Skip to Content

På Bokmässan: Detta händer i vår monter

Välkommen att besöka Nya Tider på Bokmässan på Svenska mässan i Göteborg. Vår monter står närmast Entré 1. I år har vi förberett ett extra späckat program!

Publicerad: 24 september, 2017, 11:52

 • Svenska

Läs även

Program

Fredag 29 september

14.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

15.10 Manuel Ochsenreiter, chefredaktör Zuerst (på engelska)
Ochsenreiter har efter flera reportageresor till Syrien påbörjat en bok om de krafter som bakom kulisserna använder det syriska slagfältet för att med krig genom ombud – inte minst rena terrorister – gynna egna intressen.

15.50 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar den bok han skrivit om Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.30 Vávra Suk om dagens ”Pravda”
Åsiktskorridoren, hur alternativmedia växer om systemmedia, attacker på det fria ordet och ”demokrater” som vill förbjuda sanningssägare.

17.30 Boksläpp av Alexandr Dugins bok Ryssland och Europa
Ryssland och Europa – för en multipolär värld: En introduktion till nyeurasianism är en samling skrifter, artiklar och intervjuer med den inflytelserike filosofen och den geopolitiske experten Alexandr Dugin.

18.10 Diskussion om geopolitik om bl.a. EU, USA, Syrien, Ryssland (på engelska)
Medverkande Vávra Suk, Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, m fl.

 

Lördag 30 september

9.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.30 Boksläpp av Eldbarn
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok, en mörk men poetiskt skildring av en ung flickas tankar. Författarparet kommer även att diskutera skrivande och politisk inkorrekthet. Vad innebär det att skapa verklighetstrogna karaktärer och storys inom musik och litteratur i ett samhälle som förordar politisk korrekthet framför realism? Lilou & John talar om hur den alternativa högerkulturen utmanar de etablerade normerna genom att se människan utan skygglappar.
Diskussion: Lilou & John Dübeck, Åke Blomdahl, Vávra Suk

11.30 Manuel Ochsenreiter om situationen i Tyskland (på engelska)
Ochsenreiter har tiotusentals läsare i sitt hemland Tyskland och följer den politiska utvecklingen noga. Han har god insikt speciellt i Alternativ för Tyskland (AfD) som han regelbundet föreläser för om geopolitik. Han kommer att berätta om valrörelsen, som präglades av smutskastning mot de politiska uppstickarna.

12.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

12.30 Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin
Författarna presenterar sina böcker och resonerar om situationen i Sverige, orsaker och mekanismer, samt hur framtiden kan te sig.

13.30 Lilou & John Dübeck om metapolitik
Författarna presenterar sin bok Eldbarn, och diskuterar sedan möjligheterna hos den nya politiska och meta-politiska högern att skapa nya uttryck för samhällskritisk musik och litteratur. Om hur den amerikanska alt-right-rörelsen och dess europeiska motsvarighet, identitärerna, har lagt grunden för en provokativ och rebellisk kulturvåg som utmanar både vänster- och högeretablissemangen.

14.00 Diskussion om kultur och Sverige
Medverkande: Lilou & John Dübeck, Karl-Olov Arnstberg, Gunnar Sandelin.

15.30 Vávra Suk berättar om Nya Tiders reportageresor
Nya Tider har rapporterat från krigshärdar och farliga länder som Syrien, Ukraina, Irak, Zimbabwe och Sydafrika.

16.00 Manuel Ochsenreiter om hur medier fungerar (på engelska)
Systemmedia i Tyskland ägnar sig i princip åt samma mörkläggning som i Sverige, även om åsiktskorridoren är något bredare där. Vad är syftet, vilka knep använder medierna och vad får det för konsekvenser?

16.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

17.30 Vávra Suk berättar om framtidsplanerna för Nya Tider
Alternativmedias roll och varför systemmedia ljuger. Precis som i det gamla östblocket börjar man nu se vissa vända kappan efter vinden och gardera sig. Det signalerar tydligt en början på slutet för dagens system.

18.30 Diskussion om geopolitik: Ryssland och Väst (på engelska)
Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. diskuterar de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön.

 

Söndag 1 oktober

09.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper.
Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

10.30 John & Lilou Dübeck: Dissidenter i kulturen
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och går därefter in på hur man arbetar som författare och musikartister i ett samhällsklimat där skräck, grupptryck, okunskap och fördomar begränsar yttrandefriheten. Författarna talar om allt från studiotekniker som blir rädda för att stämplas som ”rasister” till statliga radiokanaler som diskriminerar oliktänkande artister.

11.30 Presentation av boken Ryssland i Europa
Vávra Suk presenterar AlternaMedias nytryckta bok av den ryske filosofen och geopolitiske experten Alexandr Dugin. Manuel Ochsenreiter går djupare in på dagens ansträngda relationer mellan Ryssland och Väst: Varför närmar sig Ryssland de patriotiska rörelserna i Europa? Vilken risk innebär övningarna Aurora 17 och Zapad 2017?
Diskussion: Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. om de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön (på engelska).

13.30 Vávra Suk om systemmedias hyckleri
Några av de vanligaste lögnerna från systemmedia blottläggs. Suk redogör för orsakerna till att SVT och DN är livrädda för alternativa uppstickare, och berättar om okända fakta kring Nya Tiders närvaro på Bokmässan som skakat om kulturvänstern.

14.30 John & Lilou Dübeck: Den sköna högern
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och resonerar sedan kring den identitära rörelsens fokus på identitet, uppror, stolthet, skönhet och styrka i motsats till den industriproducerade masskulturen. Lilou & John, författare och artister, talar om äkthet, vilja, kamp och frihet som motstånd mot de rotlösa, passiva, likgiltiga roller som mediemoguler, yrkespolitiker och rovkapitalister vill tvinga på den fria människan.

15.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.00 Nyheter som Nya Tider varit först med
Nya Tider var först med ett antal nyheter de senaste åren, både vad gäller inrikes och från konfliktzoner i till exempel Syrien och Ukraina.

 

Här är vi:

 

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Miyuki Yamamoto

  er video ute på stan är gör giftig 🙂 Undar om PK folket överlever den.

 • Bossebuss

  Jag skulle så gärna vilja besöka mässan, åtminstone en dag, t ex på lördagen. Men som fattigpensionär vet jag inte om jag har råd att både bekosta resan till Göteborg och ev. en entré till mässområdet.
  Är det något som kan tala om vad entrén kostar?
  Resekostnaderna kan jag ta på ”kredit”. Jag bor i sydligaste delarna av Halland.

  • Urballat

   190 kronor..Lördag.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Liberalerna vill se språkkrav i svenska för anställning inom äldreomsorgen – utesluter inte stöd från SD

INRIKESDen 5 juni kom ett nygammalt utspel från Liberalerna, nämligen att man vill ha krav på god svenska i tal och skrift för dem som vill bli anställda inom äldreomsorgen. I en intervju med Nya Tider säger Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna, att man är beredda att gå långt för att få igenom detta krav, rentav med stöd från SD i riksdagen.

Efter kärnkraftsstängning – oljekraftverk måste användas

INRIKESSatsningen på förnybara energikällor, där Sveriges ökande energibehov till 100 procent skall tillgodoses utan kärnkraft eller fossila bränslen, har gjort att det redan nu råder stor elbrist i södra Sverige. Så omfattande är bristen, trots att det är sommar, att man väljer att starta upp oljekraftverket i Karlshamn för att täcka upp bristerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend