Skip to Content

KRÖNIKA

Nationalstatens uppgift är att skydda sitt folk

Publicerad: 26 februari, 2017, 18:26

  • Svenska

Läs även

Migrationsstatistiken för 2016 är klar och talar sitt tydliga språk. I veckans nummer sammanställer Dan Malmqvist officiella siffror och jag vill fästa uppmärksamheten på två aspekter: för det första att asylinvandringen visserligen minskat, men att det fortfarande kommer flera tusen varje månad till Sverige. Strömmen går alltså fortsatt åt fel håll.

För det andra har det bevisats att politiska åtgärder faktiskt har en tydlig effekt på migrantströmmarna, tvärt­emot vad som officiellt hävdats. Potentiella migranter är i dag välinformerade om vilket land som är mest fördelaktigt att åka till, människosmugglare har bra koll på vilka rutter som är lukrativa och inte.

Det är dock en omvändelse under galgen från politikernas sida. Liksom Angela Merkel i Tyskland måste regeringen backa från sin politik för att inte reta upp folket alltför mycket. Deras ambition står dock kvar, att göra om Europa till mångkulturella ”regioner”, det är bara takten man slagit av på.

Man använder olika argument för att övertyga de motsträviga befolkningarna om varför de måste ge upp sina länder till förmån för allehanda andra folkslag och kulturer från fjär­ran platser. Flera av argumenten slår Tino Sanandaji effektivt hål på i sin nyutkomna bok Massutmaning, som recenseras i detta nummer: Sverige har aldrig varit mångkulturellt eller haft en stor invandring. Massimport av okvalificerad arbetskraft löser inte problemet med en åldrande befolkning, tvärtom har denna grupp svårt att ens försörja sig själv och belastar därmed ytterligare välfärden.

Sanandaji gjorde en insamling för att bekosta utgivningen av boken och slog svenskt rekord i gräsrotsfinansiering: 400 000 kronor insamlade på tre dagar. Totalt blev det över 600 000 kronor. Det måste dock ha blivit något av en besvikelse när Tino i december förra året ändrade fokus på boken: ”Den är huvudsakligen överspelad sedan Sverige kapitulerade inför verkligheten och började stänga gränserna. Jag har därför ändrat bokens fokus mot nästa stora problem, att integrera alla de invandrare som Sverige redan tagit emot.”

Att Sveriges gränser skulle vara stängda med hundratals nya asyl­sökande varje vecka är helt enkelt inte sant. Och varför är det nödvändigt att integrera de hundratusentals som Sverige tagit emot, när Tino själv konstaterar att de utgör en stor belastning på en redan haltande välfärd? Titta på exempelvis Norge, som inte bara låter migranterna åka hem igen när läget är säkert, utan dessutom ogiltigförklarar permanenta uppehållstillstånd och medborgarskap om man upptäcker att den asylsökande till exempel ljugit om sitt ursprungsland. Av asylsökande i Sverige saknar åtta av tio pass, 20-30 procent vägrar till och med att uppge ursprungsland, de registreras som ”statslösa”.
Inte ens Sanandaji berör nämligen pudelns kärna: vad är en nationalstat bra för? Varför har folk gått samman för att bilda ett land?

Statens viktigaste uppgift är att skydda sin befolkning, det gäller både kortsiktigt – mot krigets fasor, men även långsiktigt – mot att utplånas som folk genom undanträngning eller av andra orsaker. Det är därför ett folk skapar en stat, för att trygga deras intressen och då främst det kollektiva intresset av att få fortsätta att existera som folk, som en av världens unika och oersättliga etniska grupper.

Sanandaji föreslår bland annat att bara kvalificerad arbetskraft ska tillåtas invandra till Sverige, en modell som till exempel Danmark tillämpar. Det kanske kunde lösa den rent arbetsmässiga frågan kring en åldrande befolkning, men skulle i praktiken bara innebära en behagligare död för den befolkning som håller på att bytas ut. Sanandaji kanske inte tycker att det är så viktigt, då han inte själv är europé, men rent moraliskt borde det även för en utomstående betraktare sticka i ögonen att en åldrande europeisk befolkning byts ut mot en ung arabisk dito.

Det finns ju flitiga och arbetsamma invandrargrupper, som till exempel de kristna syrianerna som i Södertälje tagit över i princip alla butiker och friser­salonger. Men på vilket sätt är det bra för svenskarna att det finns en syriansk stad i Sverige? Tvärtom är högutbildad arbetskraftsinvandring ett mera försåtligt sätt att byta ut befolkningen, då det inte utgör ett lika uppenbart problem.

Dessutom finns ju aspekten att de högutbildade migranterna är oumbärliga för att bygga upp sina egna länder. Hur ska dessa någonsin lämna u-landsstadiet annars? Att svenska, tyska och andra europeiska folkslags födelsetal är så låga tyder på att något är galet i samhället och det är detta problem myndigheterna först och främst borde åtgärda.

Erik Almqvist redogör i veckans nummer ingående för hur Ungern tacklat detta problem, något som bevisar att familjepolitiska åtgärder och en positiv familjevänlig atmosfär i ett land kan vända den dystra trenden.
Det står i dag helt klart att alla argument för ett mångkulturellt samhälle bara är bluff. Tvärtom är det i ordets rätta bemärkelse rasistiskt att påstå att ett folk inte klarar sig utan en massiv invandring av andra folkslag. Skulle man våga säga det om något icke-europeiskt folk?

Sverige, ett land berömt för sina uppfinnare, ingenjörer och forskare. Ett land som klarat sig genom tusentals år och vars befolkning uthärdat både krig och hungersnöd, kan nog klara att ta hand om sina gamla själva.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Återfallsförbrytare född och uppvuxen i Finland utvisas

FINLANDHögsta förvaltningsdomstolen i Finland har godkänt utvisning av en notoriskt kriminell man till Somalia, trots att han är född i Finland och bott hela sitt liv i landet med permanent uppehållstillstånd. Han säger sig aldrig någonsin ha varit i Somalia, men utvisas ändå, med hänvisning till att brottsligheten utgör ”bristande anpassning” till det finska samhället.

Kvinnofriden i världens modernaste land

OPINION: KARL H SANDIN

Är det verkligen ”för vårt bästa” att vi inte får veta hårda fakta?

LEDAREI massmedia, på Facebook, ja även från myndigheter ser man försök att sopa fakta under mattan, stoppa diskussion och svartmåla budbärare av obekväma uppgifter. Detta gäller inte längre bara invandring, utan flera andra områden.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år även mot delta – klart bättre än vaccin

COVID-19Enligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 ger de antikroppar som kroppen producerat ett skydd mot både originalviruset och flera av mutationerna, inklusive delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd minst ett år efter infektion. Det är bättre än vaccin, där man förväntar sig att det ska behövas en ny spruta en gång per år. Nu höjs allt fler röster för att hälsomyndigheterna ska börja erkänna och acceptera immunitet från genomgången sjukdom.

Världen behöver mer koldioxid

KRÖNIKAKoldioxid är växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Varma hav gasar ut, och kalla hav absorberar koldioxid. Mer värme och koldioxid gynnar växtlighet och grödor. Sedan Lilla istiden gasar varmare hav ut mer koldioxid. Trots detta handlar debatten i media om att man måste minska utsläppen.

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

Olympiska kommitténs märkliga prioriteringar

De Olympiska spelen var tänkta att främja fred i världen genom sport, så att rivalitet mellan länder kanaliserades på ett fredligt sätt. Denna tanke undermineras nu genom beslutet att förbjuda de ryska atleterna att tävla under sin nations flagga. I tider av ökade spänningar hotas de Olympiska spelens själva grundval, just när de behövs som mest.

SSU-politikern som petats efter öl med SD:are: ”Samtalsklimatet i Sverige mår mycket dåligt”

INRIKESDen petade SSU-politikern Alexander Paulsson från Karlstad säger till Nya Tider att man måste kunna sätta sig ner med en politisk motståndare och föra ett civiliserat samtal. Förra veckan skrev vi om att hans nominering till SSU:s förbundsstyrelse dragits tillbaka sedan han setts samtala med en företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund över en öl. Men han skulle ”definitivt” kunna göra om det, säger han idag.

Gå till arkivet

Send this to a friend