Skip to Content

Två tredjedelar av afrikanerna skulle kunna tänka sig utvandra till Europa. I rena siffror skulle det innebära att Europa teoretiskt skulle kunna få ett ökat tillskott av uppemot 800 miljoner människor från Afrika söder om Sahara, visar en ny studie. Foto: arkivbild.
AFRIKA

Nya chocksiffror: två tredjedelar av afrikanerna vill till Europa

Digital utgåva

Migrationen över Medelhavet ökar återigen. Enligt en ny studie från amerikanska Pew Research Center måste Europa förbereda sig för en större migrationsvåg än någonsin i historien: 800 miljoner afrikaner säger sig vilja utvandra till Europa. Den explosionsartade befolkningstillväxten är en förklaring till att afrikanerna ser med trånande blickar mot ”bankomaten” i norr.

Publicerad: 26 mars, 2018, 10:03

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • HelmerK

  Det har under en relativt lång tid varit känt att Afrikas befolkningsmängd kommer att öka kraftigt och att, som en följd, emigrationen till Europa kommer att öka lavinartat.
  Eftersom ett ökat inflöde av människor inte blir hållbart, utan att de europeiska staterna kollapsar, måste någon form av åtgärder sättas in.
  Afrika erhåller redan i dag mycket stora belopp i hjälp från Europa. Vem ska hjälpa Afrika den dagen Europas länder inte längre fungerar och kan hjälpa till?
  Önskvärt vore att vi hade politiker som hade förmågan att blicka framåt och inte enbart se dagen som är…

  • latmask

   Blicka framåt!?!? Vi ser bara fram till valet 2018 där vi står. Vi lovar er (kat)guld och gröna skogar (men ingen bensin eller diesel) bara ni röstar på oss. Om vi får sitta kvar i vårt härliga torn kan vi börja blicka fram mot 2022 (om Soros är givmild). Tänk på att det är bara vita människor som smutsar ner vår miljö.
   PK-politikern (efter 3:e supen)

 • Clara Gustavsson

  Det ser minst sagt mörkt ut!

 • Åke Blomdahl

  Rätten att sätta barn till världen anses av många vara det mest fundamentala för mänsklig frihet. Därför är det ytterst stötande om t ex internationella organisationer försöker tvinga på ett folk en befolkningspolitik som de inte själva valt. Å andra sidan kan det inte finnas någon “mänsklig rättighet” att få utvandra från ett överbefolkat land. I all synnerhet har den tänkta mottagande landet alla skäl i världen att vägra immigration från sådana länder.

  Om (men endast om) man alltså respekterar nationell suveränitet så skulle man kunna låta det vara var och en nation/folks ansvar att välja välstånd eller befolkningsmaximering.

  Afrikanerna kan inte längre försvara sin okontrolerade fruktsamhet med att de är för fattiga för att kunna göra något åt det. Preventivmedel är inte dyra. Det är många gånger dyrare att uppfostra ett oönskat barn. Man har från det politiska etablissemangen sida försvarat “kvinnors rätt att själva ta reproduktiva beslut” och därmed alldeles för stora familjer, med att de måste ha barnen som pensionsförsäkring. Om det är något man skall upplysa människor om är att överbefolkning, överutnyttjanden av jorden och fattigdom är världens sämsta förutsättning för en trygg ålderdom.

  Malthus teori är ovedersäglig. Mänsklighetens häpnadsväckande produktivitetsökning de senaste 50 åren är ett historiskt unikum, som lurat människor att tro att “Malthus hade fel”. Exponentiell tillväxt på en begränsad planet leder till oundviklig kollaps.

  Det bästa vi kan hoppas på är att några (inte alltför många) afrikanska länder visar hur illa det kan gå — till varning för de övriga, men om vi fortsätter att “lätta på trycket” genom att acceptera fler och fler migranter skjuter vi bara upp och förvärrar katastrofen, med fara att vi själva dras med i kataklysmen.

 • Härskar Alex

  Då jag ser dem som en invasions arme, så borde eu använda militär makt och sänka de så kallade “migrant” båtarna. Räcker nog med ett par stycken för att de ska ge upp.

 • Perq Elest

  Det är dessa som MP värnar om?

 • Sparven86

  Ett bra argument åt 7-klöverväljare: “två tredjedelar av Afrika vill hit ska de alla få komma hit?” vem vet det kanske når några men betvivlar det allt de flesta av dessa väljare bryr sig om är att hata sitt motparti dvs sossar hatar borgare, moderater hatar socialister och de vägrar se att “deras egna parti” sviker dem.

Hydroxiklorokin – en kontroversiell behandling mot coronaviruset

UTRIKESMirakelbehandling eller ett villospår? Debattens vågor går höga i Frankrike i frågan. Samtidigt har Ungern förbjudit exporten av ett parti på fyra ton klorokin En kort beskrivning om vad som är känt om effekten av klorokin och dess derivat på coronavirus.

EU sviker Italien – Ryssland skickar massiv hjälp

UTRIKESRyssland har skickat tonvis med utrustning och hundratals militära läkare och experter för att bistå Italien i deras hårda kamp mot det dödliga coronaviruset. Även Kina har skickat viktig hjälp till Italien, som trots medlemskap i både EU och Nato knappt alls fått något stöd därifrån. Besvikna italienare har därför börjat hala EU-flaggan och i ren trots hissar de istället hjälpnationernas flaggor. Rom, som vädjat till USA om hjälp, upptäckte chockat att amerikanerna istället flugit ut livsnödvändig utrustning från Italien.

USA har nu flest smittade i världen

UTRIKESEfter flera dagar med omfattande och snabb ökning av antalet smittade med coronaviruset SARS-CoV-2 i USA har man under torsdagen både passerat Italien, det värst drabbade landet i Europa, och Kina som länge varit det värst drabbade landet i världen. Under torsdagen rapporterade de amerikanska myndigheterna stora ökningar, totalt 13 121 nya fall vilket fick det totala antalet smittade att stiga till 81 332.

Alternativ för Tyskland upplöser etnonationell ”flygel”

UTRIKESPartistyrelsen för Alternativ för Tyskland fattade två beslut vid sitt sammanträde den 20 mars; den radikala ”flygeln” inom partiet skall upplösa sig själv och den kontroversielle läkaren och författaren Wolfgang Gedeon utesluts ur partiet. Ända sedan partiet höll sin årliga konferens i månadsskiftet till december har frågorna om Gedeons medlemskap respektive ”flygelns” ställning diskuterats, såväl internt inom partiet som i media.

Lojaliteter och politik i tider av coronavirus

UTRIKESUppgifter gällande antalet infekterade personer, avlidna och tillfrisknade varierar och relateras inte alltid till ländernas befolkningsstorlek. Tyska medier hade synpunkter på en diskrepans mellan uppgifter från John Hopkins Institute i Baltimore och tyska uppgifter från Robert Koch-Institutet i Tyskland. Det måste konstateras att antalet döda i coronavirussjukdomar i Tyskland är lågt. Det är därför som flera tyska delstater erbjuder såväl Frankrike som Italien medicinsk hjälp.

Vapenlager hittade i Grekland – turkiska vänsterextremister gripna

UTRIKESGrekiska myndigheter har gripit ett flertal medlemmar av den vänsterextrema turkiska terrororganisationen DHKP-C sedan man hittat tunnlar i Aten som var fyllda med militära vapen. Organisationen har en lång historia av våldsdåd, inklusive ett planerat attentat mot Turkiets president i Grekland.

Hur Ryssland kämpar mot coronavirus

Den ryske presidenten Vladimir Putin besöker det ryska centret för coronabevakning i världen. Foto: Kremlin.ruEuropa verkar för närvarande drunkna i kaos och dysfunktion när det gäller kampen mot coronavirus. Men hur hanterar Ryssland utmaningen just nu?

Invandrare revolterar mot restriktionerna i Frankrike och Tyskland

UTRIKESMedan drastiska åtgärder gällande förflyttning trädde i kraft den 17 mars vid lunchtid i Frankrike, fortsätter vårdslösheten och det ansvarslösa beteendet i Paris invandrardistrikt. Polisen som skickas till plats är förtvivlade över läget.

Gå till arkivet

Send this to a friend