Skip to Content

Bild höger: Polens nuvarande president Anrzej Duda. Bild: Jakub Szymczuk/Presidentkansliet. Bild vänster: Skämtaffisch med Rafał Trzaskowski, Warszawas borgmästare, som kandiderar till president med en hbtq-liberal linje. Här har han försetts med långt hår, byst och kallas ”Rafalala” efter en polsk könsbytesaktivist. Bild: Twitter
UTRIKES

Polens president ger vallöfte att försvara barn från hbtq-rörelsen

PappersupplaganNya Tider v. 26

Polens president Andrzej Duda utlovar ett antal familjevänliga reformer om han vinner en andra mandatperiod i presidentvalet den 28 juni. I programmet finns löftet att ”försvara barn från hbtq-ideologin”.

Publicerad: 24 juni, 2020, 16:50

  • Svenska

Läs även

Duda har varit president sedan 2015 och är numera oberoende, men kommer från det nationalkonservativa partiet Lag och rättvisa (PiS). Partiets ledare Jarosław Kaczyński har tidigare talat om att Polen måste ”försvara barn och normala familjer” från ”den importerade hbtq-rörelsen, som hotar vår identitet, vår nation, dess fortsatta existens och därför den polska staten”. President Dudas retorik har hittills varit mer nedtonad och han har rentav sagt sig vara beredd att tillåta samkönade äktenskap.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Den galna karusellen snurrar allt fortare och då är det helt rätt att försöka stoppa vansinnet som gått in absurdum? Där vi står idag har planerats sedan det första Bilderberg-mötet och det var inte så värst längesen D. Rockefeller sade, ”att vi hade aldrig kommit så här långt om våra möten var offentliga för allmänheten”. Jo, det äger nog sin riktighet att skulle det läcka ut vad som behandlades på mötena, torde inte Bilderberg blivit långlivade. Idag har både Svenska och katolska kyrkan anammat det ”nya sättet” att se på familjen och ordet kärnfamilj är som en nagel i ögat på ”de som vet bäst”? Det finns fortfarande politiker som vågar stå upp bakom den klassiska familjen som bl.a.Ungerns Viktor Orban. I Sverige så börjar det ”poppa upp” storfamiljer, men inte de som var vanliga på 70 talet. Idag är det en ”massa” kvinnor som delar på en man och de kallar det för storfamilj, men det är inget annat än ett harem liknande de som finns i rättrogna muslimska länder? Var håller våra feminister vägen som annars skriker sig högröda i ansiktet då av mansdominerade ”äktenskap”?

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend