Skip to Content

Foto: News Öresund/Johan Wessman.
REPORTAGE

Ny rapport: Invand­rarna blir aldrig självförsörjande – Invandringen en extrem förlustaffär bekräftar ny studie

PappersupplaganNya Tider v. 18

En ny studie från Entreprenörskapsforum visar att majoriteten av dem som invand­rat till Sverige sedan 1990 inte kan försörja sig själva. Lägst självförsörjningsgrad har invand­rare från Afrika och Mellanöstern där bara drygt en tredjedel försörjer sig själva – under högkonjunktur. Rapportförfattarna varnar nu för att det kan bli ännu värre på grund av corona­krisen. Trots, eller på grund av, sitt alarmerande innehåll har rapporten nästan helt förtigits av system­medierna.

Publicerad: 28 april, 2020, 15:00

 • Svenska

Läs även

Långt färre invand­rare kan försörja sig själva än vad de officiella siffrorna hittills visat. Det konstaterar nationalekonomerna Johan

Den nya rapporten visar att få invandrare, framförallt utomeuropéer, försörjer sig själva trots många år i Sverige.

Eklund och Johan P Larsson i en ny studie, som till en början verkade som om den kunde sända chockvågor genom den svenska offentligheten. Efter ett fåtal inslag om rapporten valde dock de flesta systemmedier att lägga locket på.

Studien konstaterar att sysselsättningsgraden hos utrikesfödda, vilket är den siffra som brukar användas i den svenska offentligheten, är betydligt lägre än för svenskar – och att det skiljer stort mellan olika invand­rargrupper. Medan svenskar och invand­rare från Norden har en sysselsättningsgrad på 89 procent är siffran för invand­rare från Afrika och Mellanöstern bara 63 respektive 56 procent. Invand­rare från södra Europa inklusive Balkan har en mellanposition med 77 procent.

Missvisande bild

Sysselsättningsgraden ger dock en missvisande bild av verkligheten, konstaterar Eklund och Larsson. ”Det räcker för en individ att ha varit sysselsatt i en enda timme under november månad för att bli avprickad som varandes i arbete under detta år och därmed integrerad”, skriver Eklund i en debattartikel i Svenska Dagbladet den 15 april, samma dag som rapporten släpptes.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • samuelafugglas

  Varför skall det behövas mer eller mindre sofistikerad utredningar för något som varje svensk medborgare räknat ut för länge sedan, flera år faktiskt.
  Dessa analyser lär väl knappast räcka till för att sparka ut socialisterna från Rosenbad?
  Ett avbräck i pengaströmmen är garanterat det effektivaste.

 • Dacke

  ”Jo, men det är dom som ska ta hand om oss på gamla dar” sade Maud Olofsson (C) när hon var näringsminister. Alla med några år på nacken vet att det kommer aldrig att hända, utan svensken sörjer som vanligt för våra gamlingar. Sedan kan man fråga sig, ”hur många av de som kommer ifrån Afrika är analfabeter”? Det är naivt att tro att dessa kommer att bli en kugge i det svenska samhället? Kommer man ifrån ett ”ökenland” lär utbildningen vara av samma paritet? Idag är det ingen som tror att arbetslösheten kommer att minska i synnerhet inte för den stora grupp som invandrat från Mellanöstern och Afrika och som dessutom fylls på med anhörighetsinvandringen? När det gäller arbetslösheten, så vore det mer ärligt att dela upp statistiken och då en med etniska svenskar och en med utomeuropéer? Eller varför inte vara mer precis, land för land? Det kommer knappast att hända, då den nakna sanningen framträder i alla sin skepnad, om att vår invandring har varit ett enda långt misslyckande, från början, till slut?

 • ensomintevet

  Varken resultatet eller mottagandet är förvånande i det naiva Sverige.
  Tyvärr får ju sanningen mycket stora konsekvenser och landets ledning med myndighetschefer måste ställas till svars. Även om de inte inser hur allvarligt de skadat vårt land under många år.

 • RL, Vallentuna

  I början på 1970 talet bodde jag i Nyköping. Sverige hade tydligen ändrat något regelverk för plötsligt kom väldigt många finska zigenare till staden . Av för mig outgrundlig anledning ansågs det att vi svenskar i allmänhet och då Nyköping i synnerhet skulle ordna bostäder och betala för dessa människors väl och ve.
  Nyköping hade ett nybyggt område som heter Brandkärr där dessa familjer fick nya fina lägenheter.
  I Några gamla nummer av Södermanlands Nyheter kan man läsa om stölder av minkpälsar i såväl DOMUS som pälsaffärer….( tidningen nämner endast att det krävts tolk till finska ) .
  Nåja..kvinnorna i gruppen kunde konstateras var förtjusta i minkpälsar och stora guldsmycken. Karlarna hade då som nu kostym i ngt blankt tyg…
  Och Mercedes bilar..
  Kvinnornas speciella kläder med svarta sammetskjolar , blusar i glittertyg var mycket dyrbara då dessa plagg måste skräddarsys . Även detta ansågs vara en angelägenhet för skattebetalarna i Nyköping .
  Sedan har allt bara fortsatt…
  Under åren har vissa modiga människor försökt organisera protester politiskt …..men alla grupper har infiltrerats av polis , expo och illvilliga journalister.
  Försök att ge ut tidning på den tiden bojkottades av LO:s tryckeriförbundet.
  Det blev stencil eller skaffa en gammal tryckmaskin själva.
  Jag minns att det bara var vissa tryckerier som ens vågade trycka klisterlappar …i hemlighet -utan kvitto.
  Jo då…demokratin är fin …alla får komma till tals ….Ha.ha-ha-ha-ha

  ..
  Men min fråga var egentligen…Finns det några av denna grupp som jobbar ??
  Alltså inte med stödåtgärder inom gruppen , eller hemvårdare åt varandra ( vanligt ) och annat trams..utan ett helt vanligt jobb.??
  Skulle inte tro det va ??
  Men Maria Leissner f.d. Fp. ledare har ett evighetsuppdrag som ” zigenarutredare ” och producerar då och då olika kostsamma förslag för att stärka gruppen. Hå-hå-ja-ja. Detta är ett dårhus !!!!

  • LookMoo

   En Etnisk studie i Göteborg tror jag gav utfallet 2 arbetande Romer på 4000 vuxna individer. Den ena arbeta som taxi-chaffis deltid (den andra delen svart??) och nr 2 var tolk åt de 4000.

   Man får göra som i Finland… tvinga de att utföra arbete för bidragen och låta Kyrkan dela ut matpaket..

   • BrunoKarluno

    Ja och då skall kyrkan också stå för kostnaden för dessa matpaket. Inte skattebetalarna.

 • Réveiller

  Dessutom bebos Sveriges fängelser till största del av MENA och andra utomvästliga,utrikes födda… och där blir kostnaderna skyhöga jämförelsevis med invandrarna i det vanliga bidragssystemet!

  Jag hatar de som förstört Sverige,,, mitt fosterland!!!

  • Swatch

   Med all rätt… Tänk bara; landet är inte politikernas privata egendom. Folket i landet är inte politikernas privata tjänstefolk, pengar vi sliter ihop med hederligt arbete är inte politikernas pengar.
   Ändå säljer politikerna Sverige, ändå betraktas vi som rättslösa trälar, ändå rånas vi på våra pengar som senare spenderas på dårskap efter dårskap.
   Så med all rätt hatar du och 100 tusentals andra i tysthet dem som gör dig hemlös i ditt eget land, dem som förstör ditt fosterland.

   • Saighead_01

    Politikernas uppgift är att framföra och företräda sina röstares önskemål. De har ingen rätt att gå helt egna vägar. Jag vägrar betrakta mig som en politikers träl, jag vägrar att rånas av politiker. För mig finns inge ny-adel i landet, jag som etnisk Svensk är grundstommen i mitt land, Sverige. Jag kommer aldrig att acceptera något annat.

    • Swatch

     Ord är ord- handling är handling.
     Vad gör du när politikeradeln bussar skatteverket på dig för du har missat 100 kronor i skatt?
     Hur – rent allmänt – kan du undvika att bli rånad, månad efter månad år efter år?

 • SefastTronde

  De som inte kan/vill försörja sig själva efter några år i Sverige bör definitivt återvända varifrån de kom. Det är ett politiskt ansvar att så sker.

 • Swatch

  Lögnerna som vi matades genom många decennier spricker upp under verklighetens tryck. Att den dåraktiga invandringspolitiken som kommunisterna av alla färger bedrev i Sverige har aldrig varit det som politikerna påstod vara.
  Landet behöver inga unga främlingar för välfärdens skull, Sverige går inte under för pressen från pensionärer, det finns ingen brist på arbetskraft, vi skulle klara oss utmärkt utan en armé av MENA folket.
  Ungern har vänt den negativa trenden med låg barnafödandet på 5 år. Lösningen var rätt familjepolitik.
  Sveriga har pratat om rätt familjepolitik i decennier och födandet bara sjunker..
  Allt tyder på att problemet Sverige har kommer från obildade, okunniga, själviska och korrupta ledare. en ny politisk adel som tror att landet är deras privata country club.
  Byt ut ledarna, sopa undan parasitkommunisterna och det ordnar sig får ni se.
  ….men det vill inte svenska folket. Svenska folket ett folk av slavar som avsky och rädd för friheten oh ansvaret för sig själv.
  Så alla ni som vantrivs i en kommunistisk softdiktatur: framtiden är INTE här för er.

 • Anpassning

  Dags för Jimmie att kasta in handduken.
  Den som ska leda vårt land kan inte:

  1. Knulla runt och vara otrogen mot sin framgångsrika fru.
  2. Ha spelmissbruk.
  3. Vara hemma för att han gått in i väggen.
  4. Åka till turkiska gränsen och dela ut flygblad som vilken NMR tomte som helst.
  5. Umgås med Baren Håkan i Thailand
  6. Det är ett självspelande piano att leda partiet när invandrar kriminaliteten växer så det knakar.
  Att då misslyckas är ett bevis på oduglighet.

  Jimmie är så jävla körd, ju fortare han lämnar desto bättre för partiet.
  Vinge är långtifrån mogen att ta över.
  Däremot borde Mattias Karlsson komma tillbaka omedelbart och rädda situationen..

 • Edde

  Man måste komma ihåg en sak till. Arbete och sysselsättning är inte samma sak. Arbete skapar värde. Sysselsättning skapar…just det, sysselsättning.

 • Charta-77

  Maktapparaten i Sverige kommer inte att ge sig förrän de ödelagt landet.

 • Linovati

  Den enfaldiga mångfaldsvurmen börjar nu framstå i all sin stollighet.
  En veritabel kvarnsten har hängts runt moder Sveas hals. Den kommer att bli allt tyngre och tyngre.
  Och detta har alltså skett fullständigt i onödan!

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

Armenisk soldat: ”Knivhuggen i ryggen”

INTERVJUArthur Danielyan är ledare för den armeniska oppositionsrörelsen ”Adekvat”. Han anmälde sig som frivillig i Nagorno Karabach-kriget. I en intervju med Nya Tider talar han om den senaste tidens politiska turbulens i Armenien och vapenstilleståndet efter Azerbajdzjans anfall på de kristna invånarna i Nagorno-Karabach.

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

USA-valet: Trump förlorade vita kärnväljare men fick fler hos minoriteterna

VALET I USADen enda etniska grupp i USA som föredrog Donald Trump framför Joe Biden var de vita. Samtidigt var det bland minoriteterna som han ökade sin röstandel jämfört med valet 2016. På grund av USA:s demografiska förändring riskerar Republikanerna på lite sikt att förlora makten permanent, men kan hålla senaten ett tag till.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Gå till arkivet

Send this to a friend