Skip to Content

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, 55, är Världshälsoorganisationens generaldirektör sedan den 1 juli 2017. Hans medlemskap i ett marxist-leninistiskt parti och tidigare terrorstämplad organisation är liksom mycket annat ur hans mörka bakgrund okänt för den stora allmänheten. Bild: The Red Elephants
GRANSKNING

Nya Tider avslöjar: WHO-chefen Tedros Adhanoms bakgrund – Kommunist och terrorist anklagad för folkmord

PappersupplaganNya Tider v. 23

Generaldirektören för Världshälsoorganisationen (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, är inte en läkare som hans doktorstitel ger sken av och han är också medlem i ett etiopiskt marxist-leninistiskt parti, som terrorstämplats av USA. Efter att kommunisterna tillskansade sig makten i Etiopen med våld besatte Tedros två ministerposter. Under dessa år drabbades befolkningen av förtryck, försvinnanden, svält, tortyr och förföljelser av oliktänkande. Nya Tider presenterar här flera häpnadsveckande och mindre smickrande detaljer om WHO- chefen som västmedia inte verkar intresserade av att rapportera om.

Publicerad: 5 juni, 2020, 12:33

  • Svenska

Läs även

Vem är egentligen Tedros Adhanom som är chef för Världshälsoorganisationen, World Health Organisation (WHO)? Rådfrågar vi Wikipedia får vi följande inledande presentation:

Tedros Adhanom Ghebreyesus född 3 mars 1965 är en etiopisk folkhälsoforskare och tjänsteman som har tjänstgjort sedan 2017 som generaldirektör för Världshälsoorganisationen. Tedros är den första icke-läkaren och den första afrikanen i rollen, som har godkänts av Afrikanska unionen. Han har haft två höga positioner i Etiopiens regering: hälsominister från 2005 till 2012 och utrikesminister från 2012 till 2016.

POLITBYRÅMEDLEMMAR I KOMMUNISTPARTIET Tigray People Liberation Front (TPLF). Här syns Tedros Adhanom (inringad) med andra inom TPLF:s ledning, däribland deras tidigare partiordförande Meles Zenawi (andra fr.h. i främre raden) som var Etiopiens premiärminister från 1995 fram till sin död 2012 och var även dessförinnan från 1991 landets president. Foto: ECADF

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Supervalmätning skakar Norge innan stortingsvalet

UTRIKESKommunistpartiet Rødt och Miljöpartiet MDG kan för första gången nå över fyraprocentsspärren. De små borgliga regeringspartierna räddas kvar. Senterpartiet, som tidigare i år sågs som utmanare om statsministerposten, rasade obarmhärtigt hela sommaren. Arbeiderpartiet kan vinna valet och bilda ny regering.

Arga protester i Kanada inför valet – Trudeau ”inte välkommen på gatorna längre”

UTRIKESDen 20 september hålls det val i Kanada efter att premiärminister Justin Trudeau utlyst nyval. Hur valet går är långt ifrån avgjort, men vad som är desto tydligare är att det nu finns ett utbrett och argt motstånd mot den liberala regeringen, inte minst på grund av de restriktioner många beskriver som ”drakoniska”. Trudeau blir utbuad av upprörda folkmassor så snart han visar sig på gatorna.

Gå till arkivet

Send this to a friend