Skip to Content

Enerigföretaget ORLEN köper upp Polska Press. Foto: Stillbild TRWM
NOTIS

Polen tar kontroll över landets media

Digital utgåva

Sedan länge har det bland polska jurister och journalister pågått diskussioner om en ”repolonisering” av landets media, hitintills med utländska ägarstrukturer.

Publicerad: 17 december, 2020, 14:42

  • Svenska

Läs även

Koncernchefen Daniel Obajtek meddelar omfattningen av uppköpet, repoloniseringen, av polsk media. Foto: Stillbild TRWM

Den 8 december meddelade ordföranden för Polens börsnoterade olje- och bensinkoncern ORLEN, Daniel Obajtek, att man övertagit Polska Press med 17,4 miljoner läsare. Dessutom har man övertagit 20 lokaltidningar och 120 veckotidningar utspridda över hela Polen. Även distributionscentralen RUCH med försäljningsställen över hela landet ingår i detta köp.

ORLEN-koncernen är mycket aktiv med patriotiska insatser under coronapandemin, med gåvor och inköp av medicinsk utrustning till sjukhus och vårdcentraler. Företaget som sådant har verksamhet i Tjeckien, Slovakien, Tyskland och Baltikum.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sophie Kielbowska

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend