Skip to Content

Bibelläraren Lars Enarson predikar i Solnahallen. Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

”Nordens korsflagge-länder skall förnya Europas kristna”

Digital utgåva

Bibelläraren Lars Enarson samt en grupp medarbetare kallade till en bönekonferens i Solnahallen den 13 till 15 mars. Begivenheten sändes även på Youtube, där de sammanlagt sex gudstjänsterna kan ses i efterhand. Budskapet var tydligt: Sverige och hela Skandinavien – de enda länder i EU som har stora kors i sina flaggor - måste omvända sig och bli en förnyande kristen kraft för hela Europa.

Publicerad: 22 mars, 2020, 11:38

 • Svenska

Läs även

Alternativen är förnyelse eller undergång. Många torde hålla med Enarson om att detta är de två alternativen som Sverige, Norden och Europa står inför på sikt, även om man inte är överens med alla detaljer i hans syn på världen för övrigt.

Enarsons rörelse “Sverige 714” proklamerar fyra målsättningar. Som nummer ett kommer att skapa en “djupgående bönerörelse” med minst 10 000 “bönekrigare”. Den andra målsättningen gäller att verka för ett uppvaknande och en radikal omvändelse som leder till lydnad för Guds ord. För det tredje hoppas man åstadkomma en väckelse bland alla samhällsklasser, som i sin tur skall leda till ett regeringsskifte med en ny regering som är för fosterlandet, familjen och Israel. Att män görs till kvinnor och kvinnor till män i dagens samhälle togs som exempel på ett grundläggande fel.

Namnet “Sverige 714” är skapat som en hänvisning till ett bibelställe, 2 Krönikeboken 7:14. Stället handlar om hur Gud uppenbarar sig för den vise kung Salomo, och lovar att om folket omvänder sig och ber samt lämnar sina onda vägar, då skall Gud förlåta folket och bota deras land. Enarson menar att detta löfte även gäller oss idag.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Axel W. Karlsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • SefastTronde

  I denna tid av utbredd ateism förstår jag väl att detta nonchaleras och förlöjligas av många. Men för oss som tror på Gud, och med egna ögon fått erfara vad detta kan göra och verka till är denna bönerörelse något essentiellt. Helt enkelt därför att vi har en gedigen erfarenhet av att Gud hör bön.

 • Mr. Trump

  Tyvärr är Enarson entydigt positiv till massinvandring. Jag har inte funnit en enda svensk kyrka som är emot massinvandring. Jag har mejlat Enarson en enkel fråga om någon sådan svensk församling finns men har möts av en talande tystnad.

  Om någon läsare känner till en svensk invandringskritisk kyrka så vore det värdefullt om vederbörande postar namnet på församlingen här Tyvärr finns det nog lika få invandringskritiska svenska kyrkor som det fanns rättfärdiga män i Sodom och Gomorra.

  • Knutkalas

   kolla med lestadianerna

   • Mr. Trump

    Inte Lesbianerna väl…

 • Dacke

  Svenska kyrkan har spelat ut sin roll som en enande kraft i det svenska samhället och sedan Antje Jackelén blev ärkebiskop har förfallet fortsatt.och Svenska kyrkan för en tynande tillvaro. Svenska kyrkan har en förkärlek för alla andra religioner, dock inte den kristna? Man kan fråga sig, varför välkomnar Svenska kyrkan inte kristna som förföljs, framför allt i muslimska länder? Kyrkans anställda glömmer gärna att det är svenska skattebetalare som betalar deras lön? Kyrkan vill välkomna flyktingar från världens alla hörn, ju fler, desto bättre? Det verkar som om Svenska kyrkan glömt vem som betalar kalaset – jo, svenska skattebetalare (som vanligt). Vill ge ett tips till Svenska kyrkan om de vill vinna fler proselyter – värna i första hand om alla hundratusentals fattigpensionärer som idag lider ekonomiskt.

 • Snövit

  Lars Enarson flyttade till Israel för 20 år sedan. Han hyllar Jared Kushners “fredsplan” för Palestina och ber för att palestinierna ska försvinna. Han är lobbyist och agent för Israel och sionism och använder religionen som vapen för ökad sionistisk makt, inte bara över kristna, utan över den globala politiken.

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Coronavirusets effekter ökar snabbt, fler krispaket samtidigt som konkurserna ökar

ANALYSRegeringens försök att mildra de ekonomiska effekterna av Coronaviruspandemin blir allt mer långtgående. Hela branscher tvingas att nästan stänga ner verksamheten och fler företag går i konkurs. Bedömare menar att 50 procent av de privatanställda riskerar att förlora jobbet, i ett värsta scenario. Innehållet i regeringens åtgärder kan också tolkas helt annorlunda av Skatteverket än av regeringen. Det riskerar att skapa problem för småföretagen. Samtidigt måste vi börja fundera på hur nästa kris skall kunna hanteras bättre.

Antalet nya uppehållstillstånd kan minska när coronakrisen tynger ekonomin

INRIKESDe senaste veckornas stora varselvågor på arbetsmarknaden till följd av coronaviruset kan komma att få viss effekt på migrationen till Sverige. De som har tillfälliga uppehållstillstånd och som önskar få permanent uppehållstillstånd i Sverige plus möjlighet till familjeåterförening måste nämligen kunna visa att de kan försörja sig själva och eventuella närstående. I och med att många nu kan förlora sina jobb inom tjänstesektorn kan indragna uppehållstillstånd bli en följd av coronakrisen. Det rapporterar systemmedier som Sveriges Radio.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richthoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend