Skip to Content

Attacken skedde i Notre Dame-basilikan i Nice. Foto: Wikipedia/Mister No
UTRIKES

Ny halshuggning i Frankrike: Tre döda och flera sårade, gärningsmannen skottskadad

Digital utgåva

Enligt franska medier attackerade en man flera personer med kniv i morse runt 9-tiden i basilikan Notre-Dame i Nice. Två personer dog, inklusive en kvinna som blev halshuggen, och ytterligare en person skadades. Inrikesminister Gerald Darmanin har meddelat att han kommer att leda ett krismöte på sitt kansli.

Publicerad: 29 oktober, 2020, 10:30

 • Svenska

Läs även

På torsdagsmorgonen, vid 9-tiden, attackerade en man flera personer i basilikan Notre Dame i Nice, enligt uppgifter i samtliga ledande franska medier. Enligt de preliminära siffrorna dog tre personer, däribland en kvinna som halshöggs av angriparen, och ytterligare flera personer skadades. Gärningsmannen greps tio minuter senare av polisen, som fick öppna eld för att kunna gripa honom. Gärningsmannen blev skjuten.

På Twitter meddelade inrikesminister Gerald Darmanin att han skulle leda ett krismöte på inrikesministeriet. På Twitter bad den nationella polisen befolkningen i Nice att undvika området. Stadens borgmästare Christian Estrosi ”bekräftar att allt tyder på en terroristattack”. I synnerhet tackade borgmästaren de lokala poliserna, ”som arresterade gärningsmannen” efter attacken. Även Christian Estrosi ber att befolkningen i Nice undviker sektorn för ”att låta polisen och räddningstjänsten arbeta”.

Ledamöterna i Nationalförsamlingen, som satt i plenum för att debattera och rösta om de åtgärder som skall tas för att bekämpa coronaviruspandemin, höll en tyst minut innan sammanträdet avbröts.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Snappherren

  Macrons verk.

 • Dacke

  Det är många som sagt att Islam inte är förenlig med en västerländsk demokrati? Finns det ö.h.t. något muslimskt land som har demokrati? Nej! Det är oförenligt i en islamsk stat, som visar sig i en förföljelse av kristna i dessa länder. När vi i Sverige får en majoritet som är muslimer får vi själva uppleva oket att leva under Islam, där det inte finns något utrymme för andra religioner – Islam är allenarådande. Svenska kyrkan har undergrävt den kristna tron till förmån för Islam. För att rädda Europa måste alla moskéer jämnas med marken och självfallet tillåts inga nya att byggas.

 • Snövit

  Jag tror inte på dessa Charlie Hebdo historier längre. Den bankrutta tidningen lyftes i ett huj av några kapitalstarka individer. Låt mig gissa vilken klan de tillhör. Eller gör det själva: Vilken klan sprider hat mot och driver lika mycket med ”nomadfolken” muslisma araber, de ”svarta aporna” och de avgudadyrkande kristna? Som Charlie Hebdo ofta gör.
  Vilket utvalt folk häcklas aldrig någonsin av Charlie Hebdo?
  Nä jag tror inte på de här muslimska terrorattentaten. Det är förmodligen ”gudomliga” psyops i form av ritualer för att öka samhällsspänningarna så att deras psykopatiska gud tidigare ska kunna sprida sitt ljus över sitt folk och äntligen göra sig av med oss andra. Tilkun olam är nära tror de. Som ska läka världen och starta om den, the truly great reset, av världen. Deras värld. Avsedd endast för dem.

Snörekord sätts över hela världen

KLIMATETMassiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA.

Ungern och Polen fattar ett betongbeslut

UTRIKES”Detta är ett betongbeslut och kommer inte att ändras!” klargjorde Ungerns premiärministern Victor Orbán när Polens regeringschef Mateusz Mazowiecki under två dagar, den 25-26 november, gästade Budapest. Måndagen den 30 november besökte Victor Orbán Warszawa. Beslutet gäller ländernas suveränitet vid utnämningar av högsta domare till ländernas beslutande rättssystem. När man inom EU kopplade ihop denna ohörsamhet med budgetfrågor blockerade Polen och Ungern hela processen.

Brittiska armén förklarar krig mot vaccinmotståndare – skall övervakas och bekämpas

UTRIKESEnligt tidningen Sunday Times så har den brittiska armén valt att gå i ”krig” mot motståndare till de stundande massvaccineringarna som planeras. Det är den 77:e brigaden, den så kallade DCSU, eller ”Defence Cultural Specialist Unit” som skall övervaka och motverka ”nätpropaganda mot vacciner”.

Israels lönnmord riskerar starta krig

UTRIKESI fredags mördades Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi i en avancerad attack mot en bilkonvoj. Mohsen var en iransk fysiker som ansågs vara ”fadern” till det iranska kärnenergiprogrammet, vilket av Israel hävdas vara ett försök till att skapa kärnvapen. Nu riktar Iran allvarliga hot mot Israel, som av militära experter pekas ut som den troligaste staten skyldig till mordet. Om Iran gör allvar av hoten är risken stor att regionen dras in i ett storkrig – ett krig som Israel sannolikt vill kunna få igång medan Trump ännu är vid makten.

Kyle Rittenhouse frisläppt i väntan på rättegång

USAKyle Rittenhouse, 17-åringen som sköt tre så kal­la­de antifascister i Kenosha, Wisconsin, den 25 augusti, har släppts mot borgen. Hans försvarsadvokater samlade ihop de två miljoner dollar som hade satts som borgenssumma. Rittenhouse står fortfarande anklagad för mord och dråp, men kommer att vara fri i väntan på rättegång.

Spanska regeringen tömmer migrantläger på Kanarieöarna

UTRIKESDe provisoriska anläggningarna i Arguineguín på Gran Canaria är tomma för första gången sedan augusti, men smugglare fortsätter att skicka människor på farliga sjöresor till arkipelagen

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Storbritannien påbörjar: ”Massiv grön återställningsplan”, Nytt skatteförslag: Betala för varje körd mil

STORBRITANNIENStorbritanniens premiärminister Boris Johnson har som en del av en ”Grön revolution” proklamerat slutet för alla bensin- och dieselfordon på önationen, inga nya sådana fordon får säljas från år 2030. För att täcka upp för uteblivna framtida skattein­täkter på runt motsvarande 450 mil­jarder kronor från fossilbränsledrivna fordon så vill finansminister Rishi Sunak redan nu börja pungslå brittiska bilister för varje mil de kör. Detta sker inom ramen för det FN-lanserade begreppet ”Bygga tillbaka bättre” och en tiopunktsplan för Storbritannien som Boris Johnson nu lagt fram. Nya Tider går här igenom den punkt för punkt. Flera länder runt om i världen har beslutat om eller diskuterar samma eller liknande planer.

Gå till arkivet

Send this to a friend