Skip to Content

Den bayerske ministerpresidenten Markus Söder hänger symboliskt upp ett kors i entrén till statskansliet i München, i anslutning till att landsregeringen beslutat om att samtliga myndigheter skall ha ett synligt kors i entrén. Foto: stillbild Youtube
BAYERN

Ny bayersk lag: alla statliga institutioner skall prydas med krucifix

Digital utgåva

Enligt en ny lag i Bayern skall alla statliga institutioner från och med den första juni prydas av ett kors eller krucifix – inte bara i lokalerna utan också i entréerna. Detta efter en ändring av den allmänna förordningen för myndigheterna i Bayern, enligt ett beslut i det bayerska ministerrådet.

Publicerad: 24 april, 2018, 22:02

 • Svenska

Läs även

Korset är en grundläggande symbol för den kristna västerländska kulturella identiteten, säger den bayerska ministerpresidenten Markus Söder (CSU) i en kommentar till den nya lagen.

– Korset är inte bara en religiös symbol, hävdade den kristdemokratiske regeringschefen efter att den bayerska landsregeringen beslutat om den nya lagen tisdagen den 24 april, skriver BR.de.

Från och med juni är alltså samtliga statliga myndigheter i Bayern skyldiga att hänga upp ett kors eller krucifix, åtminstone i entrén. Enligt den nya bestämmelsen behöver dock inte varje rum prydas av ett kors. Genom att tillåta att vissa rum saknar kors, vill man undvika att kränkta medborgare går till domstol.

– Det rör sig inte om något brott mot neutralitetslagen, konstaterar Söder.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Lunkentuss

  Spelar roll!
  Landet är ju ändå skändat, besudlat och förstört.

 • Nagajken

  Ett steg i rätt riktning. Nästa blir att förbjuda ideologin Islam och kräva att muslimer, som vill bo och arbeta i Tyskland och övriga Europa, konverterar till kristendomen eller försvinner.

 • I love PJ

  I Bayern verkar politikerna börja vakna till och vill värna vår kristendom. I Sverige är vi på god väg att med kyrkans ivriga hjälp avveckla vår kristendom…

 • Dacke

  Korstågens tid är ännu inte förbi, åtminstone inte i Bayern? I Sverige ligger snart våra kyrkor i ruiner, om vår ärkebiskop får fortsätta tolka Bibeln som hon själv vill?

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Stilla havet: Ryskt och kinesiskt stridsflyg i gemensam flygpatrullering

UTRIKESRyskt och kinesiskt bombflyg utförde under sommaren en gemensam flygpatrullering i luftrummet över Stilla havet. Enligt ryska myndigheter är det fråga om en planmässig manöver, beslutad sedan länge, och utförd i syfte att uppvisa beslutsamhet och förmåga att försvara egen säkerhet. Enligt Sydkorea kränkte det ryska flyget Sydkoreas gränser.

President Trump bekräftar: bin Ladens son är död

UTRIKESDen amerikanske presidenten bekräftar en flera månader gammal uppgift att Usama bin Ladens son Hamsa dödats under en antiterroroperation någonstans i Afghanistan eller Pakistan.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

Gå till arkivet

Send this to a friend