Skip to Content

Chefredaktör Vávra Suk presenterar Nya Tider på Bokmässan 2017. Foto: Nya Tider Chefredaktör Vávra Suk presenterar Nya Tider på Bokmässan 2017. Foto: Nya Tider

Nya Tider portade från Bokmässan 2018

Nästa år kommer Nya Tider inte att få ställa ut på Bokmässan, meddelade mässan ställföreträdande chef Frida Edman till Nya Tider i dag. Man hävdar att Nya Tider stjäl all uppmärksamhet.

Publicerad: 28 november, 2017, 15:20

 • Svenska

Nya Tiders närvaro på Bokmässan har överskuggat alla andra evenemang, menar Bokmässans ställföreträdande chef Frida Edman i ett samtal till Nya Tider i dag. Därför har man fattat beslutat att inte säga ja till Nya Tiders ansökan att ställa ut 2018.

Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk menar att det är ett absurt resonemang.

– Att det varit mycket uppmärksamhet och debatt kring Nya Tider och den nyhetsrapportering vi har tyder på att det är en viktig samhällsfråga. De frågor vi tar upp är brännheta. Om Bokmässan vill fortsätta att vara relevant så kan man inte skygga för en så viktig samhällsdebatt.

Bokmässan fick en tillökning i besökarantalet 2016 då Nya Tider var med för första gången, men tappade en del besökare i år på grund av anarkistkravaller utanför mässan, som gjorde att Bokmässan tvingades låsa ingångarna, kollektivtrafiken fungerade inte och många göteborgare valde att stanna hemma av rädsla för vänstervåldet.

– Bokmässan har haft svårt att attrahera besökare på senare år, och där har Nya Tider varit en frisk fläkt som lockat nya grupper. Människor flockades runt Nya Tiders monter. Bokmässan har här en ypperlig chans att växa genom att ta vara på den debatt som Nya Tider skapat. Anordna seminarier, workshops och debatter med Nya Tider och våra krönikörer, det skulle vara nyttigt både för demokratin och Bokmässans kassa, säger Suk.

Att Bokmässan skyller på att Nya Tiders närvaro överskuggar andra utställare anser han därför vara en undanflykt.

– Det har under hela den här tiden funnits aktörer som velat tysta oss och vår rapportering eftersom den visar en bild av Sverige och världen som de till varje pris vill mörka. De vill ha Bokmässan som en egen lekstuga där alla ska tycka likadant. Det är tragiskt för samhället att dessa bakåtsträvare fått sin vilja igenom hos mässledningen, konstaterar Suk.

Nya Tider har ännu inte tagit ställning till hur man kommer att gå vidare, om man ska anordna aktioner i samband med Bokmässan eller lansera alternativ.

– Det finns alltid många vägar att gå, något ska vi nog kunna hitta på, säger Suk.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Lennart

  Hoppas att ni kan få tillstånd att stå i närheten av mässan, kanske direkt utanför.

 • BrunoKarluno

  Ja det här var väntat. PK vänstern lär inte ge sig förrän de lyckats förvandla Sverige till ett nordens DDR eller att de själva blir utplånade från den politiska kartan. Det sistnämnda vore en välsignelse för vårt land vårt folk och kultur. Den skada denna vänster har orsakat vårt land är omätbar.

 • Lunkentuss

  Ni beskrivs ju som en konspiratorisk tidning, alltså en som sprider osanningar och överdrifter, men man vågar inte låta er vara på plats på bokmässan.
  Man vill förhindra er.
  Säkert är det så att man inte har några argument att ta till och att man ser folk söker sig till er, vilket ju inte kan godtas.

 • Nils

  Bra reklam för er utmärkta tidning, själv tecknade jag just en helårs prenumeration. Högerextrem enligt DN, svårt att se detta i de gratis artiklar jag tagit del av tidigare. Hoppas att fler gör som jag och stödjer yttrandefriheten i detta land. Bokmässan struntar jag fullkomligt i, detta handlar om principer.

 • Mikael Pruttsson

  Fiskar Nya Tider i grumligt vatten? Nä, det är snarare fula fiskar som lurar i vassen.
  Och i dag fick Staffan Heimerson gå. Ännu en dag i det nya, totalitära Sverige.

 • Ladulås

  Det vi ser här är den nakna Makten: De stora förlagen, med Bonnier i spetsen, har naturligtvis satt en enorm press på Bokmässans ledning. För dessa drakar betyder Sanning, Tryckfrihet och Yttrandefrihet mindre än ingenting. Som varande Bankelitens propaganda-trupper ser de Nya Tider som det stora hotet – vilket tidningen och dess förlag Alternamedia ju självfallet är. Pissmedia – jag ber om ursäkt för det ordet, men jag finner inget bättre samlingsnamn på svensk Public Service och övriga svenska TV-bolag, liksom på Bonniers, Hjörnes och Schibstedts (läs:den amerikanska bankelitens) lögnmedia – har snart förlorat allt förtroende hos svenskarna.

  Deras upplagor rasar. Snart når deras propaganda-lögner inte längre ut. Därmed är Penningelitens makt hotad och förstörelsen av nationalstaten Sverige riskerar att misslyckas. Vi ser deras alltmera desperata aktioner: Deras köpta ‘journalister’ får allt svårare att komma på trovärdiga lögner och deras prostituerade politiker piskas till allt galnare beslut. Tidigare har oligarkerna nöjt sig med att anlita sina stormtrupper – anarkister och kommunister – för att utöva våld mot Sverige-vänner, men ser sig numera tvungna att kommendera ut polis, för att brutalt slå ned lagliga och fredliga demonstrationer, vilket vi såg i Göteborg helt nyligen.

  Vi må tacka Gud för Vávra Suk och hans medarbetares mod och enträgenhet, i att föra kampen för det fria ordet i Sverige. Utan deras arbete med Nya Tider skulle jag se situationen i landet som alltigenom svart.

  • Alicia Lind

   Mitt i prick. Heder åt Vávra Suk och hans medarbetare. Pissmedia är ett mycket adekvat uttryck, Ladulås.

 • volvoc30

  Skandal av Bokmässan att utesluta er. Nog borde ni kunna få demonstrationstillstånd om ni vill ordna någon aktion i sb m nästa års bokmässa. Räkna dock inte med min närvaro av den enkla anledningen att jag bor 100 mil därifrån.

 • Börje Persson

  Vilken bra vecka fina nyheter Ingen bokmässa o Nmr förbjudet i Finland

Metro snor Nya Tiders avslöjande:
Vad sysslar du med, Annica Ögren?

Den 13 juni avslöjade Nya Tider att den grovt kriminellt belastade kongolesen Paul Akofely har valts till ny ordförande i Djurgården Boxning. Vi kunde avslöja ingående detaljer om hur valberedningen kördes över på årsmötet, en ”kupp”, som en medlem uttryckte det. Nu har Metro plagierat Nya Tiders reportage, utan att nämna var uppgifterna kommer ifrån.

Några intryck från Järvaveckan

JÄRVAVECKANNya Tiders Åke Blomdahl besökte Järvaveckan - förortens motsvarighet till Almedalsveckan i Visby. I denna artikel får vi ta del av de intryck politikerveckan i Järva gjorde på vår utsände reporter, bland annat om den märkliga avsaknaden av EU-frågor hos samtliga politiska partier på plats.

Ulf Kristersson i Järva: ”Med fortsatt misslyckad integration kommer samhället glida isär på allvar.”

JÄRVAVECKANNya Tiders Åke Blomdahl besökte i förra veckan den så kallade Järvaveckan – stockholmsförortens motsvarighet till den mer berömda, och välbesökta, Almedalsveckan i Visby. I denna artikel får vi ett referat och en analys av Ulf Kristerssons (M) tal, torsdagen den 14 juni.

Kasselstrand: “Lagen om hets mot folkgrupp ska avskaffas”

TAL TILL NATIONEN I sitt "Tal till nationen" säger Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand att återvandringen är nyckeln till ett fungerande Sverige. Han säger även att svenskar inte ska straffas för att de säger sin mening, och att SVT och Sveriges Radio ska läggas ned eftersom de inte arbetar för svenskarnas intressen.

Miljontestamente till nationalister i fara − Stiftelsens pengar riskerar att plundras av affärsmän

INRIKESEn stiftelse med flera miljoner kronor ska hjälpa svenska nationalister att bekämpa propagandan i etablerad media. Nu riskerar den dock att plundras av affärsmän som inte bryr sig om Sveriges framtid.

Efter det folkliga motståndet: Eskilstuna vill införa tillståndsplikt för tiggeri

ESKILSTUNADen 14 juni genomfördes en omröstning i kommunfullmäktige i Eskilstuna om ett förslag om minskat tiggeri på stadens gator och torg. Förslaget som röstades igenom innebär att det kommer att krävas ett avgiftsbelagt tillstånd för ”passiv pengainsamling”. Tanken är att det skall vara svårt att få ett sådant tillstånd och den krångliga byråkratin skall på så vis göra det möjligt att kringgå överordnade instanser som vill hålla tiggeriet lagligt.

SSU-ledamot utesluts efter Nya Tiders avslöjande

Igår kunde Nya Tider berätta att en representant för SSU dömts för att ha förgripit sig sexuellt på en 13-årig elev på skolan där han praktiserade. I dag skriver SSU i ett e-brev till redaktionen att ett uteslutningsärende öppnats mot ledamoten.

Nya Tider avslöjar:
Djurgårdens nyvalde ordförande dömd för mordförsök på poliser

INRIKESPaul Akofely, medborgare i Kongo, valdes i maj till ordförande i Djurgården Boxning. Är han en bra förebild? Är han lämplig att inneha förtroendeuppdrag? Nya Tider har granskat den 41-årige kongolesen och vi kan avslöja varför boxnings-Sverige är skakat. Systemmedia har dock valt att tiga.

Gå till arkivet