Nya Tider fick rätt mot ”fact-checkers”, Vaccinpass blir inte obligatoriskt för resor i EU

Nya Tider fick rätt, EU föreslår att vaccinpassen inte ska vara tvingande, precis som Europarådet slog fast i en resolution som vi rapporterade om. Så kallade ”fact-checkers” har angripit Nya Tider och menat att uppgiften inte stämde, eftersom Europarådets resolutioner inte är tvingande – något vi också tog upp i vår ledartext.

Så kallade ”fact-checkers” har blivit ett nytt medel för etablissemanget att angripa för dem obekväma sanningar. Med hjälp av betalda desinformatörer försöker man hitta argument som ska ”motbevisa” artiklar i alternativmedia, vilket oftast handlar om att diskreditera och blanda bort korten.

Även i det aktuella fallet anklagar den svenska ”Källkritikbyrån” Nya Tider för att ha fel, men erkänner längre ned i sin egen text att vi faktiskt tar upp exakt den invändning som Källkritik stödjer sig på – att Europarådets resolutioner inte är bindande. Med anledning av utrikesredaktörens ledare i Nya Tider v.6/2021 basunerar man ut ”Nej, Europarådets resolution sätter inte stopp för vaccinpass”, och konstaterar därefter att Nya Tiders artikel ”fått människor att jubla på sociala medier” och ”fått över 16 000 interaktioner på Facebook” på kort tid.

I ledarartikeln berättar utrikesredaktör Christer Ericsson om Europarådets resolution 2361, som slår fast att vaccinationer i medlemsländerna inte får vara obligatoriska (tvingande) och dessutom påbjuder regeringarna att säkerställa att medborgarna informeras om detta. Vidare får ovaccinerade personer inte diskrimineras på något sätt. Hans slutsats är att detta effektivt stoppar planerna som till exempel Danmark har på att låta ”vaccinpass” styra vem som får resa eller besöka vissa platser.

Denna förhoppning i artikeln nyanseras med att Europarådet är frikopplat från EU och dess resolutioner är inte bindande för medlemsländerna. Ericsson understryker dock att medlemsländerna nästa alltid följer resolutionerna och tar Sverige som exempel, som senast i höstas genomförde en lagändring utifrån en resolution från Europarådet.

Nyheten var sprängstoff. Inga andra medier, i alla fall i Sverige, hade vid den tiden oss veterligen publicerat något om denna viktiga resolution. Många befarade att det skulle bli ett slags kastsystem i EU, där endast de med vaccinpass skulle få resa och besöka gallerior, teatrar och liknande. Om Källkritikbyrån var en objektiv part, borde den uppmärksamma den totala avsaknaden av rapportering om denna viktiga nyhet i etablissemangspressen, men istället angrep de alltså Nya Tider.

Källkritikbyrån har till sin hjälp en juridikprofessor Gregor Noll som slår in öppna dörrar: ”Resolutionen säger inte att medlemsstaterna inte får utfärda vaccinpass”. Sedan, som i förbifarten, erkänner man att ”Nya tider (sic!) nämner i texten att resolutionerna inte är juridiskt bindande”. Ett sådant argumentationsknep har till och med ett eget namn, ”att konstruera halmgubbar”. Man tillskriver sin motståndare falska åsikter eller egenskaper som man sedan fokuserar på, för att på så vis slippa behöva bemöta de verkliga argumenten.

Även facktidskriften Dagens Medicin formulerade sig på liknande sätt, när det gäller en liknande resolution som handlar om samvetsfrihet vid aborter. Man skriver: ”Redan i den första paragrafen slås fast att ingen ska utsättas för påtryckningar eller diskrimineras för att den vägrar assistera vid eller utföra aborter.” Det är i princip samma språkbruk som Nya Tider använder i Christer Ericsson ledarartikel, och med samma brasklapp om att resolutionen inte är bindande.

Till saken hör att denne Noll (ja, han existerar faktiskt) är en ökänd asylaktivist som uppenbarligen har ett horn i sidan till invandringskritiska medier som Nya Tider, men det ”glömmer” Källkritikbyrån att upplysa om och försöker lura läsarna att han uttalar sig som neutral juridikprofessor.

Det viktigaste är dock att det blev precis så som Christer Ericsson skrev. EU:s Digitala Gröna Certifikat, som föreslogs den 17 mars, ska inte hindra vaccinfria från att resa (se NyT v.12/2021).

– Att vara vaccinerad kommer inte att vara ett krav för att få resa, förtydligade kommissionären Didier Reynders.

– Alla EU-medborgare har en fundamental rätt till rörelsefrihet inom EU och detta gäller oavsett om de är vaccinerade eller inte. Det Digitala Gröna Certifikatet kommer att göra det lättare att nyttja denna rättighet, även genom certifikat från tester och [antikroppar från] genomgången sjukdom, förtydligade han.

Det är förstås oroväckande på vilket sätt det ska bli ”lättare” att resa med EU-certifikatet, men på det stora hela har EU agerat precis enligt Europarådets resolution. Och Källkritikbyrån fick bita i det sura äpplet.

Källkritikbyrån tar även upp Christer Ericssons varning att ”döda och allvarligt skadade finns redan nu listade som följd av vaccinationerna”. Källkritikbyrån påstår att ”Hittills har inte vacciner kunnat knytas till dödsfall”.

Här blandar man bort korten igen. Källkritikbyrån skriver att alla misstänkta biverkningar ska rapporteras, men ”Det gör inte alla dessa fall till faktiska vaccinskador eller biverkningar”. Då har man snävat in begreppen ordentligt, eftersom det tar lång tid att kliniskt bekräfta att dödsfallet verkligen berott på vaccinet och utreda exakt hur, även om det är uppenbart att så skett. Inte ens AstraZenecas vaccin, som konstaterats leda till blodproppar som i tiotals fall i Europa dödat unga friska människor och därför stoppats i flera länder, har hunnit utredas på det sätt som Källkritikbyrån menar skulle behövas. Ofta slås sådana orsakssamband fast först vid skadeståndsprocesser i domstol.

Tittar vi på officiell statistik från VAERS-databasen så fanns det döda redan i december och antalet steg snabbt till hundratals i januari. Exempelvis den 29 januari hade 501 amerikaner fått biverkningen ”död” registrerad efter Covid-vaccinationer. Den 26 mars (senaste uppdatering) fanns enbart i USA inte mindre än 2 249 registrerade fall som misstänkts ha avlidit till följd av Covid-vaccinen. Att påstå att ingen av dessa dött av dessa vaccin, de minst testade och utvärderade i medicinalhistorien, innan utredning gjorts är i bästa fall korkat och i sämsta fall motiverat av en dold agenda.

Vi kan vända på steken. Hur många har bevisats dött av Covid-19? I media skriver man delvis därför ”med” Covid-19, just för att det är svårt att belägga att det var ”av”. Även här finns ett rimlighetsavvägande och till exempel Socialstyrelsens statistik om dödsorsaker anses man ha dött ”av” Covid-19 om sjukdomen ”inledde den kedja av sjukdomshändelser som direkt ledde till döden”. Det vore lämpligt att använda samma kriterium på vaccinerna.

Källkritikbyrån skriver vidare att ”det stämmer inte heller” att tekniken med mRNA-­vaccinerna ”är helt ny och helt oprövad”. Det är sant att vissa experiment med mRNA-vaccin gjorts några år innan Covid-19 upptäcktes, men aldrig tidigare har ett mRNA-vaccin lämnat försöksstadiet. Anledningen var att försöken misslyckades, vilket gör argumentet än mer ihåligt. Här är det viktigt att påpeka att även de vaccin som nu används har fått ett nödgodkännande och fortfarande anses experimentella. Så här skriver till exempel USA:s myndighet National Institute of Health på sin hemsida den 12 januari 2021 om Modernas vaccin:

”Resultat från kliniska studier visar att det vaccin som utreds och som kallas mRNA-1273 [alltså Modernas vaccin] är 94,1 procent effektivt i att förhindra symptom från Covid-19.”

Det ord man använder är ”investigational vaccine”, som vi här översatt med ”vaccin som utreds”, men som i praktiken betyder experimentvaccin. Alla som tar det är alltså de facto försökspersoner.

Det är svårt att på en sida bemöta allt som Källkritikbyrån häver ur sig, men de gör en poäng av att vi i förbifarten nämner det faktum att de nya vaccinerna inte genomgått sedvanliga djurförsök och inte heller testats på särskilt många försökspersoner. Vi kommer att ta upp det närmare i kommande nummer.

Och vilka är egentligen Källkritikbyrån? Vid en närmare granskning är det Metros Viralgranskaren som bytt namn. Vi har tidigare avslöjat Viralgranskaren med att ljuga, bland annat om att FN:s migrationsramverk ”Global Compact” inte skulle vara bindande för de länder som skrev under, och när de hävdade ”Nej, tiggarna styrs inte av kriminella ligor”. Det är förståeligt att de tyckt att det var lika bra att byta namn, men de lurar ändå ingen.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Parlamentsledamot om Strandhälls nazi-påhopp på Ungern: ”Kan inte sin historia”

Parlamentsledamot om Strandhälls nazi-påhopp på Ungern: ”Kan inte sin historia”

🟠 UNGERN Svenska medier och politiker är som bekant snara att rikta påhopp mot Ungern för landets konservativa politik. När Viktor Orbán i sitt tal till nationen år 2019 lovade att kvinnor som väljer att skaffa barn ska få stora skattelättnader, i ett försök att främja familjebildning och barnafödande, skrev dåvarande socialminister Annika Strandhäll att det ”osar 30-tal” om den politiken. Exakt24:s utsände Erik Almqvist passade på att fråga en ungersk ledamot i EU-parlamentet, Hidvéghi Balázs, om saken.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Försörjningskedjan har redan i praktiken kollapsat, priset på en mängd varor skjuter i höjden och till och med amerikanska Fed tvingas nu erkänna att inflationen inte är ”temporär” som de sade tidigare i år. Vid sidan av mat är energi den mest förödande att bli en dyr bristvara. Där är vi redan med skenande priser på kol, olja och naturgas. Den sista har gått upp nästan 2 000 procent på ett år. Det leder till stigande bränsle- och elpriser som redan svider i europeiska plånböcker. Men handlar det om en verklig brist eller är den medvetet skapad av globalisterna och deras lydstater för att framtvinga den totala omställning av världen och våra liv som dessa ljusskygga krafter kräver?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.