Skip to Content

Debatten om invandringen anordnad av tidningen Dagen den 15 september sändes bland annat på Facebook. Många oförenliga ståndpunkter lyftes fram. Stillbild: Dagen
INRIKES

Oförenliga positioner i kristen invandringsdebatt

PappersupplaganNya Tider v. 40

Tidningen Dagen ordnade en debatt om flyktingfrågan som de sände via sin hemsida och TV-kanalen TBN Nordic den 15 september. Meningsutbytet var starkt strukturerat och styrt av två moderatorer, och gav en god överblick över den mängd av argument och resonemang som bildar samtidens debatt om migration, speciellt bland kristna. De svåraste frågorna undveks dock helt.

Publicerad: 1 oktober, 2020, 14:18

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Axel W. Karlsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  En viktig punkt berördes som löd, “…skickar hem mer pengar till sina ursprungsländer än vad de rika länderna ger i bistånd.”Det hade naturligtvis varit bättre att “flyktingarna” stannat kvar i sina hemländer och att på så sätt öka biståndet till nivå med ett återuppbyggande? Vi bör komma ihåg att Sverige är inte det enda land som ger bistånd? Det är det samlade biståndet som ger förutsättningarna för de utsatta länderna. Det där med att “Sverige är ett rikt land” och “vi har råd” har vi hört till leda. Nog stämde det en gång i tiden, men då får vi gå tillbaka 50 år? Alltså, före den massinvandring som skett sedan dess. Under den här tiden har vi sett hur den svenska välfärden skalats av undan för undan och idag har vi över 300 000 fattigpensionärer. För varje år läggs än fler pensionärer till den gruppen. Brottsligheten stiger i en snabbare takt där åldringsrån, misshandel blivit ett alldagligt inslag i den svenska stadsbilden. Svenska kyrkan har vigt sin agenda till, invandring, klimat, sist men inte minst – hbtq. Våra äldreboenden har blivit “dödskliniker” där ingen nåd ges, utan palliativ vård är numer den vanliga behandlingsmetoden. Nej! Svenska kyrkan står inte på de svagaste sida – åtminstone inte svenskars.

 • begood

  Kristna idag är medskyldigt korrupta som andra inslag i samhället. Kristna blev tidigt infiltrerade
  av olika läror utan att ens veta om det. Precis som kultur-marxismen idag kom smygvägen in i
  institutioner och samhällsliv, har kristna värderingar fått stryka på foten av samma anledning.

 • m.sant

  Bananmonarkin sverige är ett humanitärt skräckvälde.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Nybyggda lägenheter skall gå till bidragstagare – svenskar skall betala

INRIKESKommunstyrelsen i Malmö har beslutat om att var femte nybyggd hyresrätt i staden skall öronmärkas för personer med försörjningsstöd eller gå direkt till bostadssociala insatser. Resultatet väntas bli mer invandrare i nybyggda områden vilket antas främja integrationen.

Gå till arkivet

Send this to a friend