Skip to Content

Två tredjedelar av afrikanerna skulle kunna tänka sig utvandra till Europa. I rena siffror skulle det innebära att Europa teoretiskt skulle kunna få ett ökat tillskott av uppemot 800 miljoner människor från Afrika söder om Sahara, visar en ny studie. Foto: arkivbild.
AFRIKA

Nya chocksiffror: två tredjedelar av afrikanerna vill till Europa

Digital utgåva

Migrationen över Medelhavet ökar återigen. Enligt en ny studie från amerikanska Pew Research Center måste Europa förbereda sig för en större migrationsvåg än någonsin i historien: 800 miljoner afrikaner säger sig vilja utvandra till Europa. Den explosionsartade befolkningstillväxten är en förklaring till att afrikanerna ser med trånande blickar mot ”bankomaten” i norr.

Publicerad: 26 mars, 2018, 10:03

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • HelmerK

  Det har under en relativt lång tid varit känt att Afrikas befolkningsmängd kommer att öka kraftigt och att, som en följd, emigrationen till Europa kommer att öka lavinartat.
  Eftersom ett ökat inflöde av människor inte blir hållbart, utan att de europeiska staterna kollapsar, måste någon form av åtgärder sättas in.
  Afrika erhåller redan i dag mycket stora belopp i hjälp från Europa. Vem ska hjälpa Afrika den dagen Europas länder inte längre fungerar och kan hjälpa till?
  Önskvärt vore att vi hade politiker som hade förmågan att blicka framåt och inte enbart se dagen som är…

  • latmask

   Blicka framåt!?!? Vi ser bara fram till valet 2018 där vi står. Vi lovar er (kat)guld och gröna skogar (men ingen bensin eller diesel) bara ni röstar på oss. Om vi får sitta kvar i vårt härliga torn kan vi börja blicka fram mot 2022 (om Soros är givmild). Tänk på att det är bara vita människor som smutsar ner vår miljö.
   PK-politikern (efter 3:e supen)

 • Clara Gustavsson

  Det ser minst sagt mörkt ut!

 • Åke Blomdahl

  Rätten att sätta barn till världen anses av många vara det mest fundamentala för mänsklig frihet. Därför är det ytterst stötande om t ex internationella organisationer försöker tvinga på ett folk en befolkningspolitik som de inte själva valt. Å andra sidan kan det inte finnas någon “mänsklig rättighet” att få utvandra från ett överbefolkat land. I all synnerhet har den tänkta mottagande landet alla skäl i världen att vägra immigration från sådana länder.

  Om (men endast om) man alltså respekterar nationell suveränitet så skulle man kunna låta det vara var och en nation/folks ansvar att välja välstånd eller befolkningsmaximering.

  Afrikanerna kan inte längre försvara sin okontrolerade fruktsamhet med att de är för fattiga för att kunna göra något åt det. Preventivmedel är inte dyra. Det är många gånger dyrare att uppfostra ett oönskat barn. Man har från det politiska etablissemangen sida försvarat “kvinnors rätt att själva ta reproduktiva beslut” och därmed alldeles för stora familjer, med att de måste ha barnen som pensionsförsäkring. Om det är något man skall upplysa människor om är att överbefolkning, överutnyttjanden av jorden och fattigdom är världens sämsta förutsättning för en trygg ålderdom.

  Malthus teori är ovedersäglig. Mänsklighetens häpnadsväckande produktivitetsökning de senaste 50 åren är ett historiskt unikum, som lurat människor att tro att “Malthus hade fel”. Exponentiell tillväxt på en begränsad planet leder till oundviklig kollaps.

  Det bästa vi kan hoppas på är att några (inte alltför många) afrikanska länder visar hur illa det kan gå — till varning för de övriga, men om vi fortsätter att “lätta på trycket” genom att acceptera fler och fler migranter skjuter vi bara upp och förvärrar katastrofen, med fara att vi själva dras med i kataklysmen.

 • Härskar Alex

  Då jag ser dem som en invasions arme, så borde eu använda militär makt och sänka de så kallade “migrant” båtarna. Räcker nog med ett par stycken för att de ska ge upp.

 • Perq Elest

  Det är dessa som MP värnar om?

 • Sparven86

  Ett bra argument åt 7-klöverväljare: “två tredjedelar av Afrika vill hit ska de alla få komma hit?” vem vet det kanske når några men betvivlar det allt de flesta av dessa väljare bryr sig om är att hata sitt motparti dvs sossar hatar borgare, moderater hatar socialister och de vägrar se att “deras egna parti” sviker dem.

Attentatet mot Soleimani kan fördjupa Indiens och Rysslands energisamarbete

UTRIKESFörra året tecknade Indien och Ryssland ett femårigt energiavtal som inkluderar gemensam utveckling av olje- och gasfält i Ryssland och Indien. Det spända läget i Persiska viken och runt Kashmir gör att Indien måste luta sig mot Ryssland för sin energiförsörjning, rapporterar The Hindu.

Bannon råder Trump att hålla sitt State of the Union-tal efter riksrätten

UTRIKESDen förre chefsstrategen i Vita huset, Steve Bannon, uppmanar presidenten att vänta med sitt State of the Union-tal tills efter att han frikänts av senaten i sin kommande riksrätt. Bannon intervjuades av Maria Bartiromo i Fox News i programmet Sunday Morning Futures.

WikiLeaks grundare Assange behöver mer tid för att tala med sin advokat

Enligt Reuters får WikiLeaks grundare Julian Assange inte den tid han behöver med sina juridiska rådgivare för att diskutera sin kamp mot att bli utlämnad till USA, vilket försenar fallet, sade hans advokat i en brittisk domstol i måndags.

Borgerliga ÖVP och de gröna bildar regering i Österrike

ÖSTERRIKEEfter nästan tre månaders intensiva förhandlingar presenterades Österrikes nya regering i form av en koalition mellan borgerliga ÖVP och det gröna partiet, Die Grünen. Förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) kal­lar den nya regeringen för det ”bästa från två världar”. Samtidigt som man lovar att den restriktiva migrationspolitiken skall stå fast säger sig den nya regeringen vilja motarbeta så kal­lad ”högerextremism” och ”främlingsfientlighet”.

IS jublar över den iranske generalens död

UTRIKESAP rapporterar att den Islamiska staten är lyriska över det amerikanska attentatet mot den höge iranske general som gjorde sig ett namn genom att stödja de styrkor som bekämpar IS-extremisterna.

Brittisk terroristpolis listar Extinction Rebellion som extremistisk ideologi

UTRIKESBrittiska polisen har nu återkallat sin rekommendation till lärare och myndigheter att jämställa klimataktivisterna med högerextremistiska och islamistiska grupper.

Siemens erbjöd Greta Thunbergs sidekick en plats i styrelsen

UTRIKESSiemens VD Joe Kaeser har erbjudit Fridays for Futures språkrör Luisa Neubauer en plats i styrelsen för det nya företaget Siemens Energy.

Turkiet skickar trupper till Libyen

LIBYENDen 2 januari antog det turkiska parlamentet i ett extrainsatt sammanträde en motion om att skicka turkiska trupper till Libyen. Detta efter att man under en längre tid stöttat den libyska fraktion som styr Tripoli och bland annat skickat hundratals stridshärdade islamister från Syrien. Egypten, som stödjer en annan fraktion med bas i Tobruk, har redan sänt stridsvagnar för att möta turkarna.

Gå till arkivet

Send this to a friend