Skip to Content

Flickan groomades av pedofilen sedan hon var 11 år (genrebild). Foto: Pixabay/Alexas_Photos
BROTT OCH STRAFF

Pedofilen våldtog sitt offer över 800 gånger – ingen stoppade det

Digital utgåva

En manipulativ pedofil, Peter Jangefur, 42, kunde under fyra års tid genomföra mer än 800 orala, vaginala och anala våldtäkter på en ung flicka som bara var elva år när övergreppen började. Nu har pedofilen dömts till ett, med svenska mått mätt, långt fängelsestraff på tolv år.

Publicerad: 16 april, 2021, 21:33

  • Svenska

Läs även

Domen som meddelades den 15 april är en skrämmande läsning och visar dels på hur manipulativa pedofiler kan vara, dels på hur blinda de som skall skydda barnen, inklusive deras egna föräldrar, kan vara för dessa faror.

Offret, som bara var elva år gammal när övergreppen började, hamnade i ett helvete när en närstående vän till familjen, Glenn Peter Ragnvald Jangefur, 42, via manipulation förmådde barnet att utstå successivt mer avancerade övergrepp. Övergrepp som inkluderade nära nog dagliga våldtäkter med förnedrande inslag, sexleksaker och våld. Tills dess att flickan blev 15 år gammal utsattes hon för över 800 våldtäkter och levde i en vardag där hon bland annat fick utstå att urineras på av sin våldtäktsman och i stort sett användes som en sexleksak.

Ändå hade pedofilen lyckats grooma flickan till att tro att förhållandet hon hade med den vuxna mannen var ett ömsesidigt kärleksförhållande. Trots orosanmälningar kunde dessutom övergreppen fortgå i flera år utan att flickans föräldrar satte stopp för det. När flickan till slut blev tillräckligt mogen för att själv börja ifrågasätta sin situation gjorde hon en polisanmälan och polisen kunde snabbt agera. Nu har den manipulativa pedofilen dömts till tolv års fängelse och ett stort skadestånd för sina brott.

I en kaosartad hemmiljö – pedofilen gjorde sig till en trygg punkt

När flickan var ungefär sex år gammal började Peter Jangefur och hans dåvarande sambo att umgås med flickans föräldrar, främst på grund av att han blivit en mycket nära vän till flickans pappa. Efter att flickan gjort en anmälan om att ha utsatts för sexuella övergrepp av en granne till familjen under sommaren 2015, när hon var tio år gammal, började hon må mycket dåligt. Hon upplevde sig inte få något stöd av sina föräldrar, som hade en problematisk tillvaro, och istället sökte hon sig till Peter och dennes sambo och umgicks med dem privat. Den kaotiska tillvaron blev inte bättre av att Peters sambo och flickans pappa inledde ett tillfälligt förhållande 2016 vilket bröt upp de båda familjerna. Flickan, som då var elva år gammal, vände sig mot sin pappa och Peters ex-sambo. Istället kom Peter Jangefur att bli den vuxne individ som hon tydde sig till. En situation som Peter var snabb med att utnyttja.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Överraskande vändning av Näthatsgranskaren

BROTT OCH STRAFFI ett tvistemål mot Ramona Fransson som den 29 april togs upp av Hovrätten för Västra Sverige kom Thomas Åberg med det överraskande beskedet att han inte betraktade sig som en offentlig person och yrkade på att man inte går in på huruvida det som sägs i den artikel av Joakim Lamotte som tvisten gäller är sant. Resultatet blev att Hovrätten kommer att ge en mellandom den 20 maj som i praktiken kommer att avgöra målet.

Somalier dömd till kort fängelsestraff för våldtäktsförsök mot äldre svensk kvinna

BROTT OCH STRAFFEn kvinna i övre 70-årsåldern från Sölvesborg utsattes julen 2019 för ett brutalt våldtäktsförsök av en ung somalier som sa att han skulle ”knulla henne” och dessutom hotade att kasta henne i vattnet ifall hon inte slutade skrika. Strax innan påsk föll domen, vilket resulterade i ett år och åtta månaders fängelse. Däremot slipper somaliern utvisning eftersom han förutom sitt somaliska medborgarskap också är svensk medborgare, säger ansvarig åklagare till Nya Tider.

Seriekriminell barnvåldtäktsman slipper utvisning

BROTT OCH STRAFFDen 21-årige ”flyktingen” Dlovan Jamal har dömts av Lunds tingsrätt till två års fängelse för att ha våldtagit en 14-årig flicka på en bänk i centrala Lund. Men tack vare att Migrationsverket ännu inte utrett en anmälan om att han ljugit vid sin asylansökan – trots att de haft ett helt år på sig – slipper han dock undan den utvisning som åklagaren yrkade på.

Kända skådespelaren dömd till långt fängelsestraff

BROTT OCH STRAFFDen kända skådespelaren som varit med i TV-serier och arbetat på Dramaten, Joaquin Rustan Nabi Olsson, 46, har nu dömts till fängelse i 15 år och åtta månader för att ha groomat och övertygat en minderårig flicka att ha sex med honom i USA. Svenska medier döljer fortfarande identiteten på pedofilen – trots att han erkänt sina brott.

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

BROTT OCH STRAFFUnder en hel natt, i nio skräckfyllda timmar, misshandlade, hotade, våldtog och torterade två invandrarmän två unga svenska pojkar på en kyrkogård i Solna. I tingsrätten dömdes Mohamed-Amin El Hani, 18 och Ali Jahani Asl, 21, till fängelsestraff för den bestialiska tortyren av de svenska pojkarna som fruktade för sina liv. Tingsrättens dom överklagades och nu har domen i Svea Hovrätt kommit: Medan Mohameds straff på nio års fängelse kvarstår får Ali ett sänkt straff från fem och ett halvt år till fem års fängelse.

Vad hände med filmregissören Ulf Malmros?

BROTT OCH STRAFFEfter en dom i Svea hovrätt den 24 mars har filmregissören Ulf Malmros nu fått upprättelse, efter att ha blivit förtalad på nätet. Hans liv ligger dock i spillror. Nya Tider var på plats i hovrätten.

Karl Hedin frias från alla misstankar

BROTTSkogsägaren Karl Hedin friades vid Västmanlands tingsrätt i dag från misstankarna om jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott. Även de tre medåtalade frias helt.

FBI-efterlyste Björn Sundin dömd till fängelse – i Sverige

Björn Sundin har varit efterlyst av amerikanska FBI sedan 2010 för grova databedrägerier som gett intäkter på 1,4 miljarder kronor. Enligt en dom från Helsingborgs tingsrätt har den internationellt efterspanade svensken nu dömts till sex månaders fängelse efter att ha beställt 1 500 narkotikaklassade tabletter från utlandet och haft ytterligare tusentals tabletter i hemmet.

Gå till arkivet

Send this to a friend