Skip to Content

Rasmus Paludan stoppades av polisen när han korsat Öresundsbron. Foto: News Oresund/Wikipedia

Paludan får inreseförbud till Sverige i två år – men koranen brann ändå

Digital utgåva

Polisen valde att inte bara neka den danske politikern Rasmus Paludans ansökan om att få hålla ett torgmöte i Sverige där han tänkte bränna en koran, man nekade honom inresetillstånd när han anlände över Öresundsbron samt utfärdade ett inreseförbud i två år. Motivet är att han ”hotar ordningen” eftersom hans närvaro kan göra muslimer upprörda och få dem att bryta mot lagen. Men förbuden till trots så eldades likväl en koran upp under fredagen – mitt i Rosengård.

Publicerad: 28 augusti, 2020, 18:08

 • Svenska

Läs även

– Jag har blivit nekad att komma in i Sverige och har fått två års inreseförbud, säger Rasmus Paludan till Nya Tider.

Paludan är advokat och partiledare för Stram Kurs, ett parti som vill förbjuda islam i Danmark. Vid folketingsvalet förra året nådde partiet 1,8 procent av rösterna, vilket var 0,2 procentenheter under spärren för att ta sig in i Folketinget.

Paludan har bränt koranen i Danmark vid flera offentliga manifestationer, men i Sverige blev det stopp. Först avslogs hans ansökan om att få bränna koranen utanför moskén i Rosengård under fredagsbönen. Därefter nekades han tillstånd i hela Skåne. Och när han ändå valde att resa till Sverige väntade alltså polisen på honom och nekade honom inresa.

– Svensk polis har bevisat för omvärlden att de inte har någon makt i Sverige när de nekade mig inresa. De bevisar att de varken kan skydda mitt liv eller svenskars liv, eftersom jag inte får lov att komma och berätta sanningen om islam i Sverige.

Andra partimedlemmar genomförde likväl en koranbränning i Rosengård under fredagen.

– Det var en stor framgång att vi lyckades bränna en koran i Rosengård, säger han.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Nima

  Så Paludan hotar ordningen och är inte välkommen. Men IS terrorister behöver inte ens visa upp ett pass för att komma in. Utvisningsdömda mördare och våldtäktsmän släpps fria ifall dom påstår att dom riskerar någon form av straff i sitt hemland. Ikea mördaren belönades med uppehållstillstånd.
  Osv osv osv.
  Det här förbannade landet… svensken måste vara den mest idiotiska formen av människa av alla och har absolut noll självbevarelsedrift.

  • Micke

   Det är korrekt uppfattat.

 • samuelafugglas

  Polisen skyddar inte längre SVENSKA FOLKET, socialisternas våldsmonopol skyddar för tillfället endast korrupta svenska politiker men det kommer islamisterna snart att ändra på.

  Varför flydde Isabella Löfvin?

  • sysoped

   Hen har val insett att att hennes uppdragsgivare inte vet hur han ska hantera problemet han har forsatt sig i. Ska bli kul att se pa Mandag nar ambassadoren blir uppkallad tiii Danska UD for att erhalla en protest-skrivelse.
   Sverige blir ju totalt utskrattade i varldspressen efter detta.

 • Dacke

  Skandalen är ett faktum! Dagligen brinner bilar, skolor och vandaliseringen i samhället visar inga gränser, men att stoppa Rasmus Paludan för att resa till Sverige där han bedöms vara ett, “hot emot säkerheten” är ett hårresande argument! Har inte det svenska samhället redan spårat ur då svenskar inte törs gå in i dessa ghetton just för att dem är svenskar? Det här övergreppet emot Paludan betyder att vi aldrig mer kan protestera mot den invasion av muslimer som sakta men säkert förtär en allt större del av Sverige. Fy fan! säger jag.

 • Alla(h)doesn’tMatter

  Är det detta förfaringssätt som följande bibelord beskriver:

  “[Att] sila mygg och svälja kameler…”

  Dvs. man silar en dansk, “stickande” och radikal, mygga, och sväljer med glädje och medvetet en kamel från Mellanöstern, eller Arabien?

  • LookMoo

   Svenska politikers förhållningssätt är lite som att “gulla” med krokodilen i förhoppning att denne skall äta upp de sist.

   An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.
   Winston Churchill

 • plexgear

  Och så klagar Sverige på att Vitryssland stoppar Soros hyrda huliganer vid gränsen! Regimen i Sverige är dubbelmoralens mästare! De inhyrda huliganerna i Vitryssland nöjer sig inte bara med att bränna böcker för övrigt!

 • Micke

  Jaha och vad ska de göra när det är svenskar som eldar upp den där vidriga boken?

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend