Skip to Content

Rasmus Paludan stoppades av polisen när han korsat Öresundsbron. Foto: News Oresund/Wikipedia

Paludan får inreseförbud till Sverige i två år – men koranen brann ändå

Digital utgåva

Polisen valde att inte bara neka den danske politikern Rasmus Paludans ansökan om att få hålla ett torgmöte i Sverige där han tänkte bränna en koran, man nekade honom inresetillstånd när han anlände över Öresundsbron samt utfärdade ett inreseförbud i två år. Motivet är att han ”hotar ordningen” eftersom hans närvaro kan göra muslimer upprörda och få dem att bryta mot lagen. Men förbuden till trots så eldades likväl en koran upp under fredagen – mitt i Rosengård.

Publicerad: 28 augusti, 2020, 18:08

 • Svenska

Läs även

– Jag har blivit nekad att komma in i Sverige och har fått två års inreseförbud, säger Rasmus Paludan till Nya Tider.

Paludan är advokat och partiledare för Stram Kurs, ett parti som vill förbjuda islam i Danmark. Vid folketingsvalet förra året nådde partiet 1,8 procent av rösterna, vilket var 0,2 procentenheter under spärren för att ta sig in i Folketinget.

Paludan har bränt koranen i Danmark vid flera offentliga manifestationer, men i Sverige blev det stopp. Först avslogs hans ansökan om att få bränna koranen utanför moskén i Rosengård under fredagsbönen. Därefter nekades han tillstånd i hela Skåne. Och när han ändå valde att resa till Sverige väntade alltså polisen på honom och nekade honom inresa.

– Svensk polis har bevisat för omvärlden att de inte har någon makt i Sverige när de nekade mig inresa. De bevisar att de varken kan skydda mitt liv eller svenskars liv, eftersom jag inte får lov att komma och berätta sanningen om islam i Sverige.

Andra partimedlemmar genomförde likväl en koranbränning i Rosengård under fredagen.

– Det var en stor framgång att vi lyckades bränna en koran i Rosengård, säger han.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Nima

  Så Paludan hotar ordningen och är inte välkommen. Men IS terrorister behöver inte ens visa upp ett pass för att komma in. Utvisningsdömda mördare och våldtäktsmän släpps fria ifall dom påstår att dom riskerar någon form av straff i sitt hemland. Ikea mördaren belönades med uppehållstillstånd.
  Osv osv osv.
  Det här förbannade landet… svensken måste vara den mest idiotiska formen av människa av alla och har absolut noll självbevarelsedrift.

  • Micke

   Det är korrekt uppfattat.

 • samuelafugglas

  Polisen skyddar inte längre SVENSKA FOLKET, socialisternas våldsmonopol skyddar för tillfället endast korrupta svenska politiker men det kommer islamisterna snart att ändra på.

  Varför flydde Isabella Löfvin?

  • sysoped

   Hen har val insett att att hennes uppdragsgivare inte vet hur han ska hantera problemet han har forsatt sig i. Ska bli kul att se pa Mandag nar ambassadoren blir uppkallad tiii Danska UD for att erhalla en protest-skrivelse.
   Sverige blir ju totalt utskrattade i varldspressen efter detta.

 • Dacke

  Skandalen är ett faktum! Dagligen brinner bilar, skolor och vandaliseringen i samhället visar inga gränser, men att stoppa Rasmus Paludan för att resa till Sverige där han bedöms vara ett, ”hot emot säkerheten” är ett hårresande argument! Har inte det svenska samhället redan spårat ur då svenskar inte törs gå in i dessa ghetton just för att dem är svenskar? Det här övergreppet emot Paludan betyder att vi aldrig mer kan protestera mot den invasion av muslimer som sakta men säkert förtär en allt större del av Sverige. Fy fan! säger jag.

 • Alla(h)doesn’tMatter

  Är det detta förfaringssätt som följande bibelord beskriver:

  ”[Att] sila mygg och svälja kameler…”

  Dvs. man silar en dansk, ”stickande” och radikal, mygga, och sväljer med glädje och medvetet en kamel från Mellanöstern, eller Arabien?

  • LookMoo

   Svenska politikers förhållningssätt är lite som att ”gulla” med krokodilen i förhoppning att denne skall äta upp de sist.

   An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.
   Winston Churchill

 • plexgear

  Och så klagar Sverige på att Vitryssland stoppar Soros hyrda huliganer vid gränsen! Regimen i Sverige är dubbelmoralens mästare! De inhyrda huliganerna i Vitryssland nöjer sig inte bara med att bränna böcker för övrigt!

 • Micke

  Jaha och vad ska de göra när det är svenskar som eldar upp den där vidriga boken?

Arab misshandlade svensk flickvän med basebollträ – fick inte ringa ambulans trots elva frakturer

BROTT OCH STRAFFDen 24-årige Mohammad misstänkte att hans svenska flickvän hade varit otrogen mot honom och inledde en extremt brutal och utdragen misshandel mot den unga kvinnan med ett basebollträ. Under misshandeln, som gav kvinnan elva frakturer och täckt av blåmärken, tvingade han henne att sträcka ut benen – så att han skulle kunna träffa bättre. Efter misshandeln förbjöd han henne att ringa ambulans och lät henne därefter ligga svårt skadad i ett dygn enligt åtalet.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Ingrid Carlqvist och Maria Celander frias från hets mot folkgrupp

BROTT OCH STRAFFDen 23 november kom domslutet från Helsingborgs tingsrätt rörande åtal för hets mot folkgrupp gentemot journalistduon Ingrid Carlqvist och Maria Celander. Utfallet blev en friande dom. Ingrid Carlqvist säger i en kommentar till Nya Tider att domen är en seger för yttrandefrihet och fri journalistik men också för alla de röstsvaga som mainstreammedier inte över huvud taget bryr sig om.

Pedofil ångrar inget – snart fri igen

BROTT OCH STRAFFDen dömde barnvåldtäktsmannen och pedofilen Martin Ahlström, 40, jobbade som läkare i Sundsvall innan han dömdes till tre års fängelse för upprepade brutala våldtäkter av en 14-årig pojke. Han förlorade läkarlicensen, men enligt uppgifter till Nya Tider har han sökt och fått läkarlicens i Norge. Den dömda barnvåldtäktsmannen uppvisar ingen som helst ånger för sina brott och tycker inte att det borde vara olagligt att våldta barn.

Vaccinet Sverige skall få är undermåligt – 62 procent effektivt

INRIKESSverige har tecknat ett avtal med Astra Zeneca om att köpa in sex miljoner doser av deras vaccin, förutsatt att det är säkert. Under måndagsmorgonen kom nyheten om att vaccinets effektivitetsgrad nu är fastställt och att resultatet beskrivs som en besvikelse. Vaccinet rapporteras bara vara 62 procent effektivt.

Gå till arkivet

Send this to a friend