Skip to Content

Pierre Schori vägrade besvara reporter Jesper Johanssons frågor. Foton: Wikipedia och Nya Tider

Nya Tiders reporter polisanmäld efter frågor till Pierre Schori

Digital utgåva

Nya Tiders reporter avhystes från Bokmässan, efter att socialdemokratiske politikern Pierre Schori blev besvärad av hans frågor. − Jesper gjorde ett utmärkt journalistiskt arbete, säger chefredaktör Vávra Suk. Det är precis så journalistik ska bedrivas. Makthavarna ska inte tro att de kan komma undan jobbiga frågor på Bokmässan bara för att man inte upplåter en monter för Nya Tider.

Publicerad: 28 september, 2019, 21:07

 • Svenska

Läs även

Under lördagen befann sig Nya Tiders reporter Jesper Johansson på Bokmässan i Göteborg, där han ställde frågor till olika makthavare. En av dessa var Pierre Schori. När reportern följde efter honom för att bland annat ställa frågor om farmarmorden i Sydafrika och socialdemokratiskt stöd till ANC och Robert Mugabe, sökte denne kontakt med väktare på plats. Vid ett tillfälle stannar Schori också upp, greppar Johanssons arm och meddelar att han inte vill prata honom. Han passar också på att ta en bild av vår reporter.

Jesper Johansson blir bortförd av polisen efter att han ställt frågor till politiker under Bokmässan. Foto: Nya Tider

När  Johansson någon timme senare åt lunch på området blev han konfronterad av två poliser, som tog tag i honom och bad honom följa med ut. På frågan varför, svarar den ene polisen att "det har skett ett brott här, och du vet nog vad det handlar om". Vad det handlade om visade sig vara att en anmälan om ofredande hade upprättats, med anledning av Johansson försök att få svar på sina frågor. Vår reporter avhystes från mässan, blev körd till en plats ett par kilometer bort och fick veta att han inte var välkommen tillbaka.

Händelsen är intressant, eftersom det tillhör journalistens normala arbete att ställa frågor till makthavare. Om  anmälan går till domstol och vår reporter blir fälld, skulle en sådan dom kunna bli prejudicerande med ovissa följder. Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk säger:
− Jesper gjorde ett utmärkt journalistiskt arbete. Det är precis så journalistik ska bedrivas. Makthavarna ska inte tro att de kan komma undan jobbiga frågor på bokmässan bara för att man inte upplåter en monter för Nya Tider.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Andreas

  Den politiska polisen går marxistdiktaturens ärenden jädrar vad sjukt att en journalist blir behandlad så detta borde få folk att inse att vi är påväg in i ett riktigt sjukt samhälle som kan jämföras med sovjet eller Östtyskland.

  • Knutkalas

   felet var att han kon från fel läger han var inte PK

 • samuelafugglas

  Polisanmäl Schori!!!

  • Johan Retsler

   Vi borde polisanmäla polisen. Lita heller inte på försvarsmakten.

   • Arne Groningsson

    Ja tom avskaffa…

   • BrunoKarluno

    I en diktatur går det inte att lita på någon representant för staten. Sverige är inget undantag därvidlag. Bedrövligt att se hur snabbt landet har sjunkit till samma nivå som forna DDR.

  • Crazy Ivan

   Såvitt jag vet har polisen anmälts för detta bortförande som inte kan har gått rätt till.

   Schori har mycket att stå topp svars för, men i det här fallet har han inte gjort något annat än att han borde exponeras med sin skit i media. Ett rövhål är vad han är.

 • RollingHand

  “Makthavare blir utfrågad betr sina handlingar” => Utfrågaren blir polisanmäld.
  Sverige är fantastiskt (om man uttrycker sig snällt…)
  Mer allvarligt är att detta är Sverige av idag!

  • Knutkalas

   DIKTATUTEN ÄR HÄR

 • Rauken

  Schori ger bilden att Sverige inte längre en demokrati, utan en sossepolisstat där man varje dag gör bäst i att passa tungan.

 • Sverige_Sverige_fosterland

  Någon klok sade, att DDR inte försvann i samband med att Berlinmuren revs utan flyttade endast norrut!
  Här tycks svensk polis springa nomenklaturans ärenden!
  Har inte svensk polis annat att syssla med t.ex. skjutningar, sprängningar och våldtäkter från kriminella invandrargäng, eller är också dessa grupperingar skyddade av svensk nomenklatura?

 • Fraimer

  Skrämmande att en reporter får bli behandlad så här. Det för tankarna till dunkla regimer i andra tider.

 • silkworm

  Det ar INTE svensk polis som skall definiera vilka fragor en journalist kan eller skall stalla.

 • magpie

  Diktaturen är ett faktum!

 • samuelafugglas

  När vi blir antastade av socialistiska journalister ringer vi efter POLISEN???

 • magpie

  Diktaturen är ett faktum!

 • nalenihostacken

  Pierre Schori, är bara en av de tusenden som får betalt bara för han stiger upp på morgonen.

 • magpie

  Vänta tills ni överskrider 110km/h, på motorvägen!
  Potatispåålisen kommer att greppa er!
  Forna DDR, mätte från punkt A till B, för snabbt,= BÖTER!
  Likt Sweden nu!
  Skillnaden är, kör jag in i utanförsskapsområdet efteråt. pissar bylingen i blöjan o flyr, svenne
  banan får prompt böta!

  Särbehandling? LOL!

 • Lasse Andersson

  Nä du är inte censurerad. Inläggen är förhandsmodererade och det kan dröja ett tag innan någon godkänner ditt inlägg.
  Mvh admin Lasse

  • magpie

   ok!
   Förlåt mitt misstag!

 • magpie

  Hejsan!

 • ♚Grand Vizier♚✓ᵀʳᵘᵐᵖ ˢᵘᵖᵖᵒʳᵗᵉʳ

  Jag vill anta att polisen visar till §13 i Polislagen, men den medger INTE att man kan ta en person som sitter och äter sin mat, Nya Tider borde anmäla polisen för tjänstefel, samt möjligen Pierre Schori/bokmässan för falsk anmälan.

 • axplock

  Knappast särskilt dold vill jag hävda!

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gå till arkivet

Send this to a friend