Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Två tredjedelar av afrikanerna skulle kunna tänka sig utvandra till Europa. I rena siffror skulle det innebära att Europa teoretiskt skulle kunna få ett ökat tillskott av uppemot 800 miljoner människor från Afrika söder om Sahara, visar en ny studie. Foto: arkivbild.
AFRIKA

Nya chocksiffror: två tredjedelar av afrikanerna vill till Europa

Digital utgåva

Migrationen över Medelhavet ökar återigen. Enligt en ny studie från amerikanska Pew Research Center måste Europa förbereda sig för en större migrationsvåg än någonsin i historien: 800 miljoner afrikaner säger sig vilja utvandra till Europa. Den explosionsartade befolkningstillväxten är en förklaring till att afrikanerna ser med trånande blickar mot ”bankomaten” i norr.

Publicerad: 26 mars, 2018, 10:03

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • HelmerK

  Det har under en relativt lång tid varit känt att Afrikas befolkningsmängd kommer att öka kraftigt och att, som en följd, emigrationen till Europa kommer att öka lavinartat.
  Eftersom ett ökat inflöde av människor inte blir hållbart, utan att de europeiska staterna kollapsar, måste någon form av åtgärder sättas in.
  Afrika erhåller redan i dag mycket stora belopp i hjälp från Europa. Vem ska hjälpa Afrika den dagen Europas länder inte längre fungerar och kan hjälpa till?
  Önskvärt vore att vi hade politiker som hade förmågan att blicka framåt och inte enbart se dagen som är…

  • latmask

   Blicka framåt!?!? Vi ser bara fram till valet 2018 där vi står. Vi lovar er (kat)guld och gröna skogar (men ingen bensin eller diesel) bara ni röstar på oss. Om vi får sitta kvar i vårt härliga torn kan vi börja blicka fram mot 2022 (om Soros är givmild). Tänk på att det är bara vita människor som smutsar ner vår miljö.
   PK-politikern (efter 3:e supen)

 • Clara Gustavsson

  Det ser minst sagt mörkt ut!

 • Åke Blomdahl

  Rätten att sätta barn till världen anses av många vara det mest fundamentala för mänsklig frihet. Därför är det ytterst stötande om t ex internationella organisationer försöker tvinga på ett folk en befolkningspolitik som de inte själva valt. Å andra sidan kan det inte finnas någon “mänsklig rättighet” att få utvandra från ett överbefolkat land. I all synnerhet har den tänkta mottagande landet alla skäl i världen att vägra immigration från sådana länder.

  Om (men endast om) man alltså respekterar nationell suveränitet så skulle man kunna låta det vara var och en nation/folks ansvar att välja välstånd eller befolkningsmaximering.

  Afrikanerna kan inte längre försvara sin okontrolerade fruktsamhet med att de är för fattiga för att kunna göra något åt det. Preventivmedel är inte dyra. Det är många gånger dyrare att uppfostra ett oönskat barn. Man har från det politiska etablissemangen sida försvarat “kvinnors rätt att själva ta reproduktiva beslut” och därmed alldeles för stora familjer, med att de måste ha barnen som pensionsförsäkring. Om det är något man skall upplysa människor om är att överbefolkning, överutnyttjanden av jorden och fattigdom är världens sämsta förutsättning för en trygg ålderdom.

  Malthus teori är ovedersäglig. Mänsklighetens häpnadsväckande produktivitetsökning de senaste 50 åren är ett historiskt unikum, som lurat människor att tro att “Malthus hade fel”. Exponentiell tillväxt på en begränsad planet leder till oundviklig kollaps.

  Det bästa vi kan hoppas på är att några (inte alltför många) afrikanska länder visar hur illa det kan gå — till varning för de övriga, men om vi fortsätter att “lätta på trycket” genom att acceptera fler och fler migranter skjuter vi bara upp och förvärrar katastrofen, med fara att vi själva dras med i kataklysmen.

 • Härskar Alex

  Då jag ser dem som en invasions arme, så borde eu använda militär makt och sänka de så kallade “migrant” båtarna. Räcker nog med ett par stycken för att de ska ge upp.

 • Perq Elest

  Det är dessa som MP värnar om?

 • Sparven86

  Ett bra argument åt 7-klöverväljare: “två tredjedelar av Afrika vill hit ska de alla få komma hit?” vem vet det kanske når några men betvivlar det allt de flesta av dessa väljare bryr sig om är att hata sitt motparti dvs sossar hatar borgare, moderater hatar socialister och de vägrar se att “deras egna parti” sviker dem.

Hongkong: Väststödd våldsvåg förlamar finanscentrat – Patriotisk tvåbarnspappa bränd levande

HONGKONGDe inledningsvis tämligen folkliga protesterna i Hongkong, som ursprungligen handlade om en kontroversiell utlämningslag till Fastlandskina, har kapats av små väststödda extremistgrupper. Svartklädda och maskerade ligister ger sig på allt och alla som står i vägen för dem med inte sällan grovt våld. Hongkongbor misshandlas, polisen attackeras och politiker utsätts för rena mordförsök. Samtidigt försöker separatisterna åsamka maximal skada på det kinesiska finanscentrats ekonomi och infrastruktur.

Frankrikes högerrebeller vill enas

FRANKRIKEI Paris träffades under hösten representanter för olika höger- och konservativa partier och organisationer, i ett möte som organiserades av Marine Le Pens systerdotter Marion Maréchal. Mötet bojkottades av Rassemblement Nationals ledning och dess partiledare Marien Le Pen, men många medlemmar och folkvalda från partiet deltog ändå.

Tyska rekryter avlägger högtidligt soldateden

UTRIKESFör första gången sedan Bundeswehr grundades 1955 avlade de unga tyska soldaterna en högtidlig försäkran om att tjäna sitt land. I sex tyska städer ägde samma patriotiska ceremoni rum – från Plön och Stralsund i norra delen av landet till Rotenburg, Freyburg och Mainz i söder. Det mest storslagna arrangemanget ägde rum i Berlin framför riksdagshuset.

Socialdemokraternas chocksiffra i Finland: 13,9 procent

INRIKESEn färsk opinionsundersökning från Yle i Finland visar att regeringspartiet Socialdemokraterna sjunker till 13,9 procent av rösterna. Sannfinländarna ökar kraftigt och är med 23 procent Finlands klart största parti.

Rysk media kommenterar familjen Lisovs återkomst från Sverige till Khabarovsk

UTRIKES”Doma!” – Hemma! Denna rubrik satte redaktören Dmitrij Kisjelov i sitt veckoprogram Vesti nedeli (Veckans nyheter) söndagen den 10 november. Kisjelov är inte vem helst, hans synpunkter återspeglar den ryske presidentens och den ryska regeringens värderingar. Dagen innan, lördagen den 9 november togs ämnet upp av en annan viktig politisk redaktör, Sergej Briljov, i hans eget nyhetsprogram Lördagens nyheter.

Ankara sätter Berlin under tryck – Tyskland överrumplat men inte överraskat

UTRIKESSent på kvällen den 11 november meddelade tjänstemän från såväl tyska utrikes- som inrikesministeriet i att den första sändningen av återvändande IS-anhängare och deras anhöriga med tyskt medborgarskap redan är på väg till Tyskland. Reaktionerna hos oppositionspartierna Die Linke (före detta kommunister) och Die Grüne (miljöpartister) blev omedelbara och kritiska.

Sebastian Kurz går åt vänster? Möjlig koalition mellan borgerliga och gröna i Österrike

UTRIKESEtablerade mediers kampanj för en ”turkos-grön” koalitionsregering i Österrike ser ut att ha framgång. Borgerliga ÖVP har nyligen inlett förhandlingar med det gröna partiet, Grünen, i ett försök att få till en regering. Samtidigt syns tecken på att Sebastians Kurz’ parti anpassar sin migrationspolitik till den gröna agendan.

NASA byter namn på asteroid

UTRIKESEfter att NASA kommit under attack från politiskt korrekta vänsteraktivister har man bytt namn på en asteroid, från Ultima Thule till Arrokoth. Namnet Ultima Thule menades ha ”nazistiska kopplingar” och NASA såg sig tvingade att byta namn till ett indianord istället.

Gå till arkivet

Send this to a friend