Skip to Content

Konst i slussens tunnelbanestation i Stockholm har till syfte att provocera, men sådant vill det nya samstyret mellan SD, KD och M i Sölvesborg inte veta av. Foto: Nya Tider
KULTUR

När politiken stryper kulturflödet

PappersupplaganNya Tider v. 19

Publicerad: 10 maj, 2020, 18:20

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Anton Stigermark

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • RL, Vallentuna

  Ofta får man intrycket av att styrande placerar ut ”konst” för att jäklas. Jag bodde tidigare på trevliga Eriksbergsgatan i Stockholm . Nere invid Birger Jarlsgatan finns Eriksbergs plan…där placerade man ut ett fult ” konstverk ” ..= 3 stora rostiga hjul.
  Trots ihärdiga protester från samtliga boende. Det kan inte ens användas som klätterleksak för barn.
  ”Konstverket ” Paradiset i glasfiberarmerad plast var en annan värdelös skapelse..16 fula klumpar. Nu lär det vara undanställt någonstans.

  • Kentaru

   Det finns någon löjlig föreställning är skräpkonst är något som bara vissa förstår sig på. Skräp är skräp oavsett vem som har gjort skräpet eller vad det förställer.

   Många människor är fega och vågar inte säga vad de tycker om konst. På Moderna Museet finns en vägg på på den väggen sitter det en liten bit snöre på cirka 5 centimeter fastnaglad med en märla. Är det konst? Absolut inte.

 • BirgittaSvenne

  Med en stor portion av sunt förnuft och ansvar så kan samhället bli vettigt.
  https://juliacaesar.blog/2020/05/09/sa-blev-aldreomsorgen-en-dodsfalla/#more-17461
  Sölvesborgs politiker visar med allt samarbete att de tar sin uppgift på allvar .
  Kan de inte samarbeta så lämna era uppdrag……..självklart !

 • Dacke

  Som alla vet är det en rättighet att ha en åsikt? Vem ville ha åbäket till skulptur som länge stod och skräpade vid bron på Skeppsholmen, som sedermera flyttade upp till Moderna museet (gamla). För en tid sedan skulle ett nytt hus byggas i Växjö och arkitekterna ville ha ett nytt hus i glas/plåt m.a.o. ett modernt som inte passade in i den övriga bebyggelsen. De boende i stan ville ha ett i Jugendstil som var bra mycket vackrare och som smälte in i den i övrigt gamla bebyggelsen. Arkitekterna kallade medborgarna för konservativa bakåtsträvare! Ja, vem är det som bestämmer om ett hus, eller en ny skulptur skall ställas upp? Givetvis är det kommuninvånarna som bestämmer om det ö.h.t. görs något som förändrar stadens karaktär, inte några politiker.

  • RL, Vallentuna

   Jag tror du tänker på ”Paradiset ” som skräpade på Skeppsholmen …flyttades sen till Moderna Museet–och därifrån till ett magasin.
   Bilden ovan med en kvinna som har blod i trosan borde inte ha satts upp. Det är § förargelseväckande beteende § ..det finns flera § som kunnat användas.

Vad är målet egentligen?

LEDAREI detta nummer berättar vi om de nya lagar som EU förbereder för att stoppa bilåkandet. Men det finns inte några alternativ. Hur föreställer man sig egentligen att samhället ska se ut, och kommer de som varnat för den totala samhällsomvälvning som skissas i Agenda 2030 att få rätt?

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

KRÖNIKA

Kejsarens nya kläder

KRÖNIKAEU-byråkrater i Bryssel har lovat att dela ut miljarder euro till sina medlemsländer, vilka har drabbats av följderna av coronaepidemin. Detta under förutsättning att länderna uppfyller vissa av EU redan i förväg fastställda villkor. Villkoren för att få ta del av EU:s utlovade miljardpaket är redan klubbade, men EU:s kassakista är fortfarande tom, för EU har inga egna pengar att dela ut.

Lilla hjärtat – IVO skjuter på fel myndighet

KRÖNIKA

USA:s maktmedia har bestämt sig för Biden – men det hjälper inte

OPINION: STIG BERGLUNDJoe Biden är inte ”President Elect”, oavsett vad den tjattrande klassen påstår. I USA administreras nationella val av counties – ungefär som kommunerna – medan valresultaten sammanställs och fastställs av respektive delstats kongress. Medierna utser inga segrare, vilket Al Gore fick lära sig. År 2000 var han till och med President Elect på riktigt i 36 dagar, tills han förlorade kampen om tre valdistrikt i Florida till George W. Bush. Så kan det gå. Det skriver analytikern Stig Berglund i veckans debattartikel, där han redogör för det juridiska läget efter presidentvalet i USA.

Peter Wolodarski, chefredaktör på DN, skällde ut SVT, och nu fick mycket riktigt inte Vávra Suk vara med i debatten. Stillbild: SVT

Den djupa staten är inte osårbar

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETPresidentvalet i USA har hamnat i fokus för kampen mellan folket och de ickevalda eliterna. Det avslöjar hur demokratins motståndare ser sig själva och hur långt de är beredda att gå för att klamra sig kvar vid makten. Men det visar också att de är långt ifrån osårbara.

Gå till arkivet

Send this to a friend