Skip to Content

Bibelläraren Lars Enarson predikar i Solnahallen. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

”Nordens korsflagge-länder skall förnya Europas kristna”

Digital utgåva

Bibelläraren Lars Enarson samt en grupp medarbetare kallade till en bönekonferens i Solnahallen den 13 till 15 mars. Begivenheten sändes även på Youtube, där de sammanlagt sex gudstjänsterna kan ses i efterhand. Budskapet var tydligt: Sverige och hela Skandinavien – de enda länder i EU som har stora kors i sina flaggor - måste omvända sig och bli en förnyande kristen kraft för hela Europa.

Publicerad: 22 mars, 2020, 11:38

 • Svenska

Läs även

Alternativen är förnyelse eller undergång. Många torde hålla med Enarson om att detta är de två alternativen som Sverige, Norden och Europa står inför på sikt, även om man inte är överens med alla detaljer i hans syn på världen för övrigt.

Enarsons rörelse “Sverige 714” proklamerar fyra målsättningar. Som nummer ett kommer att skapa en “djupgående bönerörelse” med minst 10 000 “bönekrigare”. Den andra målsättningen gäller att verka för ett uppvaknande och en radikal omvändelse som leder till lydnad för Guds ord. För det tredje hoppas man åstadkomma en väckelse bland alla samhällsklasser, som i sin tur skall leda till ett regeringsskifte med en ny regering som är för fosterlandet, familjen och Israel. Att män görs till kvinnor och kvinnor till män i dagens samhälle togs som exempel på ett grundläggande fel.

Namnet “Sverige 714” är skapat som en hänvisning till ett bibelställe, 2 Krönikeboken 7:14. Stället handlar om hur Gud uppenbarar sig för den vise kung Salomo, och lovar att om folket omvänder sig och ber samt lämnar sina onda vägar, då skall Gud förlåta folket och bota deras land. Enarson menar att detta löfte även gäller oss idag.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Axel W. Karlsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • SefastTronde

  I denna tid av utbredd ateism förstår jag väl att detta nonchaleras och förlöjligas av många. Men för oss som tror på Gud, och med egna ögon fått erfara vad detta kan göra och verka till är denna bönerörelse något essentiellt. Helt enkelt därför att vi har en gedigen erfarenhet av att Gud hör bön.

 • Mr. Trump

  Tyvärr är Enarson entydigt positiv till massinvandring. Jag har inte funnit en enda svensk kyrka som är emot massinvandring. Jag har mejlat Enarson en enkel fråga om någon sådan svensk församling finns men har möts av en talande tystnad.

  Om någon läsare känner till en svensk invandringskritisk kyrka så vore det värdefullt om vederbörande postar namnet på församlingen här Tyvärr finns det nog lika få invandringskritiska svenska kyrkor som det fanns rättfärdiga män i Sodom och Gomorra.

  • Knutkalas

   kolla med lestadianerna

   • Mr. Trump

    Inte Lesbianerna väl…

 • Dacke

  Svenska kyrkan har spelat ut sin roll som en enande kraft i det svenska samhället och sedan Antje Jackelén blev ärkebiskop har förfallet fortsatt.och Svenska kyrkan för en tynande tillvaro. Svenska kyrkan har en förkärlek för alla andra religioner, dock inte den kristna? Man kan fråga sig, varför välkomnar Svenska kyrkan inte kristna som förföljs, framför allt i muslimska länder? Kyrkans anställda glömmer gärna att det är svenska skattebetalare som betalar deras lön? Kyrkan vill välkomna flyktingar från världens alla hörn, ju fler, desto bättre? Det verkar som om Svenska kyrkan glömt vem som betalar kalaset – jo, svenska skattebetalare (som vanligt). Vill ge ett tips till Svenska kyrkan om de vill vinna fler proselyter – värna i första hand om alla hundratusentals fattigpensionärer som idag lider ekonomiskt.

 • Snövit

  Lars Enarson flyttade till Israel för 20 år sedan. Han hyllar Jared Kushners “fredsplan” för Palestina och ber för att palestinierna ska försvinna. Han är lobbyist och agent för Israel och sionism och använder religionen som vapen för ökad sionistisk makt, inte bara över kristna, utan över den globala politiken.

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

INRIKESEtt vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Gå till arkivet

Send this to a friend