Skip to Content

Överbefälhavare Micael Bydén deltog i Aftonbladets hyllning av en ung asylaktivist under Almedalsveckan. Foto: Nya Tider
INRIKES

Överbefälhavare Bydén hyllade asylaktivist på Almedalsveckan

PappersupplaganNya Tider v. 28

Albin Blomster utsågs av Aftonbladets eget projekt ”Svenska hjältar” till Årets ungdomshjälte 2018 efter sina insatser för så kal­la­de ensamkommande flyktingar i Grästorp. I våras belönade Försvarsmakten den unge asylaktivisten med en resa i jetplanet SK60 (Saab 105). Under årets Almedalsvecka fick asylaktivisten stå sida vid sida med ÖB Micael Bydén och ta emot Aftonbladets hyllningar.

Publicerad: 8 juli, 2019, 16:40

 • Svenska

Läs även

Nya Tiders reporter fanns på plats under Almedalsveckan som i år var märkbart nedbantad, med betydligt färre evenemang och utspel än normalt. Under tisdagen, som brukar vara Almedalsveckans topp, stod stora delar av Visbys gator tomma. Kyla, piskande ösregn och vind bidrog till den avslagna stämningen. Enligt Almedalsveckans officiella siffror var det endast 300 personer som lyssnade på Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt i Almedalen på kvällen. Dagen dessförinnan hade vädrets makter varit med Ulf Kristersson, som drog över 3 000 personer i en strålande sommarkväll.

ÖB lyfte fram asylaktivist

Ett av de mer uppseendeväckande seminarierna var det som Aftonbladets ”Svenska hjältar” anordnade, där den unge asylaktivisten Albin Blomster frågades ut tillsammans med Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén.

Aftonbladets reporter Angelica Öhagen var märkbart stolt över den unge asylaktivisten och lyfte fram hans djupa engagemang för ensamkommande som tagit sig till lilla Grästorp, företrädesvis afghaner som påkommits med att ljuga om sin ålder.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  ”Försvaret”, det folkfientliga, ledd av en förrädare och stjärtgosse-skall visst få ännu mer pengar.
  Alla svenska spioner tillsammans, Wennerström och de andra har inte kostat de svenska skattebetalarna en enda promille av vad FOLKFÖRRÄDARNA nu kostar oss i kronor, men även i blod svett och tårar, och de tillåts gå fria.

 • Raoul Duke

  Närhelst jag ser ÖB Byden så får jag magknip.

  Jag hoppas/måste anta att det är betydligt mer bakom den här ÖBn, som jag inte vet. För allt jag vet om honom är (i) att det är viktigt med HBTQ personer i fösvaret, (ii) nu också, enligt artikeln ovan, att han stödjer ”asyl-aktivister” som hjälper icke asyl-berättigade att stanna i Sverige (och därmed begår brott), samt (iii) kanske viktigast: nej Ryssland har inte något större intresse av oss, vi har nog inget hot därifrån. Nähej, det sa nog Ukrainas ÖB också. Iden med ett försvar är att vara förberedda, inte att rekrytera och be SAAB och Bofors och Kockums att börja producera när vi redan blivit överkörda.

  Jag saknar den gamle ÖBn Sverker Göranson:”Sverige kan hålla en punkt (dvs Norrbotten eller Gotland) i en vecka Sen är det över.”. Inget skitsnack där, sen så sjukskrev och pensionerade han sig. Men, kanske framförallt, så svansade han inte runt i pride-marscher eller asyl-aktivist fånerier eller annan PK-skit. Du har anförtrotts ett viktigt jobb Byden, så gör det.

  Jag hoppas att det jag inte vet innefattar ett hemligt avtal med NATO, vilket inte vore långsökt eftersom vi har samarbetat med dem sedan tidigt 50-tal. Dags för oss att lägga ner 2% av BNP på försvar och att bli fullvärdiga medlemmar. Sen kan Byden gå i vilka parader han vill.

 • Thinktank

  Ensamkommande ynglingar är dessutom ofta desertörer från värnplikt. Sverige på 70- och 80- var synnerligen repressivt mot den som avvek från värnplikten. Den svenske yngling som gjorde det jagades över hela världen för ett väntande fängelsestraff. Ynkligt och historielöst av ÖB.

  • Knutkalas

   är våran ÖB homo

  • busquador

   De kan även vara talibaner (präststudenter) som flyr rättvisa hemmavid och den är inte att leka med.
   Och snyftar de till sig pass med att ha konverterat så väntar klart dödsstraff hemma. Enkel ekvation: säg att du konverterat och du är säker här. Tänk att vi kan förlora vårt land på ett enda ord!

 • samuelafugglas

  Aftonblaskans ”Journalistskam” av värsta sorten!

 • Knutkalas

  varför riktar NMR sitt hat mot judar när dom borde rikta det mot muslimerna obegripligt

 • Knutkalas

  vem är han?

 • Malin ”Miyuki” Yamato

  Sverige har en ÖB som hyllar de som möjliggör utländska bedragare att roffa åt sig av Svenska folkets tillgångar, boenden och välfärd till den grad att det saknas resurser till ett värdigt liv för pensionärer och sjuka.

  ÖB har i en tidigare artikel markerat kraftigt mot vad PK etablissemanget definierar som främlingsfientlighet: dvs att kritiskt studera/forska i politisk Islam och multikulturalism, att presentera konsekvenser av multikulturalism och massimport av islamister. Enligt vad vi erfarit är PK etablissemangets multikulturalism (PK-multikultuiralism) synonymt med intolerans, rasism, kriminalitet, krossandes av kulturer, ökande och växande Islamska NOGOZoner; det är synonymt med hat/våld mot judar, homosexuella, Svenskar, ja alla de med annan kulturell bakgrund än Islam.

  Islamistiska klaner kontrollerar med bla Muslimska Brödraskapets stöd Svenskt territorium (NOGOZoner). Militärt benämns sådant läge: Främmande makt har tagit Svenskt territorium. Främmande makt har även med hjälp av organ typ Tro och Solidaritet infiltrerat statsapparaten, media och lärosäten. Tack vare infiltration och Svensk feghet har främmande makt lyckats förmå Sveriges att blunda, gilla läget och tom sponsra rekrytering, utbildning och insatser av IS(Daesh), Al-Shabab, BokuHaram -förband i Mellanöstern och Afrika.

  Är det detta ÖB försvarar? I så fall, vad ska folket i Sverige vända sig till då alla dessa stridserfarna Islamister med mängder av AK47-or eskalerar sin makt och tyranni till en ohållbar nivå och folket verkligen behöver en ÖB och ett försvar? Finland? Ryssland?

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Gå till arkivet

Send this to a friend