”Einár” Grönberg – offer eller förövare? Själv poserade han gärna med vapen och hyllade en kriminell livsstil. Var det människor som han inspirerat som blev hans död? Foto: Polisen

Om Einárs död och hur Sverige blivit mer som USA

Torsdagen den 21 oktober sköts 19-årige gangsterrapparen Nils Einar Grönberg, bättre känd under sitt artistnamn Einár, ihjäl på öppen gata i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Enligt uppgift dödades han med ett flertal skott i bröstet och huvudet – en ren avrättning av den sort som blir allt vanligare i kriminella miljöer.

Einár var själv djupt insyltad i dessa miljöer och dömd för ett flertal brott. Det ryktas om att han var inblandad i mordet på en annan gangsterrappares lillebror och att han kort före mordet varit inblandad i ett knivslagsmål på en krog i Stockholm. När han sköts befann han sig i sällskap med två andra rappare, båda dömda för grova brott. En ung människas död är alltid tragisk, men det kan konstateras att gängvåldet denna gång inte drabbade en oskyldig förbipasserande eller ens någon som bara valt fel sällskap, utan någon som aktivt gett sig in i den kriminella världen och dessutom hyllat den.

Trots detta säger mordet på Einár mer än man skulle vilja om dagens Sverige. Och inte bara om det uppenbara, gängvåldet, utan om det svenska etablissemanget och det vanvettiga samhällsexperiment som heter massinvandring och mångkultur.

Inte bara Einár utan även andra gangsterrappare hyllas av kulturetablissemanget och tilldelas fina priser. I mars 2020 vann Einár P3 Guld-priset för ”årets låt” i statsradion. Året efter vann gangsterrapparen Yasin i kategorin ”årets artist”. Yasin satt då häktad för förberedelse till människorov i samband med rättegången mot Vårbynätverket – och den som skulle ha kidnappats var just Einár.

Kort senare blev Einár kidnappad av andra personer inom Vårbynätverket, bland andra gangsterrapparen Haval som också han hyllats av statsradion. De klädde av honom, satte på honom kvinnounderkläder och peruk, tog förnedrande fotografier när de misshandlade honom och spred bilderna på nätet. De stal även hans Rolexklocka.

Ifall vi går tillbaka till 1980-talet fanns dessa problem redan i USA. Gangsterrap-gruppen N.W.A. (Niggers With Attitudes) släppte 1988 albumet Straight Outta Compton där låtarna kretsade kring gängkriminalitet i stadsdelen Compton i Los Angeles. Det var genombrottet för så kallad gangsterrap. Albumet hyllades av delar av det amerikanska kulturetablissemanget, särskilt låten ”Fuck tha Police”. Diverse kulturnissar skyllde på att de så kallade artisterna ”bara skildrade sin vardag” när de rappade beundrande om hur tufft och häftigt det är att vara kriminell gängmedlem.

I Sverige under samma tid kunde det fortfarande skojas om detta. Redan då fanns en alltmer utbredd gängkriminalitet i invandrarområdena, men ingen (utom ett fåtal nationalister som ingen lyssnade på) trodde att det kunde bli som i USA. I humorprogrammet Percy tårar drev man hejdlöst med gangsterrappen och vad som egentligen var ”Sveriges Compton” – kanske Limhamn där ”artisterna” rappade om problem som att bli utsatt för en drive-by där gärningsmännen kastat dynga från en flakmoped.

Idag kan det inte längre skojas på samma sätt. De ”utsatta områdena” är förvisso inte lika våldsamma som Compton ännu, men nio skjutningar enbart i Tensta-Rinkeby tidigare i år är inget skämt.

En tolvårig flicka som skjuts till döds i en drive-by i Norsborg är inget skämt. Tre personer dömdes för grovt vapenbrott efter att ha poserat med det vapen som dödade flickan i en musikvideo.

Två små barn som skottskadas på en lekplats i Flemingsberg är inget skämt. En rapartist och en annan man sitter häktade.
Och detta är bara de fall man snabbt kan söka fram där oskyldiga har drabbats av våldet och rapartister varit direkt inblandade. Hur många som dödas och skadas av förortsgangsters som lyssnar på och inspireras av musiken är det ingen som vet.

En 19-årings död är som sagt alltid tragisk. Men när det gäller sådana som Einár är det främst för vad de hade kunnat bli ifall de vuxit upp i ett annat samhälle eller gjort andra val i livet. Det är svårt att känna något större medlidande med någon som hyllar det kriminella livet och själva sprider texter som denna där han skryter om att langa knark och beställa mord från en torped:

Vissa kallar mig artist, andra kallar mig för kran [knarklangare]
Sen det avundsjuka horor som vill se mig i en grav
Så jag laddar tabben [pistolen], jag ska knulla dem tillbaks [skjuta dem]
Bror, jag sitter på ett möte med en fuckin’ psykopat
Bror, vi diskuterar summor, han ska fuckin’ bli betald
För att dyka upp och spreja med ett fuckin’ automat, ah

Einár var en av ytterst få svenskar i den värld han skildrade, och i sina musikvideos syns han hela tiden omgiven nästan uteslutande av icke-vita invandrare. Han pratade utpräglad förortssvenska – ingen hade gissat att han var svensk om de inte sett utan bara hört honom. Utan att egentligen skoja kan man nästan påstå att han ”identifierade sig som icke-vit”.

Hade han blivit kriminell ifall han vuxit upp i ett samhälle med färre invandrare och där han inte fått lära sig att förakta sitt eget folk? Kanske, men knappast lika grovt belastad. Framför allt hade han aldrig fått chansen att dra in andra i samma livsstil.

Rappare poserar i ”musikvideo” med det vapen som dödade tolvåriga Adriana i en drive-by. Varför hyllar statsmedia dessa så kallade artister? Foto: Polisen

 

De flesta av Einárs fans är ännu yngre än han själv, och det råder knappast något tvivel om att en del av dem lockas in i kriminalitet av hans låtar. Att man kan råka illa ut är inget som avskräcker särskilt många unga män ifall det våldsamma livet framhålls som ballt, häftigt och ger respekt – och den respekten tillhandahåller statsradion och resten av kulturetablissemanget villigt. Medan kriminella svenska grupperingar, möjligtvis med undantag för MC-gäng, nästan alltid beskrivs som föraktade ”losers” av statsmedierna, har gangsterrappen och den värld den skildrar fått ett romantiskt skimmer över sig.

Som någon skriver på nätforumet Flashback efter Einárs död: ”Han var en av de största inspiratörerna av degeneration för våra yngre svenska generationer.” Men han blev det inte av sig själv, och hade aldrig blivit det om han inte vuxit upp i ett redan degenererat samhälle.

Nu har vi alltså mediehyllade ”artister” som kidnappar och skjuter ihjäl varandra. Även det hade man i USA redan på 1980-talet. Politikerna har sedan dess ansträngt sig för att göra Sverige mer likt USA. Där USA hade svarta och bruna ghetton präglade av fattigdom, utanförskap och kriminalitet, har även Sverige idag svarta och bruna ghetton präglade av fattigdom, utanförskap och kriminalitet.

Det sägs ibland att definitionen av dårskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat. Att se på andras misstag och bestämma sig för att upprepa dem med inställningen att ”det går säkert bättre hos oss” är knappast klokare.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

🟠 KRÖNIKA Sedan ett år tillbaka går jag inte längre ur bilen när jag och min fru är och handlar. Jag står helt enkelt inte ut med att konfronteras med medmänniskor som agerar som programmerade robotar och beter sig som svin mot varandra. Min fru, som är av hårdare virke än jag, får sköta vandringen mellan gångarna i mataffären och ställa sig i köerna och ta konfrontationerna.

Risken för ett hett krig med Kina ökar

Risken för ett hett krig med Kina ökar

🟠 OPINION: Magnus Stenlund I en lång men högintressant analys i globalisttidningen Foreign Affairs den 19 oktober diskuteras vilka felsteg USA har begått som lett fram till dagens situation – ett nytt kallt krig med den extremt auktoritära diktaturen Kina, som hotar dess ledarhegemoni i världen på alla plan. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund, som menar att det är uppenbart att det bara är en tidsfråga innan det är Kina som får överhanden över USA och världen.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

De globala koldioxidutsläppen har varit oförändrade i ett decennium visar nya data

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Samtidigt som Greta och världsledarna möts i Glasgow för att rädda världen visar en ny rapport att de globala koldioxidutsläppen (CO2) från fossila bränslen och cement har stigit med 4,9 procent i år, enligt nya beräkningar, efter en Covid-relaterad dipp på 5,4 procent 2020, men att man enligt en ny beräkningsmetod funnit att utsläppen har varit i princip oförändrade de senaste decenniet.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.