Skip to Content

Platsen för överfallsvåldtäkten. Foto: Google Maps
NOTIS

Överfallsvåldtäkt i Umeå

Digital utgåva

Under natten mot söndagen skall en ung kvinna ha blivit överfallen och våldtagen vid Strandpromenaden i Umeå. Överfallsvåldtäkten skall ha skett vi 04.30 under natten och kvinnan som blivit våldtagen skall ha lyckats kontakta boende i området som ringt polis efter att hon berättat vad som hänt, skriver Aftonbladet.

Publicerad: 5 oktober, 2020, 19:31

  • Svenska

Läs även

Polis spärrade av ett omfattande område och sökte på platsen med hund. Innanför avspärrningarna, i en backe mellan Strandpromenaden och Brinkvägen, låg det under flera timmar stora presenningar, enligt vk.se. Sådana används ibland av polisen för att säkra bevismaterial.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus, enligt uppgifter till Aftonbladet. Hon skall enligt polisen inte ha några allvarligare fysiska skador.

Polisen skriver att det är ännu inte klarlagt vad som har skett. Under måndagen skall polisen hålla fortsatta förhör med målsäganden samt eventuella vittnen.

Ingen person är frihetsberövad i nuläget och det finns ingen misstänkt i ärendet. Polisen vill gärna ha uppgifter från personer som sett något på Östra/Västra Brinkvägen samt Strandpromenaden söndagen den 4 oktober från klockan 02.30 till 05.00. Polisen vill dock inte uppge något signalement på gärningsmannen.

Har du sett något, ring polisen på 114 14.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend