Skip to Content

Ödeshögs kommun, känt för flera historiska monument som Rökstenen och Alvastra klosterruin, har hamnat i ekonomisk kris på grund av asylinvandringen till kommunen. Foto: Facebook Infälld bild: Annicki Oscarsson (KD), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Facebook
INRIKES

Ödeshög höjer skatten: Kommunalrådet fruktar ”ökad främlingsfientlighet”

PappersupplaganNya Tider v. 46

Ödeshögs kommun i Östergötland måste höja skatten för att få budgeten att gå ihop. Orsaken är, utöver ”åldrande befolkning” och ”ökat behov av försörjningsstöd”, de demografiska förändringarna; kommunens stora asylmottagande. Nu oroar sig kommunstyrelsens ordförande för risken för ”ökad främlingsfientlighet”.

Publicerad: 15 november, 2019, 16:36

 • Svenska

Läs även

Den stora migrationsvågen 2015/2016 och den därefter omfattande asyl- och anhörig­invandringen fortsätter anstränga svenska myndigheter och kommuner. Särskilt utsatta har kommuner i utflyttningsbygder visat sig vara, där den skattebetalande svenska befolkningen flyttat ut och i stort ersatts av lågpresterande migranter från Mellanöstern, Afrika och Centralasien.

Den senaste i raden att höja skatten för att bekosta invandringen är Ödeshögs kommun i Östergötland. Från den 1 januari ska skatten höjas med en krona för varje intjänad hundralapp, 22,6 procent. Samtidigt ska man spara 11,2 miljoner de kommande tre åren.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ensomintevet

  Vilket öde för Ödeshög! … och vilken överraskning inom kommunens ledning.

 • Peter Dalin

  pensionärerna äter oss ur huset dom borde skämmas

 • Varmlandstok

  Ökad politikerfientlighet är nog att förvänta, och det är knappast av ondo.
  Svensk demokrati behöver förnyas med ny politiska partier och helt nya politiker.

  • RL, Vallentuna

   Varför gör folk i Ödeshög inte uppror ?? Storma kommunhuset och jaga ut skojarna. Inför direktdemokrati med folkomröstningar på torget.

  • Knutkalas

   tänker du på M C MP L?

 • MRhanky

  Hennes pattstorlek har inget att göra med saken

 • RollingHand

  Är detta ännu ett fall av “uppfinnaren från Sundbyberg” ?
  “Tänkte inte på det?”
  Vi är mer jordnära inte överraskade, konsekvenstänk är vanligen en enorm bristvara hos svenska politiker…

 • “Utan invandring stannar Sverige” brukar det heta…

  • Knutkalas

   utan invandring hade sverige varit ett pradis på jorden

 • Daniel F

  Borde inte Löfven, Reinfeldt osv döms för landsförräderi?

 • Knutkalas

  varför är det så bra att importera andras barn varför inte göra som i ungern ordna egna

 • Knutkalas

  DET ÄR BARA BÖRJAN

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

Smittskyddsläkaren till Nya Tider: ”Nu gäller det rädde sig den som kan”

INRIKESNya Tider har talat med två läkare som har lång erfarenhet av svensk sjukvård och som båda är kritiska till svenska myndigheters hantering av coronaviruset och smittspridningen. Sten Forsman, som har arbetat som både allmänläkare och forskningschef, menar att Sveriges beredskap inför en epidemi är katastrofal. Jan Stillström, som har arbetat med smittskydd och som upphandlingskonsult för Stockholms län, uppmanar landets alla äldre att helt hålla sig hemma och i möjligaste mån undvika all kontakt med and­ra personer, som kan bära smittan utan att visa symptom.

Regeringen flyger hem utlandsfödda och lämnar svenskar strandade

INRIKESDen 19 mars flögs hundratals svenska medborgare med statligt chartrade plan till Sverige från Marocko, där många av resenärerna sannolikt också har sina rötter. Transporten sticker ut, då många svenskar på grund av coronaviruset sitter strandade på olika platser i världen, utan att få någon hjälp från den svenska staten. En av dessa är Rasmus, som tillsammans med sin fru har blivit kvar i Peru, efter att landet stängt ner sina gränser med ett dygns varsel.

477 döda i Sverige – Yngsta patienten i intensivvård ett spädbarn

INRIKESDe senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten visar att Sverige snart når 500 döda, med ett bekräftat antal döda på 477 totalt. Samtidigt erkänner man att siffrorna släpar efter betydligt och att det verkliga antalet döda är högre. Antalet smittade av SARS-CoV-2 fortsätter även det att öka och man har nu bekräftat 7 206 fall totalt. Den yngsta patienten som får intensivvård är ett spädbarn.

I USA har coronaviruset nu skördat fler dödsoffer än 9/11

USADen 1 april passerade USA 200 000 coronasmittade, vilket gör landet till det mest drabbade i världen. Den 30 mars passerade dödstalet 2 996, vilket är antalet döda i terrorattacken den 11 september 2001. Militären ställer upp fältsjukhus och i New York har ett sjukhusskepp från den amerikanska flottan placerats för att avlasta stadens sjukhus. Samtidigt har frivilliga börjat sy skyddsmasker, då sådana inte har levererats i den omfattning som krävs.

Vårens ankomst – bokstavligt talat ett ljus i mörkret

HEMMAGlad såsom fågeln i morgonstunden helsar jag våren i friska naturn, lärkan mig ropar och trasten i lunden, ärlan på åkern och orren i fur’n. Se hur de silfrade bäckarna små, hoppa och slå, hoppa och slå vänliga armar kring tufvor och stenar, se hur det spritter i buskar och grenar af lif och af dans, af lif och af dans i den herrliga vårsolens glans! – Vårsång, av Herman Sätherberg

Arabiska killar hostar svenskar i ansiktet – påstår att de har corona

INRIKESPolisregion Ös, där både Södermanlands, Östergötlands samt Jönköpings län ingår har under den senaste veckan drabbats av kringdrivande smågäng av invandrarungdomar som hostar framför allt etniska svenskar i ansiktet och skämtar om att de bär på coronavirus. Nu går polisen i Region Öst ut och varnar allmänheten för liknande hostattacker från ungdomsgäng och uppmanar alla som utsätts att anmäla händelserna som brott.

Hyllad vänsterextremist dömd i knark- och bombhärva

INRIKESI september förra året spärrade polisen av ett område i Landala i Göteborg sedan de påträffat kraftiga sprängladdningar vid ett tillslag mot två vänsterextremister. En av dem visade sig vara Hannes Westberg, den vänsteraktivist som blev rikskänd efter att ha blivit skjuten av polisen under upploppen i Göteborg. Nu har de båda männen dömts till långa fängelsestraff.

Gå till arkivet

Send this to a friend