Skip to Content

Polisen Ulf Boström grät ut i SVT nyligen när han berättade om de kriminella invandrargrupper som styr den undre världen. Stillbild: SVT
LEDARE

När polisen gråter

PappersupplaganNya Tider v. 27

Nyligen brast en polisman i gråt då han intervjuades av SVT om gängbrottsligheten i Göteborg, närmare bestämt de kriminella nätverk som utpressar företagare på ”beskyddarpengar”. Främst invandrade företagare, får vi höra i intervjun, även om det saknas statistik på den saken.

Publicerad: 7 juli, 2021, 21:47

  • Svenska

Läs även

Polisen, Ulf Boström, är en ”integrations­polis” som arbetat i invandrartäta områden i nordöstra Göteborg i 16 år. Och han gråter nu över massinvandringens konsekvenser. Men givetvis utan att man säger rakt ut att det är invandrare som begår de här brotten – medan man däremot är noga med att påpeka att det är invandrare som drabbas.

När får vi se en polis gråta över Elin Krantz som våldtogs och mördades? Över Jenny och Linda som blev gruppvåldtagna och svårt misshandlade? Över Tommie Lindh som mördades eller hans väninna som sedan blev våldtagen i hans blod? Över de tusentals och åter tusentals svenskar som drabbats av långt, långt mycket värre saker än Mustafa som tvingas överlämna del av dagskassan för sin kiosk eller restaurang till kriminella invandrare?

Man kan förstås hävda att mångkulturen är politikernas fel, och att polisen inte ska ta politisk ställning, men det gör man förstås – hela tiden. Man gör det genom att vika sig platt för vänstermedia och vägra lämna ”etniska” signalement, genom att ha särskilda ”hatbrottsgrupper” samtidigt som våldtäktsanmälningar läggs på hög på grund av ”resursbrist”.

Man gör det genom att gå i Pridetåg i uniform och genom att aktivt försöka rekrytera så många invandrare som möjligt. Och man gör det genom att aldrig nämna elefanten i rummet, massinvandringen, som ett problem medan man däremot inte har några problem med att peka ut ”segregationen” som en sådan.

Allt detta är förstås inte vanliga polisers fel. Politiserade och odugliga polisledningar är däremot i högsta grad en del av problemet. Och möjligen ”integrationspoliser”, ”hatbrottsutredare” och andra som spelar med i det politiskt korrekta spelet.

Under veckan som gick mördades polismannen Andreas Danman, 33, i invandrarghettot Biskopsgården i Göteborg. En 17-årig somalier är gripen för mordet. Återigen är det de vanliga svenskarna, i det här fallet en polis som bara försökte göra sitt jobb, som betalar priset för makthavarnas – inklusive politiskt tillsatta eller karriärhungriga polisledningar – inkompetens och feghet.

Den alternativa nyhetssajten Nya Riks intervjuade pappan till den mördade polisen, och han säger det både tydligt och hjärtskärande:

– Hela svenska samhället är i kaos och nu var det min grabb som råkade hamna i kaoset. Den snällaste finaste människa. Han skulle bli farsa. De skulle bygga hus.

– Jag fick SMS av statsministern och vissa partiledare som beklagar sorgen, men de sitter på Lidingö och sina palats. Vi har en grabb som har gått bort. Det är skillnaden.

När ska politiker och karriärister börja tänka på hur deras politik drabbar vanligt folk? Är det så enkelt som att de själva måste bli utsatta för att de ska sluta kalla folk som protesterar rasister?

Fredrik Kärrholm, tidigare polis, numera säkerhetsanalytiker och skribent i borgerliga SvD och GP, klagar i en serie inlägg på Twitter några dagar före mordet, som han följde upp med en artikel i SvD under rubriken ”När kaoset kommer till fina gatan”, att förorten kommit till de svenska reservaten.

Det handlar om Strandvägen, en exklusiv gata med dyra bostadsrätter i Stockholm, där invandrargängen nu lever busliv på kvällarna. Kärrholm skriver att han inte längre känner sig trygg där han bor.

Längs gatan åkte bilar fram och tillbaka i höga hastigheter. Rödljus respekterades inte. Från bilarna parkerade på kajen spelades störande musik. Killar på elsparkcykel körde hänsynslöst och i full fart provocerande nära. Uteslutande möttes jag av argsinta och hotfulla blickar.

Stämningen på kajen var raka motsatsen till den harmoniska sommarnatt Monica Zetterlund sjöng om i Sakta vi gå genom stan. Doft av hö från en ljuv skärgårdsö var ersatt med påträngande stank från cannabis. Kajen var stökig, nedskräpad och präglad av asocialt dominansbeteende. /…/

I höjd med Skeppargatan passerade jag en sista klunga av män med aggressiv uppsyn, som inte gjorde minsta ansats till att bereda någon väg. Jag fortsatte hemåt utan någon större lust att denna sommar ta en till kvällspromenad längs Strandvägskajen.

Det här är vad många mindre välbeställda svenskar känt när deras bostadsområden gradvis tagits över av invandrare – fast mycket värre. De stökiga invandrarna är åtminstone inte bosatta på Strandvägen.

Kärrholm är dels välbeställd, dels en före detta polis som säkert kan ta vara på sig om det kommer till handgripligheter. Men han vågar inte säga ifrån.

Varför ska vanliga svenskar acceptera den här situationen över huvud taget? Det finns förstås tuffa svenskar som inte har några problem att gå emot stöddiga utlänningar med ”dominansbeteende”, men kvinnor, barn, gamla då? Ska vi försätta dem i fara? Eller för den delen, ska vi förstöra våra fina sommarnätter i Stockholm och göra dem till en obehaglig upplevelse, bara för att Reinfeldt vill öppna sitt hjärta och Löfven-regeringen ”har varit naiva”?

Ja, just det. Journalisterna, politikerna och diverse skrupelfria karriärister – ordet ”PK-etablissemanget” funkar fint i sammanhanget – har redan förstört möjligheterna för miljoner svenskar att njuta av en fin sommarnatt. Strandvägen är bara lite efter. Borde vi kanske vara glada över att invandrarna ”bryter segregationen” och ser till att de spännande kulturmötena även kommer överklassen till del?

Nej. Man kan hoppas att fler välbeställda svenskar vaknar upp när de plötsligt finner sig själva ”berikade” av de kulturyttringar Fredrik Kärrholm beskriver, men i slutändan gör två fel inte ett rätt. Svenskarna förtjänar helt enkelt att ha sitt land ifred.

Vi måste se till att de får det. Och vi får inte, som ovannämnda poliser, gå som katten kring het gröt. Att hela tiden kämpa mot de problem som invandringen orsakar är som att försöka pumpa vatten ur ett läckande fartyg och strunta i att täppa till hålen – man kan hålla skutan flytande ett tag, men inte i all evighet.

Den enda lösningen är invandringsstopp och repatriering av utomeuropeiska invandrare. Eller som Expressen uttryckte det en gång i tiden (chefredaktören fick sparken av Bonnier för tilltaget, trots att han bedyrade att det inte var hans egen åsikt utan läsarnas): Kör ut dem!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Mats Loman

Får vi be om en ny överhet!

Det parasitära Malmö

OPINION: STEFAN TORSSELLFör 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Hur många dör ”med” vaccin?

LEDAREÄven i systemmedia får vi allt oftare läsa om friska medelålders människor som dör efter att ha tagit vaccin, ofta i hemska plågor. EU har en officiell databas där misstänkta biverkningar rapporteras, och enligt den har hittills (26 juni) 16 535 européer avlidit ”med” vaccin, medan hundratusentals fått svåra komplikationer.

De asylsökande i Litauen – är verkligen Vitryssland den skyldige?

KRÖNIKAMan har slagit på stora trumman gällande Vitrysslands roll i den senaste strömmen av migranter och asylsökande. Den av media förmedlade bilden tecknar Vitrysslands ondskefulla bidrag till den uppkomna situationen. Sanningen har dock längre rötter och mycelier.

PK-viruset angriper allt det kommer åt

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSport har länge betraktats som en arena fri från politiska dragkamper och internationella konflikter, vilket också slagits fast i internationella regler. Nu har dock det politiskt korrekta viruset börjat angripa även denna fredade värld, när Väst­europas politiker vill markera för sexuella avarter och uttrycker stöd för den amerikanska svart-makt-rörelsen. Professor emeritus Karl-Olov Arnstberg skriver i veckans debattartikel om hur Ungern blivit måltavla för de politiskt korrekta, sedan landet lanserat en lag som ska skydda minderåriga mot propaganda som skapar förvirring om könsidentitet och kan leda till så kal­lad könsdysfori.

Gå till arkivet

Send this to a friend