Anne Ramberg. Foto: Stillbild: SVT

Öppet brev till Åsa Linderborg

Hej Åsa!

Angående din intervju med Ramberg på hennes sommarställe med 52 tunnland mark, om hennes "civilkurage".

Du kom aldrig på idén att fråga henne om hennes civilkurage kommit till uttryck i att hon satsat sina egna resurser till att hjälpa dem hon står upp för?

Ramberg har ju sagt att man kanske måste inse att medmänsklighet kostar pengar och att priset vi måste betala i sänkt välfärd är något vi måste acceptera för att hjälpa människor i nöd.

Åsa Linderborg. Foto: Nya Tider

Ramberg har uppenbart råd att med egna pengar hjälpa väldigt många i nöd; har hon gjort det? Har hon någon gratis flyktingförläggning på något av sina 52 tunnland? Om inte: Kanske kan hon tänka sig att upplåta mark för att uppföra en mottagningsanläggning i sin idylliska miljö? Det är en miljö som säkert skulle göra underverk med traumatiserade människor som flytt från krig och elände. Kan Ramberg peka på en enda handling där hon tagit pengar från sin egen plånbok för att ge till dem som är mer behövande, eller består hennes civilkurage enbart i att övertyga andra om de skall ge sina pengar för att hjälpa människor i nöd?

Det är inget hatiskt i min fråga, det är en uppenbar frågeställning till en rik människa med ”civilkurage”. Detta gäller särskilt Ramberg, som gjort det till sin paradgren att stigmatisera alla som försöker belysa problemen med att fylla Sverige med folk som varken kan eller vill bidra till det allmänna bästa.

Det är direkt stötande att en erfaren journalist inte kommer på den mest uppenbara frågan att ställa till någon som Anne Ramberg. Det är detta lismande som gör att vi vanliga svenskar känner ett ganska betydande förakt, både för det etablissemang som Anne Ramberg representerar, och för dess fjäskande så kallade journalistkår. Den journalistkår som precis alltid undviker de viktiga frågorna som har betydelse för den väg Sverige tar, och som hittills satt Sverige på kurs mot katastrof och inbördeskrig.

Jag tror till och med du förstår att med dagens allmänna trend så blir det krig i Sverige inom en inte allt för avlägsen framtid. Med dagliga sprängningar, mord och våldtäkter kan man diskutera om inbördeskriget inte redan startat. Jag tror till och med du skulle vilja undvika att Sverige går samma väg som till exempel Libanon. Jag är inte lika säker på att du och dina kollegor har den bildning som krävs för att kunna dra parallellerna mellan Sverige och Libanon, där Beirut förut benämndes Mellanösterns Paris. Tyvärr är det inte sentida förbättringar i Libanon eller Beirut som gör att jämförelsen med Frankrike och Paris blir allt mer aktuell igen.

Jag gör den välvilliga tolkningen att du och dina kolleger inte förstår att det är ni som bär ansvaret för Sveriges riktning, och att din artikel är ett tydligt exempel på hur detta ansvar tar sig uttryck.

Men om ditt syfte med denna lismande artikel är att begrava Aftonbladet har du min respekt. Detta eftersom Sverige behöver Aftonbladet, och övrig fjäskmedia, lika mycket som svenskarna behöver spetälska.

I så fall var det riktigt listigt gjort, och då kanske du faktiskt är välkommen över till Sveriges riktiga medier den dagen Aftonbladet och regimens övriga medier går i graven slutgiltigt.

Med vänlig hälsning,

Fabian

P.S Eftersom jag omedelbart blir raderad från alla så kallade sociala medier och digitala plattformar så fort jag antyder att jag skall ringa och ställa frågor kan du vara lugn, jag kommer inte ringa dig. Den Djupa staten ser till att det är omöjligt för mig att ställa de viktiga frågorna om Sveriges framtid till någon av er i fjäskmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Vad är egentligen rasism?

Vad är egentligen rasism?

🟠 OPINION: Dan Ahlmark Det finns en akademisk vetenskapsgren i USA som heter Critical Race Theory (kritisk rasteori) som fått stor påverkan på samhället och även färgat den svenska politiska korrektheten. De som sysslar med dessa studier menar att det finns en vit överhöghet och ”rasmakt” som präglar det västerländska samhället och att denna samhällsordning understöds av lagar. Man påstår sig arbeta för ”raslig frigörelse” och motarbetar makt baserad på ”föreställningar om ras”. Veckans debattör, författaren Dan Ahlmark, analyserar denna teori och hur den i själva verket i sig är extremt rasistisk och förtryckande.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Vad är egentligen rasism?

Vad är egentligen rasism?

🟠 OPINION: Dan Ahlmark Det finns en akademisk vetenskapsgren i USA som heter Critical Race Theory (kritisk rasteori) som fått stor påverkan på samhället och även färgat den svenska politiska korrektheten. De som sysslar med dessa studier menar att det finns en vit överhöghet och ”rasmakt” som präglar det västerländska samhället och att denna samhällsordning understöds av lagar. Man påstår sig arbeta för ”raslig frigörelse” och motarbetar makt baserad på ”föreställningar om ras”. Veckans debattör, författaren Dan Ahlmark, analyserar denna teori och hur den i själva verket i sig är extremt rasistisk och förtryckande.

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

Hetsen mot Kyle avslöjar vänsterliberalernas agenda

🟠 Efter att det bevisats att Kyle Rittenhouse agerat i självförsvar och inte gjort något fel, minskar inte vänsterliberalernas hat – tvärtom ökar hetsen mot honom. Tydligare än någonsin kan vi se att för fienderna till vår civilisation spelar fakta eller lag och rätt ingen roll. För dem helgar målen alla smutsiga medel.

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

🟠 KRÖNIKA Sedan ett år tillbaka går jag inte längre ur bilen när jag och min fru är och handlar. Jag står helt enkelt inte ut med att konfronteras med medmänniskor som agerar som programmerade robotar och beter sig som svin mot varandra. Min fru, som är av hårdare virke än jag, får sköta vandringen mellan gångarna i mataffären och ställa sig i köerna och ta konfrontationerna.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.