Skip to Content

Två tredjedelar av afrikanerna skulle kunna tänka sig utvandra till Europa. I rena siffror skulle det innebära att Europa teoretiskt skulle kunna få ett ökat tillskott av uppemot 800 miljoner människor från Afrika söder om Sahara, visar en ny studie. Foto: arkivbild.
AFRIKA

Nya chocksiffror: två tredjedelar av afrikanerna vill till Europa

Digital utgåva

Migrationen över Medelhavet ökar återigen. Enligt en ny studie från amerikanska Pew Research Center måste Europa förbereda sig för en större migrationsvåg än någonsin i historien: 800 miljoner afrikaner säger sig vilja utvandra till Europa. Den explosionsartade befolkningstillväxten är en förklaring till att afrikanerna ser med trånande blickar mot ”bankomaten” i norr.

Publicerad: 26 mars, 2018, 10:03

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • HelmerK

  Det har under en relativt lång tid varit känt att Afrikas befolkningsmängd kommer att öka kraftigt och att, som en följd, emigrationen till Europa kommer att öka lavinartat.
  Eftersom ett ökat inflöde av människor inte blir hållbart, utan att de europeiska staterna kollapsar, måste någon form av åtgärder sättas in.
  Afrika erhåller redan i dag mycket stora belopp i hjälp från Europa. Vem ska hjälpa Afrika den dagen Europas länder inte längre fungerar och kan hjälpa till?
  Önskvärt vore att vi hade politiker som hade förmågan att blicka framåt och inte enbart se dagen som är…

  • latmask

   Blicka framåt!?!? Vi ser bara fram till valet 2018 där vi står. Vi lovar er (kat)guld och gröna skogar (men ingen bensin eller diesel) bara ni röstar på oss. Om vi får sitta kvar i vårt härliga torn kan vi börja blicka fram mot 2022 (om Soros är givmild). Tänk på att det är bara vita människor som smutsar ner vår miljö.
   PK-politikern (efter 3:e supen)

 • Clara Gustavsson

  Det ser minst sagt mörkt ut!

 • Åke Blomdahl

  Rätten att sätta barn till världen anses av många vara det mest fundamentala för mänsklig frihet. Därför är det ytterst stötande om t ex internationella organisationer försöker tvinga på ett folk en befolkningspolitik som de inte själva valt. Å andra sidan kan det inte finnas någon ”mänsklig rättighet” att få utvandra från ett överbefolkat land. I all synnerhet har den tänkta mottagande landet alla skäl i världen att vägra immigration från sådana länder.

  Om (men endast om) man alltså respekterar nationell suveränitet så skulle man kunna låta det vara var och en nation/folks ansvar att välja välstånd eller befolkningsmaximering.

  Afrikanerna kan inte längre försvara sin okontrolerade fruktsamhet med att de är för fattiga för att kunna göra något åt det. Preventivmedel är inte dyra. Det är många gånger dyrare att uppfostra ett oönskat barn. Man har från det politiska etablissemangen sida försvarat ”kvinnors rätt att själva ta reproduktiva beslut” och därmed alldeles för stora familjer, med att de måste ha barnen som pensionsförsäkring. Om det är något man skall upplysa människor om är att överbefolkning, överutnyttjanden av jorden och fattigdom är världens sämsta förutsättning för en trygg ålderdom.

  Malthus teori är ovedersäglig. Mänsklighetens häpnadsväckande produktivitetsökning de senaste 50 åren är ett historiskt unikum, som lurat människor att tro att ”Malthus hade fel”. Exponentiell tillväxt på en begränsad planet leder till oundviklig kollaps.

  Det bästa vi kan hoppas på är att några (inte alltför många) afrikanska länder visar hur illa det kan gå — till varning för de övriga, men om vi fortsätter att ”lätta på trycket” genom att acceptera fler och fler migranter skjuter vi bara upp och förvärrar katastrofen, med fara att vi själva dras med i kataklysmen.

 • Härskar Alex

  Då jag ser dem som en invasions arme, så borde eu använda militär makt och sänka de så kallade ”migrant” båtarna. Räcker nog med ett par stycken för att de ska ge upp.

 • Perq Elest

  Det är dessa som MP värnar om?

 • Sparven86

  Ett bra argument åt 7-klöverväljare: ”två tredjedelar av Afrika vill hit ska de alla få komma hit?” vem vet det kanske når några men betvivlar det allt de flesta av dessa väljare bryr sig om är att hata sitt motparti dvs sossar hatar borgare, moderater hatar socialister och de vägrar se att ”deras egna parti” sviker dem.

Eric Zemmour: BLM-upploppen visar samband mellan AFA och invandrare

UTRIKESI en intervju på CNews diskuterade den populäre franske kommentatorn Eric Zemmour upploppen i Black Lives Matter. Han påpekade att trots att de är iscensatta i vitt skilda länder, har de alla samma tillvägagångssätt.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Gå till arkivet

Send this to a friend