Skip to Content

Metro gjorde en nyhet av vår felaktiga artikel, som då redan tagits ner efter att misstaget uppmärksammats internt. Foto: Skärmdump Metro

Nya Tider beklagar felaktig artikel

Digital utgåva

Här låg tidigare en artikel som av misstag publicerats innan den genomgått gängse faktakontroll och visat sig bygga på felaktiga uppgifter.

Publicerad: 23 juni, 2018, 00:35

  • Svenska

Läs även

Redaktionen har just nu sitt korta sommaruppehåll och de vikarier som under tiden ansvarar för vår digitala upplaga har tyvärr inte följt givna instruktioner.

 

Vi tog omedelbart bort artikeln då faktafelen uppmärksammades internt, vilket var några timmar innan misstaget publicerades av tidningen Metro. Tyvärr var skadan redan skedd då artikeln fått stor spridning.

Som Metro helt korrekt skriver har alltså påven inte uppmanat kristna europeiska kvinnor att skaffa barn med muslimer. Vi kan tillägga att han inte heller sagt något om att Europa på så vis "betalar tillbaka för kolonialismen". Uppgifterna härrörde från en sajt som är känd för att publicera falska uppgifter, och som Nya Tiders skribenter aldrig ska använda som källa. Vi kommer att utreda vad som brustit närmare när redaktionen återigen är samlad efter sommaruppehållet.

Det som inträffat är mycket tråkigt då vi alltid är extremt noggranna med vår faktakoll. Något som är både krävande och tidsödande, men helt nödvändigt då vi dels har många unika nyheter, dels sådana som tidigare inte publicerats av svenska medier. Därmed vilar hela ansvaret för att faktakollen fungerar på oss; vi kan inte skylla på att "men alla andra skrev ju också så", och det är ett ansvar vi tar på största allvar.

Vid det fåtal tillfällen då fel ändå smugit sig in har vi alltid publicerat rättelser. Denna gång tog det emellertid mer tid än normalt, återigen på grund av semestern.

Vi ber våra läsare och alla som läst och delat den felaktiga artikeln om ursäkt. Ni ska alltid kunna lita på Nya Tider. De få gånger fel kommit med meddelar vi det alltid så snart det upptäcks.

Nya Tider har utan framgång sökt Metros ansvarige utgivare för att klargöra att artikeln redan var avpublicerad då de skrev om misstaget, vilket vi tycker borde framgå i deras artikel. Vi anser det direkt oseriöst att de i ingressen till sin artikel skriver att "Nya Tider påstår" (presens) trots att artikeln då varit avpublicerad i närmare sex timmar. Det korrekta hade varit "Nya Tider påstod (...) men har nu tagit bort artikeln, som dock redan fått stor spridning i sociala medier".

Vi har trots upprepade mejl inte heller fått svar från Metros ansvarige utgivare om varför tidningen stjäl våra avslöjanden utan att hänvisa till oss.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Lunkentuss

    Med tanke på hur läget är idag och idel uttalanden så utesluter man inget och sittande påve är illa nog ändå trots att detta var nys.
    Jag undrar ibland om inte majoriteten falska nyheter är fabricerade av systemtrogna individer i syfte att göra ut alternativ media.
    Jag menar det faktum att Nya Tider publicerade artikeln ifråga är ju precis vad etablerad media och systemtrogna individer vill.

Trump utlyser nationellt nödläge – kommer att bygga muren

Den amerikanska presidenten Donald Trump utlyser nationellt nödläge vid USA:s gräns mot Mexiko meddelade Vita Huset under torsdagen. Detta kommer att ge honom extraordinära befogenheter att kringgå kongresshuset där Demokraterna länge motsatt sig hans politik, speciellt byggandet av en mur mot Mexiko. Nu står vägen i princip klar för Trump att bygga muren. Idag kommenterade han själv sitt beslut utanför Vita Huset.

Venezuela: USA:s roll och nyckelpersonerna bakom

UTRIKESDet står nu klart att den pågående kuppen i Venezuela leds av USA och även vilka nyckelpersonerna bakom den är. Metoderna för att uppnå regimskifte är närmast identiska med de vi tidigare sett i andra länder. Nya Tider kommer här med hjälp av våra källor att titta närmare på hur och varför detta sker i Venezuela samt påvisa inblandning av den så kal­lade Deep State och göra flera förskräckande historiska liknelser.

Hemlig rapport om AfD läckt

Det tyska Författningsskyddets hemliga rapport om Alternativ för Tyskland, där man klassar partiet som ”ett provfall” som skall granskas närmare, har läckt. Det är sidan Netzpolitik som lagt upp det 436 sidor långa dokumentet på sin hemsida.

Pedofil våldtog fyraåring så illa att hennes tarmar behövde opereras – dömdes till döden

Mahendra Singh Gond, 28, är den första pedofilen som kommer att avrättas i Indien efter att han dömts till döden enligt en ny lag som gick igenom förra året. Den nya lagen innebär att dödstraff numera kan appliceras för våldtäkter av minderåriga.

Muslim bröt sig in i begravningsbyrå – för att ha sex med lik

Kasim Khuram, 23, bröt sig in i begravningsbyrån Central England Co-Operative Undertakers i staden Birmingham den 11 november förra året rapporterar BBC. Väl där skall den drogpåverkade muslimen ha börjat lyfta på kistlocken på nio olika kistor innan han valde ut en avliden kvinna – och hade sex med kroppen.

ICC-domare avgår efter hot från USA – Avslöjande intervju i tyska Die Zeit

UTRIKESEn domare har avgått från Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag efter att USA hotat ICC-domare och åklagare som undersöker anklagelser om amerikanska krigsförbrytelser i Afghanistan. En av de som framfört hoten är sensationellt nog ett toppnamn inom Trump-administrationen.

Venezuela: Kupp som kom av sig, eller del av något större?

VENEZUELAInte sedan USA:s president Donald Trump beordrade flyganfall på Syrien har hans fiender, som sällan missar en chans till hatfulla attacker, så unisont ställt sig på hans sida som gällande hans ställningstagande i det som nu händer i Venezuela. Det sammantaget med mycket snabbt initialt händelseförlopp och internationell samordning är varningssignaler på att det finns en större agenda bakom de fagra orden, menar våra källor. De påpekar både historiska liknelser och diskrepanser i det kuppliknande händelseförloppet och spekulerar om vad det kan innebära.

Norges regering fortsätter – max en thaifru?

I skuggan av det svenska statsministervalet och Alliansens död, förhandlade det invandrarkramande norska KrF om att gå in i högerregeringen – trots ständiga "rasistiska" utspel från FrP-företrädare. KrF gavs tre ministerposter så var det löst. Dessutom har FrP ambitionen att reducera fruimporten.

Gå till arkivet