Skip to Content

Chefredaktör Vávra Suk presenterar Nya Tider på Bokmässan 2017. Foto: Nya Tider Chefredaktör Vávra Suk presenterar Nya Tider på Bokmässan 2017. Foto: Nya Tider

Nya Tider portade från Bokmässan 2018

Nästa år kommer Nya Tider inte att få ställa ut på Bokmässan, meddelade mässan ställföreträdande chef Frida Edman till Nya Tider i dag. Man hävdar att Nya Tider stjäl all uppmärksamhet.

Publicerad: 28 november, 2017, 15:20

 • Svenska

Nya Tiders närvaro på Bokmässan har överskuggat alla andra evenemang, menar Bokmässans ställföreträdande chef Frida Edman i ett samtal till Nya Tider i dag. Därför har man fattat beslutat att inte säga ja till Nya Tiders ansökan att ställa ut 2018.

Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk menar att det är ett absurt resonemang.

– Att det varit mycket uppmärksamhet och debatt kring Nya Tider och den nyhetsrapportering vi har tyder på att det är en viktig samhällsfråga. De frågor vi tar upp är brännheta. Om Bokmässan vill fortsätta att vara relevant så kan man inte skygga för en så viktig samhällsdebatt.

Bokmässan fick en tillökning i besökarantalet 2016 då Nya Tider var med för första gången, men tappade en del besökare i år på grund av anarkistkravaller utanför mässan, som gjorde att Bokmässan tvingades låsa ingångarna, kollektivtrafiken fungerade inte och många göteborgare valde att stanna hemma av rädsla för vänstervåldet.

– Bokmässan har haft svårt att attrahera besökare på senare år, och där har Nya Tider varit en frisk fläkt som lockat nya grupper. Människor flockades runt Nya Tiders monter. Bokmässan har här en ypperlig chans att växa genom att ta vara på den debatt som Nya Tider skapat. Anordna seminarier, workshops och debatter med Nya Tider och våra krönikörer, det skulle vara nyttigt både för demokratin och Bokmässans kassa, säger Suk.

Att Bokmässan skyller på att Nya Tiders närvaro överskuggar andra utställare anser han därför vara en undanflykt.

– Det har under hela den här tiden funnits aktörer som velat tysta oss och vår rapportering eftersom den visar en bild av Sverige och världen som de till varje pris vill mörka. De vill ha Bokmässan som en egen lekstuga där alla ska tycka likadant. Det är tragiskt för samhället att dessa bakåtsträvare fått sin vilja igenom hos mässledningen, konstaterar Suk.

Nya Tider har ännu inte tagit ställning till hur man kommer att gå vidare, om man ska anordna aktioner i samband med Bokmässan eller lansera alternativ.

– Det finns alltid många vägar att gå, något ska vi nog kunna hitta på, säger Suk.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Lennart

  Hoppas att ni kan få tillstånd att stå i närheten av mässan, kanske direkt utanför.

 • BrunoKarluno

  Ja det här var väntat. PK vänstern lär inte ge sig förrän de lyckats förvandla Sverige till ett nordens DDR eller att de själva blir utplånade från den politiska kartan. Det sistnämnda vore en välsignelse för vårt land vårt folk och kultur. Den skada denna vänster har orsakat vårt land är omätbar.

 • Lunkentuss

  Ni beskrivs ju som en konspiratorisk tidning, alltså en som sprider osanningar och överdrifter, men man vågar inte låta er vara på plats på bokmässan.
  Man vill förhindra er.
  Säkert är det så att man inte har några argument att ta till och att man ser folk söker sig till er, vilket ju inte kan godtas.

 • Nils

  Bra reklam för er utmärkta tidning, själv tecknade jag just en helårs prenumeration. Högerextrem enligt DN, svårt att se detta i de gratis artiklar jag tagit del av tidigare. Hoppas att fler gör som jag och stödjer yttrandefriheten i detta land. Bokmässan struntar jag fullkomligt i, detta handlar om principer.

 • Mikael Pruttsson

  Fiskar Nya Tider i grumligt vatten? Nä, det är snarare fula fiskar som lurar i vassen.
  Och i dag fick Staffan Heimerson gå. Ännu en dag i det nya, totalitära Sverige.

 • Ladulås

  Det vi ser här är den nakna Makten: De stora förlagen, med Bonnier i spetsen, har naturligtvis satt en enorm press på Bokmässans ledning. För dessa drakar betyder Sanning, Tryckfrihet och Yttrandefrihet mindre än ingenting. Som varande Bankelitens propaganda-trupper ser de Nya Tider som det stora hotet – vilket tidningen och dess förlag Alternamedia ju självfallet är. Pissmedia – jag ber om ursäkt för det ordet, men jag finner inget bättre samlingsnamn på svensk Public Service och övriga svenska TV-bolag, liksom på Bonniers, Hjörnes och Schibstedts (läs:den amerikanska bankelitens) lögnmedia – har snart förlorat allt förtroende hos svenskarna.

  Deras upplagor rasar. Snart når deras propaganda-lögner inte längre ut. Därmed är Penningelitens makt hotad och förstörelsen av nationalstaten Sverige riskerar att misslyckas. Vi ser deras alltmera desperata aktioner: Deras köpta ‘journalister’ får allt svårare att komma på trovärdiga lögner och deras prostituerade politiker piskas till allt galnare beslut. Tidigare har oligarkerna nöjt sig med att anlita sina stormtrupper – anarkister och kommunister – för att utöva våld mot Sverige-vänner, men ser sig numera tvungna att kommendera ut polis, för att brutalt slå ned lagliga och fredliga demonstrationer, vilket vi såg i Göteborg helt nyligen.

  Vi må tacka Gud för Vávra Suk och hans medarbetares mod och enträgenhet, i att föra kampen för det fria ordet i Sverige. Utan deras arbete med Nya Tider skulle jag se situationen i landet som alltigenom svart.

  • Alicia Lind

   Mitt i prick. Heder åt Vávra Suk och hans medarbetare. Pissmedia är ett mycket adekvat uttryck, Ladulås.

 • volvoc30

  Skandal av Bokmässan att utesluta er. Nog borde ni kunna få demonstrationstillstånd om ni vill ordna någon aktion i sb m nästa års bokmässa. Räkna dock inte med min närvaro av den enkla anledningen att jag bor 100 mil därifrån.

 • Börje Persson

  Vilken bra vecka fina nyheter Ingen bokmässa o Nmr förbjudet i Finland

Brokig skara söker stöd för ny riksdagsgrupp

INRIKESDen 3 januari meddelade tre så kallade ”vildar” i riksdagen att de har startat en egen politisk grupp. Samtliga kommer från Sverigedemokraterna, och har av olika skäl lämnat partiet. För Nya Tider berättar en av dem, Pavel Gamov, om syftet.

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokal: “Våldsbejakande extremism”

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra kommunens lokaler och hänvisar till en utredning som menar att partiet faller under "våldsbejakande extremism".

Nej, Aftonbladet, Hennix nya namn fanns inte på Wikipedia ‒ förrän ni redigerade dit det

INRIKES‒ Googlar man på det namn som han har nu så kommer man ju till den Wikipediasidan där det står hans gamla namn också, sade AB-”journalisten” Josefin Silverberg anklagande till socialchefen på Varbergs kommun. Samtalet var ett led i en uthängning av Nils-Eric Hennix, 73, med avsikten att få honom sparkad från sitt ideella uppdrag med att underhålla äldre i Varbergs kommun. Nya Tiders granskning visar emellertid att Silverberg själv tycks ha sett till att uppgifterna om Hennix nya namn gjordes tillgängliga på Wikipedia så sent som kvällen före samtalet. Innan dess fanns uppgifterna endast publicerade i en liten obskyr tidskrift utgiven av Juridikfronten, vars ordförande uppges ha förföljt Hennix under tio års tid.

Kina spänner musklerna med ny sidenväg

UTRIKESKinas president Xi Jinping har tagit initiativet till ett ekonomiskt projekt som går under namnet One Belt one Road och jämförs med den gamla Sidenvägen. Projektet offentliggjordes redan 2013, men är okänt för den breda allmänheten. Märkligt kan tyckas, när projektet ska knyta ihop 60 länder och är beräknat kosta åtta biljoner dollar eller 8 000 000 000 000 dollar. Ja, du såg rätt, tolv nollor.

Förhör med Victoria Kawesa: ”Och det klickar inte såhär ding”

Victoria Kawesa, före detta partiledare för Feministiskt initiativ, hade hörts av polisen angående den plagierade avhandlingen som hon nyligen dömdes för. Nya Tider har gått igenom den 300 sidor långa förundersökningen och har hittat citat som vi vill delge läsarna.

Sverigedemokraterna KU-anmäler luftvärnsupphandling

INRIKESSedan Försvarsmakten beslutat att bara begära in offert för luftvärnssystemet Patriot och inte den franska konkurrenten SAMP/T med Asterrobotar och svensk radar har hanteringen ifrågasatts av kritiker inom Försvarets Materielverk, Försvarsmakten, Sverigedemokraternas representanter i Försvarsutskottet och oberoende försvarsdebattörer. Några av kritikerna menar att det kan handla om olagligt ministerstyre.

Victoria Kawesa dömd för plagiat

INRIKESForskaren och förra Fi-ledaren Victoria Kawesa dömdes i december 2017 för brott mot upphovsrättslagen. Straffet blir dagsböter och skadestånd. Sammanlagt kostar det här klavertrampet Kawesa över 40 000 kronor. Om hon hade godtagit strafföreläggande hade hon sluppit att fallet gick till domstol.

Juridikfronten målade privatperson som Hitler och spred till tusentals – Vill själva ha skadestånd för ”förolämpande” e-brev

Juridikfronten presstalesman, Robin Enander, kräver just nu 5 000 kronor av sverigedemokraten Kenneth Sandberg för att han menar sig ha blivit ”förolämpad” i ett e-brev. Även ordföranden Martin Tunström kräver samma sak. Juridikfrontens medlemmar sprider dock själva bilder där privatpersoner avbildas som Adolf Hitler.

Gå till arkivet