Skip to Content

Ödeshögs kommun, känt för flera historiska monument som Rökstenen och Alvastra klosterruin, har hamnat i ekonomisk kris på grund av asylinvandringen till kommunen. Foto: Facebook Infälld bild: Annicki Oscarsson (KD), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Facebook
INRIKES

Ödeshög höjer skatten: Kommunalrådet fruktar ”ökad främlingsfientlighet”

PappersupplaganNya Tider v. 46

Ödeshögs kommun i Östergötland måste höja skatten för att få budgeten att gå ihop. Orsaken är, utöver ”åldrande befolkning” och ”ökat behov av försörjningsstöd”, de demografiska förändringarna; kommunens stora asylmottagande. Nu oroar sig kommunstyrelsens ordförande för risken för ”ökad främlingsfientlighet”.

Publicerad: 15 november, 2019, 16:36

 • Svenska

Läs även

Den stora migrationsvågen 2015/2016 och den därefter omfattande asyl- och anhörig­invandringen fortsätter anstränga svenska myndigheter och kommuner. Särskilt utsatta har kommuner i utflyttningsbygder visat sig vara, där den skattebetalande svenska befolkningen flyttat ut och i stort ersatts av lågpresterande migranter från Mellanöstern, Afrika och Centralasien.

Den senaste i raden att höja skatten för att bekosta invandringen är Ödeshögs kommun i Östergötland. Från den 1 januari ska skatten höjas med en krona för varje intjänad hundralapp, 22,6 procent. Samtidigt ska man spara 11,2 miljoner de kommande tre åren.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • ensomintevet

  Vilket öde för Ödeshög! … och vilken överraskning inom kommunens ledning.

 • Peter Dalin

  pensionärerna äter oss ur huset dom borde skämmas

 • Varmlandstok

  Ökad politikerfientlighet är nog att förvänta, och det är knappast av ondo.
  Svensk demokrati behöver förnyas med ny politiska partier och helt nya politiker.

  • RL, Vallentuna

   Varför gör folk i Ödeshög inte uppror ?? Storma kommunhuset och jaga ut skojarna. Inför direktdemokrati med folkomröstningar på torget.

  • Knutkalas

   tänker du på M C MP L?

 • MRhanky

  Hennes pattstorlek har inget att göra med saken

 • RollingHand

  Är detta ännu ett fall av ”uppfinnaren från Sundbyberg” ?
  ”Tänkte inte på det?”
  Vi är mer jordnära inte överraskade, konsekvenstänk är vanligen en enorm bristvara hos svenska politiker…

 • ”Utan invandring stannar Sverige” brukar det heta…

  • Knutkalas

   utan invandring hade sverige varit ett pradis på jorden

 • Daniel F

  Borde inte Löfven, Reinfeldt osv döms för landsförräderi?

 • Knutkalas

  varför är det så bra att importera andras barn varför inte göra som i ungern ordna egna

 • Knutkalas

  DET ÄR BARA BÖRJAN

Demonstration i Malmö – polisen ”upplöste” den på pappret

INRIKES Under torsdagskvällen genomfördes en antirasistisk demonstration i Malmö. Officiellt mot amerikanskt polisvåld, men i praktiken var det en anti-vit tillställning där vita människor skulle lära sig att känna skuld och skam för att de var vita. Deltagarna, som enligt Facebook skulle bli 3 000, blev till slut ungefär 1 500, varav majoriteten var unga kvinnor. De samlades vid hundrastplatsen i Ribersborg innan man, trots att demonstrationen enligt polisen var ”upplöst”, fortsatte in genom centrala Malmö.

Nya Tider avslöjade Pisa-bluffen redan i december

En aktuell debatt har blossat upp sedan Expressen säger sig ha ”avslöjat” att Sverige riggade sitt resultat i Pisa genom selektivt urval. I själva verket kopierar de vad Nya Tider skrev om redan i december.

Från tvång till frivillighet – Nya Tider granskar den radikala omläggningen av Sveriges pandemiberedskap

INRIKESFolkhälsomyndigheten bildades 2014 och tog över ansvaret för pandemihantering från Socialstyrelsen. I stort sett hela den genomarbetade pandemiplan som Socialstyrelsen haft skrotades. Istället för olika åtgärder från samhällsapparaten, förflyttades ansvaret till individen. Nya Tiders granskning visar att Sveriges reaktion på Covid-19 hade kunnat se radikalt annorlunda ut med den tidigare planen. Kjell Asplund, tidigare generaldirektör och nuvarande ordförande på Socialstyrelsen, bekräftar att det skett ett skifte i synen på individens ansvar.

Antirasistisk demonstration mitt i coronadrabbade Stockholm

INRIKESUnder eftermiddagen på onsdag samlades mellan 1 000 och 2 000 demonstranter för att protestera mot ”rasism” och amerikanskt polisvåld på Sergels torg i det coronadrabbade Stockholm. Tilltaget upprör sjukhuspersonal som kämpar med att rädda Covid-19-smittades liv när tusentals samlas och bryter mot föreskrifterna som finns. En kvinnlig polis valde ställa sig på ett knä – symbolen som används av vita för att värdegrundssignalera att de är undergivna och känner så kallad ”vit skuld”.

Äldreforskare om oförändrade rekommendationer för 70-plussare: ”En käftsmäll!”

INRIKESDen 26 maj kom beskedet från Folkhälsomyndig­heten att rekommendationerna för personer över 70 år som infördes på grund av coronaviruset förblir oförändrade på obestämd tid. Många 70-plussare och deras anhöriga hade hoppats på att åldersgränsen för hemisolering skulle höjas med några år. Ingmar Skoog, professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, kal­lar beskedet om de bibehållna rekommendationerna för en käftsmäll för 70-plussarna.

Svensk Handel kräver att plastpåseskatten tas bort

INRIKESNaturvårdsverkets rapport visar att svenskarnas plastpåseanvändning redan år 2017 låg under EU:s mål, stick i stäv med vad som påstods i debatten. Svensk Handel kräver nu att regeringen river upp skatten omedelbart.

Migrationsverket till kommunerna: Ni ska ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå ska uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet ska vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Italiens Sverigeambassadör ger Tegnell en känga

INRIKESFolkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell har i en radiointervju hävdat att Italien har sämre resurser att skydda äldre mot Covid-19. Nu svarar Italiens Sverigeambassadör Mario Cospito och hänvisar till att Sveriges sjukvård ligger långt efter Italiens i internationella jämförelser. Han menar även att Italien lyckats bättre i sin strategi, då allt färre dör av smittan varje dag, medan Sverige under maj haft högst dödligt i Covid-19 i världen.

Gå till arkivet

Send this to a friend