Skip to Content

Foto: News Öresund/Johan Wessman.
REPORTAGE

Ny rapport: Invand­rarna blir aldrig självförsörjande – Invandringen en extrem förlustaffär bekräftar ny studie

PappersupplaganNya Tider v. 18

En ny studie från Entreprenörskapsforum visar att majoriteten av dem som invand­rat till Sverige sedan 1990 inte kan försörja sig själva. Lägst självförsörjningsgrad har invand­rare från Afrika och Mellanöstern där bara drygt en tredjedel försörjer sig själva – under högkonjunktur. Rapportförfattarna varnar nu för att det kan bli ännu värre på grund av corona­krisen. Trots, eller på grund av, sitt alarmerande innehåll har rapporten nästan helt förtigits av system­medierna.

Publicerad: 28 april, 2020, 15:00

 • Svenska

Läs även

Långt färre invand­rare kan försörja sig själva än vad de officiella siffrorna hittills visat. Det konstaterar nationalekonomerna Johan

Den nya rapporten visar att få invandrare, framförallt utomeuropéer, försörjer sig själva trots många år i Sverige.

Eklund och Johan P Larsson i en ny studie, som till en början verkade som om den kunde sända chockvågor genom den svenska offentligheten. Efter ett fåtal inslag om rapporten valde dock de flesta systemmedier att lägga locket på.

Studien konstaterar att sysselsättningsgraden hos utrikesfödda, vilket är den siffra som brukar användas i den svenska offentligheten, är betydligt lägre än för svenskar – och att det skiljer stort mellan olika invand­rargrupper. Medan svenskar och invand­rare från Norden har en sysselsättningsgrad på 89 procent är siffran för invand­rare från Afrika och Mellanöstern bara 63 respektive 56 procent. Invand­rare från södra Europa inklusive Balkan har en mellanposition med 77 procent.

Missvisande bild

Sysselsättningsgraden ger dock en missvisande bild av verkligheten, konstaterar Eklund och Larsson. ”Det räcker för en individ att ha varit sysselsatt i en enda timme under november månad för att bli avprickad som varandes i arbete under detta år och därmed integrerad”, skriver Eklund i en debattartikel i Svenska Dagbladet den 15 april, samma dag som rapporten släpptes.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Varför skall det behövas mer eller mindre sofistikerad utredningar för något som varje svensk medborgare räknat ut för länge sedan, flera år faktiskt.
  Dessa analyser lär väl knappast räcka till för att sparka ut socialisterna från Rosenbad?
  Ett avbräck i pengaströmmen är garanterat det effektivaste.

 • Dacke

  ”Jo, men det är dom som ska ta hand om oss på gamla dar” sade Maud Olofsson (C) när hon var näringsminister. Alla med några år på nacken vet att det kommer aldrig att hända, utan svensken sörjer som vanligt för våra gamlingar. Sedan kan man fråga sig, ”hur många av de som kommer ifrån Afrika är analfabeter”? Det är naivt att tro att dessa kommer att bli en kugge i det svenska samhället? Kommer man ifrån ett ”ökenland” lär utbildningen vara av samma paritet? Idag är det ingen som tror att arbetslösheten kommer att minska i synnerhet inte för den stora grupp som invandrat från Mellanöstern och Afrika och som dessutom fylls på med anhörighetsinvandringen? När det gäller arbetslösheten, så vore det mer ärligt att dela upp statistiken och då en med etniska svenskar och en med utomeuropéer? Eller varför inte vara mer precis, land för land? Det kommer knappast att hända, då den nakna sanningen framträder i alla sin skepnad, om att vår invandring har varit ett enda långt misslyckande, från början, till slut?

 • ensomintevet

  Varken resultatet eller mottagandet är förvånande i det naiva Sverige.
  Tyvärr får ju sanningen mycket stora konsekvenser och landets ledning med myndighetschefer måste ställas till svars. Även om de inte inser hur allvarligt de skadat vårt land under många år.

 • RL, Vallentuna

  I början på 1970 talet bodde jag i Nyköping. Sverige hade tydligen ändrat något regelverk för plötsligt kom väldigt många finska zigenare till staden . Av för mig outgrundlig anledning ansågs det att vi svenskar i allmänhet och då Nyköping i synnerhet skulle ordna bostäder och betala för dessa människors väl och ve.
  Nyköping hade ett nybyggt område som heter Brandkärr där dessa familjer fick nya fina lägenheter.
  I Några gamla nummer av Södermanlands Nyheter kan man läsa om stölder av minkpälsar i såväl DOMUS som pälsaffärer….( tidningen nämner endast att det krävts tolk till finska ) .
  Nåja..kvinnorna i gruppen kunde konstateras var förtjusta i minkpälsar och stora guldsmycken. Karlarna hade då som nu kostym i ngt blankt tyg…
  Och Mercedes bilar..
  Kvinnornas speciella kläder med svarta sammetskjolar , blusar i glittertyg var mycket dyrbara då dessa plagg måste skräddarsys . Även detta ansågs vara en angelägenhet för skattebetalarna i Nyköping .
  Sedan har allt bara fortsatt…
  Under åren har vissa modiga människor försökt organisera protester politiskt …..men alla grupper har infiltrerats av polis , expo och illvilliga journalister.
  Försök att ge ut tidning på den tiden bojkottades av LO:s tryckeriförbundet.
  Det blev stencil eller skaffa en gammal tryckmaskin själva.
  Jag minns att det bara var vissa tryckerier som ens vågade trycka klisterlappar …i hemlighet -utan kvitto.
  Jo då…demokratin är fin …alla får komma till tals ….Ha.ha-ha-ha-ha

  ..
  Men min fråga var egentligen…Finns det några av denna grupp som jobbar ??
  Alltså inte med stödåtgärder inom gruppen , eller hemvårdare åt varandra ( vanligt ) och annat trams..utan ett helt vanligt jobb.??
  Skulle inte tro det va ??
  Men Maria Leissner f.d. Fp. ledare har ett evighetsuppdrag som ” zigenarutredare ” och producerar då och då olika kostsamma förslag för att stärka gruppen. Hå-hå-ja-ja. Detta är ett dårhus !!!!

  • LookMoo

   En Etnisk studie i Göteborg tror jag gav utfallet 2 arbetande Romer på 4000 vuxna individer. Den ena arbeta som taxi-chaffis deltid (den andra delen svart??) och nr 2 var tolk åt de 4000.

   Man får göra som i Finland… tvinga de att utföra arbete för bidragen och låta Kyrkan dela ut matpaket..

   • BrunoKarluno

    Ja och då skall kyrkan också stå för kostnaden för dessa matpaket. Inte skattebetalarna.

 • Réveiller

  Dessutom bebos Sveriges fängelser till största del av MENA och andra utomvästliga,utrikes födda… och där blir kostnaderna skyhöga jämförelsevis med invandrarna i det vanliga bidragssystemet!

  Jag hatar de som förstört Sverige,,, mitt fosterland!!!

  • Swatch

   Med all rätt… Tänk bara; landet är inte politikernas privata egendom. Folket i landet är inte politikernas privata tjänstefolk, pengar vi sliter ihop med hederligt arbete är inte politikernas pengar.
   Ändå säljer politikerna Sverige, ändå betraktas vi som rättslösa trälar, ändå rånas vi på våra pengar som senare spenderas på dårskap efter dårskap.
   Så med all rätt hatar du och 100 tusentals andra i tysthet dem som gör dig hemlös i ditt eget land, dem som förstör ditt fosterland.

   • Saighead_01

    Politikernas uppgift är att framföra och företräda sina röstares önskemål. De har ingen rätt att gå helt egna vägar. Jag vägrar betrakta mig som en politikers träl, jag vägrar att rånas av politiker. För mig finns inge ny-adel i landet, jag som etnisk Svensk är grundstommen i mitt land, Sverige. Jag kommer aldrig att acceptera något annat.

    • Swatch

     Ord är ord- handling är handling.
     Vad gör du när politikeradeln bussar skatteverket på dig för du har missat 100 kronor i skatt?
     Hur – rent allmänt – kan du undvika att bli rånad, månad efter månad år efter år?

 • SefastTronde

  De som inte kan/vill försörja sig själva efter några år i Sverige bör definitivt återvända varifrån de kom. Det är ett politiskt ansvar att så sker.

 • Swatch

  Lögnerna som vi matades genom många decennier spricker upp under verklighetens tryck. Att den dåraktiga invandringspolitiken som kommunisterna av alla färger bedrev i Sverige har aldrig varit det som politikerna påstod vara.
  Landet behöver inga unga främlingar för välfärdens skull, Sverige går inte under för pressen från pensionärer, det finns ingen brist på arbetskraft, vi skulle klara oss utmärkt utan en armé av MENA folket.
  Ungern har vänt den negativa trenden med låg barnafödandet på 5 år. Lösningen var rätt familjepolitik.
  Sveriga har pratat om rätt familjepolitik i decennier och födandet bara sjunker..
  Allt tyder på att problemet Sverige har kommer från obildade, okunniga, själviska och korrupta ledare. en ny politisk adel som tror att landet är deras privata country club.
  Byt ut ledarna, sopa undan parasitkommunisterna och det ordnar sig får ni se.
  ….men det vill inte svenska folket. Svenska folket ett folk av slavar som avsky och rädd för friheten oh ansvaret för sig själv.
  Så alla ni som vantrivs i en kommunistisk softdiktatur: framtiden är INTE här för er.

 • Anpassning

  Dags för Jimmie att kasta in handduken.
  Den som ska leda vårt land kan inte:

  1. Knulla runt och vara otrogen mot sin framgångsrika fru.
  2. Ha spelmissbruk.
  3. Vara hemma för att han gått in i väggen.
  4. Åka till turkiska gränsen och dela ut flygblad som vilken NMR tomte som helst.
  5. Umgås med Baren Håkan i Thailand
  6. Det är ett självspelande piano att leda partiet när invandrar kriminaliteten växer så det knakar.
  Att då misslyckas är ett bevis på oduglighet.

  Jimmie är så jävla körd, ju fortare han lämnar desto bättre för partiet.
  Vinge är långtifrån mogen att ta över.
  Däremot borde Mattias Karlsson komma tillbaka omedelbart och rädda situationen..

 • Edde

  Man måste komma ihåg en sak till. Arbete och sysselsättning är inte samma sak. Arbete skapar värde. Sysselsättning skapar…just det, sysselsättning.

 • Charta-77

  Maktapparaten i Sverige kommer inte att ge sig förrän de ödelagt landet.

 • Linovati

  Den enfaldiga mångfaldsvurmen börjar nu framstå i all sin stollighet.
  En veritabel kvarnsten har hängts runt moder Sveas hals. Den kommer att bli allt tyngre och tyngre.
  Och detta har alltså skett fullständigt i onödan!

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend