Skip to Content

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, 55, är Världshälsoorganisationens generaldirektör sedan den 1 juli 2017. Hans medlemskap i ett marxist-leninistiskt parti och tidigare terrorstämplad organisation är liksom mycket annat ur hans mörka bakgrund okänt för den stora allmänheten. Bild: The Red Elephants
GRANSKNING

Nya Tider avslöjar: WHO-chefen Tedros Adhanoms bakgrund – Kommunist och terrorist anklagad för folkmord

PappersupplaganNya Tider v. 23

Generaldirektören för Världshälsoorganisationen (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, är inte en läkare som hans doktorstitel ger sken av och han är också medlem i ett etiopiskt marxist-leninistiskt parti, som terrorstämplats av USA. Efter att kommunisterna tillskansade sig makten i Etiopen med våld besatte Tedros två ministerposter. Under dessa år drabbades befolkningen av förtryck, försvinnanden, svält, tortyr och förföljelser av oliktänkande. Nya Tider presenterar här flera häpnadsveckande och mindre smickrande detaljer om WHO- chefen som västmedia inte verkar intresserade av att rapportera om.

Publicerad: 5 juni, 2020, 12:33

 • Svenska

Läs även

Vem är egentligen Tedros Adhanom som är chef för Världshälsoorganisationen, World Health Organisation (WHO)? Rådfrågar vi Wikipedia får vi följande inledande presentation:

Tedros Adhanom Ghebreyesus född 3 mars 1965 är en etiopisk folkhälsoforskare och tjänsteman som har tjänstgjort sedan 2017 som generaldirektör för Världshälsoorganisationen. Tedros är den första icke-läkaren och den första afrikanen i rollen, som har godkänts av Afrikanska unionen. Han har haft två höga positioner i Etiopiens regering: hälsominister från 2005 till 2012 och utrikesminister från 2012 till 2016.

POLITBYRÅMEDLEMMAR I KOMMUNISTPARTIET Tigray People Liberation Front (TPLF). Här syns Tedros Adhanom (inringad) med andra inom TPLF:s ledning, däribland deras tidigare partiordförande Meles Zenawi (andra fr.h. i främre raden) som var Etiopiens premiärminister från 1995 fram till sin död 2012 och var även dessförinnan från 1991 landets president. Foto: ECADF

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Jo

  Förvånar mig inte.Det är nog oftast dom som förtrycker och trampar på andra som får en maktposition.

  • birgerr

   det är väl en förutsåttning

 • Dacke

  En bra artikel om spelet bakom corona och den framtid som är tänkt efter den. Att WHO kände till att Covid-19 hade spridit sig i Wuhan redan i december, men höll tyst om det efter påtryckningar från Kina? Det är helt förklarligt då man förstår vilken ekonomisk press Kina utövar (utnyttjar) på Etiopien? Det är även full förståeligt att Bill Gates på ett tidigt stadium stövlade in på arenan? Likaså står det kart att WHO, Anthony Fauci och Bill Gates haft ett samarbete sedan i mitten av 90 talet. Allt finns dokumenterat i synnerhet Faucis roll vad gäller vaccin.

  • birgerr

   nu förstår man bättre trumpens kritik mot kina och VHO

 • Swatch

  Så…hade Trump rätt, eller?
  Dessa djävla kommunister överallt, med sjukligt begär att härska över världen.
  Och nu vet ni också vad hela ruttnande FN är för något.

  • nilsanders

   det är som här i Sverige…dom har infiltrerat myndigheterna på lokal och statlig nivå..här i landet kallas dom aktivister, finns överallt bland myndighetrnas personal…

   • Swatch

    den djupa staten…

 • Snappherren

  FN, WHO och EU en farsot värre än Corona.

  • birgerr

   utan dessa 3 vise män hade vi kanske aldrig fått någon corona

 • Snappherren

  Behövs inte många dollar för att styra en sådan pajas, Soros och company tackar.

 • birgerr

  VERKAR SOM ATT VÄRDEN styrs av skurkar och banditer samt psykopater numera

Snabbfärja till Rügen startade den 17 september

UTRIKESStena Line fruktade sanktioner och lade ner en traditionsrik färjelinje när USA-senatorer uttalade förbannelser över Nordstream 2 och Sassnitz färjehamn. Svenska Pommern har varit helt avskuret från Sverige och turismen drabbas. Coronanedstängningar och olönsamma spritshoppare blev Stena Lines officiella förklaring och delstatsregeringen i Mecklenburg –Vorpommern rasade mot det svenska rederiet. Istället startade ett tyskt rederi snabbkatameranen Skane Jet till Ystad – under hösten endast på prov.

Knivattack i Paris utanför Charlie Hebdos gamla kontor

UTRIKESFranska medier uppger att ett knivdåd har skett i Paris i förmiddags. Ögonvittnen talar om minst fyra skadade, varav två allvarligt. Enligt uppgift skall det ha rört sig om ett macheteliknande vapen, och offren skall ha huggits i ansiktet och i huvudet.

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Gå till arkivet

Send this to a friend