Skip to Content

Öppningsceremoni med uppvisning i wienervals, soloframträdanden med fiol och sång, fanbärare och politiska tal. Foto: Nya Tider.
UTRIKES

Patriotisk bal i Wien

PappersupplaganNya Tider v. 5

Den traditionella Akademikerbalen i Wien var i år extra högtidlig, då partiet FPÖ som arrangerar festligheterna för första gången ingår i regeringen. Det var således flera ministrar som deltagarna kunde möta och diskutera framtiden med. Antidemokratiska motståndare protesterade utanför och bevakades av polis. Nya Tider var på plats.

Publicerad: 29 januari, 2018, 23:10

  • Svenska

Läs även

Wien är känt för sina många baler, men Akademikerbalen i palatset Hofburg har gett även internationellt eko. Här samlas varje år sedan 2013 patriotiska krafter från partiet FPÖ, olika studentförbund, kulturföreningar och andra fosterlandsvänner. Nya Tiders utsända mötte även representanter för Alternativ för Tyskland, franska Front National och andra pro-europeiska grupper.

Balen den 26 januari inleddes med att fanbärare, dansare och hedersvakter tågade in följda av prominenta gäster och sist partiledaren Heinz-Christian Strache själv. Under sitt tal till de församlade underströk Strache att det är en självklarhet för alla människor att vara stolta över sitt land, sitt ursprung och sin kultur. Det har inget att göra med vare sig rasism eller antisemitism, såsom demonstranterna utanför försöker få det till.

Balen är ett sätt att levandegöra traditioner och det nationella arvet i en allt mer globaliserad värld. Strache passade också på att framföra ett tack till de poliser som skyddade demokratin denna natt, samt att demonstrationen hade upplösts, vilket möttes av åskådarnas jubel.

Heinz-Christian Strache, Österrikes vicekansler och partiledare för FPÖ. Foto: Nya Tider.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Blaatunga

    Mycket vackert

  • Sverigepartist

    Grattis Vavra att ha deltagit i detta arrangemang i mina drömmars stad! Sådana manifestationer betyder mycket.

Liberal EU-ledare häcklad i Budapest

Budapest"Förrädare av Europa!", ropade upprörda ungrare när den liberale EU-ledaren Guy Verhofstadt försökte hålla presskonferens i Budapest med anledning av EU-valet.

EU:s satsning mot ”utländsk valpåverkan” högst selektiv

INRIKESI dessa valtider har EU allt mer lyft fram sin kampanj ”EU vs Disinfo”, vars syfte är att avslöja falska nyheter och valpåverkan från främmande makt. Men bara från Ryssland. Omfattande och pågående påverkan från bland andra USA och Israel tillåts helt öppet.

FPÖ lämnar österrikisk regeringskoalition efter ”skandalvideo”

UTRIKESSamtliga ministrar från Österrikes frihetliga parti, FPÖ, lämnar regeringen i svallvågorna efter ett medialt blåsväder som bröt ut under helgen. Samarbetet med borgerliga ÖVP knakade rejält i fogarna då en hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren Heinz-Christian Strache förhandlat med en ryska med påstådda oligarkkopplingar. Nu frågar sig många vem som ligger bakom den iscensatta videon och vilka följder det får för det stundande EU-valet.

Terrordebatt i riksdagen

RIKSDAGENAdam Marttinen (SD) anklagade i en riksdagsdebatt om terrorism den sittande regeringen för att agera passivt när IS-terrorister återvänder från slagfältet i Syrien och Irak. Han krävde att utländska terrorister ska kunna utvisas på livstid från Sverige. Under debatten ifrågasatte Marttinen också Vänsterpartiets kopplingar till vänsterns terrororganisation AFA, en grupp som han tycker att det borde vara kriminellt att engagera sig i.

Patriotisk styrkeuppvisning i Milano

EU-valetFler än 30 000 samlades när Salvinis nya, patriotiska allians samlades i Milano för en kraftmanifestation.

Den som bakar kakor för ”extremhögern” får ej ha uppdrag i kyrkan

TYSKLANDDen evangeliska kyrkans ledning i delstaterna Berlin och Brandenburg kräver politisk kontroll av sina medlemmar inför valet till kyrkoråd och styrelser i delstaterna, som hålls i november. Detta framkommer i kyrkans nya handledning och dess avsnitt om uteslutning ur kyrkoförsamlingarnas styrelser.

Frankrikes sista hyllning till två stupade soldater från Commando Hubert

UTRIKESNatten mellan den 9 och 10 maj dödades två franska officerare i samband med en lyckad insats i Burkina Faso/Benin (Opération Barkhane). Målet var att befria gisslan och neutralisera en terroristgrupp från IS. Alla fyra ur gisslan räddades men två officerare från Commando Hubert fick plikta med livet. Under tisdagen den 14 maj hölls i Paris en högtidlig och mycket känslomässigt laddad ceremoni på borggården framför Armémuseet.

Toppkandidat i AfD: ”Migrationen är alla problems moder”

UTRIKESDet nationalkonservativa Alternativ för Tyskland (AfD) var representerat på den paneuropeiska konferensen genom en av partiets toppkandidater till EU-parlamentsvalet, Nicolaus Fest. Fest har en bakgrund som vice chefredaktör på den tyska tidningen Bild am Sonntag, som med en upplaga på över en miljon exemplar är en av Tysklands största tidningar. Den journalistiska karriären slutade dock när han skrev en islamkritisk artikel.

Gå till arkivet

Send this to a friend