Skip to Content

På Bokmässan: Detta händer i vår monter

Välkommen att besöka Nya Tider på Bokmässan på Svenska mässan i Göteborg. Vår monter står närmast Entré 1. I år har vi förberett ett extra späckat program!

Publicerad: 24 september, 2017, 11:52

  • Svenska

Läs även

Program

Fredag 29 september

14.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

15.10 Manuel Ochsenreiter, chefredaktör Zuerst (på engelska)
Ochsenreiter har efter flera reportageresor till Syrien påbörjat en bok om de krafter som bakom kulisserna använder det syriska slagfältet för att med krig genom ombud – inte minst rena terrorister – gynna egna intressen.

15.50 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar den bok han skrivit om Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.30 Vávra Suk om dagens ”Pravda”
Åsiktskorridoren, hur alternativmedia växer om systemmedia, attacker på det fria ordet och ”demokrater” som vill förbjuda sanningssägare.

17.30 Boksläpp av Alexandr Dugins bok Ryssland och Europa
Ryssland och Europa – för en multipolär värld: En introduktion till nyeurasianism är en samling skrifter, artiklar och intervjuer med den inflytelserike filosofen och den geopolitiske experten Alexandr Dugin.

18.10 Diskussion om geopolitik om bl.a. EU, USA, Syrien, Ryssland (på engelska)
Medverkande Vávra Suk, Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, m fl.

 

Lördag 30 september

9.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.30 Boksläpp av Eldbarn
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok, en mörk men poetiskt skildring av en ung flickas tankar. Författarparet kommer även att diskutera skrivande och politisk inkorrekthet. Vad innebär det att skapa verklighetstrogna karaktärer och storys inom musik och litteratur i ett samhälle som förordar politisk korrekthet framför realism? Lilou & John talar om hur den alternativa högerkulturen utmanar de etablerade normerna genom att se människan utan skygglappar.
Diskussion: Lilou & John Dübeck, Åke Blomdahl, Vávra Suk

11.30 Manuel Ochsenreiter om situationen i Tyskland (på engelska)
Ochsenreiter har tiotusentals läsare i sitt hemland Tyskland och följer den politiska utvecklingen noga. Han har god insikt speciellt i Alternativ för Tyskland (AfD) som han regelbundet föreläser för om geopolitik. Han kommer att berätta om valrörelsen, som präglades av smutskastning mot de politiska uppstickarna.

12.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

12.30 Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin
Författarna presenterar sina böcker och resonerar om situationen i Sverige, orsaker och mekanismer, samt hur framtiden kan te sig.

13.30 Lilou & John Dübeck om metapolitik
Författarna presenterar sin bok Eldbarn, och diskuterar sedan möjligheterna hos den nya politiska och meta-politiska högern att skapa nya uttryck för samhällskritisk musik och litteratur. Om hur den amerikanska alt-right-rörelsen och dess europeiska motsvarighet, identitärerna, har lagt grunden för en provokativ och rebellisk kulturvåg som utmanar både vänster- och högeretablissemangen.

14.00 Diskussion om kultur och Sverige
Medverkande: Lilou & John Dübeck, Karl-Olov Arnstberg, Gunnar Sandelin.

15.30 Vávra Suk berättar om Nya Tiders reportageresor
Nya Tider har rapporterat från krigshärdar och farliga länder som Syrien, Ukraina, Irak, Zimbabwe och Sydafrika.

16.00 Manuel Ochsenreiter om hur medier fungerar (på engelska)
Systemmedia i Tyskland ägnar sig i princip åt samma mörkläggning som i Sverige, även om åsiktskorridoren är något bredare där. Vad är syftet, vilka knep använder medierna och vad får det för konsekvenser?

16.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

17.30 Vávra Suk berättar om framtidsplanerna för Nya Tider
Alternativmedias roll och varför systemmedia ljuger. Precis som i det gamla östblocket börjar man nu se vissa vända kappan efter vinden och gardera sig. Det signalerar tydligt en början på slutet för dagens system.

18.30 Diskussion om geopolitik: Ryssland och Väst (på engelska)
Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. diskuterar de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön.

 

Söndag 1 oktober

09.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper.
Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

10.30 John & Lilou Dübeck: Dissidenter i kulturen
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och går därefter in på hur man arbetar som författare och musikartister i ett samhällsklimat där skräck, grupptryck, okunskap och fördomar begränsar yttrandefriheten. Författarna talar om allt från studiotekniker som blir rädda för att stämplas som ”rasister” till statliga radiokanaler som diskriminerar oliktänkande artister.

11.30 Presentation av boken Ryssland i Europa
Vávra Suk presenterar AlternaMedias nytryckta bok av den ryske filosofen och geopolitiske experten Alexandr Dugin. Manuel Ochsenreiter går djupare in på dagens ansträngda relationer mellan Ryssland och Väst: Varför närmar sig Ryssland de patriotiska rörelserna i Europa? Vilken risk innebär övningarna Aurora 17 och Zapad 2017?
Diskussion: Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. om de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön (på engelska).

13.30 Vávra Suk om systemmedias hyckleri
Några av de vanligaste lögnerna från systemmedia blottläggs. Suk redogör för orsakerna till att SVT och DN är livrädda för alternativa uppstickare, och berättar om okända fakta kring Nya Tiders närvaro på Bokmässan som skakat om kulturvänstern.

14.30 John & Lilou Dübeck: Den sköna högern
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och resonerar sedan kring den identitära rörelsens fokus på identitet, uppror, stolthet, skönhet och styrka i motsats till den industriproducerade masskulturen. Lilou & John, författare och artister, talar om äkthet, vilja, kamp och frihet som motstånd mot de rotlösa, passiva, likgiltiga roller som mediemoguler, yrkespolitiker och rovkapitalister vill tvinga på den fria människan.

15.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.00 Nyheter som Nya Tider varit först med
Nya Tider var först med ett antal nyheter de senaste åren, både vad gäller inrikes och från konfliktzoner i till exempel Syrien och Ukraina.

 

Här är vi:

 

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Nu föreslår regeringen slopad straffrabatt – elva år efter SD

POLITIK Den 21 juli höll migrations- och justitieminister Morgan Johansson från Socialdemokraterna en digital pressträff för att föreslå slopad straffrabatt för ungdomar mellan 18-20 år som begår grova brott som mord och rån.

SSU-politikern som petats efter öl med SD:are: ”Samtalsklimatet i Sverige mår mycket dåligt”

INRIKESDen petade SSU-politikern Alexander Paulsson från Karlstad säger till Nya Tider att man måste kunna sätta sig ner med en politisk motståndare och föra ett civiliserat samtal. Förra veckan skrev vi om att hans nominering till SSU:s förbundsstyrelse dragits tillbaka sedan han setts samtala med en företrädare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund över en öl. Men han skulle ”definitivt” kunna göra om det, säger han idag.

Spanien föreslår dystopisk lag – vill kunna beslagta egendom och tvinga till tvångsarbete ”vid kris”

SPANIENSpaniens regering vill införa en lag som skulle ge den långtgående, rent av dystopiska, möjligheter till kontroll över invånarna i händelse av ”krissituation”. I ett förslag på tillägg till Spaniens nationella säkerhetslag skulle regeringen kunna tvinga alla vuxna till tvångsarbete och staten skulle kunna beslagta all form av privat egendom. Allt enligt lärdomar man dragit från coronapandemin, enligt politikerna.

Svenskhatande polis får uppbackning av sin närmaste chef

INRIKESNadim Ghazale, kommunpolis i Borås, men även aktiv på sociala medier, har under den senaste veckan uppmärksammats sedan han i sitt sommarprat i Sveriges Radio påstått att vita svenska män är priviligierade, varpå många började granska hans tidigare inlägg på framför allt Twitter. Trots de hätska inläggen och hans uttalanden i radion får han uppbackning av sin närmaste chef. I ett samtal med Nya Tider tvingas chefen ändå medge att man måste hålla se hur situationen fortskrider och hur poliser ska agera på sociala medieplattformar.

SCB-rapport: 100  000 invand­rare varje år fram till 2070-talet

REPORTAGEDen minskade invandringen till Sverige till följd av coronapandemin är högst temporär, och förväntas återgå till 2000-talets genomsnittsnivå på hela 100 000 invandrare varje år – i minst 50 år till. Detta enligt en framskrivning av Sveriges framtida befolkning som SCB gjort. Nya Tider har djupdykt i rapporten, och kan avslöja att myndigheten effektivt försöker dölja folkutbytet genom kreativ demografisk statistik. ”Andelen födda utomlands ökar något”, skriver SCB, men när Nya Tider granskar påståendet medger SCB att de inte fört någon statistik över andelen med utländsk bakgrund. Istället räknas alla personer födda i Sverige som en enda homogen grupp, oavsett var deras föräldrar kommer ifrån.

Statens investeringar i trafikinfrastruktur överskred budgeten med 58 miljarder på 4 år

ANALYSI en ny granskningsrapport från Riksrevisionen redovisas en skrämmande bild av bristande ekonomisk kontroll av Trafikverkets större investeringsprojekt. Granskningen visar att man i planeringsfasen av ett projekt har systematiska kostnadsökningar med i genomsnitt 39 procent. Kostnadsökningarna uppgår till hela 58 miljarder kronor för mellan 2014 och 2018. Budgeten för statens infrastrukturinvesteringar var 87 miljarder kronor för samma period. Trafikverket får kritik för bristande kalkyler och information om kostnadsökningarna, och regeringen för att inte ompröva beslut.

Bonnier köper Skånska Dagbladet

INRIKESBonnierimperiet fortsätter sin expansion i medievärlden, trots att man tidigare kritiserats för att i det närmaste ha monopol på den svenska tidningsmarknaden. Senaste i raden av uppköp har nu skett i Skåne, där Bonnier köper upp Skånska Dagbladet och Norra Skåne tillsammans med Gota media. Bonnier äger sedan tidigare Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

SSU-politiker petas efter att ha druckit öl med sverigedemokrat

INRIKESDen socialdemokratiske ungdomspolitiker som uppmärksammats efter att ha druckit en öl med en sverigedemokrat i början av juli petas nu av det socialdemokratiska ungdomsförbundet.

Gå till arkivet

Send this to a friend