Skip to Content

Tyska regeringen samlas för möte vid bayerska Zugspitze (t.h.) för överläggningar. Samtidigt anas en spricka i synen på utvisningar. Frågan har blivit aktuell efter att tumult utbrutit vid ett asylboende. Foto: stillbilder ZDF
TYSKLAND

Nya tyska koalitionsregeringen splittrad om avvisningar

Digital utgåva

Under måndagen den 7 maj samlades de tre tyska regeringspartierna CDU, SPD och CSU i avskildhet för att staka ut vägen för den kommande regeringsperioden. Just denna konferens fick oväntat en inflammerad lagtolkning att ta ställning till, nämligen utvisningsbesluten och polisens roll vid verkställandet.

Publicerad: 8 maj, 2018, 14:04

 • Svenska

Läs även

Den 7 maj sammanträdde de tre tyska regeringspartierna i en semesterort vid foten av Zugspitze, Tysklands högsta berg, på gränsen till Österrike. Det är en tradition att antingen politiska partier eller som i det här fallet en koalitionsregering i avskildhet, utan att störas av utomstående, behandlar viktiga frågor rörande landets gemensamma politik. Ofta kallar man i Tyskland sådana konferenser för die Klausur. Namnet syftar just på avskildhet eller delar av ett kloster där utomstående inte har tillträde. Det fördrag som koalitionspartierna CDU, SPD och CSU efter en lång regeringsbildningsprocess enades om, måste kompletteras och anpassas till aktuella spörsmål och händelser.

Redan dagen innan måndagens toppmöte blev det dock stormigt värre bland de tyska koalitionspartierna. Det skriftliga fördraget på 174 sidor är uppenbarligen otillräckligt när oväntade situationer hastigt dyker upp.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sophie Farmer

  Om Sverige ska förbli ett föregångsland gällande mänskliga rättigheter, åsiktsfrihet och individualism så måste PK åsikter sprängas sönder likt en hiroshimabomb. Dags att ta debatten! Inte förbjuda “dissidenter” att få komma in i landet som sossarna nu föreslår. Det låter verkligen sjukt.

 • Sophie Farmer

  Svensken har blivit en amöba. Ett ryggradslöst djur. Invandrare säger (som jag känner) att de måste rösta på SD för svensken vågar inte. Sanslöst.

 • Sophie Farmer

  Jag fattar inte att inte vi har blivit så fega när gängkriminalitet styr, gängvåldtäkter, ensamma kvinnor som går från krogen blir överfallna, ta debatten! Varför är det för farligt att diskutera och LÖSA det? Min tillit till staten är slut.

 • Sophie Farmer

  Man kan ALDRIG lösa en situation om man inte diskuterar den. Är det inte därför vi betalar er politiker för att lösa det?

 • Sophie Farmer

  Vem är egentligen mest värd? Tre kvinnor som kommer bli en skattebetalande kvinna i 50 år eller en invandrande våldtäktsman i 50 års åldern? Ekonomiskt självfallet de förstnämnda. Men förstörs deras liv utav en sådan så förblir de en kostnad under otaliga år. Tyvärr måste man tala ekonomi och inte empati.

 • Sophie Farmer

  Gör en Cost-Benefitkalkyl gällande utvisning så är valet lätt!

 • Sophie Farmer

  Faktiskt dags att lägga en motion om detta.

Amerikanska flygattacker mot Al Shabaab i Somalia

Sedan den 3 augusti har US Africa Command genomfört 26 flygräder i Somalia för att stödja regeringens och Afrikanska Unionens operationer mot Al Shabaab, den senaste den 8 januari. Sammanlagt har hundratals terrorister dödats, men man har tidigare fått kritik för att även civila har drabbats, något som nu inte skall ha skett enligt US Africa Command

De Gula västarna återhämtar sig

Det har spekulerats mycket i hur livskraftig de gula västarnas rörelse kommer att bli, och många bedömare trodde att den gradvis skulle minska i omfattning. Detta eftersom rörelsen är decentraliserad, saknar formella ledare, kraven som ställs varierar och ingen stor organisation står bakom, även om vissa fackföreningar har försökt att surfa på det folkliga missnöjet. Den är nu inne på sin tionde vecka och inget tyder på att den mattas av. Rörelsen ser nu ut att börja konsolideras, och några ledande personer kan identifieras. Nya Tider var på plats när rörelsen försökte sig på en ny metod: ”Bank run”.

Terrorattack i Nairobi: 22 döda, 174 skadade

Franska Rassemblement National släpper ”Frexit” samtidigt som AfD är redo att förorda ”Dexit”

Toppnamnet på listan för Marine Le Pens parti i Europaparlamentsvalet, Jordan Bardella, utesluter idén om Frexit, vilket tyder på att det kravet kanske inte längre är en prioritet för partiet i ett ”föränderligt” Europa.

Asatron upplever ett uppsving

Den polyteistiska religionen, som spårar sitt ursprung till fornnordiska myter som berättar om universums skapelse och profeterar om dess undergång, försvann mer eller mindre mot slutet av vikingatiden i takt med spridningen av kristendomen. Nu skriver den amerikanska tidskriften Navy Times att religionen är på tillväxt inom den amerikanska krigsmakten.

De flesta terrorattacker i Frankrike begås av kända brottslingar

Nästan alla terrorattacker i Frankrike har utförts av radikaliserade som redan är kända av polisen.

USA:s ambassadör hotar företag som jobbar med Nord Stream 2

USA:s ambassadör i Tyskland, Richard Grenell, har skickat varningsbrev till flera tyska företag som deltar i byggandet av gasledningen Nord Stream 2 från Ryssland.

Fascismen gör återintåg i Italien

Med sociala aktiviteter och välfärdsprogram sprungna ur en allt mer ekonomiskt ansträngd arbetar- och medelklass etablerar organisationen CasaPound sig i allt fler städer och områden i Italien. Det som gjorde dem kända, den pågående ockupationen av ett bostadshus i centrala Rom, kom att bli startskottet på en fascistisk rörelse som i dag har tiotusentals medlemmar.

Gå till arkivet