Skip to Content

Två tredjedelar av afrikanerna skulle kunna tänka sig utvandra till Europa. I rena siffror skulle det innebära att Europa teoretiskt skulle kunna få ett ökat tillskott av uppemot 800 miljoner människor från Afrika söder om Sahara, visar en ny studie. Foto: arkivbild.
AFRIKA

Nya chocksiffror: två tredjedelar av afrikanerna vill till Europa

Digital utgåva

Migrationen över Medelhavet ökar återigen. Enligt en ny studie från amerikanska Pew Research Center måste Europa förbereda sig för en större migrationsvåg än någonsin i historien: 800 miljoner afrikaner säger sig vilja utvandra till Europa. Den explosionsartade befolkningstillväxten är en förklaring till att afrikanerna ser med trånande blickar mot ”bankomaten” i norr.

Publicerad: 26 mars, 2018, 10:03

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • HelmerK

  Det har under en relativt lång tid varit känt att Afrikas befolkningsmängd kommer att öka kraftigt och att, som en följd, emigrationen till Europa kommer att öka lavinartat.
  Eftersom ett ökat inflöde av människor inte blir hållbart, utan att de europeiska staterna kollapsar, måste någon form av åtgärder sättas in.
  Afrika erhåller redan i dag mycket stora belopp i hjälp från Europa. Vem ska hjälpa Afrika den dagen Europas länder inte längre fungerar och kan hjälpa till?
  Önskvärt vore att vi hade politiker som hade förmågan att blicka framåt och inte enbart se dagen som är…

  • latmask

   Blicka framåt!?!? Vi ser bara fram till valet 2018 där vi står. Vi lovar er (kat)guld och gröna skogar (men ingen bensin eller diesel) bara ni röstar på oss. Om vi får sitta kvar i vårt härliga torn kan vi börja blicka fram mot 2022 (om Soros är givmild). Tänk på att det är bara vita människor som smutsar ner vår miljö.
   PK-politikern (efter 3:e supen)

 • Clara Gustavsson

  Det ser minst sagt mörkt ut!

 • Åke Blomdahl

  Rätten att sätta barn till världen anses av många vara det mest fundamentala för mänsklig frihet. Därför är det ytterst stötande om t ex internationella organisationer försöker tvinga på ett folk en befolkningspolitik som de inte själva valt. Å andra sidan kan det inte finnas någon “mänsklig rättighet” att få utvandra från ett överbefolkat land. I all synnerhet har den tänkta mottagande landet alla skäl i världen att vägra immigration från sådana länder.

  Om (men endast om) man alltså respekterar nationell suveränitet så skulle man kunna låta det vara var och en nation/folks ansvar att välja välstånd eller befolkningsmaximering.

  Afrikanerna kan inte längre försvara sin okontrolerade fruktsamhet med att de är för fattiga för att kunna göra något åt det. Preventivmedel är inte dyra. Det är många gånger dyrare att uppfostra ett oönskat barn. Man har från det politiska etablissemangen sida försvarat “kvinnors rätt att själva ta reproduktiva beslut” och därmed alldeles för stora familjer, med att de måste ha barnen som pensionsförsäkring. Om det är något man skall upplysa människor om är att överbefolkning, överutnyttjanden av jorden och fattigdom är världens sämsta förutsättning för en trygg ålderdom.

  Malthus teori är ovedersäglig. Mänsklighetens häpnadsväckande produktivitetsökning de senaste 50 åren är ett historiskt unikum, som lurat människor att tro att “Malthus hade fel”. Exponentiell tillväxt på en begränsad planet leder till oundviklig kollaps.

  Det bästa vi kan hoppas på är att några (inte alltför många) afrikanska länder visar hur illa det kan gå — till varning för de övriga, men om vi fortsätter att “lätta på trycket” genom att acceptera fler och fler migranter skjuter vi bara upp och förvärrar katastrofen, med fara att vi själva dras med i kataklysmen.

 • Härskar Alex

  Då jag ser dem som en invasions arme, så borde eu använda militär makt och sänka de så kallade “migrant” båtarna. Räcker nog med ett par stycken för att de ska ge upp.

 • Perq Elest

  Det är dessa som MP värnar om?

 • Sparven86

  Ett bra argument åt 7-klöverväljare: “två tredjedelar av Afrika vill hit ska de alla få komma hit?” vem vet det kanske når några men betvivlar det allt de flesta av dessa väljare bryr sig om är att hata sitt motparti dvs sossar hatar borgare, moderater hatar socialister och de vägrar se att “deras egna parti” sviker dem.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

En redovisning av dagsläget i Tyskland

UTRIKESDoktor Gottfried Curio är medlem av tyska Förbundsdagen för AfD (Alternativ für Deutschland, Alternativ för Tyskland). I följande tal i Förbundsdagen beskriver han de katastrofala konsekvenserna av förbundskansler Angela Merkels öppna-dörrar-politik.

11-åring giftes bort enligt muslimsk tradition

UTRIKESEtt filmklipp som visar hur en 11-årig flicka gifter sig med sin 22-åriga kusin i Iran har skapat starka reaktioner. Traditionen med barngiftermål, precis som kusingiftermål, är stark i många muslimska länder trots lagar som skall begränsa förekomsten.

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

UTRIKESFranska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Orbán talar vid Budapests tredje Demografiska toppmöte

UTRIKESTorsdagen den 5 september var den ungerske premiärministern ordförande för ett internationellt möte för att främja den ”traditionella familjemodellen”. Det är tredje gången som ett sådant möte organiseras i Budapest, de tidigare tillfällena var 2015 och 2017.

ANC försöker tona ned främlingsfientligt våld i Sydafrika

UTRIKESANC:s generalsekreterare Ace Magashule har förnekat förekomsten av främlingsfientlighet i Sydafrika, och beskriver attackerna mot utlänningar som enbart ”brottslighet”. Men Nya Tider har talat med malawier och kongoleser som motsade Magashule.

Mål för jihadistisk terrorism: En översikt över femton år av angrepp i väst

UTRIKESStadsbussar i London, Boston Marathon, kontoret för den franska satirtidningen Charlie Hebdo i Paris, Bryssels flygplats och julmarknaden i Berlin. Den skenbara kopplingen mellan dessa platser är att de alla har varit ett mål för jihadistiska terroristattacker. Detta konstaterar det nederländska inrikesministeriets underrättelse- och säkerhetstjänst AIVD i en rapport som konstaterar att 75 procent av dessa dåd har utförts de senaste fem åren.

Tyskarna beväpnar sig

Antalet tyskar med vapenlicens har ökat markant. En av de främsta orsakerna till detta är migrantangreppen i Köln. I en förbundsstat i norr är antalet vapenägare särskilt högt.

Gå till arkivet

Send this to a friend