Skip to Content

På Bokmässan: Detta händer i vår monter

Välkommen att besöka Nya Tider på Bokmässan på Svenska mässan i Göteborg. Vår monter står närmast Entré 1. I år har vi förberett ett extra späckat program!

Publicerad: 24 september, 2017, 11:52

  • Svenska

Läs även

Program

Fredag 29 september

14.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

15.10 Manuel Ochsenreiter, chefredaktör Zuerst (på engelska)
Ochsenreiter har efter flera reportageresor till Syrien påbörjat en bok om de krafter som bakom kulisserna använder det syriska slagfältet för att med krig genom ombud – inte minst rena terrorister – gynna egna intressen.

15.50 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar den bok han skrivit om Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.30 Vávra Suk om dagens ”Pravda”
Åsiktskorridoren, hur alternativmedia växer om systemmedia, attacker på det fria ordet och ”demokrater” som vill förbjuda sanningssägare.

17.30 Boksläpp av Alexandr Dugins bok Ryssland och Europa
Ryssland och Europa – för en multipolär värld: En introduktion till nyeurasianism är en samling skrifter, artiklar och intervjuer med den inflytelserike filosofen och den geopolitiske experten Alexandr Dugin.

18.10 Diskussion om geopolitik om bl.a. EU, USA, Syrien, Ryssland (på engelska)
Medverkande Vávra Suk, Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, m fl.

 

Lördag 30 september

9.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper. Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.30 Boksläpp av Eldbarn
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok, en mörk men poetiskt skildring av en ung flickas tankar. Författarparet kommer även att diskutera skrivande och politisk inkorrekthet. Vad innebär det att skapa verklighetstrogna karaktärer och storys inom musik och litteratur i ett samhälle som förordar politisk korrekthet framför realism? Lilou & John talar om hur den alternativa högerkulturen utmanar de etablerade normerna genom att se människan utan skygglappar.
Diskussion: Lilou & John Dübeck, Åke Blomdahl, Vávra Suk

11.30 Manuel Ochsenreiter om situationen i Tyskland (på engelska)
Ochsenreiter har tiotusentals läsare i sitt hemland Tyskland och följer den politiska utvecklingen noga. Han har god insikt speciellt i Alternativ för Tyskland (AfD) som han regelbundet föreläser för om geopolitik. Han kommer att berätta om valrörelsen, som präglades av smutskastning mot de politiska uppstickarna.

12.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

12.30 Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin
Författarna presenterar sina böcker och resonerar om situationen i Sverige, orsaker och mekanismer, samt hur framtiden kan te sig.

13.30 Lilou & John Dübeck om metapolitik
Författarna presenterar sin bok Eldbarn, och diskuterar sedan möjligheterna hos den nya politiska och meta-politiska högern att skapa nya uttryck för samhällskritisk musik och litteratur. Om hur den amerikanska alt-right-rörelsen och dess europeiska motsvarighet, identitärerna, har lagt grunden för en provokativ och rebellisk kulturvåg som utmanar både vänster- och högeretablissemangen.

14.00 Diskussion om kultur och Sverige
Medverkande: Lilou & John Dübeck, Karl-Olov Arnstberg, Gunnar Sandelin.

15.30 Vávra Suk berättar om Nya Tiders reportageresor
Nya Tider har rapporterat från krigshärdar och farliga länder som Syrien, Ukraina, Irak, Zimbabwe och Sydafrika.

16.00 Manuel Ochsenreiter om hur medier fungerar (på engelska)
Systemmedia i Tyskland ägnar sig i princip åt samma mörkläggning som i Sverige, även om åsiktskorridoren är något bredare där. Vad är syftet, vilka knep använder medierna och vad får det för konsekvenser?

16.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

17.30 Vávra Suk berättar om framtidsplanerna för Nya Tider
Alternativmedias roll och varför systemmedia ljuger. Precis som i det gamla östblocket börjar man nu se vissa vända kappan efter vinden och gardera sig. Det signalerar tydligt en början på slutet för dagens system.

18.30 Diskussion om geopolitik: Ryssland och Väst (på engelska)
Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. diskuterar de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön.

 

Söndag 1 oktober

09.30 Nya Tider presenteras av chefredaktör Vávra Suk
Medielandskapet förändras och nya medier tar vid där gamla sviker. Nya Tider är den enda tidningen som utmanar systemmedia i deras eget format: på papper.
Vávra Suk berättar om tidningens utveckling och pekar på exempel där Nya Tider avslöjat direkta lögner i systemmedia, liksom tillfällen då man varit först med nyheter i Sverige.

10.00 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

10.30 John & Lilou Dübeck: Dissidenter i kulturen
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och går därefter in på hur man arbetar som författare och musikartister i ett samhällsklimat där skräck, grupptryck, okunskap och fördomar begränsar yttrandefriheten. Författarna talar om allt från studiotekniker som blir rädda för att stämplas som ”rasister” till statliga radiokanaler som diskriminerar oliktänkande artister.

11.30 Presentation av boken Ryssland i Europa
Vávra Suk presenterar AlternaMedias nytryckta bok av den ryske filosofen och geopolitiske experten Alexandr Dugin. Manuel Ochsenreiter går djupare in på dagens ansträngda relationer mellan Ryssland och Väst: Varför närmar sig Ryssland de patriotiska rörelserna i Europa? Vilken risk innebär övningarna Aurora 17 och Zapad 2017?
Diskussion: Manuel Ochsenreiter, Algis Klimaitis, Vávra Suk m.fl. om de diplomatiska och militära spänningarna kring Syrien, Ukraina och Östersjön (på engelska).

13.30 Vávra Suk om systemmedias hyckleri
Några av de vanligaste lögnerna från systemmedia blottläggs. Suk redogör för orsakerna till att SVT och DN är livrädda för alternativa uppstickare, och berättar om okända fakta kring Nya Tiders närvaro på Bokmässan som skakat om kulturvänstern.

14.30 John & Lilou Dübeck: Den sköna högern
Lilou och John Dübeck, författare och artister, presenterar sin nya bok Eldbarn, och resonerar sedan kring den identitära rörelsens fokus på identitet, uppror, stolthet, skönhet och styrka i motsats till den industriproducerade masskulturen. Lilou & John, författare och artister, talar om äkthet, vilja, kamp och frihet som motstånd mot de rotlösa, passiva, likgiltiga roller som mediemoguler, yrkespolitiker och rovkapitalister vill tvinga på den fria människan.

15.30 Algis Klimaitis, fd rådgivare till Litauens president (på engelska)
Klimaitis presenterar de böcker han skrivit om det moderna Europa och dess beroendeställning till den amerikanska supermakten.

16.00 Nyheter som Nya Tider varit först med
Nya Tider var först med ett antal nyheter de senaste åren, både vad gäller inrikes och från konfliktzoner i till exempel Syrien och Ukraina.

 

Här är vi:

 

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Federley ställer upp i kyrkovalet – och hoppar av efter en dag, Byborna har fått nog av den självömkande centerpartisten och vill kasta ut honom.

INRIKESDen homosexuelle Fredrick Federley (C) valde att lämna politiken efter att det avslöjades att han var ihop med en dömd pedofil. Federley har hela tiden slagit ifrån sig att han skulle ha gjort något fel, något som fått tålamodet att tryta för Federleys grannar som vill kasta ut honom från byn. Trots att Federley sagt att han lämnar politiken, meddelade han den 7 april att han ställer upp i kyrkovalet. Proteststormen fick honom att hoppa av redan följande dag.

SVT hyllar Hallengren – trots att Åkesson har högre förtroende

INRIKESI början av april presenterades två olika förtroendemätningar för svenska politiker, den ena avseende partiledare och den andra avseende regeringens ministrar. SVT:s hantering av de två undersökningarna väcker frågor om det finns en politisk agenda där fakta fulvinklas för att framställa folkets förtroende för regeringen som högre än det i själva verket är.

Ales stenar – ett solur från bronsåldern

KULTURArkeoastronomen Bob G Lind har i över 25 år noga observerat och dokumenterat solens upp- och nedgångar vid Ales stenar. Det är enligt honom uppenbart att dagens historiker har helt fel när de hävdar att detta är en skeppssättning från järnåldern. I stället menar han att de strategiskt utplacerade stenarna är en solkalender från bronsåldern – vilket sätter de forna nordbornas astronomiska kunskaper för 2 700 år sedan i nivå med den tidens egyptier och mayaindianer.

Vänsterjournalisten som planerade väpnad revolution släppt på fri fot

INRIKESVänsterextremisten och journalisten Jonas Linde, 34, blev frigiven från anstalten Hall den 24 mars. När han greps av polisen i juli 2018 hade Linde långtgående planer på en vänsterextrem revolution och hade börjat samla på sig vapen och smått spektakulär utrustning som förklädnader för det ändamålet, men hovrätten sänkte ändå hans straff till fyra år, som nu är avtjänade. Under sin tid bakom galler ska han ha betett sig ”udda och obehagligt”, enligt fängelsepersonalen.

Musikern Klas Qvist får upprättelse

INRIKESDen blinde musikern Klas Qvist tvingades bort från det skivbolag han drev med några kompanjoner efter att ha skrivit debattinlägg på en invandringskritisk nätsida, något som uppmärksammades av en lokaltidning. Kompanjonerna fortsatte dock att använda Klas musik, och efter flera turer får han nu ett skadestånd på 40 000 kronor. Till Nya Tider säger han att pengarna kanske inte betyder så mycket, men att han är glad att den kompanjon som varit mest drivande i drevet åtminstone är 40 000 kronor fattigare.

Före detta bankchef om EU:s återhämtningsfond: ”Ett desperat försök att rädda ett ohållbart tillväxtsystem”

INTERVJUJohan Sandwall är före detta chef inom Swedbank samt den medlemsägda banken JAK. Allt eftersom har han dock kommit att kritisera dagens ekonomiska system där bankerna kan skapa pengar ”ur luften” och har engagerat sig inom omställningsrörelsen, en strömning som menar att det inte går att ha evig tillväxt.

Elin från Höör bekräftad död – 25-årig man anhållen misstänkt för mord

INRIKESTidigt på kvällen den 31 mars kom det tragiska beskedet att Elin, 18 år gammal, hade påträffats mördad. Samtidigt kom nyheten att en 25-årig man anhållits på sannolika skäl, misstänkt för mord. Elin och 25-årigen skall enligt uppgifter ha haft någon form av bekantskap.

Lisas mamma brändes levande i barndomshemmet: ”Trygghet har kommit att bli en klassfråga i dagens Sverige”

REPORTAGEEn äldre kvinna i Nässjö ringer polisen efter att ungdomar upprepade gånger trakasserat henne genom att kasta sten mot hennes bostadshus. Omkring tio minuter senare stod hennes hus i lågor, och hennes kropp hittades strax innanför ytterdörren. Den äldre damen hade dött av rök- och brännskador. Nättidningen Exakt24 fick en intervju med mordoffrets dotter Lisa, som är ledsen över hur samhället har utvecklats sedan hon själv var barn.

Gå till arkivet

Send this to a friend