Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Nationalsången ska inte längre ingå som uttalat krav i grundskolans kunskapskrav, om Skolverkets förslag går igenom. Foto: Arvidsdjaur kommun
INRIKES

Nu vill Skolverket stryka nationalsången

PappersupplaganNya Tider v. 45

I sitt förslag till ny kursplan för grundskolan vill Skolverket ändra i musikundervisningen. Eleverna i årskurs 1-3 ska inte längre ha som uttalat mål att kunna den svenska nationalsången. När Nya Tider kontaktar myndigheterna på Åland visar det sig att inställningen där är den rakt motsatta, där det anses som en självklarhet att barnen behärskar den lokala landskapssången.

Publicerad: 5 november, 2019, 12:22

 • Svenska

Läs även

Nya Tider har nyligen kunnat avslöja hur Skolverket vill banta historieundervisningen om svensk vikingatid och medeltid, och avser att döpa om Stormaktstiden till ”Östersjöväldet”, eftersom man anser att begreppet är för nationalistiskt (se NyT v.43/2019). Nu visar det sig att även musikämnet ska anpassas för en mer mångkulturell skola.

I sitt nya förslag till kursplan för den svenska grundskolan föreslår Skolverket att eleverna inte längre ska ha som uttalat mål att kunna den svenska nationalsången. Inte heller ska man som tidigare lära sig ett urval av de vanligaste psalmerna samt stycken ur den nordiska visskatten. Fram tills nu har detta lärts ut i lågstadiet och då utgjort vad man kal­lar centralt innehåll.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Snappherren

  Om man ser på samhällsutvecklingen för skolan, så lär Skolverket barnen skolka och agera klimataktivister. De bör istället verka för att lära barnen bli realister, så begreppet “Made in Sweden” åter inger respekt i omvärlden.

 • Momma Hägg

  Skolverket är en stinkande dynghög!

  • Jibe17

   Av vänsteraktivister!
   #dagsattrensa

 • Mackan 64

  Bara i sweden

 • Realisten

  För Sveriges framtid måste vi bli av med alla Socialister och socialistiska tjänstemän i myndigheternas organisationer, hur vet jag inte men Socialister har nog en lösning eftersom de har väl beprövad praktik på området värden över, man skulle ju kunna kopiera det ?

 • Johan

  Säg mig igen hur “The Great Replacement” bara är en konspiration? Vi ser vårt folk bytas ut dagligen medan vår historia sakta men säkert suddas ut, men nej nej, det är bara konspirationer goy!

 • Headown

  Blir man inte mörkrädd för detta så är något mycket, mycket fel. Det var bland dom mest idiotiska idéer jag tror att jag någonsin läst. Vart i h*lvete styr dessa dårar vårt land? Nu får det f*n vara nog.

”En seger för demokratin” – Arnstberg om den friande NMR-domen

INRIKESDet är inte olagligt med en viss färg på kläderna eller en viss gångstil. Det slår nu Göteborgs tingsrätt fast när man friar ett antal medlemmar ur nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som stått åtalade för hets mot folkgrupp under en demonstration i samband med bokmässan i Göteborg 2017. Karl-Olov Arnstberg har kommenterat den principiellt viktiga domen för Nya Tider.

Ödeshög höjer skatten: Kommunalrådet fruktar ”ökad främlingsfientlighet”

INRIKESÖdeshögs kommun i Östergötland måste höja skatten för att få budgeten att gå ihop. Orsaken är, utöver ”åldrande befolkning” och ”ökat behov av försörjningsstöd”, de demografiska förändringarna; kommunens stora asylmottagande. Nu oroar sig kommunstyrelsens ordförande för risken för ”ökad främlingsfientlighet”.

SD är nu Sveriges största parti

INRIKESI Aftonbladet/Demoskops undersökning har nu Sverigedemokraterna gått om Socialdemokraterna som Sveriges största parti för första gången. Nästan var fjärde väljare skulle lägga sin röst på partiet om det vore val idag.

Sprängningarna gör Sverige unikt i världen

INRIKESI år har det hittills skett 99 sprängdåd, vilket är en stor ökning från fjolårets 39 under samma period. Kriminologen Amir Rostami menar att situationen ”saknar motstycke i Europa” och att den ”kan liknas vid länder med lång historia av terrorism”. Även rikspolischef Anders Thornberg tillstår att ”vi ser ingen motsvarighet internationellt”.

Fd. OS-boxaren Patrick Bogere får fem års fängelse för tortyrkidnappning

INRIKESEn man kidnappades och utsattes därefter för en tortyrliknande misshandel. Orsaken uppges vara spelskulder och en fordringsägare anlitade Bandidos för att driva in skulden. Nu har fem afrikaner och en libanes dömts till fängelsestraff. En av de dömda är Patrick Bogere, som boxats för Sverige på OS.

Lokal vänsterpartist vill se folkomröstning om tiggeriförbud i Järfälla – lämnar partiet och blir politisk vilde

INRIKESChristoffer Hörnhagen, vänsterpartistisk kommunpolitiker i Järfälla, lämnar nu sitt parti i protest mot att han tycker att partiet sviker i flera viktiga frågor samt tillämpar härskartekniker internt gentemot partikamrater som vågar trotsa en trång åsiktskorridor. Den avgörande frågan blev dock synen på om Järfälla kommun skall hålla en folkomröstning angående ett tiggeriförbud, något han tycker är rimligt av demokratiskäl. Nu har han blivit politisk vilde i fullmäktige.

Stockholmare demonstrerade för återvandring – kritiserades av församling

INRIKESI Stockholm arrangerade gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige”, som tidigare har arrangerat demonstrationer för ett utträde ur EU och till stöd för yttrandefriheten, den 3 november en demonstration under parollen ”mot befolkningsutbyte och för återvandring”. Valet av plats kritiseras av Judiska församlingen.

Pedofil åtalad för ny barnvåldtäkt

BROTT OCH STRAFFPedofilen som tidigare dömts för flera brott, inklusive barnpornografi och våldtäkt av en tolvårig flicka, står nu åtalad på nytt för nya våldtäkter mot ett annat barn. Åtalet rör ett flertal brutala våldtäkter mot en åttaårig flicka han varit bekant med.

Gå till arkivet

Send this to a friend