Skip to Content

Ödeshögs kommun, känt för flera historiska monument som Rökstenen och Alvastra klosterruin, har hamnat i ekonomisk kris på grund av asylinvandringen till kommunen. Foto: Facebook Infälld bild: Annicki Oscarsson (KD), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Facebook
INRIKES

Ödeshög höjer skatten: Kommunalrådet fruktar ”ökad främlingsfientlighet”

PappersupplaganNya Tider v. 46

Ödeshögs kommun i Östergötland måste höja skatten för att få budgeten att gå ihop. Orsaken är, utöver ”åldrande befolkning” och ”ökat behov av försörjningsstöd”, de demografiska förändringarna; kommunens stora asylmottagande. Nu oroar sig kommunstyrelsens ordförande för risken för ”ökad främlingsfientlighet”.

Publicerad: 15 november, 2019, 16:36

 • Svenska

Läs även

Den stora migrationsvågen 2015/2016 och den därefter omfattande asyl- och anhörig­invandringen fortsätter anstränga svenska myndigheter och kommuner. Särskilt utsatta har kommuner i utflyttningsbygder visat sig vara, där den skattebetalande svenska befolkningen flyttat ut och i stort ersatts av lågpresterande migranter från Mellanöstern, Afrika och Centralasien.

Den senaste i raden att höja skatten för att bekosta invandringen är Ödeshögs kommun i Östergötland. Från den 1 januari ska skatten höjas med en krona för varje intjänad hundralapp, 22,6 procent. Samtidigt ska man spara 11,2 miljoner de kommande tre åren.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ensomintevet

  Vilket öde för Ödeshög! … och vilken överraskning inom kommunens ledning.

 • Peter Dalin

  pensionärerna äter oss ur huset dom borde skämmas

 • Varmlandstok

  Ökad politikerfientlighet är nog att förvänta, och det är knappast av ondo.
  Svensk demokrati behöver förnyas med ny politiska partier och helt nya politiker.

  • RL, Vallentuna

   Varför gör folk i Ödeshög inte uppror ?? Storma kommunhuset och jaga ut skojarna. Inför direktdemokrati med folkomröstningar på torget.

  • Knutkalas

   tänker du på M C MP L?

 • MRhanky

  Hennes pattstorlek har inget att göra med saken

 • RollingHand

  Är detta ännu ett fall av “uppfinnaren från Sundbyberg” ?
  “Tänkte inte på det?”
  Vi är mer jordnära inte överraskade, konsekvenstänk är vanligen en enorm bristvara hos svenska politiker…

 • “Utan invandring stannar Sverige” brukar det heta…

  • Knutkalas

   utan invandring hade sverige varit ett pradis på jorden

 • Daniel F

  Borde inte Löfven, Reinfeldt osv döms för landsförräderi?

 • Knutkalas

  varför är det så bra att importera andras barn varför inte göra som i ungern ordna egna

 • Knutkalas

  DET ÄR BARA BÖRJAN

Svensken som uppfann avanti-metoden

TEKNIKUppfinnaren Sten Engwall von Scheele från Sigtuna avled den 22 september i år. Han blev känd för att ha uppfunnit avanti-metoden som används till att borra värmebrunnar för bergvärme på ett mer effektivt sätt. Han är även mannen bakom Teeghusen och Ecogrund.

Alexander Bard lämnar MED

INRIKESDen frispråkige liberalkonservative debattören lämnade Medborgerlig Samling efter att under en tid ha upplevt att MED blivit allt ängsligare. Bards kritik går bland annat ut på att hanteringen av Katerina Janouch och utvecklandet av en ekonomisk politik präglats av ängslighet.

Mali: Frankrike förlorar 13 militärer i helikopterkollision – Värsta franska förlusten på 36 år

UTRIKESTretton franska soldater som bekämpar ett långvarigt islamistuppror i Mali dödades när deras helikoptrar kolliderade under en undsättningsoperation. Olyckan inträffade när de två franska helikoptrarna, en Tigre attackhelikopter och en Cougar transporthelikopter, på låg höjd var på väg för att lyfta ut en specialstyrka på marken som hamnat i strid med tungt beväpnade jihadister. Frankrike har den senaste tiden mött allt starkare motstånd från islamist-terroristerna i Mali, något som fått Paris att börja oroa sig.

Ordkrig inför EU:s budgetbeslut – Kommissionen tonar ned avgiftshöjningarnas betydelse

ANALYSEU:s budget är en snårig historia, som växer snabbare än inflationen i takt med EU:s ökande ambitioner. Utgiftsbudgeten för EU ökar mellan 2019 och 2020 med nästan två gånger mer än inflationen. Samtidigt genomför Kommissionen en aggressiv kampanj kring bilden av medlemsländernas nytta med EU:s inre marknad. Syftet är att motivera högre medlemsavgifter. Sveriges avgift föreslås öka med 48,5 procent mellan 2018 och 2021.

Försvaret rustar upp – jägarregementet K 4 kan återupprättas

INRIKESNästa år fattas det stora Försvarsbeslut 2020. Arbetet har förberetts i flera år i Försvarsberedningen, som i våras överlämnade sin slutrapport till regeringen. Nu har även Försvarsmakten yttrat sig om rapporten. Allt pekar på att det blir en upprustning, vilket vore första gången på decennier. Bland annat föreslås Amfibieregementet i Göteborg och K 4 Arvidsjaur återetableras. Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Roger Richthoff (SD) och Mikael Jansson (AfS).

Paneldebatt om alternativmedia

Paneldiskussion om alternativmedia och dess roll i Sverige. Medverkande: Torbjörn Sassersson (Newsvoice), Jonas Nilsson (Palaestra media), Mikael Willgert (Swebbtv), Lennart Matikainen (debattör) och Vávra Suk (Nya Tider).

Dissidenten framtidens hjälte?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGMakteliten och mainstreammedias journalister tvingas efterhand till att verklighetsanpassa sin rapportering, men de kommer aldrig någonsin erkänna att Sveriges dissidenter hade rätt och de själva fel. Upprättelsen kommer istället från våra egna led, egna medier och egna nätverk.

Mördade Emilia Lundberg var prostituerad man

Emilia Lundberg, 20, som varit försvunnen i en vecka och hittades död igår, var egentligen en transsexuell man som tidigare hette Emil Lundberg och var prostituerad. Nu har en jämnårig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Inte ens polisen har velat använda sig av offrets juridiska kön i sina pressmeddelanden och blir besvärade när vi ställer frågor till dem om detta.

Gå till arkivet

Send this to a friend