Skip to Content

Tobias Svensson. Foto: Nya Tider.
KRÖNIKA

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

PappersupplaganNya Tider v. 37

Under en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Publicerad: 11 september, 2020, 13:11

  • Svenska

Läs även

Det engelska begreppet ”red herring” (rökt sill) avser något som används för att avleda uppmärksamheten från den egentliga eller viktigare frågan. Uttrycket ska ha fått spridning i början av 1800-talet, genom en berättelse om hur en starkt luktande fisk användes för att avleda hundar från att jaga en kanin.

Under de senaste veckorna har vi i vårt land kunnat se ett flagrant exempel på denna teknik. I ett Sverige där fenomen som gängskjutningar och förnedringsrån i princip blivit vardagsmat, var det ändå ett par händelser som stack ut. Den ena var den utdragna tortyren av två tonårspojkar på en kyrkogård den 23 augusti, den andra de upplopp i Malmö som den 28 augusti bröt ut efter att några danskar filmat när de brände en koran. Gemensamt för händelserna var att de båda, på olika sätt, hade sitt ursprung i den ”mångkultur” som svenskarna påtvingats.

Vi vet sedan länge att systemmedier har för vana att förtiga eller åtminstone förminska händelser där förövare är icke-svenskar. Att upploppen i Malmö hade en koppling till muslimer gick inte att dölja, men att förövarna i tortyrfallet båda hade sitt ursprung i Mellanöstern nämndes inte någonstans. Samtidigt var de båda händelserna tillräckligt betydande för att de inte helt skulle kunna förbigås. Här behövdes följaktligen en rökt sill slängas in.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Det har utförts över 30 000 dödliga attentat de senaste 15 åren – alla utförda i Islams namn. Hur bemöter pk-media det? Jo, man hänvisar till några “högerfigurer” som inte är fler, än ena handens fingrar? Det är hela tiden dimridåer som sprids och då i synnerhet från SVT, Bonnier och Schibsted-media? Man vägrar fortfarande att se elefanten i rummet, trots att hela svenska folket gör dem uppmärksamma på vad som händer i dagens Sverige? En gång i tiden fram till i början av 70 talet, så skrev alltid tidningarna om vilket land brottslingen kom ifrån och förstärktes då, även med bild och namn på förövaren? När massinvandringen började ta fart i mitten av 70 och därmed brotten, så mörkades härkomst och naturligtvis också namn på den kriminelle. Däremot så fortsatte medierna att hänga ut etniska svenskar – med både namn och bild. Idag har det gått så långt att svenskarna orkar inte läsa dessa förljugna blaskor? Detsamma gäller SVT där Youtube tagit över nyhetsinflödet tillsammans med de alternativa medierna.

  • birgerr

    man borde nog fasa sig över vad dessa förnedrade ungdomar kan kommam att ta till när dom blivit äldre sånt där förnedring sätter djupa spår resten av livet

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Gå till arkivet

Send this to a friend