Skip to Content

Pierre Schori vägrade besvara reporter Jesper Johanssons frågor. Foton: Wikipedia och Nya Tider

Nya Tiders reporter polisanmäld efter frågor till Pierre Schori

Digital utgåva

Nya Tiders reporter avhystes från Bokmässan, efter att socialdemokratiske politikern Pierre Schori blev besvärad av hans frågor. − Jesper gjorde ett utmärkt journalistiskt arbete, säger chefredaktör Vávra Suk. Det är precis så journalistik ska bedrivas. Makthavarna ska inte tro att de kan komma undan jobbiga frågor på Bokmässan bara för att man inte upplåter en monter för Nya Tider.

Publicerad: 28 september, 2019, 21:07

 • Svenska

Läs även

Under lördagen befann sig Nya Tiders reporter Jesper Johansson på Bokmässan i Göteborg, där han ställde frågor till olika makthavare. En av dessa var Pierre Schori. När reportern följde efter honom för att bland annat ställa frågor om farmarmorden i Sydafrika och socialdemokratiskt stöd till ANC och Robert Mugabe, sökte denne kontakt med väktare på plats. Vid ett tillfälle stannar Schori också upp, greppar Johanssons arm och meddelar att han inte vill prata honom. Han passar också på att ta en bild av vår reporter.

Jesper Johansson blir bortförd av polisen efter att han ställt frågor till politiker under Bokmässan. Foto: Nya Tider

När  Johansson någon timme senare åt lunch på området blev han konfronterad av två poliser, som tog tag i honom och bad honom följa med ut. På frågan varför, svarar den ene polisen att "det har skett ett brott här, och du vet nog vad det handlar om". Vad det handlade om visade sig vara att en anmälan om ofredande hade upprättats, med anledning av Johansson försök att få svar på sina frågor. Vår reporter avhystes från mässan, blev körd till en plats ett par kilometer bort och fick veta att han inte var välkommen tillbaka.

Händelsen är intressant, eftersom det tillhör journalistens normala arbete att ställa frågor till makthavare. Om  anmälan går till domstol och vår reporter blir fälld, skulle en sådan dom kunna bli prejudicerande med ovissa följder. Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk säger:
− Jesper gjorde ett utmärkt journalistiskt arbete. Det är precis så journalistik ska bedrivas. Makthavarna ska inte tro att de kan komma undan jobbiga frågor på bokmässan bara för att man inte upplåter en monter för Nya Tider.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Andreas

  Den politiska polisen går marxistdiktaturens ärenden jädrar vad sjukt att en journalist blir behandlad så detta borde få folk att inse att vi är påväg in i ett riktigt sjukt samhälle som kan jämföras med sovjet eller Östtyskland.

  • Knutkalas

   felet var att han kon från fel läger han var inte PK

 • samuelafugglas

  Polisanmäl Schori!!!

  • Johan Retsler

   Vi borde polisanmäla polisen. Lita heller inte på försvarsmakten.

   • Arne Groningsson

    Ja tom avskaffa…

   • BrunoKarluno

    I en diktatur går det inte att lita på någon representant för staten. Sverige är inget undantag därvidlag. Bedrövligt att se hur snabbt landet har sjunkit till samma nivå som forna DDR.

  • Crazy Ivan

   Såvitt jag vet har polisen anmälts för detta bortförande som inte kan har gått rätt till.

   Schori har mycket att stå topp svars för, men i det här fallet har han inte gjort något annat än att han borde exponeras med sin skit i media. Ett rövhål är vad han är.

 • RollingHand

  “Makthavare blir utfrågad betr sina handlingar” => Utfrågaren blir polisanmäld.
  Sverige är fantastiskt (om man uttrycker sig snällt…)
  Mer allvarligt är att detta är Sverige av idag!

  • Knutkalas

   DIKTATUTEN ÄR HÄR

 • Rauken

  Schori ger bilden att Sverige inte längre en demokrati, utan en sossepolisstat där man varje dag gör bäst i att passa tungan.

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Någon klok sade, att DDR inte försvann i samband med att Berlinmuren revs utan flyttade endast norrut!
  Här tycks svensk polis springa nomenklaturans ärenden!
  Har inte svensk polis annat att syssla med t.ex. skjutningar, sprängningar och våldtäkter från kriminella invandrargäng, eller är också dessa grupperingar skyddade av svensk nomenklatura?

 • Fraimer

  Skrämmande att en reporter får bli behandlad så här. Det för tankarna till dunkla regimer i andra tider.

 • silkworm

  Det ar INTE svensk polis som skall definiera vilka fragor en journalist kan eller skall stalla.

 • magpie

  Diktaturen är ett faktum!

 • samuelafugglas

  När vi blir antastade av socialistiska journalister ringer vi efter POLISEN???

 • magpie

  Diktaturen är ett faktum!

 • nalenihostacken

  Pierre Schori, är bara en av de tusenden som får betalt bara för han stiger upp på morgonen.

 • magpie

  Vänta tills ni överskrider 110km/h, på motorvägen!
  Potatispåålisen kommer att greppa er!
  Forna DDR, mätte från punkt A till B, för snabbt,= BÖTER!
  Likt Sweden nu!
  Skillnaden är, kör jag in i utanförsskapsområdet efteråt. pissar bylingen i blöjan o flyr, svenne
  banan får prompt böta!

  Särbehandling? LOL!

 • Lasse Andersson

  Nä du är inte censurerad. Inläggen är förhandsmodererade och det kan dröja ett tag innan någon godkänner ditt inlägg.
  Mvh admin Lasse

  • magpie

   ok!
   Förlåt mitt misstag!

 • magpie

  Hejsan!

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Jag vill anta att polisen visar till §13 i Polislagen, men den medger INTE att man kan ta en person som sitter och äter sin mat, Nya Tider borde anmäla polisen för tjänstefel, samt möjligen Pierre Schori/bokmässan för falsk anmälan.

 • axplock

  Knappast särskilt dold vill jag hävda!

Har du koll på de nya lagarna? Här är de viktigaste ändringarna

INRIKESVid årsskiftet började ett antal nya lagar att gälla. En ny brottsrubricering införs, värnskatten avskaffas och flera myndigheter får ökade möjligheter att bedriva kameraövervakning. Nya Tider går igenom de viktigaste lagändringarna.

BRÅ – Våldtäkterna ökar

INRIKESBRÅ har släppt sin preliminära statistik för 2019 och läsningen är olyckligtvis som förväntat negativ. De grova brotten så som våldtäkter och personrån ökar. Den enda ljusningen är att samtidigt minskar mängden anmälda mindre grova brott såsom fickstölder och trafikbrott.

”Fördriv inte ert eget folk!” – Västeråsfamilj talar ut om gängvåldet som drabbade barnen

FOLKHEMMET SOM FÖRSVANNHampus följde med lillasystern Bella till affären för att köpa en chokladkaka när de råkade ut för gänget. De blev trakasserade och fick höra att Bella skulle våldtas och de båda dödas. Nu talar familjen ut om gängen, våldet och den ökande otryggheten. Mamman menar att samhället är för undfallande och riktar udden mot politikerna: ”Fördriv inte ert eget folk!”

Oskarshamn ger särskilt stöd till körkort för nyanlända

INRIKESGenom projektet ”Nu kör vi” ska tolv kvinnor från Mellanöstern få stöd att ta körkort genom bland annat teorilektioner på arabiska. För detta projekt tilldelas Oskarshamns kommun 378 000 kronor från Länsstyrelsen. Sverigedemokraternas ordförande Michael Erlandsson berättar för Nya Tider att partiet vill rikta kritik mot att kommunledningen sysslar med särbehandling utifrån etnicitet.

Antalet dödsskjutningar nästan lika många som rekordåret 2018

INRIKESAntalet dödsskjutningar i Sverige blev 41 stycken under 2019. Det är en minskning med fyra stycken jämfört med rekordåret 2018 då 45 personer sköts ihjäl. Det totala antalet skottlossningar ökar, från 306 stycken år 2018 till 320 stycken.

Åsa Westerholm. Foto: Nya Tider

Åsa Westerberg döms i mål mot Näthatsgranskaren

Den 23 december dömdes medborgarjournalisten Åsa Westerberg av Södertörns tingsrätt för bland annat hets mot folkgrupp och grovt förtal. Hon döms till villkorlig dom och 10 400 kronor i böter, samt 25 000 kronor i skadestånd till den statligt finansierade Tomas Åberg som driver angiveriorganisationen Näthatsgranskaren. Westerberg säger sig ha blivit misshandlad blodig av polis vid gripandet i sitt eget hem.

Syrisk-ortodox kyrka utsatt för flera brandattentat – nu vaktar församlingen lokalerna

INRIKESDen syrisk-ortodoxa kyrkan Sankta Maria församling i Norrköping har sedan 2018 utsatts för ett flertal försök till mordbrand. Nu kommer församlingen själva att ta hand om en del av vakthållningen vid församlingslokalerna som ett komplement till polis och vaktbolag. I en intervju med Nya Tider säger församlingsvaktmästaren Isa Gergin att man inte alls kan utesluta att brandattentaten kan ha utförts av bland annat islamistiska och extremistiska ungdomar.

Trollhättans kommun stöttar lokal kulturhuschef efter hånfull film mot Lamotte

INRIKESPaula Pelli, chef vid kulturhuset i den invandrardominerade stadsdelen Kronogården i Trollhättan, har väckt stor ilska bland många svenskar efter att hon lagt upp en hånfull video riktad mot frilansjournalisten Joakim Lamotte efter dennes livesändning från upploppens Kronogården där han själv även blev rånad och misshandlad.

Gå till arkivet

Send this to a friend