<strong>Anders Sultan</strong> tillverkar kolloidalt silver sedan 2001. Sedan 2010 får det dock inte säljas som kosttillskott eftersom preparatet då måste ha en enzymatisk funktion i kroppen. Sultan menar att det finns många andra viktiga ämnen som inte har någon sådan funktion, men som ändå är bra för oss. Foto: Nya Tider

Nya Tider ger Ion Silver det utrymme som HD aldrig gav

Anders Sultan sadlade om från databranschen till att bli tillverkare av kolloidalt silver sedan han i mitten av 1990-talet upptäckte att silvervatten fungerade bra mot allt från förkylning och ont i halsen till att påskynda sårläkning och döda svampar och bakterier. Efter att ha konstaterat att det kolloidala silver som fanns att köpa på marknaden var oskäligt dyrt, beslutade han sig för att själv börja sälja produkten till ett billigare pris. Han kallar produkten Ionosil. Men silvervattnet uppskattas inte av alla myndigheter, eller svenska journalister.

Dagens försäljning av Ionosil går mest till privatpersoner. Enligt Anders Sultan, vd på Ion Silver som tillverkar Ionosil, är det intressant nog mest kvinnor som intresserar sig för företagets produkter. Företaget har även kontakt med veterinärer som under tolv års tid använt Ionosil med stor framgång på husdjur. Han berättar om ett städföretag i Malmö, som genom att köpa in Ionosil och dela ut det gratis till sina anställda, har lyckats dra ned sina sjukdagar över ett år från 50 till fem. Något som han menar är en bra situation både för arbetsgivare, arbetstagare och samhället som helhet.

Trots framgångarna är det inte alla som uppskattar Ionosil. I förra numret berättade vi om det drev som Helsingborgs Dagblad (HD) iscensatte, där man i en rad artiklar utmålade Anders Sultan som kvacksalvare.

Populär produkt

Trots de ekonomiska spartiderna har inte Ion Silver märkt av någon minskande marknadsförsäljning.

– Vi har vuxit ca 30-40 procent per år sedan 2001. Förra året omsatte vi åtta miljoner och i år omsätter vi mer än dubbelt. Att vi på ett år fördubblat vår omsättning är ju ett tecken på att vår produkt fungerar.

Sedan 1 januari 2010 är kolloidalt silver (KS) förbjudet att säljas som kosttillskott i EU. Efsa (den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) har inte kunnat utvärdera om kosttillskott med kolloidalt silver är säkert att konsumera, officiellt för att underlaget är ofullständigt. Det som är bekräftat är att kolloidalt silver har bakteriedödande effekt och det är därför tillåtet att sälja som vattendesinficering. Eftersom vattendesinficering per definition ändå konsumeras, borde det inte vara några konstigheter att dricka, menar Sultan. Hans förklaring till de nya reglerna är att man då införde ett kriterium som sade att kosttillskott måste ha enzymatisk funktion i kroppen, vilket silver inte har.

Sultan menar att ett företag i Malmö lyckades dra ned sina sjukdagar över ett år från 50 till fem genom att köpa in Ionosil och dela ut det gratis till sina anställda.

Dubbla budskap

Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, berättade i en intervju med Dagens Nyheter att det finns en enig expertkår som säger nej till att KS skulle kunna bota smittor som ebola, men medger sedan i ett telefonsamtal med forskaren Michael Zazzio att KS är känt att fungera på de flesta virus, och att det förmodligen kan tas upp i kroppen om man dricker det.

– Det verkar som om att man har en attityd utåt och en annan attityd inåt när man talar med kollegor, vilket är trist för vi vill bara öppna för andra lösningar ifall Sverige skulle drabbas av en ebolaepidemi. Folkhälsomyndigheten har ansvar för svenska folkets hälsa, och då är det synd att man bara koncentrerar sig på registrerade läkemedel, det har man inte råd med om situationen blir allvarlig, menar Sultan.

Inte första drevet

Sultan börjar bli luttrad vid det här laget.

– 2007 stod man i Rapport och viftade med en flaska Ionosil och sa att det var farligt för hälsan och miljön, 2010 var Vetenskapsradion på oss och det senaste är att journalisten Jack Werner på Sveriges Radio kallade Facebookgruppen för en sekt. Man kan bara spekulera i varför den här mediakampanjen kommer mot företaget, men det skulle kunna vara för att informationen om silvrets positiva effekter stör någon. Kanske konkurrenter inom en annan sektor som vill ha bort produkten från marknaden, men det är något som var och en kan fundera kring.

Att bli uthängd med namn och bild i sitt närområde av en tidning har han inte mycket till övers för.

– I ett demokratiskt ordnat samhälle så krävs det att man först har en polisundersökning eller kanske en dom emot sig innan man blir uthängd med namn likt en brottsling, men mig har man hängt ut i media utan att något sådant finns. Vi håller på med pappersarbetet för att anmäla HD för förtal, säger Sultan.

NyT: Kan du förstå att det riktas kritik mot att det görs medicinska uttalanden om något som inte är klassat som ett läkemedel?

– Nej, egentligen inte, eftersom det finns många saker från naturen som är biokompatibla med våra egna celler och som går in och stödjer vårt immunförsvar som inte nödvändigtvis är läkemedel. Det finns tyvärr krafter som vill ha bort de här produkterna. Eftersom läkemedelsbolag inte kan tjäna pengar på det här, så blir det en smutskastning. Dessutom dör 3 000 människor årligen på grund av brister i vården, i kontrast till att giftinformationscentralen inte har ett enda fall rapporterat om toxiska effekter från Ionosil.

Liten chans till försvar

Anders Sultan är även missnöjd med det genmäle som gavs av HD och samarbetstidningen Sydsvenskan.

– Kutym säger att man bör få chans att bemöta påståenden med någorlunda lika många tecken, i alla fall när det handlar om en dementi. Men i vårt fall fick vi bara 2 500 tecken i HD och knappt 800 i Sydsvenskan, där man dessutom skrev om hela inlägget och censurerade information. I HD tog man även bort den länk som vi skrivit till vårt fulla genmäle där vi bemötte varje påstående ur drevet. Det här är ingen dialog, det är enkelriktad smutskastning, säger Anders Sultan avslutningsvis.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Julmarknad påtvingas restriktioner och säljförbud av 350 produkter

Julmarknad påtvingas restriktioner och säljförbud av 350 produkter

🟠 Krucifix förbjöds på ”Jesusbarnets marknad”. Frankrikes äldsta och största julmarknad Christkindelsmärik (Jesusbarnets marknad) i kulturstaden Strasbourg lockar runt två miljoner besökare varje säsong. Men i år hotas den inte bara av den pågående svåra energikrisen, utan också av politisk korrekthet. Det gröna styret har upprättat en förbudslista på 350 produkter, inklusive kristna krucifix. Det väckte ramaskri och stadshuset tvingades backa och tillåter nu försäljning om krucifixen kal­las ”JC-kors”. Förbudet för övriga produkter kvarstår dock med en mängd olika nya ursäkter. Inga av dessa visar sig dock hålla vid en närmare granskning.

Läs även:

Nu är det klart – elstödet utbetalas i februari

Nu är det klart – elstödet utbetalas i februari

🟠 INRIKES Förutsatt att inget oväntat sker så kommer det av regeringen utannonserade elstödet för elområde 3 och 4 att betalas ut i februari nästa år. Det kan röra sig om ett stöd på närmare 16 000 kronor för en familj med ett hus i elområde 4 som förbrukar 20 000 kilowattimmar per år. Företag väntar dock fortfarande på besked från regeringen.

Styckmord i Malmö

Styckmord i Malmö

🟠 INRIKES En man i 55-årsåldern kom in till Rättscentrum i Malmö och ville berätta om ett brott. När polisen lyssnade på mannen framkom fruktansvärda uppgifter som gjorde att man skickade en polispatrull till mannens lägenhet. I hans frys hittades därefter mänskliga kvarlevor. Nu misstänks mannen för mord och brott mot griftefriden.

Johan Pehrson kal­la­de SD ”brun sörja” – visste inte att journalist närvarade

Johan Pehrson kal­la­de SD ”brun sörja” – visste inte att journalist närvarade

🟠 Johan Pehrson har, i egenskap av tillförordnad partiledare för Liberalerna, under den senaste tiden rest runt och träffat partimedlemmar och särskilda partifinansiärer inför det extra landsmötet den 26 november. Som väntat blev han på landsmötet vald till ordinarie partiledare. Valet har dock överskuggats av en annan händelse tidigare i november, som visar vilken grov jargong Pehrson använder mot sitt stödparti Sverigedemokraterna internt.

Nyhetsdygnet

Odins väg – nordbons andlighet och väg till personligt uppvaknande

🟠 Bokrecension. Odins väg är skriven som en andlig vägledning för nordbon, förankrat i våra förfäders visdom och kynne, format av vårt karga land och dess prövningar. Boken är dock långt ifrån en beskrivning av gudar släktskap och fejder, utan skissar en väg till personligt inre uppvaknande. Författaren Anders Nilsson har livslång erfarenhet av andligt arbete inom indoeuropeisk tradition och har samlat sina lärdomar och åratal av undervisning i denna bok.

V som i visklek

🟠 Magnus Utviks senaste bok om Vänsterpartiet är en väl sammansatt varning för politisk ondska. I partiets retoriska fluff och omskrivningar gällande kommunismen, syns en tydlig ovilja att lämna en ideologi som mördat miljoner världen över. Frågan är bara vilken skepnad kommunismens ande tagit sig idag, och om samtiden också borde granskas.

Till krigarkungens minne – om hyllandet av Karl XII den 30 november

🟠 Den 30 november i år är det dags att återigen samlas vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården i Stockholm. Karl XII stupade i Fredrikshald i Norge den 30 november 1718 och sedan år 1818 har minnet av denna händelse och Karl XII själv uppmärksammats av nationellt sinnade, då denne krigarkung redan på 1800-talet blev en symbol för motståndet mot yttre hot, i synnerhet Ryssland.

JP Morgans chefsbankir: Finansiell orkan är att vänta

🟠 Multinationella storbanker driver på Agenda 2030. Flera mäktiga bankchefer på några av världens största multinationella banker har den senaste tiden varnat för en nära förestående världsekonomisk kollaps. Tidigare löften om att den skenande inflationen var ”temporär” är nu som bortblåsta. Samtidigt är dessa banker djupt involverade i globalisternas långtgående klimatåtgärder och omställningsplaner, som de genom omfattande finansiering och investeringar i mångbiljonklassen möjliggör. En enda bank satsar nästan 300 miljarder på att diskriminera vita, som en del av en ”hållbar samhälls­utveckling”.

Finlands sista SS-veteran avliden

🟠 UTRIKES Finlandssvenska Hufvudstadsbladet meddelar att den siste finske SS-soldaten avlidit, 99 år gammal. Till skillnad mot de vanliga soldaterna som stred på den egna fronten mot Sovjetryssland har de frivilliga i Waffen-SS inte lyfts fram – av förklarliga orsaker. Deras öppenhet om krigsförbrytelser var mer ärlig än andras och finns i dagböcker som först på senare år publicerats för allmänhetens läsning.

Den verklige mördaren?

🟠 HISTORIA Folkskolläraren, postmästaren och klockaren Petrus Blomberg anklagades för Östervålamordet och utsattes för hårda förhör av den hänsynslöse åklagaren Carl Fredrik Köhler. Han friades dock i rätten, tack vare sin skicklige försvarsadvokat, Eliel Löfgren. Det hade kunnat vara slutet på vändningarna när det gällde mordet i Östervåla, men i januari 1927 skedde något oväntat.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.