New Jersey listar Antifa som en inhemsk terroristorganisation

Efter en serie av våldsattacker mot anhängare till president Donald Trump har nu delstaten New Jerseys departement för inrikes säkerhet officiellt listat Antifa som en inhemsk terrororganisation.

Gruppen kallar sig Antifa, men använder själva totalitära metoder för att tysta åsikter som de inte gillar.

På New Jerseys hemsidan www.njhomelandsecurity.gov finns nu Antifa listad under kategorin ”inhemsk terrorism”. Där kan man läsa att: ”Under det gångna året har grupper som hör hemma inom Antifa blivit aktiva tvärs över hela Förenta staterna. De har använt sig av en rad olika metoder för att störa och förstöra demonstrationer”.

Hemsidan listar ett antal händelser där det skett våldsamma attacker, bland annat mot ”vita högerextremister”. Det ges också exempel på hur Antifa har varit inblandade i doxing (en metod att med hjälp av Internet leta reda på och publicera privat eller känslig personlig information) mot individer och på det viset banat väg för vänsteraktivister att utsätta dem för våldsdåd och andra trakasserier.

Tidskriften Politico, som uppmärksammade att delstaten terrorlistat Antifa, tar upp fler exempel, där man angripit fredliga demonstrationer, bland annat mot marxism. Enligt myndigheterna blir gruppen allt mer våldsam.

Antifa, som är en kortform för Antifascistisk Aktion, finns sedan tidigare i Europa, och åkte snålskjuts på den anti-globala ”Occupy-rörelsen” i USA under slutet av 1990-talet och början på 2000-talet för att ta steget över Atlanten.

I USA har Antifa på sistone framträtt som den militanta grenen av #The Resistance against Donald Trump, som de hävdar är en ”fascist”. I Washington DC ägnade de sig åt att skapa förödelse under dagen då Trump installerades som president. Bland annat riktade de in sig på att överfalla konservativa journalister, de sände även dödshot till en latinamerikansk familj efter att de av misstag identifierat dem som ”nynazister”. De attackerade en 80-årig mormor och high-school-studenter med slagträ och knivhögg till och med hästar.

Många anser att delstatens beslut var på tiden och att definitionen terrorism passar väldigt bra på Antifa, då terrorism är ”det olagliga användandet av våld och hot, riktat speciellt mot civila, för att uppnå politiska mål”. New Jersey ligger mellan storstäderna Philadelphia och New York, och har blivit utsatt för Antifas aktiviteter.

När Breitbart-debattören Milo Yiannopoulos skulle hålla ett framträdande på University of California-Berkeley, i februari i år, stormade och satte Antifa eld på byggnaderna för att förhindra hans framträdande, och de lyckades. Två månader senare hotade de med våldsaktioner om den konservativa debattören Ann Coulter skulle komma till området och tala. Då universitetet inte kunde garantera hennes säkerhet valde hon att avboka och menade att situationen hade blivit för farlig.

Trump-anhängare har regelbundet blivit attackerade av Antifas medlemmar de senaste sex månaderna, men de politiskt korrekta medierna väljer oftast att ignorera våldet. I vissa fall till och med uppmuntrar de det. Kurt Eichenwald, en skribent för Newsweek, sade att han ville se ”en medlem i varje familj omkomma” hos de republikaner som röstade emot Obamacare.

I april blev den konservativa journalisten tillika åklagaren Heather Mac Donald fysiskt blockerad från ett auditorium vid Claremont McKenna College i Kalifornien där hon blivit inbokad att tala. Mac Donald är en akademiker vid Manhattan Institute och en välkänd expert vad gäller tillämpning av lagar. En grupp studenter från Pomona College ansåg då att Mac Donald inte borde tillåtas att tala. Hon är ”en fascist, en vit rasist, en krigshök, transofob, en queerofob, en klassist och okunnig om systemets maktstrukturer som skapar de dödliga förhållanden som förtryckta människor tvingas leva under”. Mac Donald påstods utmana ”de svartas rätt att existera”.

USA har skakats av vänsterextremt våld den senaste tiden, som ofta kan spåras till grupper som Antifa.

I maj greps en lärare vid Diablo Valley College, Eric Clanton, efter att flera gånger ha angripit Trump-anhängare vid en demonstration för yttrandefrihet i Berkeley. Som tillhygge använde han en kedja med hänglås. Nu i september attackerade en kvinna en polishäst med en flaggstång under en demonstration i Harrisburg.

En hängiven vänsteranhängare, James Hodgekinson, öppnade den 14 juni eld mot en grupp republikanska senatorer och kongressmän. Gruppledaren Steve Scalise skadades allvarligt vid attacken.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Nils Bejerot

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

🟠 Internationell demografikonferens hölls i Ungern Den 23-24 september hölls en banbrytande konferens i Ungern som lockade många utländska dignitärer. Politiska och religiösa ledare, vetenskapsmän och representanter för näringsliv och media träffades för att diskutera västerlandets misslyckande med att skapa stabila familjer som håller uppe barnafödandet – och vad som kan göras för att ändra på det. Viktor Orbán förklarade att Ungern kommer att ta kampen mot Bryssel, som vill tvinga alla medlemsländer att ersätta sina befolkningar med invandrare istället för att föda fler barn.

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

🟠 UTRIKES En muslimsk konvertit, Espen Andersen Bråthen, 37, står nu misstänkt för att ha dödat fem personer och skadat ytterligare två med en pilbåge som vapen i norska Kongsberg under gårdagen. Nu höjs frågor om den norska polisens agerande under händelsen, den viktigaste av dem alla: Kunde Espen, som konfronterades av polisen innan morden begicks, ha stoppats?

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

🟠 Kallaste vinterhalvåret på Antarktis någonsin. Meteorologer varnar för en extremt kall och snörik vinter. Den globala medeltemperaturen har sjunkit de senaste fem åren och trenden för nederbörd i form av snö är stigande. Energikrisen som drabbat Europa och stora delar av världen hårt riskerar att allvarligt förvärras om det nu dessutom blir en ovanligt kall vinter.

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

🟠 UTRIKES Frankrikes president Emmanuel Macron har i stort ignorerade honom. Högerpartiledaren Marine Le Pen är nervös. Vem exakt är den märklige ”icke-kandidaten” Éric Zemmour, som stiger i de franska opinionsmätningarna och hotar de etablerade kandidaterna?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.