Skip to Content

Striderna för att driva IS ur Baghouz fortsätter. Foto: Stillbild Youtube

Ny massgrav funnen i Syrien – kvinnliga offer

Digital utgåva

En massgrav har hittats i Baghouz-området i sydöstra Syrien där den kurdisk-arabiska SDF-milisen bekämpar resterna av den muslimska terrororganisationen IS. I graven där man hittat tiotals kroppar sägs majoriteten av dessa varit kvinnor.

Publicerad: 28 februari, 2019, 19:32

  • Svenska

Läs även

SDF bedömer att de döda är yazidier, men har inte fått det bekräftat. Tidigare i veckan hittade brittiska elitstyrkor de avhuggna huvudena av 50 yazidiska kvinnor vilka hållits som sexslavar av IS i samma område som man nu hittade massgraven.

– De har slaktats, säger SDF:s talesperson Adnan Afrin enligt TT.

IS har satt det i system att kidnappa specifikt yazidiska flickor och kvinnor vilka de sedan sålt bland sina krigare som sexslavar, något som är accepterat inom islam. Männen och pojkarna avrättades istället direkt och tusentals av den utsatta folkgruppen har mördats av de muslimska terroristerna.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend