och fägring.

Ökar rasismen? Och i så fall varför?

Det är inte ovanligt med rubriker som basunerar ut att ”rasismen ökar”. Ofta stöder man sig på det faktum att fler blir dömda enligt lagen om hets mot folkgrupp. Men denna lag har hela tiden utvidgats och allt större resurser satsas på att förfölja pensionärer som skriver något upprört på sociala medier. Inte undra på att fler blir dömda. Men även en ökande motvilja mot mångkulturen kan noteras, i synnerhet hos kvinnor.

Allt fler döms för brott mot lagen om hets mot folkgrupp (HMF). ”Främlingsfientliga hatbrott – ett växande problem”, skriver Forum för levande historia, och citerar en rapport från Brottsförebyggande rådet (BRÅ). Den senaste statistiken från BRÅ pub­licerades förra året och visar en ökning för anmälda brott med ”hatbrottsmotiv” på 29 procent på fem år.

Varför ökar då anmälningarna? En stor del av anmälningarna kommer från en ensam person, den misslyckade före detta polisen Tomas Åberg som kallar sig Näthatsgranskaren. Den 30 mars 2019 skrev Aftonbladet att Näthatsgranskaren ”har anmält 1000 svenskar för näthat”. Aftonbladet hade nominerat Åberg till ”Årets hjälte”, en nominering som hastigt drogs tillbaka efter att Nya Tider avslöjat att Åberg plågat ihjäl sina djur och sedan hållit sig utomlands tills preskriptionstiden för brottet gått ut (se NyT v.11/2018).

Vi har vid flera tillfällen granskat Näthatsgranskaren och kunnat konstatera att angiveriverksamheten tills alldeles nyligen var helt finansierad via skattesedeln. Åberg hade då fått ut 2,1 miljoner kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF (se NyT v.42/2019).

Måltavlan för anmälningarna är ofta arga människor som uttrycker sig oförsiktigt i sociala medier angående till exempel rån eller våldtäkter. Nya Tider har flera gånger haft anledning att rapportera om åldringar som bötfälls för att ha skrivit arga inlägg om invandrade brottslingar, och då uttryckt sig i generella termer om en folkgrupp eller religion.

Den som följer Nya Tider vet också att polisen satsar extra hårt på just ”hatbrott”. Man har till och med en speciell hatbrottsgrupp inom polisen som specialiserar sig på detta. Allt efter politiska direktiv som tvingar polisen att prioritera dessa brott, samtidigt som våldtäktsanmälningar läggs på hög i brist på resurser. Det är självklart också en anledning till att antalet dömda för hatbrott ökar.

En tredje anledning till att fler blir dömda för HMF är att man hela tiden flyttar gränserna för vad som är straffbart. Tage Erlander sade 1965, angående de raskravaller som då skakade USA: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”. Detta uttalande hade i dag gett den socialdemokratiske landsfadern om inte fängelse så i alla fall dryga böter.

I NyT v.3/2020 rapporterade vi om att regeringen tillsatt en utredning som skulle se om det gick att förbjuda Tyrrunan, eftersom det är Nordiska motståndsrörelsens symbol. Utredarna kom fram till att det skulle vara för komplicerat att ändra lagen, men menar att den befintliga HMF-lagen ändå kan vara tillräcklig, eftersom vad som är olagligt är en bedömning som varierar över tid:

”Bedömningen av en symbol, såsom tyrrunan, kan även förändras med tiden eftersom bedömningen skall göras utifrån rådande värderingar i samhället.” Det som är lagligt i dag kan alltså vara brottsligt i morgon. Och vem är det som avgör ”rådande värderingar”? Jo, det är den som skriker högst. I dag är det en klick politiskt korrekta kändisar och politiker som med system­media som megafon kan ge sken av att vissa värderingar råder i samhället, trots att de knappast är representativa för majoriteten av befolkningen.

Men mycket tyder på att det faktiska missnöjet med mångkulturen ökar, och inte bara det mest uppenbara att Sverigedemokraterna får allt fler sympatisörer. I januari 2018 publicerade Forum för levande historia en rapport som man låtit Novus göra, och som visar att nästan hälften av de tillfrågade tror att rasismen kommer att öka något eller mycket det kommande året. Detta var alltså när erfarenheterna från migranttsunamin 2015/2016 börjat sjunka in och vi kunde se en markant ökning i sexualbrott.

För två år sedan publicerade också högskolan i Gävle en Mångfaldsbarometer, där man kunde konstatera att det främst är kvinnor som blivit ”negativt inställda till mångfald”. Det var de mest negativa siffrorna som skolan fått fram sedan man började mäta år 2005.

Det finns alltså fog för att säga att befolkningens attityd till mångkultur och invandring blir allt mer negativ, och det är i det ljuset man ska se politikernas och myndigheternas ansträngningar att tysta uttryck för detta.

Veckans debattör, den brittiska konservativa förgrundsgestalten Gregory Lauder-Frost, tar upp en rad åsikter som jag inte tänker ge mig i kast med att värdera eller bemöta här, men han nämner en intressant aspekt som jag skulle vilja spinna vidare på: jämlikhet. Vi har haft ett huvudbry om hur vi ska översätta det engelska ordet ”equality”. Det saknar en exakt översättning och motsvarar i svenskan en blandning av begreppen ”jämlikhet” och ”vi är alla lika”. Det representerar en skala från att alla ska vara lika inför lagen, ha rätt till utbildning utan att behöva vara födda i en aristokratisk familj etc (jämlikhet), till uppfattningen att alla är lika, det vill säga att alla föds som oskrivna blad och skillnader mellan kön och etniska grupper vad gäller prestationer och positioner i samhället bara beror på att de möts av ett diskriminerande system. Som jag förstår texten så vänder sig Lauder-Frost mot tanken att vi alla i grunden är lika.

Tanken på att alla av samhället ska behandlas lika, oavsett vilken familj eller social status man föds in i, är tilltalande. Det var också det som antirasister från början ville; att hudfärg inte skulle inverka på om någon till exempel blev anställd, utan bara individens kompetens. Vänstern har dock omtolkat jämlikhet till ”alla är lika”. Och om alla är lika så borde arbetsplatser, företagsstyrelser etc exakt spegla sammansättningen av befolkningen. När det visar sig att det inte är så, så beror på en ”rasistisk struktur”, enligt denna logik. Vänstern vill då kvotera för att uppnå ett ”jämlikt utfall”. Man ställer alltså hela tanken med jämställdhet på huvudet och kvoterar in personer med sämre kompetens men med ”rätt” hudfärg. Det är rasism om något.

Vi har alltså i dag ett samhälle som är allt mer rasistiskt mot alla som inte tillhör en omhuldad etnisk eller sexuell minoritet, samtidigt som polisen gör allt för att stoppa befolkningen från att uttrycka missnöje med detta. Men missnöjet ökar snabbt, och i längden går folkviljan aldrig att hålla tillbaka.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Torsdagen den 21 oktober sköts 19-årige gangsterrapparen Nils Einar Grönberg, bättre känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl på öppen gata i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift dödades han med ett flertal skott i bröstet och huvudet – en ren avrättning av den sort som blir allt vanligare i kriminella miljöer.

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

På väg mot en dystopi: IT-bolag vill söka igenom dina privata filer

🟠 Apple har fått backa och meddelar att man avvaktar med att söka igenom användarnas filer och krypterade chattar i jakt på barnporr. Kritikstormen som blåst upp mot företaget blev för stor och Apples argument för genomskinligt. Det är dock tydligt att tanken på att snoka i användarnas privata bilder finns kvar. Det är viktigt att inte tillåta kontrollsamhället ta detta kliv framåt. Den som tror att det skulle sluta där begår ett stort misstag.

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

(S)taten omyndigförklarar föräldrar alltmer – för att föräldrar tillåtit det i årtionden

🟠 OPINION: Susanne Nyman Furugård Många har reagerat emot att Folkhälsomyndigheten nu tillåter att barn från tolv års ålder injiceras med de experimentella covidsprutorna utan föräldrarnas samtycke. Men få har upprörts över det nya S-förslaget om att barn från två års ålder automatiskt ska skrivas in i förskolan utan föräldrarnas samtycke. Tystnaden i det senare fallet beror på att de flesta föräldrar sedan länge har accepterat en familjepolitik som går ut på att de ska lämna ifrån sig makten över och ansvaret för sina barn från cirka ett års ålder. Detta har banat väg för de senaste två framryckningarna mot ett totalt omyndigförklarande av alla föräldrar.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.