Skip to Content

Lastbilen som Akilov använde vid terrorattacken på Drottninggatan bogseras bort. Foto: Wikipedia/Frankie Fouganthin
INRIKES

Polisen höjer beredskapen – terrordåd befaras

Digital utgåva

Polisen har beslutat att utlösa en så kallad särskild händelse, allt för att kunna agera extra snabbt och kraftfullt vid ett eventuellt terrordåd – något som man fruktar skall ske i kölvattnet av koranbränningarna, försvaret av yttrandefrihet och rätten att kritisera islam.

Publicerad: 8 november, 2020, 11:15

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • DetSvenskaTillståndet

  Ingress:

  ”Polisen har beslutat att utlösa en så kallad särskild händelse, allt för att kunna agera extra snabbt och kraftfullt vid ett eventuellt terrordåd – något som man fruktar skall ske i kölvattnet av koranbränningarna, försvaret av yttrandefrihet och rätten att kritisera islam.”

  Ok!? Så alla bombningar, skjutningar, våldtäkter och rån och överfall (misshandelsfall) som inträffat de senaste 5-7 åren i Sverige, är inte allt detta (enskilt som sammantaget) ”särskild händelse”, för alla offer och deras anhöriga?

  Jaså (!?), ska Polisen nu helt plötsligt ”kunna agera extra snabbt och kraftfullt vid ett eventuellt terrordåd”? Fixar de inte att agera extra snabbt och kraftfullt i ”normala” fall, hur i hela friden ska de då kunna mäkta med detta vid ett eller flera simultana terrordåd? ”Ta [istället] den om Rödluvan och vargen”, säger jag.

  ”Victoria!”

 • Dacke

  Vi har genom åren sett det ena efter det andra påhoppet av den kristna tron. Mig veterligt har inga protester visat sig bland de kristna och medierna har istället hyllat det ”fria ordet”? För tjugo år sedan satte Elisabeth Olsson Wallin upp utställningen Ecce Homo som bokstavligen klädde av Jesus och lärjungarna. Visst tog kristna illa vid sig, men upploppen från dessa uteblev. Varje år är det alltid någon ”frispråkig” som slår in redan öppna dörrar i förhoppning att skapa sig ett namn i ”konstnärsvärlden” m.a.o. en ganska onödig och trist föreställning? Dagens kulturelit ställer sig inte bakom yttrandefrihet, åtminstone inte då det rör frispråkigheten om Islam? Att bränna Bibeln var den yttersta formen för konstnärlig frihet, men att sätta eld på Koranen är att tänja på yttrandefrihetens gränser? Var finns dagens progressiva konstnärer som törs sätta upp en ny Ecce Homo med pedofilen Mohammed? Det finns ett hav att ösa ur vad gäller Islam, men våra ”frigjorda” konstnärer har istället visat sig vara ett hav av skitsnackare? Dagens poliser åker land och rike runt för att hitta ”koranbrännare” så att etiketten HMF kan stämplas i pannan på brottslingen. Yttrandefriheten har sina gränser!

 • Thore Jeppsson

  Problemet orsakas av att vi har en regering som inte värnar om oss som av ursprung är svenskar. Globaliseringen är viktigare, för då får man resa ut i världen och visa upp sig i EU och FN etc.

Gymnasieskolor övergår till distansundervisning

INRIKESFram till vårterminen kommer gymnasieskolor att övergå till distansundervisning enligt ett nytt beslut från regeringen på rekommendation av Folkhälsomyndigheten. Men vissa elever kommer undantas de nya reglerna, bland annat invandrare på introduktionsutbildningar.

Gymnasieafghan försökte våldta mitt på ljusa dagen – döms till 14 månader och utvisning

BROTT & KRIMINALFALLShad Mohammad Ashori, 20, döms av Hovrätten för övre Norrland för att ha försökt våldta en kvinna i en vänthall vid busstorget i Kalix mitt på blanka eftermiddagen i somras. Han skulle egentligen ha utvisats tidigare men fick stanna i Sverige genom regeringens kontroversiella gymnasielag.

Utökade restriktioner för att öka stödet för massvaccinering i Sverige

INRIKESEfter att Storbritannien blivit det första landet i Europa som godkänt ett coronavaccin är det många som undrar hur lång tid det tar innan Sverige följer efter. Sverige har redan avtal med flera vaccintillverkare men har samtidigt en relativt stor andel av befolkningen som är skeptiska till de snabbt framtagna vaccinerna. En väg för att öka acceptansen för massvaccinering kan bli fortsatta och hårdare restriktioner och en ny pandemilag är redan under bearbetning för att ge regeringen mer möjligheter till just detta.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion ska kriminaliseras, samlades ett femtiotal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Nationell Samlings partiledare Marine Le Pen.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

HBTQ-späckad propagandaserie i SVT

INRIKESSveriges Television satsar åter på ett dyrt epokdrama, denna gång om ”förbjuden kärlek i 30-, 40- och 50-talsmiljöer”. En HBTQP-propagandistisk TV-serie är vad folk kan förvänta sig. Framgångarna från TV-serien ”Vår tid är nu” ligger bakom idén hos statstelevisionen om en ny global tantsnusksexport. Redan till jul i år visas i SVT en kort uppföljare av Vår tid är nu, men nästa jul blir det andra bullar av när serien om Haijbyaffären visas, ett spännande drama för hela familjen, om man får tro producenterna. Andra vänsterideologiskt färgade storproduktioner är Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär till julen 2021.

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Gå till arkivet

Send this to a friend