Skip to Content

Överbefälhavare Micael Bydén deltog i Aftonbladets hyllning av en ung asylaktivist under Almedalsveckan. Foto: Nya Tider
INRIKES

Överbefälhavare Bydén hyllade asylaktivist på Almedalsveckan

PappersupplaganNya Tider v. 28

Albin Blomster utsågs av Aftonbladets eget projekt ”Svenska hjältar” till Årets ungdomshjälte 2018 efter sina insatser för så kal­la­de ensamkommande flyktingar i Grästorp. I våras belönade Försvarsmakten den unge asylaktivisten med en resa i jetplanet SK60 (Saab 105). Under årets Almedalsvecka fick asylaktivisten stå sida vid sida med ÖB Micael Bydén och ta emot Aftonbladets hyllningar.

Publicerad: 8 juli, 2019, 16:40

 • Svenska

Läs även

Nya Tiders reporter fanns på plats under Almedalsveckan som i år var märkbart nedbantad, med betydligt färre evenemang och utspel än normalt. Under tisdagen, som brukar vara Almedalsveckans topp, stod stora delar av Visbys gator tomma. Kyla, piskande ösregn och vind bidrog till den avslagna stämningen. Enligt Almedalsveckans officiella siffror var det endast 300 personer som lyssnade på Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt i Almedalen på kvällen. Dagen dessförinnan hade vädrets makter varit med Ulf Kristersson, som drog över 3 000 personer i en strålande sommarkväll.

ÖB lyfte fram asylaktivist

Ett av de mer uppseendeväckande seminarierna var det som Aftonbladets ”Svenska hjältar” anordnade, där den unge asylaktivisten Albin Blomster frågades ut tillsammans med Försvarsmaktens överbefälhavare Micael Bydén.

Aftonbladets reporter Angelica Öhagen var märkbart stolt över den unge asylaktivisten och lyfte fram hans djupa engagemang för ensamkommande som tagit sig till lilla Grästorp, företrädesvis afghaner som påkommits med att ljuga om sin ålder.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • xmaverickx

  “Försvaret”, det folkfientliga, ledd av en förrädare och stjärtgosse-skall visst få ännu mer pengar.
  Alla svenska spioner tillsammans, Wennerström och de andra har inte kostat de svenska skattebetalarna en enda promille av vad FOLKFÖRRÄDARNA nu kostar oss i kronor, men även i blod svett och tårar, och de tillåts gå fria.

 • Raoul Duke

  Närhelst jag ser ÖB Byden så får jag magknip.

  Jag hoppas/måste anta att det är betydligt mer bakom den här ÖBn, som jag inte vet. För allt jag vet om honom är (i) att det är viktigt med HBTQ personer i fösvaret, (ii) nu också, enligt artikeln ovan, att han stödjer “asyl-aktivister” som hjälper icke asyl-berättigade att stanna i Sverige (och därmed begår brott), samt (iii) kanske viktigast: nej Ryssland har inte något större intresse av oss, vi har nog inget hot därifrån. Nähej, det sa nog Ukrainas ÖB också. Iden med ett försvar är att vara förberedda, inte att rekrytera och be SAAB och Bofors och Kockums att börja producera när vi redan blivit överkörda.

  Jag saknar den gamle ÖBn Sverker Göranson:”Sverige kan hålla en punkt (dvs Norrbotten eller Gotland) i en vecka Sen är det över.”. Inget skitsnack där, sen så sjukskrev och pensionerade han sig. Men, kanske framförallt, så svansade han inte runt i pride-marscher eller asyl-aktivist fånerier eller annan PK-skit. Du har anförtrotts ett viktigt jobb Byden, så gör det.

  Jag hoppas att det jag inte vet innefattar ett hemligt avtal med NATO, vilket inte vore långsökt eftersom vi har samarbetat med dem sedan tidigt 50-tal. Dags för oss att lägga ner 2% av BNP på försvar och att bli fullvärdiga medlemmar. Sen kan Byden gå i vilka parader han vill.

 • Thinktank

  Ensamkommande ynglingar är dessutom ofta desertörer från värnplikt. Sverige på 70- och 80- var synnerligen repressivt mot den som avvek från värnplikten. Den svenske yngling som gjorde det jagades över hela världen för ett väntande fängelsestraff. Ynkligt och historielöst av ÖB.

  • Knutkalas

   är våran ÖB homo

  • busquador

   De kan även vara talibaner (präststudenter) som flyr rättvisa hemmavid och den är inte att leka med.
   Och snyftar de till sig pass med att ha konverterat så väntar klart dödsstraff hemma. Enkel ekvation: säg att du konverterat och du är säker här. Tänk att vi kan förlora vårt land på ett enda ord!

 • samuelafugglas

  Aftonblaskans “Journalistskam” av värsta sorten!

 • Knutkalas

  varför riktar NMR sitt hat mot judar när dom borde rikta det mot muslimerna obegripligt

 • Knutkalas

  vem är han?

 • Malin “Miyuki” Yamato

  Sverige har en ÖB som hyllar de som möjliggör utländska bedragare att roffa åt sig av Svenska folkets tillgångar, boenden och välfärd till den grad att det saknas resurser till ett värdigt liv för pensionärer och sjuka.

  ÖB har i en tidigare artikel markerat kraftigt mot vad PK etablissemanget definierar som främlingsfientlighet: dvs att kritiskt studera/forska i politisk Islam och multikulturalism, att presentera konsekvenser av multikulturalism och massimport av islamister. Enligt vad vi erfarit är PK etablissemangets multikulturalism (PK-multikultuiralism) synonymt med intolerans, rasism, kriminalitet, krossandes av kulturer, ökande och växande Islamska NOGOZoner; det är synonymt med hat/våld mot judar, homosexuella, Svenskar, ja alla de med annan kulturell bakgrund än Islam.

  Islamistiska klaner kontrollerar med bla Muslimska Brödraskapets stöd Svenskt territorium (NOGOZoner). Militärt benämns sådant läge: Främmande makt har tagit Svenskt territorium. Främmande makt har även med hjälp av organ typ Tro och Solidaritet infiltrerat statsapparaten, media och lärosäten. Tack vare infiltration och Svensk feghet har främmande makt lyckats förmå Sveriges att blunda, gilla läget och tom sponsra rekrytering, utbildning och insatser av IS(Daesh), Al-Shabab, BokuHaram -förband i Mellanöstern och Afrika.

  Är det detta ÖB försvarar? I så fall, vad ska folket i Sverige vända sig till då alla dessa stridserfarna Islamister med mängder av AK47-or eskalerar sin makt och tyranni till en ohållbar nivå och folket verkligen behöver en ÖB och ett försvar? Finland? Ryssland?

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Ryska protesten visar nätjättarnas dubbelmoral

OPINION: TOBIAS SVENSSONRyssland har i bland annat USA anklagats för att blanda sig i andra länders valkampanjer, men under de senaste ryska lokal­valen visade det sig att amerikanska nätjättar bröt mot ryska lagar om valannonsering. Problemet med privata företag som tillhandahåller sociala plattformar är dock oerhört mycket större än denna historia, då nätjättarnas dominans påverkar politisk information över hela världen, menar veckans debattör Tobias Svensson.

Hizbollah slår tillbaka mot Israel – IDF flydde och övergav gränsbas i Avivim

UTRIKESIsrael har under sommaren trappat upp luftanfallen mot granländerna. Inte bara Syrien flygbombas nu regelbundet, utan luftattacker har skett i både Libanon och Irak med både dödade militärer och civila som följd. Den libanesiska shiamilisen Hizbollah svor att hämnas och gjorde det första dagen i september genom att angripa ett israeliskt stridsfordon i norra Israel. Vad som skedde finns det kraftigt motstridiga uppgifter om och Nya Tider reder här ut händelsen som får ses som en tämligen allvarlig upptrappning av det redan spända läget vid Israels norra gräns.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Gå till arkivet

Send this to a friend