Skip to Content

Stinker. Netto-butiken i kalmar har under en tid haft problem med att tiggare uträttar sina dagliga behov bakom detta plank, bara några meter från entrén. I närområdet bor flera barnfamiljer. Foto: Hitta.se
Kalmar

Netto-butik drabbad av sanitär olägenhet

En Nettobutik i Kalmar har under en tid haft problem med att flera personer uträttar sina behov utanför butiken. Personalen i butiken misstänker de tiggande grupper av romer som sitter utanför butiken. – Vi har pratat med kommunen men de vägrar göra något, säger personalen uppgivet till Nya Tider.

Publicerad: 25 augusti, 2016, 15:53

  • Svenska

Det stinker utanför butiken. Bara någon meter från butikens entré används ett utrymme bakom ett plank som toalett. Lukten av urin och avföring ligger tung i luften och kunderna tar ett djupt andetag i sina bilar och springer sedan mot entrén.

Johanna som arbetar i butiken berättar för Nya Tider att det inte längre är hållbart.
– Vi har försökt prata med tiggarna som sitter utanför, men de låtsas inte förstå eller så hånler de bara. Vi har till och med erbjudit dem att låna vår toalett, men det vill de inte.

Johanna säger vidare att Netto-butiken varit i kontakt med kommunen som säger att den rörliga friheten går först. Dessutom ställer de sig frågande till om det egentligen är så farligt med avföring.

– Kommunen visar en otrolig slapphet inför tiggarna. De får göra mer eller mindre som de vill, säger Johanna.
Romerna i Kalmar har under lång tid haft en privilegierad tillvaro. Kommunen har ordnat plats för deras husvagnar och ombesörjt dem med vatten, tvättmaskiner och mobila toaletter. Kostnader som skattebetalarna fått stå för.
Trots dessa insatser har problemet med tiggarna bara blivit värre. Fler och fler tiggare syns nu utanför butikerna i Kalmar och deras beteende blir allt mer aggressivt, berättar en butiksvakt som arbetar på Hansaområdet i Kalmar för Nya Tider.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Roger Sahlström

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Kärlek och nödmynt i Värnamo – Den 300-åriga historien om Per och Kersti

HISTORIADe flesta känner till Carl Snoilskys dikt ”På Värnamo marknad” som berättar om kärleksparet Per och Kersti som just möttes på en marknad i Värnamo och bestämde sig för att gifta sig. Vad som kanske är mindre känt är att dikten bygger på en sann historia som utspelades i Värnamo för 300 år sedan i år.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

En ”mycket mörkhyad” man överfaller svenska kvinnor i Eskilstuna

INRIKESEfter ett flertal oprovocerade fall av misshandel och ofredande under veckan går nu polisen ut med en varning. En ”mycket mörkhyad” man slår och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna. Nu vill polisen ha hjälp med att stoppa den svenskfientliga afrikanens härjningar.

Fick stanna genom gymnasielagen – gruppvåldtog 14-årig flicka

INRIKESFaisal Nori saknade asylskäl och skulle ha utvisats förra året, men fick stanna i Sverige genom den så kallade gymnasielagen som riksdagen klubbade igenom trots stora folkliga protester. Nu har han dömts i två instanser för att ha våldtagit en 14-årig flicka tillsammans med en annan afghan.

Ansiktsigenkänning lanseras i butiker i Stockholm

ÖVERVAKNINGInom kort kommer ett antal butiker i Stockholm att börja experimentera med teknik för ansiktsigenkänning. Detta för att kartlägga hur ofta kunder besöker butiken och hur de rör sig i den. Än så länge uppges tekniken vara ”anonymiserad”, men ska kunna känna igen kunder som varit på besök tidigare.

Polisen söker ”mörkhyade” gärningsmän efter gruppvåldtäkt

En kvinna har anmält till polisen att hon blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt av två män utomhus i Luleå. Våldtäkten skall ha skett mellan klockan 2 och 3, natten mot torsdagen.

Wallström lämnar – Ann Linde blir ny utrikesminister

Ann Linde blir ny utrikesminister efter avgående Margot Wallström. Det står klart efter att Stefan Löfven presenterat sin nya regering i samband med riksmötets öppnande. Källor hade redan tidigare läckt uppgiften till SVT, uppgifter som nu alltså bekräftas.

Gå till arkivet

Send this to a friend