra politiker som de borde kräva och om det påtalas möts de av en hånflinande Stefan Löfven? Det går att få ordning i skolorna genom att den elev som stör lektionen får börja i en ”specialklass” där de i första hand får lära sig veta hut. Nästa steg är att utvisa familjen ur landet, eller dra åt bidragsskruven några varv. Samt att icke bevilja svenskt medborgarskap och att lagen ändras så att det svenska kan dras tillbaka. Kraven på att få ett medborgarskap måste skärpas ytterligare där förutom mycket goda svenskkunskaper, utvidgas till att god kännedom om svensk kultur, historia, geografi. En som inte lärt sig svenska skall heller inte vara medborgare i vårt land, ”you have to earn it” rätt och slätt! Det finns mycket att tillägga för att få ett bättre Sverige!

  • plexgear

   Sossarna hänger kvar vid makten med importerade röster och svekfulla f.d borgerliga partier! Utan sin importerade valboskap hade sossarna varit ett 10-15% parti utan större inflytande! Detta är något som vi måste förhålla oss till när det gäller slöseriet på valboskapen med skattemedel som pytsas ut som bidrag! Sverige ett land på gränsen till ekonomisk kollaps där sossarna med hjälp av MP hittar på nya skatter hela tiden för att hålla skutan flytande ett tag till! Den tragiska sanningen om ett land i fritt fall…

 • birgerr

  men att åka hem till det land som dom säger sig flytt ifrån går det bra att åka hem til på semester då är det inga problem

 • Så nu jagas alla lärare som hjälptes åt att jaga och avskeda lärare med sympatier för SD?
  Va va de vi sa? Hut går hem! KARMA!!

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Vad är målet egentligen?

LEDAREI detta nummer berättar vi om de nya lagar som EU förbereder för att stoppa bilåkandet. Men det finns inte några alternativ. Hur föreställer man sig egentligen att samhället ska se ut, och kommer de som varnat för den totala samhällsomvälvning som skissas i Agenda 2030 att få rätt?

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Skatterna i budgetspelet – små men tydliga skillnader mellan partierna

EKONOMISkatteförslagen i regeringens och oppositionspartiernas budgetförslag är inte alltid så enkla att få grepp om. I denna artikel tittar vi därför på hur de olika förslagen påverkar skatteuttaget under det kommande året, om de vinner en majoritet i riksdagen. Den totala skillnaden mellan förslagen är inte mer än cirka 4 procent av det totala skatteuttaget i regeringens förslag, men vi väljer att granska de skillnader som faktiskt finns och hur de skulle fördelas, om de blev verklighet.

Gå till arkivet

Send this to a friend