Rasmus Paludan demonstrerar genom att 'förolämpa' en Koranbok. Foto: Stillbild Youtube

Nytt islamkritiskt parti kan ta plats i danska folketinget efter valet i juni

Stram kurs, ett invandrings- och islamkritiskt parti som funnits sedan några få år kan mycket väl ta plats i det danska folketinget efter valet som skall hållas den 5 juni. Det visar opinionsundersökningar som återges av både danska och svenska medier. Inför valet leder Socialdemokraterna och partierna till vänster rent numerärt i opinionen, men eftersom den socialdemokratiska partiledaren Mette Frederiksen har visat sig mycket mer invandringskritisk än sina eventuella koalitionspartners på vänsterflanken, är regeringssituationen efter valet långt ifrån avgjord.

På självaste danska nationaldagen, den 5 juni, hålls det val till folketinget, motsvarande den svenska riksdagen. Nu tar en valrörelse vid där mycket kan hända och danska valrörelser brukar ofta vara just intensiva och fyllda av överraskningar. Mycket talar just nu för att det liberalkonservativa blocket med partiet Venstre och statsminister Lars Lökke Rasmussen i spetsen kan förlora valet. Rent numerärt har Socialdemokraterna plus övriga partier på vänsterflanken legat nära fem procentenheter över den sittande regeringens block, men mycket kan ske efter valet, eftersom Socialdemokraterna har gått det nationalistiska Dansk Folkeparti till mötes på relativt bred front och anpassat sin politik för att inte tappa ytterligare väljare. Den nationalistiska scenen i dansk politik kan mycket väl också förstärkas av ett relativt nytt parti, det islamkritiska Stram kurs.

Stram kurs på väg in i folketingsvärmen

Stram kurs grundades bara för några år sedan med advokaten Rasmus Paludan som karismatisk partiledare. Stram kurs har framför allt utmärkt sig genom att hålla manifestationer i förortsområden som är präglade av muslimska invandrare, och inte sällan har den så kallat heliga boken Koranen bränts. Dessa manifestationer har ofta lagts upp på YouTube, och just genom spektakulära manifestationer och närvaro på nätet har Stram kurs lyckats skapa sig en ökad legitimitet. De senaste opinionsmätningarna som publicerats, återgivna av både Danmarks och Sveriges Radio visar att Stram kurs med en hårsmån ligger över den magiska tvåprocentsgränsen för att ta sig in i det danska folketinget.

Vill förbjuda islam helt och repatriera alla muslimer från rot till krona

Stram kurs går dessutom längre än Dansk Folkeparti i synen på islam. Stram kurs vill helt förbjuda islam som religion i Danmark och önskar en ovillkorlig repatriering av alla muslimska invandrare och deras familjer, kanske något som Dansk Folkeparti innerst inne drömmer om men inte vågar säga öppet.

Demonstrationer för två veckor sedan gav Paludan knuffen framåt

För cirka två veckor sedan höll Rasmus Paludan och Stram kurs en demonstration i Nörrebro, en stadsdel i Köpenhamn som av en del vänsterliberala hipsters betraktas som trendig, men som också präglas av kriminalitet och en stor koncentration av muslimska invandrare. Demonstrationen som Stram kurs höll urartade såtillvida att motdemonstranterna, som till stor del bestod av islamister, gick till angrepp mot Stram kurs aktivister och polisen. Bilar brann och barrikader byggdes. Dessutom ropades det ofta ”Allahu akbar”! från de islamistiskt präglade ligisternas läger.

Händelserna i samband med denna demonstration ledde förvisso till att Rasmus Paludan och hans parti inte fick demonstrera i vissa delar av Köpenhamn, men alla medier i Danmark köade plötsligt för att intervjua honom, och opinionsmätningarna som bekräftade Stram kurs dragningskraft gjordes just efter de islamistiskt färgade motdemonstrationerna mot den danska yttrandefriheten.

Oklart läge efter valet

Det samlade vänsterblocket leder som sagt för närvarande över de borgerliga partierna, men eftersom valrörelsen nu kommer att handla om just invandringspolitik och islam i Danmark kan pendeln snabbt komma att svänga. Och även om Socialdemokraterna med partiledaren Mette Frederiksen skulle komma att bli störst är det inte alls säkert att övriga partier på vänstersidan känner sig frestade att regera tillsammans med en socialdemokrati som har blivit mer invandringskritisk. Socialdemokratin i Danmark inser nämligen att en återgång till en oansvarig migrationspolitik skulle innebära den slutgiltiga dödsstöten för dem. Därför är regeringsfrågan i Danmark efter valet den 5 juni långt ifrån klar.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

TRUTH Social – Trumps nya nätsatsning snart lanserad

🟠 UTRIKES Den förre amerikanske presidenten Donald Trump kommer under november att lansera en egen plattform bland de sociala medierna, som han säger ska kunna konkurrera med de ”liberala techjättarna”. Plattformens namn kommer att bli TRUTH Social, rapporterar bland annat den amerikanske TV-kanalen CNBC.

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

Flera snö- och köldrekord i första halvan av oktober

🟠 Energi- och logistikkrisen förvärras: Den globala energikrisen med höjda el- och bränsle­priser förvärras för var vecka. Samtidigt börjar konsekvenserna av en i praktiken kollapsad försörjningskedja göra sig gällande på allvar med tomma hyllor i allt fler butiker världen över. Indiens kollager är på väg att helt ta slut och Kina har återigen drabbats av översvämningar som ödelägger både jordbruk och industrier. Vattenmassorna har slagit ut produktionen hos nästan tio procent av Kinas kolgruvor. Ovanlig köld världen över förebådar en kall vinter.

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

Bangladesh vill bli sekulärt – ska återgå till 1972 års konstitution

🟠 UTRIKES Bangladeshs biträdande informationsminister Murad Hassan sade att ett lagändringsförslag snart kommer att läggas fram i parlamentet och sannolikt kommer att antas utan motstånd. Om beslutet blir verklighet kommer islam inte längre att vara det muslimska landets statsreligion. Islam gjordes till statsreligionen vid en konstitutionell ändring under general HM Ershads regeringstid i slutet av 80-talet. Murad Hassans utspel kom samma dag som Bangladesh drabbades av en mängd våldsamma islamistiska attacker mot hinduiska tempel.

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

Colin Powell dog med Covid-19 – var fullvaccinerad

🟠 UTRIKES Colin Powell, tidigare utrikesminister i USA, har avlidit efter sviterna av Covid-19 trots att han var fullvaccinerad. Powell blev 84 år gammal. Han var internationellt känd för att ha ljugit inför FN med påståenden om att Irak hade massförstörelsevapen vilket ledde till den amerikanska invasionen av landet – och över en miljon döda.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.