Skip to Content

Danmark håller gränsen stängd mot den ”svenska smittan”, och med det menas inte bara Covid-19. Foto: Nya Tider
OPINION: KATERINA JANOUCH

Omvärlden är mer rädd för svenska smittan än för Covid-19

PappersupplaganNya Tider v. 26

Sverige behandlas som pestsmittat inte bara på grund av den ofantligt större spridningen av Covid-19, utan även på grund av alla samhällssjukdomar som grasserar: kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet etc. Veckans debattör, Katerina Janouch, menar att ”den svenska smittan” av grannländerna faktiskt uppfattas som ännu värre än coronaviruset.

Publicerad: 24 juni, 2020, 15:54

 • Svenska

Läs även

De senaste veckorna har den negativa samhällsutvecklingen eskalerat ytterligare och blottlagt djupa revor i en redan hårt prövad nation. Sverige, ett tidigare högt respekterat land i Skandinavien, framstår mer och mer som en illavarslande sårskada för övriga världen att studera, likt ett misslyckat socialt experiment i ett skräckkabinett där en grupp galna forskare dricker sig berusade och utsätter den stackars patienten för allt grövre prövningar.

Den styrande regimen känns alltmer som en grupp förrymda mentalpatienter som i sin nyfunna frihet testar gränserna för hur långt de kan gå. Till exempel hade man den 17 juni mage att hålla en ceremoni i riksdagen där man grät krokodiltårar över coronapandemins 5 000 svenska dödsoffer, som är en direkt konsekvens av regeringen Löfvens ansvarslösa politik. Samma dag som ytterligare 111 personer rapporterades avlidna i Covid-19. Alltså mitt i den galopperande pandemin, som man på intet sätt lyckats stävja.

Arrogansen är iögonfallande, och en icke föraktfull del av ”det svenska tillståndet”, där man slår sig för bröstet och anser att Sverige gör rätt medan alla andra länder gör fel, något våra skandinaviska grannar Norge, Danmark och Finland med förfäran konstaterar.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Katerina Janouch

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Tack! En rejäl käftsmäll på dårarna som styr landet, eller rättare, det vanstyre som tillåts fortsätta? En hel värld är minst sagt förundrad över hur det kan komma sig att en framgångsrik nation på bara några årtionden faller från att vara bland de framgångsrika i världen, till att hamna i B-laget? Vi leder förvisso i brottsstatistiken, men om vi skall vara ärliga, så har vi inte det svenska folket att tacka, utan en länk av dåraktiga politiker som förstört Sverige de senaste 45 åren? Förutom Reinfeldt har vi nu en samling oduglingar runt den verklighetsfrämmande Stefan Löfven och det gamla talesättet, ”vilja men inte kunna” kännetecknar vår regering? Det går fortfarande att vända den svenska skutan som f.n. styr emot en total kollaps, men det krävs då ett närmast diktatoriskt styre? Många huvuden kommer att rulla (bildligt) och en upplösning av våra domstolar är ett måste, innan ny kompetens återinsätts. Alla generaldirektörer på våra myndigheter sparkas med omedelbar verkan och i fortsättningen blir
  det kompetens som styr tillsättandet.Sedan dras svångremmen åt drastiskt för alla som kommit till landet för att leva av bidrag och som inte ansträngt sig att bli svenskar, vilket kommer att bli en förutsättning för ev. bidrag. Några medborgarskap beviljas inte förrän personen kan uppvisa goda kunskaper, förutom i svenska, även i historia, geografi, litteratur, alla konstarter, eller om man så vill, samma kunskaper som en begåvad svensk? Fy Fan! Det var det mest rasistiska jag läst på länge! Till dem vill jag bara säga, skaffa dig ett jobb innan du uttalar dig? Och ett gott råd, flytta ut från mamma och pappa, de har försörjt dig länge nog?

 • birgerr

  imponerande artikel K J

 • Arcimboldo

  Vi ser ett samhälle i snabbt förfall. Det handlar inte alls om rasism, utan om avund ur vilket hat vuxit fram. Bakgrunden till detta tror jag beror på ett antal faktorer:

  1. Det som gjort västvärlden framgångsrik är nyfikenhet som lett till innovation, viljan till hårt arbete och tron på individuella prestationer. Detta vill de lågpresterande förstöra – inte bara vad som åstadkommits, men de värderingar som ligger till grund för våra framgångar. Det kanske mest flagranta är det systematiska förstörandet av utbildningssystemet.

  2. Det ekonomiska pyramidspelssystemet, där vi successivt ätit upp framtida inkomster och gjorts till låneslavar. 3. Den oanständiga beskattningen av arbete, som tvingat fram (reella eller inbillade) alternativa lösningar som kontraktsarbetare, robotar och AI, vilket gjort att många (framförallt unga) tappat tron på en meningsfull framtid. Många har helt enkelt inget att bidra med i ett modernt rationellt samhälle.

  Skillnaden mot gammelkommunismen är att för ett århundrade sedan fanns det arbete – alla var tvugna att arbeta. Idag kvarstår den fundamentala frågan vad man ska göra med en växande grupp lågpresterande individer. Det har visat sig att bara helt enkelt försörja dem räcker inte.

  Då det inte ser ut som om vi skulle få en rationell politisk ledning inom snar framtid kommer vi förmodligen att falla in i en modern mörk medeltid (om det sunda förnuftet helt ger vika) eller kluster av våldsamma konfrontationer, kanske inbördeskrig på regional nivå. Obehagligt kommer det att bli vilket som.

Svenska kyrkan, förkunnelsen och rättssäkerheten

KRÖNIKASom Nya Tider rapporterat på nyhetsplats har Karin Arvidsson, präst inom Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, avsatts av Domkapitlet i Luleå, och därefter återfått prästämbetet genom ett beslut i Svenska kyrkans Överklagandenämnd. Fallet innehåller flera anmärkningsvärda och förvånande inslag som gjort att frågor ställts om var Svenska kyrkan står i dag och vart kyrkan är på väg.

Avsentimentalise­rings­verket

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGKarl-Olov Arnstberg är professor emeritus i etnologi. Han har skrivit en lång rad akademiska verk och rapporter inom sitt ämne, liksom på senare tid debattböcker som delvis också handlar om etnologi, det vill säga studier av människor som kulturvarelser i grupp. Han har med etnologin som grund tagit sikte på fenomen i dagens samhälle, och veckans opinionstext är inget undantag.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend