Skip to Content

Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz kräver att Facebook agerar mot människosmuggling. Foto: Wikipedia

Österrikes förbundskansler anklagar Facebook för att hjälpa människosmugglare

Digital utgåva

Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) har bett Facebook att agera mot människohandlare och illegala människosmugglare på det sociala nätverket.

Publicerad: 1 januari, 2019, 17:57

  • Svenska

Läs även

”Vårt mål måste vara att ta itu med brottslingar på sociala medier och krossa deras affärsmodell”, säger han till tidningen Bild.

Bakgrunden är ett reportage i tidningen, enligt vilken flyktingar har köpt resehandlingar på Facebook från andra Facebook-användare med uppehållstillstånd i Europa. I slutna grupper med upp till flera tusen medlemmar på-plattformen så erbjöd migranter med uppehållstillstånd sina dokument till illegala migranter.

Kurz betonade att företaget hade en skyldighet att göra något åt det, men Facebook svarade att användarna kunde rapportera innehåll som de fann anstötligt eller kränkande. Först då skulle lämpliga åtgärder vidtas.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • BigMan

    Brottslighet är inte allvarligt enligt fb. Men att hysa avvikande tankar om invandringen är tydligen ett avskyvärt brott. Konstigt att det är ”folkets domstol” och inte lagen som avgör vad som är rätt eller fel.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend