Skip to Content

Övre raden, tillträdande ministrar: Från vänster: Amanda Lind, Anders Ygeman, Hans Dahlgren, Jennie Nilsson, Matilda Ernkrans, Åsa Lindhagen. Nedre raden, avgående ministrar: Alice Bah Kuhnke, Gustav Fridolin, Heléne Fritzon, Karolina Skog, Sven-Erik Bucht
INRIKES

Omplaceringarna i regeringen

PappersupplaganNya Tider v. 05

Nya Tider har gått igenom Löfvens januariregering, som bland annat innehåller en digitaliseringsminister som behövde avgå efter IT-skandalen på Transportstyrelsen, en minister för högre studier och forskning som själv saknar akademisk examen, en kulturminister som började sitt ämbete med att hylla Mehmet Kaplan, och en jämställdhetsminister som hjälpt till att husera illegala invandrare med hjälp av skattepengar. Totalt är det sex nya ministrar, medan fem gamla försvinner.

Publicerad: 28 januari, 2019, 15:25

 • Svenska

Läs även

Fredagen den 18 januari går troligen till historien som dagen då Alliansen drog sin sista suck i och med att Centern och Liberalerna röstade för Stefan Löfven som statsminister. Trots att L, C, S och MP bara lyckades få ihop 115 Ja-röster utav riksdagens 349 röster, gick förslaget igenom, eftersom det i en statsminister­omröstning behöver vara en absolut majoritet som röstar nej (det vill säga 175 Nej). Nu blev det 153 Nej-röster medan 77 avstod. Detta eftersom Vänstern till slut valde att släppa fram Löfven och tryckte på gul knapp.

Tre dagar senare på måndagen den 21, och 134 dagar efter valet, presenterade Löfven sin nya regering i samband med den traditionsenliga regeringsförklaringen. I hans nya kabinett återfinns flertalet ministrar från föregående regering, men även nya ansikten finns med, medan några tidigare ministrar lämnar.

De tillkommer

Regeringen, som bildas av Socialdemokraterna och Miljöpartiet med stöd av Liberalerna och Centern, fortsätter på samma spår som tidigare, med några smärre rockader och utbyten.

Sex nya namn syns bland ministrarna. Mest uppmärksamhet har kanske Anders Ygemans (S) återkomst fått: Delvis för att han nu får ansvaret som digitaliseringsminister, trots att han fick avgå från förra regeringen i efterdyningarna av IT-skandalen på Transportstyrelsen. Ygeman får nu ansvaret för bland annat delar av landets IT-säkerhet. Att Ygeman nu åter är aktuell för en ministerpost bygger på Liberalernas stöd till Löfven, vilket är ironiskt då Jan Björklund varit en av de hårdaste rösterna för att Ygeman skulle avgå.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Sara Thorsson

  MP, muslimpartiet borde lyssna på denna man:
  https://www.youtube.com/watch?v=YpGZdtfngsk

 • Sara Thorsson

  Om 2019 ska bli året då vi kan ändra svensk politik så måste vi stå enade.
  1. Alla som läser Nya tider, gå in och kommentera på ”Berts Värld”. Sprid Nya tider!
  2. Gå in på ”svensk webbtelevision” och sprid Nya Tider.
  3. Gå in på ”Henrik Jönsson” och sprid Nya Tider
  4. Gå in på ”Lennart Matikainen
  5. Gå in på ”Björn Björkqvist”
  6. Gå in på ”Ingrid och maria”.

 • Sara Thorsson

  Löfvens januariregering;
  innehåller en digitaliseringsminister som behövde avgå efter IT-skandalen på Transportstyrelsen, en minister för högre studier och forskning som själv saknar akademisk examen, en kulturminister som började sitt ämbete med att hylla Mehmet Kaplan, och en jämställdhetsminister som hjälpt till att husera illegala invandrare med hjälp av skattepengar.
  Bra jobbat! Efter en evighet att ens få en ny regering!
  Sverige- Världens nya Bananmonarki!

 • Sara Thorsson

  REPATRIERING kommer bli årets svenska ord 2019. Rösta!

 • Dacke

  En sammanfattning av den nya regeringen ser ut att bli, “en blind, leder en blind”. Eller om man så vill att, okunskapen fortsätter dominera den socialdemokratiska politiken. Antagligen har Stefan Löfven omsorgsfullt valt ut personer som med all säkerhet blir nickedockor i Löfvens kabinett. På så sätt framstår Löfven som den kloke i församlingen och där tolereras endast ja-sägare.
  Löfvens målsättning synes vara solklar och det är att snabba på det svenska förfallet för att bättre passa in i det globalistiska EU. Det första målet är att luckra upp nationalstaten Sverige och det gör man bäst i att importera folk som ligger så långt ifrån ett industriellt samhälle som möjligt. Det finns varken bostäder, eller arbeten som de kan utföra i vårt land, såvida inte klockan dras 150 år tillbaka. Det är just den nivån som utstakades av oligarkerna för drygt 70 år sedan då FN bildades, sedan kom uppföljningar för att påskynda utvecklingen med Bilderberg, WWF, Romklubben, Trilaterala kommissionen vars mål är en förslavad värld, samt stoppa fattiga länder utvecklas. Det har varit många sätt att göra det under resans gång, men det effektivaste vapnet är lögnen om att CO2 driver upp den globala temp. till allt högre nivåer. De har skrämt upp människor till att få “klimatångest” låt vara att det bara är “svagsinta” som får det, eller som Stefan Löfven, som säger vad han blivit tillsagd av Bilderberggruppen.

 • erik eriksson

  va det nödvändigt att ta bort min kommentar

”Koranen skall brinna i Rosengård!”

INRIKESRasmus Paludan, partiledare för det danska invandringskritiska partiet Stram kurs, har meddelat att han tillsammans med den kontroversiella svenska konstnären Dan Park kommer hålla ett torgmöte i invandrarghettot Rosengård framför en moské och där bränna koranen.

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Taxidådet i Borlänge en hämnd för anmälan om sextrakasserier

INRIKESEn somalisk taxichaufför sitter häktad efter en vansinneskörning i Borlänge, där han medvetet körde på fem personer. Brottsrubriceringen är ett försök till mord samt fyra fall av grov misshandel. Somaliern är sedan tidigare dömd för våld mot tjänsteman på ett socialkontor, då han inte fick igenom sin vilja angående bidrag.

Mördare fritagen under permission från ungdomsvård

INRIKESDen 8 januari 2018 sköt den då 16-årige somaliern Abdirizak Abdimalek Osman ihjäl en 24-årig afrikansk man på en pizzeria i Rinkeby. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård, men fritogs den 21 juli i år under en permission. Den ansvariga myndighetens presschef medger i ett samtal med Nya Tider att en felbedömning uppenbarligen gjordes då man beviljade permission.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Gå till arkivet

Send this to a friend